Annons

Annons

Annons

Podden: Rika kvinnan & jag

Rika kvinnan ska få Skånska Dagbladets läsare att älska privatekonomi

Genom sin blogg ”RikaKvinnor.se” når Elisabeth Svensson ut med spartips till tiotusentals människor. Nu blir hon huvudperson i Skånska Dagbladets nya podcastserie "Rika kvinnan & jag" – en podd för både välbeställda och vanliga löntagare.

Text

Bloggaren Elisabeth Svensson (till vänster) och Skånska Dagbladets medarbetare Catharina Nilsson hörs i tidningens nya poddserie "Rika kvinnan och jag".

Bild: Privat

Annons

Mångmiljonären Elisabeth Svenssons brukar lite skämtsamt kallas för en kapitalistiskt Buddha av sambon Björn.

– Det smeknamnet hänger i mångt och mycket ihop med min livsfilosofi – en livsfilosofi som handlar om att bygga en finansiell frihet i kombination med att prioritera de inre värdena, säger hon.

Här kan du lyssna på första avsnittet.

Varje månad har Elisabeth Svensson mellan 5 000 och 10 000 läsare på sin blogg "RikaKvinnor.se". Samtidigt är det drygt 10 000 som följer henne på Facebook medan över 6 000 följer henne på Instagram.

På dessa plattformer ges följarna handfasta tips på hur man bäst når ekonomisk balans och trygghet.

Annons

Budskapet är glasklart – att ta hand om sin privatekonomi behöver inte vara tråkigt. Syftet med att tjäna pengar behöver inte vara att man ska ha råd med flådiga hus eller tära på jordens resurser.

Annons

– För mig handlar ekonomisk frihet om att kunna frigöra tid till sådant som ger mening. Man blir inte lycklig av bara pengar. Men pengar kan ge dig möjlighet att lägga tid på sådant som gör dig lycklig. Till exempel att umgås med nära och kära, resa till spännande platser, ta ett sabbatsår eller våga testa den där affärsidén du har.

"Inte svårt att tjäna pengar"

Elisabeth Svensson har inte växt upp med en massa pengar. Inte heller har hon utvecklat någon unik affärsidé som köpts upp av Apple eller Microsoft.

Hennes väg till ekonomisk frihet hänger ihop med långsiktigt och kontinuerligt sparande och smarta investeringar.

– Jag är en helt vanligt person som tjänat mina pengar helt på egen hand. Jag tror att de allra flesta kan komma till punkten där de har en ekonomisk frihet. Det är inte så svårt, även om finansvärlden ofta vill få allt att verka mer komplicerat än vad det är.

Ska ge ekonomiska tips till Skånskans läsare

Nu kommer Skånska Dagbladets läsare kunna ta del av Elisabeth Svenssons kunskap om privatekonomi. Detta genom nya podcastserien "Rika kvinnan & jag" – av och med Elisabeth Svensson själv och Skånska Dagbladets medarbetare, journalisten Catharina Nilsson.

– Jag har länge velat starta en podcast. Och när Catharina hörde av sig nappade jag på idén direkt. Jag gillar Catharina och fick en möjlighet att starta en podd utan att behöva tänka på de tråkiga delarna som att redigera eller fixa en studio.

Annons

Catharina Nilsson skrev ett personporträtt om Elisabeth Svensson förra sommaren. Under mötet med mångmiljonären blev hon både imponerad och inspirerad.

Annons

– Elisabeth fick mig att förstå att det vore bra om jag lärde mig mer om aktiesparande. Åtminstone för att hjälpa min dotter till ett bättre sparande än vad jag själv haft, engagera mig i mitt eget pensionssparande och berätta för andra att man inte måste vara rik när man börjar spara i aktier, säger Catharina Nilsson och fortsätter:

– Vi kommer till exempel att prata om "ränta på ränta-effekten", hur stor effekt man kan få av ett långsiktigt sparande utan att behöva lägga undan jättemycket pengar varje månad.

– Vi kommer också prata om vad utgången av valet betyder för folks plånböcker, ge smarta spartips nu när allt blivit dyrare, hur man arbetar med sin budget och ser över sina kostnader för att få mer pengar att använda på ett genomtänkt sätt. Det och mycket mer, både för sådana som mig som inte är experter på att förhandla boränta med banken och tips från Elisabeth till de mer ekonomiskt kunniga om spännande investeringar, säger Catharina Nilsson.

Fakta

Fem avsnitt under hösten

Det första avsnittet av "Rika kvinnan & jag" har nu släppts på skd.se.

Under hösten kommer ytterligare fyra avsnitt att släppas, ett i månaden.

Serien kommer även att finnas på Spotify och Podcaster.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan