Annons

Annons

Annons

Fotboll: Division 5 västra

Toppmöte i division 5 – Skånska Dagbladet sänder Höör mot Marieholm: ”Nu kör vi”

Serieledaren mot tabelltrean.

Det är vad som väntar på tisdag kväll den 24 maj när Höörs IS möter Marieholms IS i division 5 västra Skåne.

Skånska Dagbladet livesänder matchen för dig som är, eller blir, prenumerant, med avspark 18.30.

Text

På tisdag sänder Skånska Dagbladet matchen mellan Höörs IS och Marieholms IS.

Bild: Michael Lindholm

Annons

SE MATCHEN HÄR: Tisdag 18.20: Toppmöte i femman när Höör och Marieholm drabbar samman

Säsongen har börjat nästintill fläckfritt för Höörs IS. Med sex segrar och endast en förlust på de inledande sju omgångarna toppar man tabellen, två poäng före Stehags AIF.

Direktsänds

Ytterligare två poäng bakom ligger Marieholms IS, som gästar Färs & Frosta Arena i Höör på tisdag kväll. Den matchen kommer att direktsändas på skd.se/livesport för dig som är, eller blir, prenumerant.

– Skånska Dagbladet är Mellanskånes stora tidning och vi vill både skildra de stora sporthändelserna och prestigematcherna i de lägre serierna.

Annons

Annons

– Därför känns det riktigt bra att kunna sända en toppmatch i division 5 västra, där serieledande Höör tar emot utmanarna från Marieholm, säger Anders Isberg, nyhetschef på Skånska Dagbladet i Eslöv.

Viktig i toppstriden

Marieholm vann sina fyra första matcher på säsongen, men oavgjort mot Furulund och förlust senast mot Ramlösa Södra gör att man har halkat ner till en tredjeplats i tabellen.

Däremot toppar man skytteligan genom Arben Rraci som gjort sex mål på sex spelade matcher. Höörs bästa målgörare är Nderim Shuti som satt fem fullträffar så långt.

Nderim Shuti (i blått) leder interna skytteligan i Höörs IS. Här i kamp om bollen med Teckomatorps Pontus Wifvesson.

Bild: Michael Lindholm

Tisdagens match är den åttonde för säsongen och kan bli mycket viktig för toppstriden. Det var i slutet av förra veckan som Bonnier News Local, där Skånska Dagbladet ingår, fick klart med sändningsrättigheterna för Skånes Fotbollförbunds serier.

– När vi tittade på spelschemat, så visade det sig att en av de mest intressanta matcherna under vårsäsongen skulle spelas redan på tisdag. Förnuftet sa “nej, det hinner vi aldrig”, men magkänslan var “nu kör vi”. Förberedelserna har fått gå i raketfart, säger Anders Isberg.

Skånska Dagbladets reporter Artur Bliding kommenterar matchen tillsammans med Höörsprofilen Stefan ”Gås” Mårtensson vid sin sida.

Annons

Avspark sker på Färs & Frosta Arena klockan 18.30 och sändningen startar tio minuter innan. För att se matchen måste du vara prenumerant på skd.se

Annons

KLICKA HÄR! – för att blir prenumerant, om du inte redan är det.

KLICKA HÄR! – för att logga in, om du redan är betalande kund.

SE MATCHEN HÄR: Tisdag 18.20: Toppmöte i femman när Höör och Marieholm drabbar samman

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan