Annons

Annons

Annons

Annons

På Landet

Skånskans nya podd – närodlad för bönder och matälskare

Nu är de första avsnitten ute med vår nya podd: Skånskans På landet-podd! Varje vecka möter du en lantbrukare, forskare eller entreprenör som berättar om sin vardag med närodlat i Skåne.

Erik Bengtsson i mitten har en speciell filosofi bakom sin grisuppfödning. Han är gäst i första avsnittet av Skånskans På Landet-podd. Podden spelas in av lantbruksjournalisterna Jakob Hydén till vänster, och Tobias Malmberg till höger.

Bild: Jakob Hydén

Annons

Erik Bengtsson är känd som en sann entreprenör, men också en person som länge har arbetat för ett hållbart lantbruk. I första avsnittet av På landet-podden kör lantbruksjournalisterna Jakob Hydén och Tobias Malmberg till honom på Karlfälts gård utanför Ystad där han berättar om filosofin bakom sin välrenommerade grisuppfödning.

En gång i veckan släpps nya avsnitt av podden. Alltid närodlat, intressant för dig med specialkunskap om lant- och skogsbruk, men också för dig som uppskattar riktigt bra lokala råvaror och mat.

Annons

Annons

Du kan lyssna på podden i spelaren nedan, eller på Soundcloud, Apple Podcast och Spotify.

Inbäddat innehåll

I det andra avsnittet träffar du en forskare: genetikern Cecilia Hammenhag som ska ta fram en svensk superärta.

Inbäddat innehåll

I tredje avsnittet berättar John Taylor om hur han importerade tusen äppleträd från Storbritannien.

På landet-podden görs i samarbete med Katamaran media, som också producerar Skånskans lantbruksbilaga På landet som kommer ut varje månad.

Du vet väl att Skånskan sedan länge har en deckarpodd, som görs av vår egen kulturredaktör Gunilla Wedding, tillsammans med Pernilla Ekdahl, kollega från tidningen Norra Skåne. Du kan hitta alla avsnitt här, eller söka efter Deckardårarna där poddar finns.

Annons

Gunilla Wedding och Pernilla Ekdahl gör podden Deckardårarna i hop.

Bild: Ralph Bretzer

Annons

Annons

Till toppen av sidan