Kastar du också för mycket mat? Det är tid att tänka om.
Ledsna grönsaker går också att äta, liksom stjälkar, blast och blad. ”Zero waste” kallas vägen framåt.
En av de bättre födelsedagspresenter jag fått var en matlagningskurs med den brittiska stjärnkocken Angela Hartnett. Vi var nio lyckligt lottade som fick prova på att steka pärlhöna, göra pumparavioli och plommontarteletter och hade hur kul som helst. Jag imponerades av Angelas lugn och kunskap, men framför allt blev jag impad över hur hon verkligen tog vara på minsta lilla smula. Inget, absolut inget, gick till spillo. Inte ens på en lyxrestaurang med en stjärnkock vid spisen.
Läs vidare med Digital!
Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.
Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.
Det här ingår i Digitalpaketet
- Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
- Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.