Annons

Annons

Annons

Annons

Svalöv

De ser till att alla får sommarlov

Padel, dans, frisbeegolf, bad och grill. Emma Leonardsson och Ida Malm ser till att alla i Svalöv kan få ett kul sommarlov.

Text: 

Ida Malm och Emma Leonardsson, värdar för sommarlovsaktiviteterna i Svalövs kommun.

Bild: Tobias Malmberg

Annons

Det är sommarens än så länge varmaste dag. I Kågeröd är Emma och Ida beredda att ta emot besökare vid skejtparken. Men just nu är det rätt så tomt här.

–De är nog och badar idag allihopa. Vi skulle till badet igår, men det var fullt så vi fick inte plats, berättar Emma Leonardsson.

Större intresse i år

Hon jobbar för andra som sommarvärd för sommarlovsaktiviteterna, ett försöksprojekt som Svalövs kommun drog i förra året.

Annons

Annons

–Jag tyckte att det var jätteroligt förra sommaren och ville gärna komma tillbaka. Jag tycker att intresset har varit större i år. Det beror nog på att det var en del restriktioner förra året beroende på pandemin som försvunnit, säger hon.

Till i år har hon dessutom fått med sig sin kompis Ida Malm som sällskap. Emma Leonardsson förklarar att föreningar i kommunen anmäler sig att ha med sina verksamheter i ett sommarlovsprogram, där man sedan försöker att fördela aktiviteterna mellan byarna så gott det går.

Populärt med gymnastik

Bland annat har det varit populärt att cykla BMX, där alla som ville vara med fick låna cyklar.

–Och så var det många som ville vara med när vi hade gymnastik med Röstånga Gymnasterna, säger Ida Malm.

Idag sitter Ida Malm och Emma Leonardsson redo med pennor och färger. Och så behövs det massor med vatten för att klara varma sommardagar.

Bild: Tobias Malmberg

De dagar föreningarna inte har något på gång så fyller Emma och Ida på med sånt som de själva kommit på. Så det finns alla möjligheter för sommarlovsfirare att ha kul både för- och eftermiddagar, fem dagar i veckan.

–Vi har varit på olika fritids och haft aktiviteter med barnen där. Det var uppskattat både bland barnen och personalen. Och så har vi varit i Teckomatorp och hälsat på barnen från Ukraina och hittat på aktiviteter med dem också, säger Emma Leonardsson.

Program läggs upp på kommunens hemsida, på Facebook och Instagram. Sommarlovsaktiviteterna pågår fram till vecka 31.

Annons

Annons

Till toppen av sidan