Sport

Hammarby straffas: 0–5 och 25 000 i böter

Hammarbys Robert Rimgård var inte registrerad som en av klubbens spelare under de första matcherna i Elitserien. Arkivbild.
Foto: Nils Petter Nilsson/TT
Sport
Sport Hammarby missade att registrera Robert Rimgård som spelare inför bandyns elitseriesäsong. Nu döms klubben till en 0–5-förlust mot Västerås och 25 000 kronor i böter av tävlingskommittén.

Hammarby anmälde sig själva efter att man upptäckt att Rimgård spelat för klubben i tre matcher, trots att han fortfarande var registrerad för Broberg.

– Det var ett administrativt fel från vår sida, sade klubbchefen Calle Malm till Dagens Nyheter.

Nu har tävlingskommittén bestämt att Stockholmsklubben ska böta 25 000 kronor, det högsta bötesbeloppet.

Malm berättar om beslutet på klubbens hemsida :

"Sen stunden vi upptäckte vårt eget misstag har vi varit väldigt besvärade. Vi vet var våra rutiner brast och kan inte annat än att be om ursäkt – till våra supportrar, till sporten i stort och inte minst mot våra egna spelare och ledare."

Anna-Karin Larsson, tävlingsansvarig på Svenska Bandyförbundet, säger att det både är ovanligt och allvarligt med den här typen av brister i en elitserieklubb.

"Det har varit svårt att reda i det som har hänt utifrån tävlingsbestämmelserna och därför har tävlingskommittén behövt extra tid för att komma till rätt slutsats", säger hon i ett pressmeddelande

Men det är bara Västerås, som mötte Hammarby i elitseriens tredje omgång, som tilldöms en 5–0-seger, trots att Rimgård spelat även i de två tidigare mot Sandviken (6–7) och Tellus (5–2).

Tellus lämnade in en protest efter att Hammarbys miss blivit känd, men den inkom för sent enligt tävlingsbestämmelserna.

Sport

Experten om OS-risken: "Kan bli en sorg"

Svenska skidskyttestjärnan Hanna Öberg är regerande OS-mästare. Arkivbild.
Foto: Anders Wiklund/TT
Sport
Sport Nervositet inför karriärens kanske viktigaste tävling och dessutom oro för att bli coronasmittad.
OS i Peking ställer idrottarna inför dubbla utmaningar.
– Det gäller att inte bli skrämd, utan att kunna prestera, säger Carolina Lundqvist, prestationspsykolog hos SOK.

OS är i normala fall en av de största utmaningarna en idrottare kan anta – att vinterspelen avgörs under en pandemi gör inte uppgiften lättare.

– OS är lite annorlunda än andra mästerskap i och med att man nu är en del av en stor trupp med blandade idrotter, bor i OS-by tillsammans och kanske får fler mediekontakter än tidigare, säger prestationspsykologen Carolina Lundqvist, som jobbar för Sveriges olympiska kommitté (SOK), och fortsätter:

– Det gäller att kunna hålla prestationsfokus i den miljön och en del i det hela är att skapa sig en bild av hur det är under ett OS, till exempel genom att titta på bilder och utbyta erfarenheter med andra. Ute på arenan är det som vanligt, utöver att man kanske känner att det är ett OS i luften.

Därför blir de mentala förberedelserna inför spelen viktiga, särskilt med tanke på smittspridningen av covid-19 och risken att hamna i karantän.

– De ska vara förberedda när de kommer dit. Därför jobbar vi under långa perioder och ser den psykologiska biten som en utvecklingsdel i dem.

Inför sommar-OS i Tokyo i somras var det en ny situation, medan förutsättningarna inför vinter-OS i Peking i februari är andra.

– Det var mer osäkert under det året med många inställda tävlingar. Då var det mer ovant med restriktionerna, men nu är idrottarna vana att tävla i bubblor.

"Finns en oro som är bra"

Lundqvist var med under OS i Rio 2016, Pyeongchang 2018 och Tokyo, men under spelen i Peking kommer hon att stötta på distans utifrån idrottarnas individuella upplägg. Gemensamma nämnare i arbetet inför spelen är hantering av oro (specifikt inför smittspridning och positiva PCR-test) och nervositet – och att vara flexibel för förändringar.

– Det finns en oro som är bra för oss, som får oss att tänka till och undvika onödiga risker. Där kan vi fokusera på de saker vi kan påverka.

– Sedan har vi den andra oron, som är lite mer besvärlig. Då kan man dra iväg i långa och många tankekedjor kring hypotetiska framtidsscenarier kring saker som vi inte kan göra så mycket åt. Att göra sorteringen för att ta reda på vilken oro man fastnar i kan hjälpa mycket i sig.

Nervositeten är en annan del, som är återkommande även under normala omständigheter.

– Där gäller det att inte bli skrämd, utan att kunna prestera i avgörande situationer trots nervositeten.

"Vi lämnar ingen bakom oss"

Lykke Tamm, läkare och ledare för SOK:s hälsoteam som befinner sig med de aktiva i OS-bubblan, berättar att de flesta idrottare kommer väl förberedda till spelen, med ett bra team runt om sig. Under spelen assisterar hälsoteamet inte bara med exempelvis skador utan också med psykologiskt stöd.

– Det är, peppar, peppar, inte vanligt att vi har akuta psykologiska problem som behöver hanteras på plats. Såklart kan det vara någon som misslyckas med sina tävlingar som behöver extra stöd, eller någon som är extra stressad, säger Tamm.

Skulle någon i truppen isoleras i Peking på grund av positiva provsvar kommer läkarna på plats att ha ständig kontakt med den idrottaren eller ledaren.

– Vi lämnar heller ingen bakom oss. Skulle någon hamna i isolering kommer det ses till att någon stannar kvar i Peking.

Lykke Tamm har fått signaler från idrottarna att det finns viss oro för att hamna i isolering – men oron inför risken att stoppas från tävlingarna vid ett positivt testsvar är större.

– Just nu är man mest orolig för att testa positivt inför OS och inte få åka.

Om det händer finns hälsoteamet där som stöd.

– Det kan bli som en liten sorg. Idrottaren kan vara oerhört besviken och olika människor är olika rustade att ta sig igenom sådana motgångar.

Hilda Djupenström/TT

Lykke Tamm, idrottsläkare som leder SOK:s hälsoteam på plats i Peking. Arkivbild.
Lykke Tamm, idrottsläkare som leder SOK:s hälsoteam på plats i Peking. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT

FAKTA

Fakta: Coronaregler under OS i Peking

För att få åka till OS i Peking krävs att en person är vaccinerad enligt sitt hemlands vaccinationsprogram. I Sverige räknas man som fullvaccinerad efter två doser.

Den som inte vill vaccinera sig, eller som inte är fullvaccinerad, måste sitta i karantän i Peking i 21 dagar innan personen släpps in i OS-bubblan.

Förutom att vara vaccinerad måste alla som ska vara med på OS, aktiva och ledare, redan två veckor före avresan dagligen svara på frågor om hälsan och ta tempen. Alla ska dessutom testas två gånger före avfärden och även vid ankomsten till Kina. Därefter gäller testning varje dag, samt att fylla i hälsoformulär och ta tempen.

Alla aktiva och ledare lever i en OS-bubbla och får inte röra sig utanför den, vilket i praktiken innebär att man enbart får röra sig mellan boendet och tränings- och tävlingsanläggningar. Särskilda transporter gäller för alla i OS-bubblan.

Den som testar positivt flyttas till speciella karantänshotell, alternativt får sjukhusvård. För att få åka hem – eller återinträda i bubblan – måste man testa negativt två gånger med minst 24 timmars mellanrum.

OS avgörs den 2–20 februari i Peking samt bergsbyarna Yanqing och Zhangjiakou.

Sport

Markström höll nollan i Calgarys rekordmatch

Jacob Markström stod tryggt i Calgarys mål.
Foto: Jay LaPrete/AP/TT
Sport
Sport Calgary slog nytt lagrekord i antal skott på mål i storsegern mot Columbus i NHL.
Efter ännu en fin insats är Jacob Markström nu den målvakt som hållit nollan flest gånger den här säsongen.

Mikael Backlund, som haft det torftigt på målfronten den här säsongen, inledde målskyttet med ett slagskott från vänstra tekningscirkeln i den fjärde minuten.

Efter mål av Andrew Mangiapane och Matthew Tkachuk i den andra perioden ledde Calgary med 3–0 inför tredje.

62 skott på mål

Då slog Elias Lindholm till redan efter 30 sekunder.

Målet var nästan helt stjärnan Johnny Gaudreaus förtjänst. Den kvicke amerikanen tog pucken i egen zon och dribblade sig sedan igenom hela Columbus. Vid förlängda mållinjen släppte han pucken bakåt till Lindholm som bara behövde vinkla in 4–0.

Matchen slutade till sist 6–0 efter bland annat ytterligare ett mål av Tkachuk.

Jacob Markström motade samtliga 23 skott för säsongens sjätte och NHL-karriärens fjortonde nolla. Ingen annan målvakt har spikat igen lika ofta som Markström den här säsongen.

Kollegan i Columbus-målet, letten Elvis Merzlikins, hade det svettigare. Calgary sköt hela 62 skott på mål, vilket är nytt rekord för laget. Backlund avlossade åtta, flest av alla spelare.

Mål i powerplay

Det var fler svenskar som var lyckosamma i nattens NHL-omgång.

Jonathan Dahlén i San José gjorde ett av målen när laget vann med 4–1 mot Washington.

Torontos William Nylander gjorde mål i powerplay när Toronto vann med 4–3 mot Anaheim efter straffar. Jakob Silfverberg nätade i det förlorande laget.

Nylander fick även en assist och är nu uppe på 40 poäng totalt på 39 matcher.

Joakim Magnå/TT

Sport

Salah och skrällnationen vidare efter straffar

Egypten och lagkapten Mohamed Salah, höger, är vidare till kvartsfinal i Afrikanska mästerskapen i Kamerun.
Foto: Themba Hadebe/AP/TT
Sport
Sport Storstjärnan Mohamed Salah sköt Egypten vidare till kvartsfinal i Afrikanska mästerskapen i fotboll i Kamerun.
Elfenbenskusten besegrades med siffrorna 5–4 efter straffläggning i åttondelsfinalen på Japomastadion i Douala – vars gräsmatta kritiserats och varifrån matcher nu flyttas.

Åttondelsfinalmötet mellan Elfenbenskusten och Egypten var mållöst efter 120 minuters spel, ordinarie tid och förlängning, och fick avgöras på straffar.

Båda lagen satte sina inledande två straffar innan Elfenbenskusten missade. Manchester Uniteds försvarare Eric Bailly sköt straffen som Egyptens inbytte målvakt Mohamed Abou Gabal räddade.

Kritiserad gräsmatta

Liverpools anfallsstjärna Mohamed Salah satte Egyptens femte raka straff som tog laget vidare i turneringen med 5–4 i straffläggningen. Nu väntar Marocko i söndagens ena kvartsfinal.

Gräsmattan på Japomastadion i Doualas har kritiserats tidigare under mästerskapet för att inte hålla tillräckligt hög kvalitet.

Mitt under åttondelen mellan Elfenbenskusten och Egypten meddelade Afrikanska fotbollsförbundet att arenan fråntas en av två kvartsfinaler och en semifinal på grund av gräsmattans undermåliga standard. Matcherna kommer i stället att spelas på Ahmadou Ahidjo-stadion.

Ekvatorialguinea vidare

Det blir därmed ytterligare tryck på huvudstadens finalarena som sedan tidigare fått fler matcher än planerat efter läktartragedin på Paul Biya-stadion i Olembé norr om Yaoundé tidigare i måndags. Minst åtta personer dog då i samband med trängsel vid en av entréerna när hemmanationen Kamerun slog ut skrällaget Komorerna i åttondelsfinalen.

Onsdagskvällens avslutande åttondel mellan Mali och Ekvatorialguinea i Limbé gick också till straffar efter att ha förblivit mållös under ordinarie tid och förlängning.

Straffläggningen slutade 6–5 till Ekvatorialguinea, rankat 114 i världen, efter att Mali, rankat 53, missat tre av åtta straffar och Ekvatorialguinea missat två.

Skrällaget ställs härnäst mot 20-rankade och favorittippade Senegal på söndag.

FAKTA

Fakta: Så spelas kvartsfinalerna

Lördag: Gambia–Kamerun (klockan 17.00), Burkina Faso–Tunisien (20.00).

Söndag: Egypten–Marocko (17.00), Senegal–Ekvatorialguinea (20.00).

Semifinalerna spelas 2–3 februari och finalen den 6 februari.

Sport

Rossborg till IFK Malmö

En fotbollsspelare som poserar för ett porträtt
Foto: Jesper Andersson
Sport
Malmö
Fotboll IFK Malmö har gjort klart med den 20-årige försvararen Henrik Rossborg från Ettankonkurrenten Torns IF.

– Jag väljer IFK Malmö för att det är en klubb som har en fin historia och en ljus framtid samt är ett lag med en väldigt familjär miljö. Vi är ett lag som tror väldigt hårt på det vi gör, säger han till föreningens hemsida.

– Spelsättet känner jag mig väldigt bekväm i och något som passar mig.

Rossborg, som fyller 21 år om en dryg månad, tillhörde Stångbyklubben Torn under 2021, men dessförinnan spelade han ungdoms- och juniorfotboll i Malmö FF.

Fjorårssäsongen avbröts redan efter sex seriematcher på grund av en allvarlig knäskada. Rehab har stått på programmet sedan dess och en comeback kan förväntas under våren.

– Mina styrkor är att jag har ett oerhört bra spelsinne, bra fötter, är väldigt snabb och bra i försvar en mot en och är ett stort hot framåt, berättar Henrik Rossborg.

– Är en spelare som har många kvaliteter för olika positioner. Jag kan spela som mittback, mittfältare, ytter och ytterback. Ytterback är positionen som jag är mest bekväm i, som jag föredrar och där jag får jag ut mest av mina kvaliteter.

– För lagets del hoppas jag på en säsong där vi spelar en bra fotboll och förhoppningsvis avancerar upp till Superettan. Jag vill utvecklas så mycket som möjligt och bidra med allt jag kan för att hjälpa laget.

Så här beskrivs han av "di gules" tränare Firat Sahan:

– Henke är en försvarsspelare som kommer passa in i det sättet som vi kommer att spela på. Han har fina uppspelsfötter, är duktig på att ta fram bollen och är även stark defensivt.

Rossborg är den andra spelaren som IFK Malmö har värvat från Torns IF inför 2022 års säsong. Tidigare har man gjort klart med mittfältaren Alan Asaad.

På lördag väntar årets första träningsmatch borta mot Landskrona Bois.

Sport

Frankrike väntar i EM-semin: "De är favoriter"

Nikola Karabatic och Frankrike ställs mot Sverige i EM-semifinalen.
Foto: Tibor Illyes/AP/TT
Sport
Sport Det blir Frankrike som Sverige får möta i semifinalen i handbolls-EM.
Det står klart efter fransmännens jättevändning mot Danmark.
– Jag vill påstå att Frankrike är stora favoriter, säger Sveriges förbundskapten Glenn Solberg.

Det såg länge ut som att Sverige skulle få möta Danmark i EM-semin i Budapest på fredag kväll, men så blir det inte. Frankrike reste sig mirakulöst i mötet med Danmark, precis som Sverige hade gjort mot Norge ett dygn tidigare, och vände ett femmålsunderläge till seger med 30–29 för att hänga kvar i EM.

Frankrike vann nu gruppen före Danmark – samtidigt som överraskningen Islands semifinaldröm gick i kras på ett brutalt sätt.

– Det såg ut som att Danmark hade kontroll hela tiden, men så spelade Frankrike fantastiskt bra sista 5–10 minuterna. När de spelar så är det helt "vanvittig" att se på, säger Glenn Solberg, som såg matchen från landslagets hotell i Budapest.

"Fördel 70/30"

För ganska exakt ett år sedan vann Sverige mot Frankrike i VM-semifinalen, men Solberg tvekar inte om att fransmännen – som i somras sedan tog OS-guld i Tokyo – är favoriter till att nå final den här gången.

– Att vi vann då är nog ingen fördel för oss nu, de är nog bra sugna på revansch. Jag säger att det är fördel 70/30 till Frankrike, säger Solberg som å andra sidan gillar att slå ur underläge.

– Men jag säger det inte för att skoja. OS-vinnarna är favoriter och speciellt när vi saknar både Andreas Palicka och Felix Claar.

Frankrike har dock varit lite svajigt i EM och bland annat förlorat stort mot Island. Danmark har imponerat klart mest och gjorde det även länge och väl i matchen mot Frankrike, trots att stjärnor som Mikkel Hansen och Mathias Gidsel fick vila och inte ens var med i matchtruppen.

"Fantastiskt försvar"

I det avseendet känns Frankrike som en liten vinstlott av två tuffa alternativ.

– Vi har väl inte haft nån speciell önskemotståndare, det blir en extremt svår semifinal. Men kan vi komma upp i vår bästa potential har vi en möjlighet, säger Solberg.

– Vi har en fantastisk lagmoral, ett fantastiskt försvar som vi har visat i hela turneringen. Jag vet inte hur många mål vi har släppt in i snitt, men det är ett ganska lågt antal (cirka 23 mål per match i EM).

När det gäller Palicka och Claar så blev de kvar i sin coronakarantän i Bratislava, samtidigt som övriga laget satte sig på bussen till Budapest på onsdagen. Men hoppet om att duon ska hinna komma tillbaka i spel i EM är inte ute.

– De är kvar i Bratislava och vill se hur testerna ser ut de närmaste dagarna, sedan får vi se lite hur vi tänker. Vi har en dialog och det är en speciell situation, men jag tror att både Felix och "Palle" fick lite extra motivation av att se matchen mot Norge, säger Solberg.

Carl Göransson/TT

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Lån utan UC

Allt fler svenskar löser sina kreditskulder med ett lån!

Lån utan UC Idag är det enkelt att handla saker på avbetalning, köp nu och betala sen-erbjudanden haglar över oss dagligen. Många handlar med krediter som de egentligen inte har råd med vilket slutar för många med att man sitter i kreditfällan.

Där har man har räntor att betala från flera olika köp, men man betalar knappt av något belopp på den summan som man faktiskt har lånat. Skyhöga räntor finns fortfarande kvar men reglerades för några år sedan ner, vilket innebär att det blivit något bättre lånevillkor även i de fall där man kan ta kreditlån från andra kreditgivare än banken.

Att det är så pass enkelt att ta ett riskfritt lån hos många finansbolag och att man kan köpa prylar på avbetalning leder de flesta till att köpa mer än de egentligen har råd med. Därför har många svenskar idag börjat samla sina lån och krediter till ett enda lån, så att det enbart är en ränta som behöver bli betald per månad. Detta medför att de höga månadskostnaderna går att minimera till stor del och har på många håll räddat många familjer i ekonomisk kris. Detta är något som man brukar kalla för att binda sina krediter. Man binder dem till ett enda lån med lägre ränta - detta är räddningen för många som har hamnat i kreditfällan!

Samtidigt som många minskar sina lånekostnader - så ökar också medvetandet gällande konsumtion!

Unga fröken Greta Thunberg, är en av våra ledstjärnor idag när det kommer till att börja tänka efter hur vi behandlar vår natur. Greta är också en stark förespråkare till att vi genast bör konsumera mindre än vad vi gör nu - vilket många svenskar också tycks ha hakat på. Detta visar på att medvetandet ökar när det kommer till både att tänka mer långsiktigt, men också att många lär av sina misstag. Att kunna shoppa vad man vill från var som helst i världen har nog stigit många konsumenter åt huvudet och det är egentligen inte förrän nu som man har kunnat se de förödande effekterna av detta. Många företag visar sitt starka engagemang för klimatet utåt, vi köper mindre och mindre plast och vi äter mindre och mindre kött - vi bemöter de förödande konsekvenserna genom att balansera ut det igen.

Att vi lever i en värld av influencers kan vara en av många anledningar till varför konsumtionen ökat så mycket som den har gjort under 2000-talet. De flesta minns nog hur Postnord höll på att sjunka fullkomligt av alla leveranser av beställningar, som dessutom många bara beställde för att fota och sedan skicka tillbaka. Vi bör se vår nya medvetenhet som något mycket positiv och en klar indikation på att vi är på väg att gå mot att vara betydligt mer klimatsmarta och värna om naturen. Vi har helt enkelt, som Greta säger, börjat vakna upp! Förhoppningsvis fortsätter trenden och vi får se ytterligare aktioner som kämpar för miljön, och fler människor som höjer sin röst för vår planet i framtiden.

Sport

Bandyspelare förd till sjukhus i ambulans

Elitseriematchen mellan Rättvik och Villa-Lidköping fick ett långt avbrott i samband med skadan. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Sport
Sport

Rättviks Michael Pettersson fick föras till sjukhus i ambulans med en misstänkt hjärnskakning i hemmamatchen mot Villa-Lidköping i bandyns elitserie.

Villa ledde matchen med 1–0 när Pettersson kolliderade med bortalagets Alexander Härndahl, slog huvudet i isen i det följande fallet och blev liggande i den 29:e matchminuten. Spelet pausades omgående innan ambulans kom dit och matchen kunde återupptas.

– Jag vet bara att läget är klart allvarligt. Han var borta i flera minuter och ambulansen var också långt bort från arenan, säger Rättviks sportchef Dan Hjelm enligt Aftonbladet.

Villa-Lidköping vann matchen med 8–1.

Sport

HV71 behåller serieledning efter snabb vändning

HV71:s Fredrik Forsberg blev stor matchhjälte hemma mot Västervik sedan 1–2 blivit 4–3. Arkivbild.
Foto: Mikael Fritzon/TT
Sport
Sport HV71 behåller serieledningen i hockeyallsvenskan efter att ha gjort tre mål på mindre än fem minuter i tredje perioden hemma mot Västervik och vunnit med 4–3.

I lördags förlorade HV71 toppmatchen borta mot Modo med 1–3. I måndags krympte Jönköpingslagets hockeyallsvenska serieledning ytterligare i och med Örnsköldsvikslagets 4–3 efter straffläggning hemma mot Södertälje.

På onsdagskvällen såg det ut som att Modo skulle hämta in avståndet och gå förbi HV71 i tabelltoppen i och med serietvåans klara 7–3-seger borta mot Södertälje.

Men trots ett 1–2-underläge efter två perioder vände HV hemmamatchen mot Västervik i tredje.

Chad Billins satte 2–2 i powerplay efter 4.48, Tommi Huhtala gjorde 3–2 efter 8.13 och Fredrik Forsberg stod för det som skulle visa sig bli det matchavgörande målet fram till 4–2 i powerplay efter 9.26.

De tre målen på 4 minuter och 38 sekunder såg till att HV71 vann, trots att Västerviks Alexander Hilmerson reducerade till 3–4 efter 15.22, även det i powerplay, och skapade lite nerv i slutet.

Med en match mindre spelad, 35 kontra 36, leder HV71 tabellen med en poäng före Modo, 75 mot 74.

Sport

”Clara Lerby är vår Valter Chrintz”

Clara Lerby - Lugidamernas svar på Valter Chrintz?
Foto: AVDO BILKANOVIC
Foto: Bildbyrån
Sport
handboll Det satt långt inne, men Lugidamerna reste sig efter smällen mot Sävehof senast - och är tillbaka i vinnarspåret efter 25-20 borta mot tabelljumbon Heid.

– Kanske inte den bästa match vi spelat, men vi gjorde jobbet, tog två poäng och fem plusmål. Då kan man inte klaga alltför mycket, sa Lugis tränare Kenneth Andersson efter matchen.

Som tog ovanligt lång tid att få i gång, en dryg halvtimmes försening.

– Vi fick problem med bussen. Batteriet dog så vi fick vänta på reparatör. Och när vi väl kom fram till hallen blev kameramannen sjuk, så då tog det ytterligare tid innan matchen kunde starta.

Lugi inledde matchen mycket starkt och anförda av en effektiv Cecilie Bjerre (tre snabba mål) gick gästerna upp i en ledning med 5-1 efter elva minuter.

Heid tvingades till time out, men det blev inte bättre direkt utan ett riktigt taggat Lugi fortsatte att rada upp anfall och avslut.

Det som räddade hemmalaget var målvakten Clara Wolf som tog elva skott av 22 och hjälpte sitt lag tillbaka in i matchen. När Lugispelarna radade upp missade skott och tekniska fel kunde Heid göra fem raka mål och vända från 5-8 till 9-8 efter 25 minuters spel.

I halvtid var det ändå Lugiledning med 12-10, för gästerna hade också en duktig målvakt i Hanna Popaja, strax under 40 i räddningsprocent hela matchen.

I den andra halvleken gjorde Lugi som i den första, ryckte åt sig en ledning på fyra-fem mål ganska tidigt. För att sedan sakta men säkert tappa den igen. Som närmast var Heid framme vid 19-20 och hade efter fyra raka mål i matchens slutskede faktiskt Lugi lite på fallrepet.

Men När Clara Lerby och Cecilie Bjerre- den senare svarade för sju mål den här kvällen - gjorde 22-19 och 23-19 var saken klar och Lugi kunde ganska lätt springa ifrån till en seger med fem måls marginal.

– Vi kunde ha avgjort redan i den första halvleken, men missade väldigt många bra lägen. Deras målvakt måste haft en hög procent. Det kändes som om vi var ringrostiga, men å andra sidan är det lika för alla efter det långa uppehållet. Men det delas inte ut några stilpoäng i den här sporten. Vi vet att vi måste lyfta oss offensivt, men vi åker hem med två poäng, summerade Kenneth Andersson.

Som dock var nöjd med defensiven.

– Det var stabilt bakåt och extra plus till Tilda Lilja som fick mycket speltid i mittförsvaret och gjorde det riktigt bra.

– Sedan har vi ju vår egen Valter Chrintz i Clara Lerby som klev fram när det som mest behövdes mot slutet och gjorde ett avgörande mål...

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL