Annons

Annons

Annons

Höör

Insändare
"Källström borde ha koll på lagen"

Lördagen 19 november publicerade Skånska Dagbladet en artikel om företaget Swedsafe som valt att lämna Höör bland annat eftersom de inte fick köpa loss lokalen de nyttjade på Pumpvägen. Nedan följer en insändare i ämnet.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Camilla Källström (M) får kritik för sina uttalanden av dagens insändarskribent.

Bild: Tobias Lagerholm

Annons

Jag läste artikeln om Swedsafes försök att köpa loss fastigheten i Höör och reagerade på uttalanden som gjordes.

I artikeln uttalar sig Camilla Källström (M) om varför fastigheten inte kunde säljas till Swedsafe. Hon säger bland annat "Ett kommunalt fastighetsbolag kan inte sälja en fastighet hur som helst, det är viktigt att den läggs ut på marknaden så alla har möjlighet att köpa.” 

Annons

Detta stämmer inte! En kommun, och därmed deras dotterbolag, har rätt att sälja till vilket pris som helst. Något som bolagets styrelseordförande borde ha koll på kan man tycka.

Annons

Enligt Högsta förvaltningsdomstolens beslutspraxis har kommunen haft en omfattande prövningsrätt när det gäller enligt vilket förfarande, på vilka grunder, till vem och till vilket pris kommunen överlåter egendom. Om detta kan man läsa på Kommunförbundets hemsida.

Kommunen har inte någon lagstadgad skyldighet att ordna ett anbudsförfarande för en fastighetsöverlåtelse eller att sälja fastigheter till högstbjudande. Detta bör därför inte anges som skäl för hur Höörs Fastighets AB agerade i ärendet.

Bengt Borr

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan