Annons

Annons

Annons

Fotboll: Division 2 södra Götaland

Lynard och Hegdal kommer till Eslöv för att ta revansch

Jens Lynard ser fram emot att komma ”hem” till Eslöv för att ta revansch på sitt gamla Eslövs BK i fredagens drabbning i divison 2 södra. Förlusten i en träningsmatch härom veckan var nämligen inte så kul.

Jens Lynard och Ludvig Hegdal i IFK Hässleholms färger. På fredagen återvänder de till Bergas konstgräs för att möta sitt gamla Eslövs BK.

Bild: Lennart Månsson/Bildbyrån

Annons

— Det var en träningsmatch, men vi förtjänade inte att förlora den. Vi hade mycket boll och skapade många bra lägen, men de försvarade med hela laget och var vassa och effektiva på sina kontringar, förklarar den förre EBK-spelaren som numera huserar i IFK Hässleholm.

Efter förra säsongen lämnade Jens Lynard och Ludvig Hegdal Eslövs BK för att prova lyckan i Hässleholm. Och det är ingenting Lynard ångrar så här långt.

— Jag trivdes jättebra i Eslöv och hade en bra tid där, men det var dags för mig att testa något nytt. Och det kändes som om Hässleholm skulle passa mig bra. Det känns alldeles utmärkt för dagen, säger Lynard.

Lika bra kändes det förstås inte att förlora mot just EBK under försäsongen. Men Jens Lynard säger sig ha full förståelse för att det tvärtom kändes extra kul för motståndarna...

Annons

Annons

— Jag kan förstå att de var extra taggade på att möta oss och vinna. Vi är ju ett förväntat topplag och dessutom ville de såklart visa att jag och ”Ludde” inte borde ha lämnat... Det kommer helt säkert att vara samma nu när vi möts i serien.

Jens Lynard i en av IFK Hässleholms träningsmatcher.

Bild: Lennart Månsson/Bildbyrån

Han tror att det kommer att bli tufft även den här gången:

— Eslövs BK är ett krigande lag som kämpar och springer i 90 minuter och de är tunga att möta. Jag tror absolut inte att de kommer sist i serien som jag såg att de var tippade i någon tidning. De har dessutom många unga och lovande spelare som kan ta nästa steg den här säsongen.

Den spelare han tror kommer att få sitt genombrott i år och vara viktigast för EBK är Vilmer Nilsson:

— En fantastisk fotbollsspelare. Mot Ariana var han dominant mot spelare som spelat i högre divisioner. Jag tror att detta blir hans genombrottsår!

Han nämner två till:

— Mittbackarna Lukas Wennerberg och Jonathan Ross. De är riktigt tuffa att möta båda två.

Att Eslövslaget skulle vara mer offensivt under Kim Johansson än under Peter Olsson, som det ryktats om, har Jens Lynard emellertid inte sett något bevis på ännu:

— Nej, de spelade mot Ariana som de spelade mot oss, väldigt defensivt. Så det vet jag inte.

Annons

Vad har IFK Hässleholm för målsättning?

— Ingen uttalad vad gäller placering. Det är många som hypar upp oss, men vi bygger för framtiden i division 1 och tar det ett steg i taget.

Annons

Eslövs BK-tränaren Kim Johansson ler när han får höra om Jens Lynards tankar om hur Eslövs BK spelar:

— Vi får väl se. Vi lyckades vinna där uppe fast vi inte var på topp och vet att vi har mycket mer att ge. Att vi inte hade så mycket boll i den andra halvleken berodde mycket på den hårda motvinden. Jag hoppas och tror att vi kommer att ha mer boll nu än vi hade där, så jag ser fram emot den här matchen med god tillförsikt.

— Men med det sagt vet vi att det är ett mycket bra lag vi möter, det är mycket som ska klaffa och det gäller att ta vara på deras misstag.

Kim Johansson.

Bild: Max Holmgren

Han gläder sig också åt premiärsegern mot Ariana:

— Vi har en fantastiskt god känsla efter premiären och vill fortsätta rida på den vågen. Energi och glädje finns och det kommer man långt på. Sedan är det klart att det är en extra morot för killarna att möta gamla EBK-spelare, det kommer att ge oss en extra skjuts den här gången också.

Enda frågetecknet är ett par covidfall i truppen.

— Vi får se, det kan bli någon ändring i startelvan.

Matchstart klockan 19 på Berga IP.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan