Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skåne län

Återvinningsstationer får söndagsöppet

På lördagar har ordningsvakter kallats in för att hålla i ordning kaoset. Efter påtryckningar börjar Merab med söndagsöppet på återvinningsstationerna i Höör, Eslöv och Hörby som ett sätt att underlätta besökstrycket.

Återvinningsstationerna i Mellanskåne får söndagsöppet sedan Höörs kommun tryckt på i frågan. Start nu på söndag. Bilden visar på en annan återvinningsstation.

Bild: Johan Nilsson/TT

Annons

Kommunstyrelsens ordförande Johan Svahnberg (M) berättar att Höörs kommun för lite mer än ett år sedan uppvaktade Merab i hopp om att få en söndagsöppen återvinningsstation. Nu har påtryckningarna gett resultat.

– Det är för att underlätta vardagen. Rensar du trädgård eller liknande och inte hinner dit innan två på lördagen så har man fått vänta till på måndagen. Det är 48 timmar under helgen som man inte kunna besöka återvinningsstationen, säger Johan Svahnberg.

Annons

Annons

Frågade Merab

Påtryckningarna har kommit från politiskt håll för att få till en förändring.

– Vi frågade Merab vad det skulle kosta att ha söndagsöppet enbart i Höör. Nu har de valt att försöka ha öppet på söndagar i hela Mellanskåne under våren som ett första steg med start nu på söndag 8 maj som ett sätt att underlätta folks vardag, säger Johan Svahnberg.

Söndagsöppet under maj månad

Merab meddelar att man till början med kommer ha söndagsöppet mellan klockan 08 och 14 under maj månad på återvinningsstationerna i Eslöv, Hörby och Höör.

– Förhoppningsvis avlastar detta lördagarna där återvinningsstationen ju har varit stället att vara på med långa köer som följd, säger Anna Ramberg (L), förste vice ordförande i kommunstyrelsen.

Ordningsvakter

Johan Svahnberg säger att Merab vid tillfällen till och med fått ta in ordningsvakter för att dirigera trafiken.

– Jag tror inte söndagsöppet blivit av om inte Höörs kommun tryckt på. Vi är glada över det ägarinflytandet, säger Johan Svahnberg.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy