Annons

Annons

Annons

Bostäder i Eslöv

Livet på en pinne – Rolf och Eden bor med panorama över Eslöv

I en tävling om Eslövs mäktigaste utsikt skulle Rolf Wihlborg ligga bra till. Från sin terrass på ”Pinnens” åttonde våning har han en svårslagbar 360-gradersvy över Eslöv – och längre än så.

Rolf Wihlborg och dottern Eden är nyinflyttade högst upp i flerfamiljshuset ”Pinnen” vid Stora torg i Eslöv.

Bild: Henrik Lindahl

Annons

– Utsikten är helt fantastisk, det var den jag tog lägenheten för. Man har ett panorama mot Öresund och solnedgångarna på kvällen är betagande, säger han.

Från terrassen kan han vila blicken på folklivet på Stora torg och peka ut landmärkena bland takåsarna i Eslövs silhuett – vattentornen, Lagerhuset, kyrkan, hotell Stensson... Eller varför inte ta fram kikaren och studera Max IV utanför Lund? Eller titta ut genom valfritt fönster i den genomgående lägenheten.

Hunden Roy verkar också trivas på terrassen.

Bild: Henrik Lindahl

I många år bodde Rolf Wihlborg i Höör, först i villa och sedan i lägenhet. Förra året gick han en promenad genom Eslöv med sin flickvän och särbo som bor i staden sedan tidigare. När de passerade över Stora torg och blickade upp mot ”Pinnen”, som då höll på att byggas och just nått upp i full höjd, slogs de av vilken pampig utsikt det måste vara från lägenheterna högst upp.

Annons

Annons

– Jag sade att en lägenhet där uppe skulle jag vilja ha. Jag trodde aldrig att jag faktiskt skulle få det – men det fick jag! Hyran är ganska hög, men inte jämfört med Malmö och med tanke på att det är en nybyggd, unik lägenhet.

Utsikt från köksfönstret. ”Det är lätt att man glömmer bort maten när man står här och tittar ut. Solnedgången på kvällen är helt fantastisk”, säger Rolf Wihlborg.

Bild: Henrik Lindahl

Rolf Wihlborg hade letat lägenhet i Eslöv 2-3 år men fick till en början inte ens komma på visning, köerna var långa. Så småningom fick han ett par erbjudanden men tackade nej. Det kändes lite mörkt och instängt i de bostäder han tittade på.

Så dök chansen upp hos BA Bygg. Han fick komma på visning i den där lägenheten han mest skämtat om att bo i – och fick den. En trerummare på 79 kvadratmeter på åttonde våningen.

Solnedgång över Eslöv. Foto: Rolf Wihlborg

Bild: Privat

– En sak jag slogs av var hur tyst och avkopplande det är, trots att det är mitt i centrum. Jag gillar också stora fönster med mycket ljusinsläpp och att det är högt i tak.

Lite otippat är det kanske ändå att just han flyttat in här.

– Jag har egentligen höjdskräck så det är ju lite med skräckblandad förtjusning. Jag står helst inte för nära räcket, medger han.

Annons

I lägenheten bor även dottern Eden, 19, och periodvis sonen Eric.

– Jag tyckte först att det var lite läskigt att det var högst upp, jag har också lite höjdskräck precis som pappa. Men nu trivs jag bra. Eslöv är bättre än Höör, säger Eden Wihlborg.

Annons

När solen gassar på i mesta laget använder familjen den motorstyrda markisen.

Bild: Henrik Lindahl

Terrassen är nästan som en del av boytan. Härifrån njöt familjen av Attitude 69:s dansshow på torget häromveckan. Om några veckor kan de följa Eslövsfesten på första parkett.

Står solen på för hårt finns en stor, motorstyrd markis att skärma av med. Lite svårare är det om det blåser mycket, eller regnar kraftigt.

Panoramavy mot söder från terrassen.

Bild: Henrik Lindahl

Att lägenheten ligger så högt upp är inga bekymmer i övrigt, tycker Rolf Wihlborg.

– Det finns ju hiss. Men jag försöker ta trapporna så mycket som möjligt. Jag jobbar mycket hemifrån och då blir det mycket sittande på stolen, man behöver röra på sig.

Förutsatt att det inte blåser alltför mycket eller regnar för hårt är det härligt att vistas på terrassen, tycker Rolf och Eden Wihlborg.

Bild: Henrik Lindahl

Med sina åtta våningar är "Pinnen" – eller Stora torg 3 som adressen egentligen lyder – det högsta huset runt Stora torg i Eslöv.

Bild: Henrik Lindahl

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan