Annons

Annons

Annons

Podden: Rika kvinnan & jag

Så påverkas din plånbok efter valet - energipriserna, familjepolitiken och skatten

Poddarna Elisabeth Svensson och Catharina Nilsson, ”Rika kvinnan & jag” har spanat på politiska förslag ur ett ekonomiskt perspektiv. Blir det ett engångsbidrag om 20 000 kronor till förstföderskor? Och vad innebär pensionsgasen? Två av flera frågor som dryftas.

Många är frågorna inför den ekonomiskt kärva höst skåningarna går tillmötes. Inflationen ligger på 9 procent, drivmedels- och energipriserna skenar och vanliga matvaror är betydligt dyrare än vanligt.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Vem får mer och vem mindre?

En del av svaren på hur tunna eller tjocka plånböcker skåningarna kommer att ha i höst och vår beror på det nya styret som är under bildande. Moderaterna förhandlar med Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna för att bilda regering. Poddarna belyser flera olika förslag som partierna har gått till val på som påverkar privatekonomin. Ska tandvården inkluderas inom sjukförsäkringen? Ska flerbarnstillägget ersättas av ett skatteavdrag för flerbarnsföräldrar? Vad blir kostnaderna för villan om kilowattpriset ligger på 10 kronor? Lyssna på avsnitt 2.

Lyssna på hela serien här

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan