Annons

Annons

Annons

opinion

Hur har svensk kyckling haft det?

REPLIK: Svensk Fågels företrädare frågar sig vem som köper annan kyckling än den som deras medlemmar säljer. Djurens Rätt anser att en desto viktigare fråga är: Hur har kycklingen haft det under uppfödning, transport och slakt?

Annons

Både företag och offentliga aktörer efterfrågar ett starkare djurskydd för kycklingarna. Men fram tills nu har det inte funnits några valmöjligheter. 99 % av allt kycklingkött som produceras i Sverige är från turbokycklingar som trängs i stora hallar i sin egen avföring, utan någon berikning eller möjlighet att vistas utomhus. Valmöjligheterna i flera andra europeiska länder är större, då djurvälfärdsinitiativ lett till att bättre produktionsformer fått ta marknadsandelar.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan