Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hörby

Fullspäckat program när Kulturkalaset gör comeback

I Hörby laddas det för fullt inför Kulturkalaset den 24 maj. Det blir sång, musik och dans från fem scener, med Drängarna och Mellostjärnan Klara Hammarström som dragplåster. Festligheterna tjuvstartar redan nästa vecka.

Drängarna rockar loss på Gamla torg i Hörby under Kulturkalaset.

Bild: Pontus Lundahl / TT

Annons

Kulturkalaset brukar bjuda på ett fyrverkeri av kultur, och året upplaga är inget undantag, enligt Emma Sander, verksamhetsutvecklare för kultur och evenemang på Hörby kommun.

För första gången på tre år blir det ett riktigt Kulturkalas denna gången, med mängder av liveframträdanden och ett myller av besökare.

"Känns fantastiskt"

– Det känns fantastiskt. Det blev inget Kulturkalas 2020 på grund av coronapandemin. I fjol gjorde vi en digital satsning. Men nu blir det som vanligt igen. Jätteroligt att folk äntligen kan komma ut och träffas och ha roligt tillsammans.

– Kultur och musik skapar gemenskap. Att man får träffas ger en helt annan sammanhållning, säger Emma Sander.

Kulturkalaset i Hörby hålls alltid en tisdag i slutet av maj, och tisdagen den 24 maj är det dags. Det blir sång, musik och dans från fem scener runt Nya och Gamla torg.

Annons

Annons

Hela centrum kommer att sjuda av liv och rörelse, lovar Emma Sander.

Som vanligt är det barnen och ungdomarna som står i fokus under festligheterna. Kulturskolans elever och ensembler har laddat hela våren för att vara med.

Drängarna till Hörby

Dessutom gästas Kulturkalaset i år av Drängarna – kultbandet som slog igenom 1995 med hiten "Vill du bli min fru". De kliver upp på scenen på Gamla torg klockan 20.

Dessförinnan bjuder Klara Hammarström publiken på en fartfylld show. Hon gick direkt till finalen i Melodifestivalen i år med låten "Run to the hills". Hennes framträdande börjar klockan 19.

Klara Hammarström gick till finalen i Melodifestivalen i år med sin låt "Run to the hills". Den 24 maj kommer hon till Kulturkalaset i Hörby.

Bild: TT

– Klara Hammarström är huvudnumret under kvällen. Vi tror att hon lockar publik från många olika målgrupper. Och vi är förstås glada att Drängarna också kommer hit. Det är ett glatt gäng som spelar härliga hits, säger Emma Sander.

Bamse och Lova kommer också till Hörby den 24 maj. Klockan 17 finns det chans att se dem på Nya torg.

Ploggingart signerad ploggaren Ann-Jeanette Björn-Bentzén, jazz med Nanna Carling och dans med Street Revolution är andra programpunkter under dagen och kvällen.

Bokbuss och modeshow

Bokbussen och deras sagoberättare är också på plats, och Ulrika Börjesson och Jane Hansson har lovat att bjuda på roliga sketcher.

Annons

Lions lockar med "Vintage Fashion Show" där miljö och hållbarhet står i centrum.

Men det är inte nog med det.

Det blir nämligen Kulturkalas en hel vecka denna gången, med start redan den 17 maj. Aktiviteterna kommer att avlösa varandra i och runt Hörby dagarna fram till kalaset.

Annons

– Vi har det som uppladdning inför det stora Kulturkalaset den 24 maj. Man ska kunna uttrycka och uppleva kultur hela veckan, säger Emma Sander.

Så här såg det ut senast det begav sig – på Kulturkalaset 2019. Tusentals besökare var på plats när Kulturkalasets sambatåg gick genom byn.

Bild: Arkivbild

Hur programmet kommer att se ut under Kulturkalasveckan är inte officiellt ännu, och Emma Sander vill inte avslöja för mycket i förväg om vad som ska hända, men säger att det handlar om att göra ännu fler i Hörby delaktiga i kulturutbudet.

– Under pandemin fick prova nya grepp, till exempel att låta folk måla på konstplakat i centrum. Denna gången sätter vi ut konstplakat även utanför skolorna för att barn och ungdomar ska kunna dela med sig av sina intryck. Det är ett exempel på en aktivitet vi kommer att ha under Kulturkalasveckan, säger Emma Sander.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy