Sport

TFF värvar talang från Borgeby

Sport
Söderslätt
Fotboll Trelleborgs FF fortsätter att värva friskt inför nästa säsong i division 1. Senast i raden av nytillskott är den 18-åriga mittfältaren Matilda Andersson som ansluter från Borgeby FK, i år i Elitettan.

– Det känns jättebra att ha skrivit på för TFF. Klubben gör en rejäl satsning och 2022 ska jag bidra med ett stort driv och hårt arbete att vilja utvecklas, konstaterar hon i ett pressmeddelande.

– Som spelare vill jag säga att jag är en teknisk mittfältare med bra spelförståelse som samtidigt jobbar hårt över 90 minuter.

Efter spel i moderklubben Furulunds IK gick karriären vidare till Eskilsminne IF och sedan Borgeby FK. I sistnämnda klubb blev det 18 starter och totalt 25 matcher i Elitettan under 2021 som slutade med degradering.

– Starten på 2021 var tuff i och med att Elitettan var en ny nivå för min del, men ju längre säsongen gick desto mer växte jag in i det, säger Matilda Andersson.

– Jag är nöjd med andra halvan av 2021 och ser fram emot att ta med mig det in i 2022 med Trelleborgs FF.

John Bauer, sportchef för TFF:s damlag:

– I Matilda får vi, enligt mig, in en av de mest spännande spelarna i Skåne. Hon kan spela olika roller på mittfältet, är utvecklingsbar men har samtidigt en stor verktygslåda redan nu.

– Att vi kan knyta till oss en talang av det här slaget är naturligtvis väldigt roligt.

Matilda Andersson är Trelleborgs FF:s tredje nyförvärv från Borgeby FK inför nästa säsong. De andra är Saga Ollerstam och Tilde Olsson.

Sport

Norske stjärnan drar sig ur Australian Open

Det blir inget spel i Australian Open för skadade Casper Ruud. Arkivbild.
Foto: Mark Baker/AP/TT
Sport
Sport Tennisstjärnan Casper Ruud tvingas dra sig ur Australian Open.
Norrmannen trampade snett på en träning två dagar före premiärmatchen.
– Det är givetvis en besvikelse, säger han.

Grand slam-turneringen hann inte ens börja innan den var över för Casper Ruud. Världsåttan skulle ställts mot slovaken Alex Molcan i första omgången – men kom inte till start på grund av en skada.

Det var på en träning i söndags tillsammans med ryssen Daniil Medvedev som olyckan var framme.

Ruud trampade snett och skadade fotleden.

– När man trampar snett är det ofta ledband och senor och sådant som får sig en smäll. De kan ju ryka om det går riktigt illa, men så var det lyckligtvis inte i det här fallet, säger han till NTB.

– Men att försöka bli spelklar på två dagar var lite optimistiskt. Jag hoppades att det skulle gå.

Han väntade in i det sista med att ge beskedet.

– Jag märkte i dag att jag inte har möjlighet att ge 100 procent. Och för att jag ska spela bra tennis, måste benen hänga med och de måste funka som trumpinnar, säger Ruud.

Ola Palmström/TT

Sport

Nashville föll – trots Forsbergs uppvisning

Filip Forsberg lägger in 2–0-målet.
Foto: Scott Kane/AP/TT
Sport
Sport Nashvillestjärnan Filip Forsberg stod för ett läckert solomål borta mot St Louis i NHL.
Men det hjälte föga när hans lag föll med 3–5.

Den 27-årige forwarden snappade upp pucken i mittzon, stack iväg mot mål och lurade sedan målvakten med en backhanddragning. Det innebar 2–0 till Nashville med dryga kvarten spelad.

Men där tog också det roliga slut för gästerna.

St Louis lyckades komma tillbaka till 2–2 redan innan första perioden var över. Och efter två perioder hade hemmalaget gått upp i en 4–2-ledning.

De släppte inte kommandot i slutakten utan lämnade isen med en viktig 5–3-seger.

Karlssons milstolpe

På annat håll nådde backstjärnan Erik Karlsson en mäktig milstolpe i NHL. Den svenske 31-åringen spelade fram till tre av sex mål när hans San Jose körde över Los Angeles med klara 6–2.

Därmed har Karlsson nu stått för 500 assist i NHL i karriären.

Det var dock en annan spelare som stal showen i San Jose. Schweizaren Timo Meier blev femmålsskytt i storsegern.

– Självklart var det en speciell kväll och att få göra det framför våra fantastiska fans gjorde det extra roligt. Det kändes som varje skott blev mål för mig. Det var verkligen min kväll, säger han i en tv-intervju efteråt.

Samuelsson debuterade

Den 21-årige svensk-amerikanske backen Mattias Samuelsson gjorde säsongsdebut för Buffalo mot Detroit Red Wings. Han fick chansen efter att Jacob Bryson och Colin Miller drabbats av skador, skriver nhl.com.

Samuelsson, som spelade i knappt 20 minuter, noterades för ett skott på mål.

Men Detroit tog hem segern efter övertid, 3–2.

Buffalos tränare Don Granato tycks ändå ha stora förhoppningar på Samuelsson och säger att han är spänd på att få se vad han kommer ge i framtiden.

– Han jobbar väldigt intensivt med sin utveckling. Han är väldigt fokuserad och driven i arbetet med att hela tiden bli en bättre spelare, säger han till nhl.se.

Sport

Svenskhoppet vidare i Australian Open

Rebecca Peterson är enda svenska damspelare i singelturneringen. Arkivbild.
Foto: Mark J. Terrill/AP/TT
Sport
Sport Den enda svenskan på damsidan i Australian Open, Rebecca Peterson, övertygade i första omgången.
I två raka set besegrade hon australiskan Daria Saville med siffrorna 6-2. 6-3.

Därmed är svenskan klar för andra omgången i grand slam-turneringen, och där väntar betydligt tuffare motstånd i form av världsåttan Iga Swiatek.

Rebecca Petersen säger själv till Radiosporten efter matchen att hon är mest nöjd med att hon höll sig till sin plan.

– Jag kunde spela hela matchen på mina villkor, och det gör mig väldigt glad, säger 26-åringen.

– Mitt spel går ju mycket ut på att jag ska styra med min forehand, ta kontrollen och vara aggressiv, fortsätter Peterson och förklarar hon att hon samtidigt försöker svara upp mycket med sin backhand.

– Att jag kunde svara på det sättet är jag egentligen mest nöjd med i dag.

Peterson, som blev proffs 2012 och varit rankad 43:e som bäst 2019, direktkvalificerade sig till Australian Open. För närvarande är hon rankad 93:a i världen.

Under förmiddagen spelar också den ende svensken på herrsidan, Mikael Ymer, sin första match i den prestigefyllda turneringen. Men han lär få det tufft då han ställs mot grekiske världsfyran Stefanos Tsitsipas.

Sport

Hög smittspridning i Kina oroar inför OS

De olympiska ringarna, framför en skidort i utkanten av Peking där OS invigs den 4 februari.
Foto: Ng Han Guan/AP/TT
Sport
Sport OS i Peking är mindre än tre veckor bort – samtidigt är smittspridningen i Kina den högsta på två år.
– Det finns en oro kring att fler ska bli smittade, säger Helena Sångeland, Sveriges ambassadör i Peking, till TT.

Den kinesiska huvudstaden gör sig redo för att ta emot tusentals OS-idrottare, ledare och journalister.

Samtidigt har smittspridningen i landet ökat. Antalet smittade ligger nu på samma nivåer som i mars 2020.

I måndags registrerades 223 nya lokala fall med symtom, inte mycket i ett land med 1,4 miljarder invånare. Men Kina har nolltolerans mot smittspridning och beslutet att stoppa biljettförsäljningen till OS visar att oron ökat.

– Det blir en källa till oro, säger Helena Sångeland, och fortsätter:

– Men från Kinas håll är man förvissad om att man kommer att leverera framgångsrika vinterspel. De lovar att de ska bli covid-säkra.

"Stort prestigeprojekt"

Ännu är det inte tal om någon OS-feber i landet, berättar Helena Sångeland, men det närmar sig.

– OS ligger inte i topp på agendan vad gäller kinesiska medier, inte än i alla fall. Men vi börjar nu se reklam och bilder på stan och i sociala medier, säger hon.

– OS-byarna och arenorna är heller inte längre tillgängliga för dem som inte har ackreditering. Samtidigt blir det svårare att resa in i Peking.

Sedan Peking fick vinterspelen 2015 har det gjorts stora satsningar för att väcka intresset för vintersport, även om det inte finns förväntningar på ett inhemskt medaljregn.

– OS är ett väldigt stort prestigeprojekt för Kina, som är angelägna om att spelen ska bli lyckade. Just nu finns det inget som tyder på att de inte blir framgångsrika vad gäller arenor och tekniska arrangemangen för de deltagande, säger Sångeland.

Däremot finns en viss rädsla för att fler ska bli smittade i samband med att så många reser in i landet.

– Men det är också väldigt många kineser som har förtroende för att Kinas strategi håller för att lyckas begränsa smittspridningen.

Det har inte vid något skede funnits diskussioner kring att ställa in eller skjuta upp spelen, säger hon.

Stöttar dem i OS-bubblan

Sedan förra våren har svenska ambassaden i Peking haft en regelbunden kontakt med de svenska olympiska och paraolympiska kommittéerna. Under spelen har ambassaden dock ingen ackrediterad personal på plats.

– Vi har ett konsulärt uppdrag, att stötta dem som är inne i bubblan så gott det går. Vi får se om vi får möjligheter att titta på tävlingarna också.

Frågorna som de stöttat SOK i har framförallt rört smittskyddsåtgärder och rörelsefrihet inom det begränsade område som utgör OS-bubblan.

– Både SOK och IOK har erfarenheter av det som väntar, i och med att de deltagit i Tokyo. Nu kommer åtgärderna vara striktare här, men intrycket vi har är att de är välinformerade.

– Men det kan uppstå andra situationer där vi behöver hjälpa till på ett eller annat sätt.

Ett sådant exempel skulle kunna vara om en ledare eller aktiv tvingas stanna kvar i Kina efter spelen, till exempel i isolering efter ett positivt test.

OS invigs den 4 februari.

Hilda Djupenström/TT

FAKTA

Fakta: Coronaregler under vinter-OS i Peking

Aktiva, ledare, medier och andra OS-ackrediterade måste genomgå en omfattande testprocedur för att få komma in i ”OS-bubblan” i Peking samt bergsbyarna Zhangjiakou och Yanqing.

Följande gäller:

Man ska vara fullvaccinerad, minst två doser. Annars väntar 21 dagars karantän.

Två PCR-tester ska göras inom fyra respektive tre dygn före avresa. Båda dessa tester ska uppvisa negativt resultat för att OS-resenären ska få klartecken att resa till Kina.

På flygplatsen görs nya tester och sedan väntar daglig testning under vistelsen.

Vid ankomst till Peking görs en genomgång av passagerarna på planet så att ingen har insjuknat under resan. Om någon blivit sjuk hamnar den personen och de som suttit intill i karantän.

Det kommer att finnas tydliga regler för var varje ackrediterad person får vistas och hur transporter går till. Det är ej tillåtet att ”turista” i Kina under OS-dagarna.

Blir någon sjuk under OS-perioden hamnar personen i karantän.

Sport

Svenskt EM-hopp lever: "Alla chanser i världen"

Niclas Ekberg.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Sport
Sport Sverige går in i EM:s mellanrunda med noll poäng – men med semifinalhoppet levande i högsta grad.
– Vi har alla chanser i världen, säger Niclas Ekberg.

Tillsammans med Spanien, Norge, Polen, Tyskland och det ryska laget gör Sverige upp om två semifinalplatser i mellanrundan av handbolls-EM.

Förlusten mot Spanien har satt Sverige, på noll poäng, i ett knepigt läge inför fortsättningen i Bratislava. Men en nyckel blir att inleda med seger på torsdag, mot det ryska laget som har två poäng med sig efter att överraskande ha slagit Norge i det första gruppspelet.

– Det är öppet. Vi vet att EM är fullt av överraskningar och tuffa matcher, så vi har alla chanser i världen, säger högersexan Ekberg.

Veteranen var med i EM 2018, en turnering som slutade med svenskt silver även om starten även då var trevande. Nu är det många detaljer i spelet som måste bli vassare framöver.

– Vi är optimistiska och vet precis vilka kvaliteter vi har i laget här, säger Ekberg.

"Blir en längre väg"

Förbundskapten Glenn Solberg:

– Det är klart att det blir en längre väg eftersom vi förlorade mot Spanien och har noll poäng. Men vi slog ryssarna i VM förra året och spelade oavgjort mot Tyskland på bortaplan i OS-kvalet.

Det tyska laget drabbades dessutom av en tung smäll på måndagen, när beskedet kom att hela fem spelare hade testat positivt för corona. För svensk del är Max Darj och Daniel Pettersson de två spelare som hittills har testat positivt och isolerats under EM.

– Det är inte optimalt och det är jobbigt när det är som det är. Vi har tydligen smitta i laget och det kan komma fler fall, konstaterar Solberg.

Tänker inte på covid-19

Samtidigt vill han inte bränna för mycket energi på det ständigt närvarande coronahotet.

– Jag tänker faktiskt väldigt lite på det, bortsett från när vi tar tester, säger norrmannen.

Kort därefter avslutades den digitala pressträffen efter matchen mot Tjeckien, just eftersom den svenska EM-truppen skulle PCR-testas ännu en gång sent på måndagskvällen.

Carl Göransson/TT

FAKTA

Fakta: Så fortsätter EM

Sex lag spelar i Sveriges grupp i mellanrundan i Bratislava, där de två bästa lagen når EM-semifinal. Lagen tar med sig inbördes resultat från det första gruppspelet, vilket betyder att Spanien och Ryska laget får med sig två poäng var, medan Sverige (som föll mot Spanien) och Norge (som föll mot Ryska laget) står på noll poäng.

Tyskland och Polen är redan klara att gå vidare från sin grupp, kvällens möte mellan lagen avgör vilka poäng de får med sig till mellanrundan.

Spelprogrammet:

Torsdag: Sverige–Ryska laget, Tyskland/Polen–Spanien, Tyskland/Polen–Norge.

Fredag: Sverige–Tyskland/Polen, Norge–Tyskland/Polen, Spanien–Ryska laget.

Söndag: Sverige–Tyskland/Polen, Ryska laget–Tyskland/Polen, Spanien–Norge.

Nästa tisdag: Sverige–Norge, Tyskland/Polen–Spanien, Tyskland/Polen–Ryska laget.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Finanso.se

Bitcoin: vad är sant om krypto-boomen?

Finanso.se Om du inte är en av de som har investerat och följt utvecklingen av Bitcoin under det senaste decenniet kanske du undrar lite vad alla Bitcoin-rubriker egentligen handlar om.

Du har säkert hört talas om det höga värdet på kryptovalutan, och om hur mycket en Bitcoin blivit värd på kort tid. Kanske har du dessutom hört om den plötsliga nedgång som drabbade valutan tidigare i våras, helt utan egentlig förvarning. Vad handlar allt detta om? Vad är Bitcoin? Hur fungerar det och varför svänger värdet så otroligt mycket på kort tid? Här ska vi ta upp lite om krypto-boomen kring Bitcoin.

Det började i Japan

I takt med globaliseringens framfart upptäckte japanen Satoshi Nakamoto att det både fanns ett behov av och en marknad för en obunden valuta, helt decentraliserad från någon stat och fri att skicka över jorden som man ville. Problemet hade länge varit att dessa typer av transaktioner alltid funnits vara osäkra och lätta att korrumpera genom att kopiera valutorna som man skickade. Nakamotos genidrag bestod i vad som kallas asymmetrisk kryptering, vilket i sin tur innebär att en överföring kräver två olika krypteringssteg för att kunna genomföras. För att göra en lång historia kort, Nakamoto lanserade Bitcoin 2009, och det tog 2 år innan ett mynt var värt 1 dollar. Blott 2 år efter detta var en Bitcoin värd $1000 och sedan dess har priset mångdubblats nästintill gränslöst. 2017 nådde en Bitcoin nästan $20,000, men gick sedan stadigt nedåt under det följande året. När pandemin bröt ut i mars 2020 drabbades många statliga, företags- och privata ekonomier hårt medan Bitcoin steg till ett värde av $64,895. I dag är det möjligt att handla med Bitcoin genom att utvinna dem själv, genom att använda sig av olika robotar som Bitcoin Revolution eller helt enkelt genom att köpa dem. Finanso skriver mer om Bitcoin Revolution och annan matnyttig information om du vill investera i kryptovaluta.

En motpol för inflation

Bitcoin har länge fungerat som en motpol för inflation. När ekonomin går nedåt generellt, så visar Bitcoin upp sig som en bättre investering på väg mot nya höjder. Det var bara under en period 2018 som kryptovalutan genomgick en ganska tydlig nedåttrend. Utvecklingen på valutans styrkor under 2020 syns tydligt. Det är därför nu intressant att samtidigt som länder och företag börjar se tillväxt och en starkare ekonomisk uppgång igen, så har Bitcoin-bubblan spruckit som en för högt stigande ballong. Många säger att det var väntat efter den otroliga prisökningen i april, medan det samtidigt finns flera förklaringsmodeller som också kan tillämpas.

Inflation, Kina, Elon Musk och framtiden

Under den senaste veckan har vi sett börsen stiga stadigt, och kanske ger det hopp inför hösten. Det innebär såklart också olika orosmoln, eftersom det i många länder finns ett hål att fylla efter pandemin, vad gäller statliga tillgångar, bland annat, men också i många privatpersoners sparkonton. Till följd av ekonomisk instabilitet kommer politisk instabilitet, och i mindre transparenta länder kan inflationen användas i syfte att täcka dessa kostnader. Vi har redan sett hyperinflation drabba några sydamerikanska länder, och vad som kommer i höst är svårt att förutse. Det är därför mycket märkligt att Bitcoin samtidigt drabbas av en enorm nedgång då detta kan vara en långt säkrare valuta att använda sig av än vad en nationell valuta är. Simultant med nedgången hände dock två saker; Kina förbjöd företag från att möjliggöra betalningar med Bitcoin och Elon Musk twittrade först tvetydligt, sedan desto tydligare, att man inte kommer att kunna köpa sig en Tesla med Bitcoin, vilket man först spekulerade i. Både Musk och Kina har tydligen tillräckligt stora ekonomier för att hota en kryptovaluta, men frågan är om skadan består på lång sikt.

Vad kan man förvänta sig?

Ekonomi är ingen exakt vetenskap, och det finns ingen som egentligen kan teoretisera sig fram till en sanning om vad som kommer att ske inom världsekonomin under de närmsta åren. Som vi lärt oss under 2020 kan otroligt dramatiska omvälvningar sätta hela världen ur balans på bara ett par dagar, och denna lärdom är något vi alla bör ta med oss när vi investerar för framtiden. Bitcoin är, precis som alla liknande investeringar i form av aktier, fonder och värdepapper, eller för den delen en bostad eller mark, aldrig en säker investering. Det finns tydliga tendenser som pekar på fortsatt uppgång under några år framöver, men det finns precis lika tydliga tecken på att den ekonomiska bubbla av evig tillväxt som vi lever i idag, förr eller senare kommer att spricka.

Sport

Sverige vidare i EM med ett nödrop

Lukas Sandell i matchen mot Tjeckien.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Sport
Sport Spelmässigt finns mycket mer att önska, men Sverige är i alla fall med nöd och näppe kvar i handbolls-EM. 27–27 i rysaren mot Tjeckien tog Blågult vidare till mellanrundan.
– Det viktiga var att vi gick vidare, säger Niclas Ekberg till TV6.

Det var ett pressat och plågat Sverige som kom till spel mot Tjeckien. Pressat – eftersom förlust skulle innebära EM-sorti direkt efter det första gruppspelet. Plågat – eftersom både Max Darj och Daniel Pettersson satt isolerade efter att ha testat positivt för corona under turneringen.

Något högklassigt spel bjöd inte heller ett favorittippat Sverige på när ödesmatchen drog i gång i Bratislava. Efter tio minuter hade Blågult bara mäktat med två mål, men det positiva var att tjeckerna hade lika svårt att hitta rätt i anfallsspelet.

Sveriges kontringsspel och kantspel var i princip obefintligt och i stället fick man förlita sig på skyttar som Lukas Sandell, vassast framåt med fyra mål före paus.

Ledning i paus

Vid 11–11 strax före paus gjorde lagkaptenen Andreas Palicka, som har en tjeckisk pappa, en av få räddningar som såg till att Tjeckien inte tog ledningen. I stället satte Felix Claar 12–11 i slutsekunderna och såg till att ett stapplande Sverige i alla fall ledde i halvtid.

– Det kanske inte är den snyggaste handbollen. Det är två lag som vill väldigt mycket och som inte riktigt får det att fungera, sade Sandell till TV6 i paus.

Samtidigt såg assisterande förbundskapten Martin Boquist ljusglimtar:

– Vi spelar bra försvarsspel tycker jag, vi är jävligt hårda bakåt.

Inga målvaktsräddningar

Till andra halvlek var Palicka ersatt av Peter Johannesson mellan stolparna. Han gjorde inte en enda räddning, men Sverige ryckte ändå.

Hampus Wanne brände en straff, men fick skjuta om den när en tjeck klivit över linjen – och då satte göteborgaren 18–16. Kort därefter spädde Claar på till 19–16 och Sverige hade äntligen fått lite välbehövligt andrum.

Palicka kom tillbaka i målet, men bidrog inte med några räddningar han heller. När anfallsspelet samtidigt gick i baklås i fem minuter försvann Sveriges tremålsledning, från 22–19 till 22–22.

Rysligt spännande – och när lagen följdes åt mot slutminuterna var det små detaljer som skulle avgöra Sveriges EM-öde.

Sandell sköt 27–26 med mindre än två minuter kvar, en boll som knappt orkade över mållinjen. Tjeckerna kvitterade i slutminuten, Sverige tappade bollen i nästa anfall. Men när Tjeckien fick chansen att anfalla fanns bara ett par sekunder kvar – och tjeckerna kastade bort bollen i ett desperat kontringsförsök.

Oscar Bergendahl, mittsexan som nu fick och tog ett stort ansvar i Darjs frånvaro:

– Det var en riktig rysare. De bet sig fast och vi fick inte riktigt kontroll trots att vi hade tre mål upp i andra halvlek.

Niclas Ekberg om den svenska insatsen:

– Det var lite knackigt.

– Jag tycker ändå att vi håller huvudet kallt och spelar lugnt och sansat. Det viktiga var att vi gick vidare.

Ja, 27–27 tog Sverige vidare till mellanrundan. Men där måste fjolårets VM-silvermedaljörer prestera bättre om det ska bli spel om mästerskapsmedaljer även i Budapest nästa helg.

Carl Göransson/TT

FAKTA

Fakta: Så fortsätter EM

Sex lag spelar i Sveriges grupp i mellanrundan i Bratislava, där de två bästa lagen når EM-semifinal. Lagen tar med sig inbördes resultat från det första gruppspelet, vilket betyder att Spanien och Ryska laget får med sig två poäng var, medan Sverige (som föll mot Spanien) och Norge (som föll mot Ryska laget) står på noll poäng.

Tyskland och Polen är redan klara att gå vidare från sin grupp, tisdagens möte mellan lagen avgör vilka poäng de får med sig till mellanrundan.

Spelprogrammet:

Torsdag: Sverige–Ryska laget, Tyskland/Polen–Spanien, Tyskland/Polen–Norge.

Fredag: Sverige–Tyskland/Polen, Norge–Tyskland/Polen, Spanien–Ryska laget.

Söndag: Sverige–Tyskland/Polen, Ryska laget–Tyskland/Polen, Spanien–Norge.

Nästa tisdag: Sverige–Norge, Tyskland/Polen–Spanien, Tyskland/Polen–Ryska laget.

Sport

Missen: Fel person hedrades

Sport
Sport

Precis som brukligt ägnades en del av sändningen från Idrottsgalan till att hedra sportpersonligheter som gått bort under det gångna året. Men den här gången stod arrangören för en rejäl miss.

I stället för att visa en bild på travkusken Bo William Takter som gick bort i december 2021, visades en bild på den före detta TV4-experten Thomas Nilsson.

– Vi kan bekräfta att vi uppenbarligen har använt fel bild. Det är uppenbart att det är fel, säger Idrottsgalans vd, Stephan Rimér, till Expressen och beklagar det inträffade.

Thomas Nilsson säger till tidningen att han inte såg sändningen men att han tycker att det var märkligt att hans foto var med, han är ju de facto inte död.

– Det var tråkigt för Bo William. Han ska hedras på alla sätt och då ska det inte sjabblas bort, säger Nilsson.

Linnéa Engholm/TT

Sport

Förlust för Milan efter domartabbe

En bister min på Zlatan Ibrahimovic samtidigt som Spezia firar segermålet mot Milan.
Foto: Luca Bruno/AP/TT
Sport
Sport Milan åkte på en oväntad förlust hemma mot Spezia, 1–2. Detta efter ett segermål i matchens sista sekvens. Och efter ett felaktigt bortdömt mål.
– Det var orättvist och tråkigt, säger Milantränaren Stefano Pioli.

I den sjätte tilläggsminuten, i matchens sista sekvens, kunde Emmanuel Gyasi sätta segermålet för Spezia efter en kontring.

Dessförinnan, några minuter före full tid, fick Milan ett mål bortdömt då Ante Rebic fälldes i passningsögonblicket, och domaren blåste för frispark. Hans passning nådde dock fram till Junio Messias som satte bollen i mål.

– Ansvaret för förlusten är vårt men det måste i kväll delas med domaren, säger Pioli till DAZN, enligt AFP.

Enligt Gazzetta dello Sport bad det italienska fotbollsdomareförbundet om ursäkt för misstaget. Domaren kan få en lång avstängning för det felaktiga domslutet.

I och med segern klättrade Spezia från 16:e till 14:e plats i tabellen. Milan är kvar på andra plats, två poäng bakom Inter som dock har en match mindre spelad.

Zlatan Ibrahimovic spelade hela matchen för Milan som förde spelet och hade de hetaste chanserna. Men Spezias målvakt Ivan Provedel storspelade. Och Milans Theo Hernandez missade en straff.

Napoli, som skuggar Milan på tredje plats, tog ett kliv närmare i och med 2–0-segern borta mot Mattias Svanbergs Bologna. Napoli är nu bara två poäng efter Milan.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL