Annons

Annons

Annons

Annons

Kärlekspar som gick till historien

Idag på alla hjärtans dag firar många kärleken lite extra. Men hur har samhället sett på kärlek och relationer genom tiderna? En som fördjupat sig i ämnet är Malmöförfattaren Sara Griberg som i sin nya bok Historiska kärlekspar, berättar om kända kärlekshistorier som ger oss en insyn i hur det har varit att älska och blotta sitt hjärta genom olika epoker – och vad det kan ha ställt till med.

Text: 

Sara Griberg har läst historia vid Lunds universitet och är frilansjournalist för historietidningar. Nu är hon aktuell med boken Historiska kärlekspar. Foto: Karolina Rosenqvist

Bild: Pressfoto

Annons

Napoleon och Joséphine, Marie och Pierre Curie samt Simone de Beauvoir och Jean-Paul Sartre. Där har du tre av de 23 kärlekspar som vi får stifta närmre bekantskap med i boken. Men det var tack vare kärleken mellan den medeltida filosofen Abélard och hans stora kärlek Héloïse som författaren och journalisten Sara Griberg fick idén om att göra en bok som på ett lättillgängligt sätt låter läsaren lära känna personer som på ett eller annat vis gjort avtryck i historien genom just sin kärlek.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan