Annons

Annons

Annons

Annons

Ön som blivit foodisarnas nya favorit

Bornholm, känt för sina härliga stränder och fina cykelturer, är för många en utpräglad sommarö. Men på senare år har ön seglat upp och blivit ett danskt kulinariskt centrum och en destination för måltidsturism. Detta tack vare gynnsamma förutsättningar för odling samt en medveten satsning på matentreprenörer. Ön har alltså mycket att erbjuda även andra tider på året.

Mads och Camilla Meisner flyttade till Bornholm 2009 för att starta Danmarks första ekologiska havtornsodling. I dag består verksamheten av tio olika sorters havtorn och 3500 buskar. Foto: Høstet Bornholm

Annons

Foodisarna har fått en ny favorit. Det är den danska ön Bornholm som spirar av spännande matupplevelser – allt ifrån odlingar och producenter till spännande matställen och matrelaterade event.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan