Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Kävlinge

Succé förra året – nu öppnar det prisade glasskaféet igen

Glassugna fick snabbt upp ögonen för kaféet Stinas i parken. Knappt ett år efter öppnandet får paret bakom succén priset som Årets nyföretagare i Kävlinge kommun.

Mattias och Stina Nordström har fått Kävlingeborna att vallfärda till det nya glasskaféet Stinas i parken.

Bild: Ola Axelsson

Annons

Mattias Nordström och frun Stina smygöppnade Stinas i parken på sin bröllopsdag den tredje juni förra sommaren.

Bara några dagar senare ringlade köerna långa till kaféet. Och sedan har allting rullat på av bara farten.

– Det blev fullt upp direkt. Vi var bara lediga i tre dagar, annars var vi på plats här vid kiosken. Vi fick ett härligt mottagande, och det är tacksamt med glada och tacksamma kunder, påpekar Mattias Nordström.

Paret Nordström hade inte drivit företag tillsammans tidigare, och fick känna på en hektisk sommar.

– Vi hade nio sommarjobbare mellan 15 och 20 år, som hjälpte oss på ett fantastiskt sätt. Det kändes kul att se hur de utvecklades och trivdes, vi hade bara en enda sjukdag på hela sommaren bland de anställda, säger Stina Nordström.

Annons

"Onödigt att behöva åka till Bjärred"

Fyra av ungdomarna fortsätter även den här sommaren, och till de andra platserna har det varit hela 60 sökande. Stinas i parken har på kort tid blivit en populär arbetsplats.

Annons

Förra våren fanns här bara en mörkgrön bod som knappt någon förbipasserande ens la märke till i Folkets park. Paret Nordström förvandlade den till Stinas i parken, de målade den i piggelingrön färg, och byggde en stor inbjudande uteservering.

– Tanken att öppna ett glasskafé började med att vi tyckte det kändes onödigt att behöva åka till Bjärred för att hitta ett ställe att äta glass på med barnen, berättar Mattias Nordström.

Tanken blev snabbt verklighet. Och nu får Stina och Mattias Nordström ta emot Nyföretagarcentrum Öresunds nyföretagarpris för sitt entreprenörskap.

– Det känns hedrande att få det här priset. I motiveringen trycker man på att vi lyckats med destinationsutveckling, och det är något vi vill göra ännu mer av framöver, säger Mattias Nordström.

Många olika event i Silverforsen

Det finns mycket inplanerat i Folkets park i år. Silverforsen, som äger parken, har ett 40-tal event på gång. Stinas i parken har ensamrätt på försäljning av mat och dryck i parken, så här finns det goda möjligheter att utöka verksamheten i framtiden.

– Det kommer vara allt från bilträffar, loppisar, musikfestivaler och barnteater. Vi vill gärna göra saker tillsammans med andra och hoppas på flera samarbeten, säger Mattias Nordström.

Men först och främst är det glassförsäljningen som är kärnan för Stinas i parken. När Skånskan besöker glasskaféet är det mycket som ska ordnas inför premiären på söndag den första maj.

Annons

Annons

– Vi håller öppet under helgerna fram till sommarlovet, därefter är det öppet varje dag fram till att skolorna börjar igen, och sedan stänger vi troligen i slutet av september, säger Stina Nordström.

Arbetar åt Lunds universitet

Drömmen är att kunna driva en året-runt-verksamhet. Mattias Norström, som arbetar med olika former av event åt Lunds universitet, har tankar om att använda Silverforsen till många spännande saker.

– Här finns utrymme för alla typer av event. Det är en fantastisk miljö med forsen i bakgrunden, och vi är stolta över den här platsen, säger han, och tittar ut över den natursköna parken alldeles invid det stora koloniområdet.

Mattias är ursprungligen från Åstorp, medan Stina kommer från Kristianstad. De träffades när det jobbade i teve-branschen i Stockholm. När det första barnet kom började tankarna på att flytta söderut.

De tänkte att antingen ska barnen prata skånska eller stockholmska. Det fick bli skånska. Så flytten gick från Nacka till ett hus i Kävlinge.

Nu har de sett till att alla glassugna Kävlingebor inte längre behöver åka till Bjärred.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy