Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Replik: Var vill SD bryta uran?

Niclas Nilsson går i sin replik till hårt angrepp på vår text om att SD vill bryta uran. Vi är besvikna men inte förvånade, över att Sverigedemokraterna undviker att svara på våra frågor,

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Demonstration mot uranbrytning. Arkivbild.

Annons

Niclas Nilsson undviker att svara på våra frågor om var SD vill att det ska brytas uran och var kärnkraften i Skåne ska byggas. Sverigedemokraterna är fortfarande svaret skyldigt.

Sverigedemokraterna har som idé att modulära reaktorer ska lösa problemet, men tekniken är inte fullt utvecklad och har dessutom utgångspunkt i uran som bränsle. Om detta är Sverigedemokraternas vilja är det rimligt att visa var detta ska ske geografiskt och vilken påverkan detta kommer att ha.

Annons

Annons

15 februari sa Niclas Nilsson så här i regionfullmäktige, i en replik under punkten ”Säkra skånes energiförsörjning”: ”Vi har uran i Sverige som vi skulle kunna bryta här så att vi inte hade varit beroende av import av uran till våra kärnkraftverk”.

Nu säger han att med ”här”, avses inte Skåne. Hur ska vi då tolka honom? Vi är säkra på att människor i andra regioner är nyfikna på om skånska Sverigedemokrater funderar på att anlägga urangruvor i deras närhet.

Till hösten går vi till valurnorna och röstar i riksdags-, kommun-, och regionvalen. Vi anser att det är rimligt att Sverigedemokraterna tills dess redovisar var i Skåne dessa nya kärnkraftverk ska byggas och var i Sverige Sverigedemokraterna anser det lämpligt att bryta uran.

Annette Linander

(C), regionråd

Birte Sandberg

(C), regionråd

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy