Annons

Annons

Annons

Annons

opinion

Malin Lernfeldt
Myterna om gluten och laktos

Många hävdar att de är överkänsliga mot gluten eller laktos trots att så inte är fallet. Samhället måste därför dra en gräns för när det är rimligt att kunna kräva specialkost.

Flicka dricker mjölk. Foto: Fredrik Sandberg

Annons

Specialkost är det nya normala. Skolbespisningarna kämpar för att leva upp till familjernas krav på födoämnesanpassningar. Så mycket som var femte skolmåltid innehåller numera specialkost. Det är en orimlig utveckling, inte minst eftersom de nya kraven medför drastiskt ökade kostnader för samhället såväl som negativa hälsoeffekter.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan