Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Svalöv

Våren är här - vi sände live från kosläppet i Svalöv

Över tusen åskådare följde årets kosläpp på Svalöfs gymnasium som åter var öppet för allmänheten efter flera års pandemiuppehåll.

Efter en stunds rusande i hagen kan det räcka att stångas lite med kompisen.

Bild: Mats Klingen

Annons

Inbäddat innehåll

Det var i fredags förmiddag som 50 kor skuttade ut från kostallet. Lite försiktigt tittade de ut men sprang sedan glatt mot hagen där mängder med åskådare väntade.

Annons

Ewie Pålsson, driftsledare för kostallet, tror sig veta varför kosläppen är så populära.

Annons

– Det är väl en härlig grej - att se korna komma ut på bete och springa omkring, hoppa och busa. Allting är ju fest för djuren. Det är liksom en vårkänsla och en sommarkänsla på samma gång.

Trots rejäl blåst och aningen kylslaget väder hade mellan 1 000-2 000 personer anlänt till Svalöfs gymnasium för att kolla in kosläppet. Men för korna var det ett perfekt väder.

– Ett toppenväder eftersom de inte blir bländade av solen så de kan se trådarna och hålla sig i hagen. När de stått inne hela vintern och kommer ut i skarp sol blir det som om de blir blinda.

Nu kommer korna att vara på grönbete minst ett halvt år. Först i oktober är det dags att söka sig inomhus till värmen i stallet igen.

Ewie Pålsson, driftsledare för kostallet, tycker att kosläppen är en härlig händelse.

Bild: Mats Klingen

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy