Sport

H65 Höör vände och vann i Kungälv

En handbollsspelare i aktion
Foto: Christoffer Borg Mattisson/arkiv
Sport
Höör
Handboll H65 Höör var uträknat och i pausunderläge med 9-13 i årets sista SHE-drabbning. Då stämde plötsligt allt för Höörs handbollsstolthet som vände till 21-19-triumf borta mot Kungälvs HK.

– Fantastiskt bra, utbrast påtagligt belåtne tränaren Ola Månsson kort efter slutsignalen i Mimershallen.

– En oerhört viktig seger. Nu blir det mycket roligare att fira nyår.

H65 hamnade i sexmålsunderläge med 3-9 efter drygt 14 minuters spel och i det läget talade det mesta för en ny förlust.

Men gästerna höjde sig och när Ida Gullberg gjorde 18-17 på en passning från målvakten Gry Bergdahl ledde man första gången sedan matchupptakten. Emma Nuhanovic krutade även in 19-17 innan Kungälv svarade med två raka mål.

Höör var dock vassast då det skulle avgöras. Amelia Lundbäcks 20-19 på straff och 21-19 i slutsekunderna säkrade två poäng till bortalaget.

En stor del i segern hade Gry Bergdahl som var 50-procentig i målet.

– Vad ska man säga? Sex insläppta mål på en halvlek är magiskt bra. Och då var ändå två i öppet mål, två på straff och retur, konstaterade Månsson i sin fortsatta matchanalys.

– Jag är hur nöjd som helst med sättet som vi genomförde matchen. Vilken moral tjejerna visade upp i dag.

– Det var mentalt starkt att våga hålla kvar vid saker som lyckades, men som vi inte fick betalt för i första halvlek. Bara under de tio första minuterna brände vi fem kanonlägen som vi hittat mellan ettan och tvåan längst ut i försvaret.

Ida Gullberg var strålande på sin nya position som högernia där hon hittade rätt med fyra av fem avslut.

Johanna Östblom gladde också.

– Båda spelade nonstop och var riktigt, riktigt bra. Men över min döda kropp att jag skulle testa Ida Gullberg på högernio. Det trodde jag aldrig skulle ske, sa Ola Månsson.

På målskyttefronten blev Amelia Lundbäck bäst med sex fullträffar, fyra av dessa på straff.

Nu väntar ett långt uppehåll för H65 Höör. Nästa match hemma mot Kristianstad HK är inte inplanerad förrän den 19 januari.

– Men vi siktar på att även spela det uppskjutna bortamötet under tiden.

Sport

Stängs av året ut efter hockeymisshandeln

Juniorspelaren stängs av året ut. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Sport
Sport En juniorspelare fick käken sönderslagen av en klubba under en ishockeymatch.
Spelaren som delade ut slaget stängs av från matchspel året ut, meddelar ishockeyförbundets disciplinnämnd enligt Expressen.

Det var i tredje perioden i en J20-match i lördags som en spelare blev slagen med en klubba i ansiktet, vilket resulterade i att käken gick av på flera ställen.

– Spelaren kan inte prata och kan bara dricka via sugrör, sade Jesper Hansson, tränare i den drabbade spelarens lag, till TT på torsdagen.

Händelsen har polisanmälts och utreds som grov misshandel, enligt förundersökningsledaren Helena Falkerby.

Men domen från ishockeyförbundets disciplinnämnd har redan fallit: Spelaren som delade ut slaget stängs av från matchspel året ut.

”Slaget var mycket kraftfullt och (spelaren) ådrog sig mycket allvarliga skador såsom frakturer i käkpartiet, utslagna tänder samt omfattande mjukdelsskador. Kommittén är av uppfattningen att skadorna kommer att kräva långvarig rehabilitering", skriver disciplinnämnden i sitt beslut.

Han är sedan tidigare avstängd från sin klubb.

"Denna typ av beteende från en av våra spelare är inget som vi som förening ställer oss bakom. Den aktuella spelaren är för närvarande avstängd från all verksamhet i föreningen", skriver klubben.

Sport

Fel avslöjat i OS-app – kunde ge dataläckor

Forskare har hittat ett säkerhetsproblem i hälsoappen som alla OS-resenärer måste använda.
Foto: David J. Phillip/AP/TT
Sport
Sport Det finns en oro för dataintrång och spionage under OS i Peking och oron visar sig vara befogad.
För nu har ett litet men förödande fel i hälsoappen upptäckts, som kunnat leda till dataläckor.

I hälsoappen måste alla aktiva, ledare och medierepresentanter dagligen fylla i hälsotillståndet, för att man snabbt ska kunna upptäcka coronafall. Redan nu har OS-resenärerna börjat använda appen inför spelen som inleds den 4 februari.

Tidigare i veckan upptäckte forskare vid University of Torontos Citizen Lab ett säkerhetsproblem i appen som kunde medföra dataläckor, inklusive hälsoinformation och röstmeddelanden.

Peking-arrangören medger nu att ett enkelt men förödande fel i appen har åtgärdats och att alla buggar blivit fixade.

– Det finns definitivt inga dataläckor, säger Yu Hong, teknisk chef i arrangörsstaben.

– Kryphålen när det gäller it-säkerheten är redan lagade. Om de fanns i tidigare versioner har de fixats till i de nya.

"Kan finnas kryphål"

App-utvecklarna har varit i kontakt med Toronto-forskarna och Yu lovar att man ska följa upp med relevanta diskussioner med forskarna.

Yu förnekar inte att det kan ha funnits säkerhetsfel i tidigare versioner av appen, men säger att OS-arrangören i så fall inte varit medvetna om dem.

– I ny teknik kan felaktigheter upptäckas, det kan finnas kryphål, säger hon.

I rapporten från Citizen Lab i Toronto skriver man att appens krypteringsteknologi kan bryta mot lagar i Kina samt även Googles och Apples policys för mobila programvaror.

"Kina har en historia av att underminera krypterad teknologi för att skapa politisk censur och övervakning", skriver forskaren Jeffrey Knockel i rapporten.

Misstänkta koder

Forskarna har också upptäckt att appens koder för Android-produkter innehöll en inaktiv "svartlista" över 2 400 politiskt känsliga ordfraser och hade en separat funktion för att rapportera andra användares tal med politiskt känsligt innehåll.

OS-arrangören förnekar att man frågat efter en sådan funktion och att man bett en utvecklare att titta på saken. Man säger också att hälsoappens uppgifter i första hand ska delas med viruskontrollmyndigheter.

– Data kan bara användas efter att Internationella olympiska kommittén har godkänt det, säger Yu.

Kina har väldens mest sofistikerade digitala verktyg för att övervaka och censurera internet för sina invånare och som blockerar plattformar som Twitter, Facebook och Youtube.

Avfärdar oro

Den senaste tiden har flera olympiska organisationer, bland annat Sveriges olympiska kommitté (SOK), uppmanat aktiva och ledare i OS-trupperna att lämna mobiltelefoner och datorer hemma, av oro för dataintrång och spionage. SOK förser hela truppen med blanka telefoner.

OS-organisationen och Kinas regering avfärdar sådan oro.

– Regeringen kommer inte att övervaka personers mobiltelefoner på något sätt, säger Yu Hong.

Förutom hälsoöversynen innehåller OS-appen servicefunktioner som översättning, väderleksrapporter, transportscheman och boendebokningar.

Sport

Mardrömssviten fortsätter för Philadelphia

Philadelphias James van Riemsdyk i orange krockar med Columbus Blue Jackets Elvis Merzlikins,till höger och Andrew Peeke. Matchen slutade med förlust för Philadelphia, den tionde i rad.
Foto: Matt Slocum/AP/TT
Sport
Sport Förlust igen. Den tionde raka för Philadelphia. Torsdagens hemmamöte med Columbus i NHL slutade 1–2.

Danske Oliver Björkstrand satte Columbus första mål och i tredje perioden sköt Patrik Laine mål nummer två. Philadelphia reducerade genom Gerry Mayhew med drygt sju minuter kvar att spela, men närmare än så kom de inte.

Mardrömssviten för Philadelphia är dessutom den andra för säsongen. Mellan den 18 november och 18 december förlorade Flyers också tio matcher på raken i den nordamerikanska hockeyligan – vilket ledde till att tränaren Alain Vigneault fick sparken.

Det senaste laget som förlorade tio raka NHL-matcher två gånger under en säsong var Colorado Avalanche år 2010.

Rasmus Dahlin hade däremot en framgångsrik dag för sitt Buffalo hemma mot Dallas – men det slutade ändå med en 4–5-förlust.

Den 21-årige backen gjorde 1–0 tidigt i första perioden efter ett läckert solonummer. Det följde han sedan upp med att spela fram till ytterligare två mål.

Buffalo hade ledningen med 4–3 efter två perioder, men gästerna lyckades vända i slutakten genom mål av Tyler Seguin och Jason Robertson.

Calle Järnkrok såg till att Seattle tog sin andra raka seger i NHL. I torsdags vann laget på straffar mot Chicago och natten mot fredag, svensk tid, hemmabesegrade man San Jose med 3–2.

Järnkrok tryckte in 3–1 i tredje perioden, och trots att bortalaget reducerade lyckades Seattle hålla undan och vinna.

Sport

Karlssons OS-besked – toppform i testlopp

Frida Karlsson visar toppform inför OS. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Sport
Sport Frida Karlsson är i toppform inför OS. Det visade en testtävling hon körde två dagar innan avfärden till OS-lägret i Livigno.
– Det såg mycket bra ut, avslöjar hennes tränare Per Nilsson.

Det var förra torsdagen som Frida Karlsson körde testloppet.

Distansen var 15 kilometer skiathlon, som också är damernas första OS-lopp i Peking den 5 februari.

Frida Karlsson körde själv, men upplägget var så tävlingslikt som möjligt. Hon kunde både mäta puls, laktat (blodprov som visar hur kroppen reagerar vid hög arbetsbelastning) samt själva åkkänslan, och byte mellan klassisk och fristil.

Efteråt var Per Nilsson lyrisk:

– Det såg väldigt bra ut. Hennes känsla och trycket i åkningen fungerade mycket bra, säger Per Nilsson.

TT: Hur uppfattade Frida Karlsson sin åkning?

– Hon var inte supernöjd, utan kände att det är lite kvar. Hon vill ha lite mer tryck och plåga ur sig. Men det är svårt att plåga sig på det sättet när hon kör själv. De procenten hon kan plocka ur sig när nummerlappen kommer på kan bli svår att mäta, svarar Per Nilsson.

Bra dagar

Testloppet bekräftade för Frida Karlsson och hennes team att träningen gått bra efter hemkomsten från Tour de Ski vid årsskiftet.

Per Nilsson konstaterade att det är första gången på två år som hon kunnat träna normalt i januari.

För två år sedan tvingades Karlsson ta en paus på grund av hälsoproblem. I fjol var hon skadad efter att ha ramlat i golvet i samband med styrketräning på hotellet under touren.

– Nu såg det bra ut, säger Per Nilsson, trots att Frida Karlsson inte gjort några jättelopp innan hon bröt touren efter sprinten.

Per Nilsson avslöjar att det berodde på hon tränade lite för hårt på hög höjd mellan tävlingarna i Davos och Tour de Ski, samtidigt som hon påverkades av att gå ner från 1 800 till tävlingshöjden 1 400 meter. Han berättar också att hon hade inte perfekta skidor på den andra etappen.

– För mig var detta inte något alarmerande. Hon skulle inte flyga fram på Tour de Ski. De senaste veckorna har träningen gått bra, säger Per Nilsson.

Undvika misstag

TT: Vilka misstag kan Frida Karlsson göra med sin form de sista veckorna före OS?

– Att hon tränar för mycket. Nu handlar det om att göra som tidigare, men ta bort 20 procent av allting i träningen, säger Per Nilsson.

Anders Hansson/TT

FAKTA

Fakta: Frida Karlssons preliminära OS-program

5 februari, skiathlon 15 km: Klar medaljchans, men tveksamt om Karlsson rår på Therese Johaugs distans.

10 februari, 10 km: Stora guldchansen för Frida Karlsson. Det är på denna distans, individuell start, som hon besegrat Johaug i vinter.

12 februari, stafett: Hon får nyckelroll. Kommer förmodligen åka andra eller tredje sträckan.

20 februari: 30 km: Många minns hur Karlsson slog Johaug i Holmenkollens världscup på den distansen 2020. Kan det hända igen?

FAKTA

Fakta Frida Karlsson

Född: 10 augusti 1999 i Sollefteå (22 år).

Klubb: Sollefteå Skidor IF.

Främsta meriter: VM-guld stafett 2019, VM-silver 10 km (klassiskt) 2019, VM-silver skiathlon 2021, VM-silver 10 km (fristil) 2021, VM-brons 30 km (f) 2019, VM-brons 30 km (k) 2021. Tre individuella segrar och ytterligare fem individuella pallplatser i världscupen.

Sport

Hazard hjälte – första målet på åtta månader

Real Madrid-jubel efter att Eden Hazard gjort segermålet i cupåttondelsfinalen borta mot Elche.
Foto: Alberto Saiz/AP/TT
Sport
Sport Real Madrid var illa ute i åttondelsfinalen i den spanska cupen. Men trots underläge med 0–1 och spel med en man mindre i förlängningen lyckades storklubben vända och vinna mot Elche med 2–1.

Matchvinnare?

Eden Hazard, som därmed gjorde sitt första mål för "Los Blancos" på åtta månader.

Den numera 31-årige belgaren köptes för stora pengar från Chelsea sommaren 2019. Men tiden i Real Madrid har varit kantad av skador och dålig form. Det har förekommit flera rapporter om att Hazard ska lämna klubben, men så har inte blivit fallet.

Nu slog han alltså till med segermålet i en cuprysare.

Det var 0–0 efter full tid, varpå förlängning följde. Där blev vänsterbacken Marcelo utvisad efter att ha gjort omkull en motståndare som sista man – och i efterspelet av den efterföljande frisparken gav Gonzalo Verdú Elche ledningen.

Isco kvitterade dock, och med bara fem minuter kvar av förlängningen rundade Hazard Elches målvakt och satte 2–1.

Sedan tidigare är Real Sociedad, Mallorca, Rayo Vallecano, Cádiz, Valencia och Real Betis klart för kvartsfinal.

I den sista åttondelsfinalen möttes Barcelona och Athletic Club, där Athletic Club tog hem segern med 3–2 i förlängning.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Nordicbet

Skånska fotbollslag – framgång i Superettan

Nordicbet Skåne är en mäktig fotbollsregion. I Allsvenskan finner vi storheterna Malmö FF och Helsingborgs IF, men i superettan är det för närvarande bara Trelleborgs FF som håller de skånska ställningarna. Endast tre klubbar i de två högsta divisionerna. Är det i enlighet med den storslagna skånska fotbollshistorien?

Skånes senaste storhetstid

För femton år sedan spelade fyra skånska klubbar i allsvenskan och för nio år sedan – så sent som 2010 – utkämpade Malmö FF och Helsingborgs IF en duell om SM-guldet. Trelleborg slutade femma i allsvenskan medan Landskrona BOIS tog samma position i superettan där Ängelholms FF blev tolva. Året därpå vann Helsingborg allsvenskan medan Ängelholm kvalspelade för att ta steget upp i Sveriges högsta serie.

Kärvare tider

Skåne var att räkna med. Inte minst som intressanta spel i de absolut viktigaste matcherna. Idag präglas Superettan fotbollsodds knappast alls av Skåne. Kvar finns endast Trelleborgs FF. Helsingborg dras med ekonomiska problem och kämpar om att hålla sig kvar i allsvenskan. Landskrona befinner sig i division 1 medan Ängelholm kämpar på i division 2, där man möter andra klassiska skånestorheter som IFK Malmö, som en gång i tiden var Malmös förstalag och deltagit i spel i Europa, men har även många säsonger i allsvenskan och föregångsserier till superettan.

Malmö FF håller stilen och Trelleborg kämpar

Idag är det endast MFF som håller gammal god stil i allsvenskan, men för oss som älskar att följa superettan finns endast Trelleborgs FF och det går väl lite sisådär, där man får vara nöjd med en mittenplacering samtidigt som risken för att dras ned i kampen om kvalplatserna är överhängande.

Fortet Vångavallen

En gång i tiden var dock Vångavallen en plats som beredde många storlag svår ångest. Det var svårspelat och så sent som 2018 var TFF i allsvenskan, efter att ha varit ned och vänt i division 1 så sent som 2015. En serieseger som för övrigt säkrades mot Helsingborgslaget Eskilsminne IF och sedan följde två säsonger i superettan som kulminerade i kval mot Jönköping Södra, vilket gav en allsvensk plats 2018. Klubben var dock sedan länge ett rutinerat superettanlag och hade flera sejourer i allsvenskan bakom sig, där den första kom 1985 och den absolut bästa perioden i klubbens historia var under 1990-talet då man lyckades med konststycket att ta sig till UEFA-cupen.

Skrälleborg

Säsongen 1994/95 hackade sig Trelleborg förbi färöiska Götu i två inte alltför imponerande insatser och få trodde väl att äventyret skulle gå särskilt mycket längre när engelska Blackburn Rovers stod som motståndare i nästa omgång. Då med ett stjärnspäckat lag som kryllade av landslagsmän och internationella storspelare, såsom den engelske skyttekungen Alan Shearer. Rovers skulle samma säsong vinna hela Premier League, men att åka till Vångavallen visade sig betydligt tuffare än Old Trafford. Trelleborg – däremot – njöt för fulla muggar på Ewood Park, då man vann den första matchen med 1–0 efter mål av Fredrik Sandell. En seger som skapade stora rubriker i hela Europa och efter 2–2 hemma, så var avancemanget ett faktum. Skrälleborg var numera ett begrepp och man pressade dessutom italienska Lazio i följande omgång, där endast ett mål på övertid avgjorde dubbelmötet till Rom-klubbens fördel.

Bygga nytt och stanna kvar

Idag handlar det om att bygga på nytt efter uttåget från allsvenskan och att framförallt att inte falla igenom superettan till mörkret i division 1. En hel del talar för att den anrika föreningen kommer att klara uppgiften, men inget står skrivet i sten. Kampen kommer att bli hård säsongen ut. Men visst vore det märkligt med en superetta utan en skånsk klubb.

Inte mycket underifrån

Ja, om nu inte Helsingborg trillar ur allsvenskan igen. Även här kommer det handla om en fight ända in på målsnöret. Underifrån är det väl Torns IF - från lilla Stångby norr om Lund - som ligger bäst till tillsammans med klassiska Landskrona BOIS, men att avancera från division 1 till superettan är ett riktigt nålsöga och båda klubbarna befinner sig i mittenskiktet med hopp om att stabilisera sig på den övre halvan. Klubbar som Ljungskile SK, Skövde AIK, FC Trollhättan såväl som den lilla göteborgsklubben Utsiktens BK är nog alla starkare än Skåneklubbarna, åtminstone i dagsläget.

Skånederbyn

Skåne är kanske inte vad det en gång var i superettan, men Trelleborgs FF lär klara sig kvar och kanske få sällskap av Helsingborg nästa säsong, så visst finns det utsikter för Skånederbyn, även om Helsingborgsfansen knappast ser fram emot ett sådant scenario.

Sport

Ex-allsvensk förstärker MFF:s damlag

En fotbollsspelare som poserar för ett porträtt.
Foto: Malmö FF
Sport
Malmö
Fotboll Division 2-nykomlingen Malmö FF har gjort klart med den tidigare FC Rosengård-mittfältaren Sofia Anker-Kofoed som närmast kommer från Borgeby FK.

– Det är jättekul att vara här. Jag har både spelat tillsammans med och mött ett par av tjejerna i laget, så jag vet att det är en grupp med väldigt höga kvaliteter som jag ansluter till, konstaterar 27-åringen i ett pressmeddelande från klubben.

– Jag kommer hit med stora ambitioner och vill bidra med min fina passningsfot och blick för spelet. Jag är stark i offensiven och vill leverera kreativitet och fart till vårt anfallsspel. Det är oerhört inspirerande att vara här och jag ser fram emot att föra Malmö FF vidare upp i toppen av svensk fotboll, även på damsidan.

Sofia Anker-Kofoed föddes i Ystad 1994 och började spela fotboll i den lokala föreningen Liga 96.

Spelförståelsen och vassa avslut förde henne till FC Rosengård där hon efter sina utmärkande insatser i ungdomslagen belönades med ett A-lagsavtal som 18-åring.

Med ett tiotal matcher i Damallsvenskan fortsatte spelarkarriären i division 1. Efter tre målrika säsonger i Hammenhögs IF tog Anker-Kofoed steget över till seriekonkurrenten Borgeby FK 2020 och svarade för åtta mål på tio matcher då laget avancerade till Elitettan.

Hon har även hunnit med att spela collegefotboll med Washington State Cougars samt har meriter från det svenska F17- och F19-landslaget.

– Vi är jätteglada över att Sofia valt att skriva på för oss. I år kliver vi in i division 2 med stora ambitioner och här har vi en spelare som vet vad som krävs för att för att avancera i seriesystemet. Hon kommer hit med stor rutin från sina år i FC Rosengård där hon tidigt, dagligen fick träna med några av världens största, säger sportdirektören Daniel Andersson.

– I Sofia får vi en central spelare som även trivs ute på en kant där hon kan driva in och gå på avslut utifrån. En vänsterfotad poängspelare som kommer göra stor nytta för oss framöver

27-åriga Sofia Anker-Kofoed är Malmö FF:s tredje nyförvärv inför säsongen. Tidigare har man värvat Linnea Svensson och Anna Plantin.

Säsongens första träningsmatch blir den 30 januari borta mot division 1-tillhörande FC Rosengård 1917. Knappt två veckor senare kommer Älmhults IF på besök till Limhamns IP.

Sport

Pantern föll i premiären

En ishockeyledare som poserar för ett porträtt
Foto: Björn Lindgren/TT/arkiv
Sport
Malmö
Ishockey Hårdsatsande IK Pantern åkte på en chockartad 3-4-förlust borta mot Glimma HK i lagets kraftigt försenade premiärdrabbning i Alltrean södra grupp B.

– Jag är så klart besviken. Vi var inte tillräckligt ödmjuka för att ta oss an den här uppgiften, suckade tränaren, tillika sportchef, Joakim Tillgren.

– Sedan hade vi matchen helt och hållet efter 0-2, men det hjälpte inte.

I upptakten av den andra perioden åkte Pantern på en utvisning efter att ha haft för många spelare på isen. Ett tillfälle som Glimma utnyttjade till att göra 1-0 genom David Svensson.

Och blott 55 sekunder senare sköt Felix Blennborn 2-0.

Efter målet vaknade Kirsebergs ishockeystolthet och hade vänt till 3-2-ledning elva sekunder in på tredje perioden. Målskyttar: Emil Turesson, Isac Eliasson och Filip Rubenson.

Glimma kvitterade dock genom Johan Rosenqvist och satte även 4-3 då Erik Jönsson hittade rätt med klockan på 57.57.

– Vi har inte spelat match på fem veckor. Det är ingen bortförklaring, men det syntes. Skärpan fanns inte riktigt där och vi bjöd på samtliga baklängesmål, analyserade Tillgren.

Ett annat bakslag var att rutinerade Jens Jakobs knockades, med en rejäl hjärnskakning som följd, och tvingades bryta efter drygt halva matchen.

Nu talar det mesta för att 36-åringen missar resten av säsongen.

– Det var en våldsam satsning där Jakobs fick en crosschecking i ryggen och åkte rakt in i sargen. Han kunde inte känna igen sina lagkamrater efteråt och mindes inget kring händelsen, sa Joakim Tillgren

Nästa match spelas på söndag hemma mot Virserums SGF. På torsdag kommer sedan Halmstad Ravens HK på besök till Kirsebergs ishall.

Sport

Jota skickade Liverpool till final

Jota och Liverpool firar efter ett av målen i ligacupsemifinalen mot Arsenal.
Foto: Matt Dunham/AP/TT
Sport
Sport Liverpool är klart för final i ligacupen efter 2–0 borta mot Arsenal i semifinalreturen. Om "Gunners" vaknar upp under fredagen och inte fattar ett jota, är det tvärtom i Liverpool.
Tack vare – just det: Jota.

Diogo Jota, den 25-årige portugisiske stjärnan, svarade nämligen för båda målen på Emirates i London, vilket alltså räckte för Liverpool efter att det första mötet slutat 0–0.

1–0 kom i den 20:e minuten i ett blixtrande anfall, där Jota skar in från vänsterkanten och sedan – med vad som förmodligen inte var den hårdaste bollträff han hade tänkt sig – fick in bollen bakom Aaron Ramsdale i Arsenalmålet.

I den 77:e minuten var det dags igen. Trent Alexander-Arnold lyfte fram bollen till Diogo Jota, som smög sig in bakom Arsenals backlinje. Jota höll undan för Ben White och lyfte sedan retfullt in 2–0. Målet godkändes efter VAR-granskning.

Liverpool har åtta segrar i ligacupen – flest genom tiderna tillsammans med Manchester City, men har inte vunnit turneringen sedan 2011–12.

I finalen på Wembley den 27 februari väntar Chelsea, som slog ut Londonrivalen Tottenham i den andra semifinalen.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL