Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Vanvård i äldreomsorgen

Insändare
Så jävigt det kan bli om Åsgården

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag trodde inte mina ögon när jag började läsa artikeln med rubriken ”Åsgården ett flaggskepp – tragiskt att äldreanställda hängs ut”

Allt började klarna när det kom fram att Teddy Nilssons fru arbetar på Åsgården. Hela hans uttalande hade syftet att rentvå frugan.

Med tanke på det nära förhållande mellan en politisk ledare och hans nära släkt som är anställd på en kritiserad enhet i hans kommun, borde han vara den siste som har rätt att uttala sig. Mer jävigt kan han inte bli.

Frågan är om inte sådana familjekopplingar är inte orsaken till situationen som uppstod på Åsgården. Han uttalar sig som frugans advokat och skiter fullständigt i de äldre.

Ingen ansvarig politiker uppträder på det sättet. Förstår han inte detta bör han försvinna från politisk verksamhet med detsamma.

Annons

Janusz Lutczyk

Annons

Svar direkt: Min fru jobbar inte på den kritiserade enheten inom Åsgården.

Jag sa tydligt till Skånskan att jag inte kunde förstå hur hennes anställning kunde ha med detta att göra.

Att Skånskan inte gör en bättre research och likväl använder det, är inget jag kan ta ansvar för.

Teddy Nilsson (SD), kommunalråd Svalöv

Kommentar: Det var självklart att berätta för läsarna att kommunalrådet Teddy Nilsson (SD) har en närstående som arbetar på det kritiserade boendet.

Teddy Nilsson är Svalövs allra högsta politiker. En extern utredning ska tillsättas, som ska titta på hela boendet, efter rapporter om grov vanvård som drabbat utsatta personer hårt.

Ändå väljer Teddy Nilsson att redan nu gå ut offentligt och slå fast att missförhållandena rör "en liten del av verksamheten" och inte fast personal utan endast vikarier. Något som motsägs av flera av Skånskans källor som vi redovisat i flera olika artiklar under veckan.

Det är mänskligt och rimligt att påverkas av en make/makas situation, och att vilja skydda och hjälpa när till exempel deras arbetsplats blir kritiserad. Därför måste ryggmärgsreflexen gå in i sådana lägen: ligger ett ärende på jobbet nära mig privat så måste jag ta ett steg tillbaka och låta andra sköta det.

Annons

Jag har själv lämnat över till kollega när beslut ska fattas runt publiceringar om mina barns skola, min mans arbetsplats och till och med en förening där jag var djupt engagerad för tjugo år sedan. Det räcker inte att jag är övertygad om att min privata relation inte påverkar, att jag hade tyckt likadant oavsett.

Jäv föreligger när någon kan tänkas vara partisk, eller om det föreligger omständigheter som kan rubba förtroendet till en beslutsfattares objektivitet vid handläggning av ett ärende. Skånskans läsare måste självklart få veta att kommunalrådets fru finns på den arbetsplats han så offensivt försvarar.

Lena Philipson, chefredaktör Skånska Dagbladet

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy