Annons

Annons

Annons

Annons

Flera välkända skåningar på scen i årets ”Allsång på Skansen”

28 juni är det premiär för årets "Allsång på Skansen" och på tisdagen presenterades årets artister. Bland dem finns välkända skåningar som Mikael Wiehe och Hasse Andersson.

Text: 

Sanna Nielsen leder Allsång på Skansen för sjunde året.

Bild: Janne Danielsson/SVT

Annons

För sjunde sommaren är Sanna Nielsen programledare för "Allsång på Skansen" och i en intervju i Skånska Dagbladet tidigare i år kallade hon det för "världens bästa sommarjobb".

– I år är jag extra taggad eftersom vi på något sätt får ta vid från 2019 som var senast vi hade riktigt stor publik på plats. Det är så härligt när man är där och ser folk rusa in till sina platser. Jag tror verkligen det blir en riktig folkfest i år, sade hon vidare och utlovade också att hon skulle bjuda både på steppdans och banjospel.

Annons

Annons

Hasse Andersson medverkar i Allsången 26 juli. Foto: Warner

Välkända skåningar

Förutom programledaren själv finns det flera välkända skåningar även bland artisterna. 26 juli medverkar till exempel Hasse Andersson, 2 augusti Mikael Wiehe, 9 augusti Iris Bergcrantz och i sista avsnittet, 16 augusti, är det dags för 15-åriga Ella Tiritiello från Kristianstad som slog igenom stort förra året med en cover av Aviciis "For a better day" när Globen byter namn till Avicii Arena. Ella Tiritiello delar allsångsscenen med Tommy Körberg.

Iris Bergcrantz medverkar i Allsång på Skansen 9 augusti. Foto: Nadja Hallström

Först ut bland artisterna i Allsången 28 juni är The Ark, också aktuella med en stor turné i sommar, tillsammans med Sveriges Melodifestivalvinnare Cornelia Jakobs, Jireel, Benson Boone och Jill Johnson.

Andra artister som medverkar i årets Allsång på Skansen är Toms Ledin, rockgruppen Sahara Hotnights, Linnea Henriksson, Moonica Mac och Alba August. 14 juni avslöjas vem som uppträder på "Allsångsscenen är din".

Fakta

Artister i Allsång på Skansen 2022:

28 juni: The Ark, Cornelia Jakobs, Jireel, Benson Boone, Jill Johnson.
5 juli: Tomas Ledin, Åsa Jinder, Janice, Theoz
12 juli: Medina, Eric Bibb, Myra Granberg
19 juli: Sahara Hotnights, Casanovas, Tone Sekelius, Linnea Henriksson
26 juli: Hanna Ferm & Junie, Moonica Mac, Nanne Grönvall, Hasse Andersson, Thomas Stenström
2 augusti: Mikael Wiehe, Alba August, A36, Afro-Dite
9 augusti: Iris Bergcrantz, Marcus och Martinus, Albin Lee Meldau,
16 augusti: Tommy Körberg, Ella Tiritiello

Annons

Annons

Till toppen av sidan