Annons

Annons

Annons

Trygga hem - dyra hem

Hyresgästföreningen förvånas över hyreshöjning

Hyresgästföreningen är inte involverad som part för hyresgästerna på Bangårdsgatan i Höör, men förhandlaren Peter Olsén förvånas över den kraftiga hyreshöjningen på 23 procent.

Text

Peter Olsén är tillförordnad enhetschef förhandling och kommunikation inom Hyresgästföreningen förklarar att man inte är involverad som part för hyresgästerna som bor i trygghetsboendet på Bangårdsgatan. Foto: Mikael Malmborg

Annons

Peter Olsén konstaterar att den som bor i ett trygghetsboende sannolikt har ekonomisk trygghet som en av de största drivkrafterna.

– Den aspekten tycks man ha tappat här, säger Hyresgästföreningens förhandlare.

Han berättar att boendeformen med kooperativa hyresrätter dök upp för 20 år sedan men att det sedan rått stiltje.

– Boendeformen har inte spridit sig så mycket och därför får vi heller inte så mycket samtal om det, säger Peter Olsén.

Annons

Annons

Informationsproblem

Eftersom trygghetsboendets Trygga Hems styrelse i Höör inte beslutat om någon förhandlingsordning är Hyresgästföreningen inte inblandad i hyresförhandlingarna.

– Jag tror det finns ett informationsproblem med den här typen av bostäder. Många förstår inte konceptet överhuvudtaget. Det ligger på säljaren och föreningen att informera köparen vad det är man faktiskt köper. Sen har köparen ett ansvar att ta reda på vad som gäller, säger Peter Olsén.

Den kooperativa hyresgästföreningen Trygga Hem har ekonomiskt sett inte inneburit något tryggt boende för hyresgästerna.

Bild: Tobias Lagerholm

Oavsett om Hyresgästföreningen är involverad har en boende som vill få saken prövad rätt att bestrida hyreshöjningen.

– Då kan det komma upp i hyresnämnden för en prövning, säger han.

– Sen låter det lite märkligt med styrelsen och tilldelningen av ledamöter tycker jag utan att ha hela bilden, säger Peter Olsén.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan