Inrikes

Tidigare språkröret Pohanka död

Ragnhild Pohanka, till vänster, här tillsammans med Birger Schlaug, Åsa Domeij, Per Gahrton och Eva Goës. Arkivbild.
Foto: Leif R Jansson/TT
Inrikes
Inrikes
PREMIUM

Ragnhild Pohanka, ett av Miljöpartiets första språkrör, har avlidit, 89 år gammal.

Ragnhild Pohanka var med när partiet grundades 1981. När systemet med två språkrör infördes 1984 valdes hon till partiets första kvinnliga språkrör med Per Gahrton vid sin sida.

Hon fick sedan Birger Schlaug som språkrörskollega 1985–1986.

"Ragnhild var på så många sätt ett föredöme som politiker. Vi är många som har anledning att tacka henne för så mycket. Jag inte minst", skriver Birger Schlaug i en krönika i tidningen Syre.

Ragnhild Pohanka representerade Miljöpartiet under två mandatperioder i riksdagen mellan 1988 och 1998.

Hon lämnade Miljöpartiet för Vänsterpartiet 2002, och hon var engagerad i kommunpolitiken i Borlänge fram till i 80-årsåldern, skriver Dalarnas Tidningar.

Inrikes

Över 70 000 vill skriva högskoleprovet i vår

Vårens högskoleprov genomförs vid två tillfällen, en gång i mars och en gång i maj. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Inrikes
Inrikes

74 478 personer har anmält sig till högskoleprovet i vår. Det är det högsta antalet sedan våren 2018.

"Jag kan konstatera att många vill skriva högskole­provet nu när antalet platser inte längre är begränsat som det var 2020–2021", säger generaldirektör Eino Örnfeldt enligt ett pressmeddelande från Universitets- och högskolerådet (UHR).

Vårens prov är uppdelat på två provtillfällen, 12 mars och 7 maj. UHR bedömer att det går att genomföra provet på ett smittsäkert sätt genom ha två provtillfällen och genom extra säkerhetsåtgärder, exempelvis avstånd mellan provdeltagarna och rutiner vid in- och utpassering.

"UHR följer noga utvecklingen kring smittspridningen och har en nära dialog med regeringen, Folkhälsomyndigheten och de regionala smittskydds­enheterna om förutsättningarna för att genomföra vårens prov på ett smittskyddssäkert sätt", säger Tuula Kuosmanen, avdelningschef vid UHR, i pressmeddelandet.

Inrikes

Man till sjukhus efter misstänkt skottlossning

Polisavspärrningar har upprättats i Linköping efter en misstänkt skottlossning. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

En man har förts till sjukhus i Linköping efter larm om att skottlossning förekommit i stadsdelen Skäggetorp.

– Vi är på plats där med flera polispatruller för att få en bild av vad som hänt, polisens presstalesperson Monica Bergström till Aftonbladet.

Det är ännu oklart om någon skjutning verkligen ägt rum, men flera personer ringde till polisen på onsdagskvällen och uppgav att de hört höga smällar. Polisen har upprättat avspärrningar i området.

Det är inte känt hur illa skadad mannen som förts till sjukhus är.

Inrikes

Rättegång mot svensk programmerare inledd

Den svenske programmeraren och internetaktivisten Ola Bini när han anlände till domstolen första rättegångsdagen.
Foto: Dolores Ochoa/AP/TT
Inrikes
Inrikes Rättegången mot den svenske svenske programmeraren och internetaktivisten Ola Bini har inletts i Ecuadors huvudstad Quito. Han är åtalad för dataintrång.

Rättegången är planerad att pågå från och med onsdag till och med fredag.

Enligt utrikesdepartementets presstjänst planerar Sveriges ambassadör i Colombia, Helena Storm, att närvara vid rättegången.

– Jag har fått rapporter om att rättegången är i gång och att det är flera poliser som har hörts. Det är ett stort antal som är kallade och det har hörts sex–sju poliser så här långt, säger Thomas Bodström, juridiskt ombud åt Ola Bini.

– Jag fick också information om att hans eget (Ola Binis) nyckelvittne, en it-tekniker som ska höras som sakkunnig, själv blivit anklagad för brott för att han ställer upp och vittnar. Det är ett sätt att trakassera och förhindra att Ola får en rättvis rättegång.

Förhandlingen skulle ha inletts den 21 oktober men ställdes då in med kort varsel.

Ola Bini greps i Quito i april 2019, misstänkt för att utan tillstånd ha fått tillgång till data- och telekomsystem. Han var frihetsberövad till i slutet av juni det året och har sedan dess inte tillåtits lämna landet.

Bini är bekant med den fängslade Wikileaksgrundaren Julian Assange, som tidigare uppehöll sig på Ecuadors ambassad i London. Bini greps bara timmar efter det att Ecuador dragit tillbaka Assanges asyl.

Binis försvarare Carlos Soria har tidigare sagt till TT att rättsprocessen mot hans klient har varit politiskt motiverad från första början.

Beatrice Nordensson/TT

Fredrik Gunér/TT

FAKTA

Fakta: Fallet Ola Bini

Ola Bini är en bekant till Wikileaksgrundaren Julian Assange och greps i Quito i april 2019, bara några timmar efter det att Ecuador dragit tillbaka Assanges asyl vid landets ambassad i London.

Han greps på flygplatsen i Quito när han var på väg till Japan för delta i ett kampsportsträningsläger. Han satt sedan frihetsberövad fram till den 20 juni 2019. Ola Bini har sedan dess varit förbjuden att lämna Ecuador och måste varje vecka anmäla sig hos åklagaren.

Inrikes

Nya karantänsregler kommer på torsdagen

Nya karantänsregler är på gång från Folkhälsomyndigheten. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes Folkhälsomyndigheten presenterar nya karantänsregler på torsdagen. Alternativen är färre dagar i karantän när någon i familjen är sjuk i covid-19 eller att slopa karantänen helt – åtminstone för vissa samhällsviktiga grupper, erfar TT.

Att det kommer ändrade karantänsregler bekräftas av socialminister Lena Hallengren (S) i Aktuellt.

– Vi ser att samhällsviktiga funktioner blir lidande, säger hon.

Många svenskar sitter nu i karantän för att någon i samma hushåll är sjuk, utan att de själva har några symtom på covid-19. Rapporter kommer om arbetsplatser som har stora problem med att hålla verksamheten i gång och elever som inte kan ta sig till skolan.

Sedan några dagar pågår diskussioner på Folkhälsomyndigheten om att ändra reglerna för karantän. I dag gäller att familjemedlemmar ska vara hemma i sju dagar om någon i hushållet testas positivt för covid-19.

Slopa helt?

Möten och diskussioner hålls även med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Socialstyrelsen, smittskyddsläkare, länsstyrelser, Försäkringskassan och andra som kan komma med underlag till hur läget ser ut.

De alternativ som diskuteras är, enligt uppgift till TT, att dra ner antalet dagar från sju till fem eller att slopa kravet på karantän helt, för den som inte själv har några symtom. Ett alternativ är att enbart slopa karantänskravet helt för vissa samhällsviktiga grupper, utifrån den lista MSB har. Vitsen med det sistnämnda vore att samhällskritiska verksamheter då skulle bli mindre drabbade av stora bortfall i personalen.

"Minst dåligt"

Men frågan är komplicerad. Det gäller att hitta den lösning som är "minst dålig", säger en person med insyn till TT. Å ena sidan är det viktigt att hålla samhället i gång, å andra sidan vill ingen ha en skenande smittspridning som i slutänden drabbar äldre, sköra och sjukvården.

Diskussionerna pågår fortfarande, men ett beslut om förändringarna väntas den här veckan. Även reglerna för testning och smittspårning ses över. Frågan är hur meningsfullt det är med storskalig testning just nu när smittspridningen är så hög.

Från regionerna kommer också rapporter om att de har svårt att klara av testningen. På onsdagen beslutade exempelvis Region Kronoberg att pausa provtagningen av covid-19 med PCR-tester för allmänheten. Orsaken är att regionen slår i taket för hur många prover som man får skicka in för analys per dag.

Maria Davidsson/TT

Inrikes

Brand i herrgård – stor insats

Det brinner i en herrgård utanför Mölle i nordvästra Skåne. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

En brand har brutit ut i Kockenhus herrgård några kilometer utanför Mölle i nordvästra Skåne. Larmet om branden kom vid 18-tiden på onsdagen.

Branden var inte under kontroll vid 21-tiden.

– Vi håller fortfarande på med invändig släckning med rökdykare och utvändig släckning. Det är en väldigt komplicerad byggnad, den är ju från 1800-talet, säger Ronny Lundgren, inre befäl vid räddningstjänsten.

Styrkor från fyra kommuner deltar i släckningsarbetet.

– Vi kämpar på och hoppas kunna rädda de största delarna av byggnaden, säger Ronny Lundgren.

Räddningstjänsten räknar med att insatsen kommer att pågå många timmar till.

De som befann sig i byggnaden kunde ta sig ut själva. En person hade andats in lite rök, men det finns inga uppgifter om allvarliga skador, rapporterar lokala medier.

Brandorsaken är okänd. Polisen misstänker inget brott.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Privatlån.com

Allt du behöver veta om företagslån 2021

Privatlån.com Det kan finnas flera olika anledningar till att man kan behöva ansöka om ett företagslån. Det kan handla om allt från att du vill ta ditt företag till nästa nivå av tillväxt till att du vill kunna finansiera renoveringar och andra liknande saker. I denna artikel ska vi ta oss en närmare titt på just företagslån och allt du behöver veta om de.

Så fungerar ett företagslån

Ett företagslån fungerar i mångt och mycket på samma sätt som ett vanligt privatlån. Skillnaden är den att du ansöker om ett lån för ditt företag i stället för att ansöka om ett lån för dig som privatperson. Företagslån finns tillgängliga oavsett vilken typ av företag som du har. Du kan alltså ansöka om ett sådant oavsett om du har en enskild firma, ett aktiebolag eller ett handelsbolag.

Företagslån med säkerhet

Precis som när det gäller vanliga privatlån brukar man skilja på företagslån med säkerhet och sådana utan säkerhet. Ett företagslån med säkerhet innebär att du måste lämna något i säkerhet som långivaren kan ta från dig om du inte klarar av att betala tillbaka pengarna så som det är tänkt. När det gäller privatlån brukar detta röra sig om saker som en bostad eller en bil, men när det gäller företagslån kan det i stället handla om att du använder dig av en borgenär eller en företagsinteckning. Oavsett vilket tar långivaren en mindre ekonomisk risk genom att ge dig ett företagslån med säkerhet än vad de gör när de ger dig ett lån utan säkerhet. Skulle du inte klara av att betala tillbaka pengarna kan långivaren nämligen ta det som du lämnat i säkerhet från dig. Detta kanske kan låta som en nackdel, men faktum att långivaren tar en mindre risk innebär i sin tur att de kan erbjuda dig flera andra fördelar. För det första kan du med lån med säkerhet ofta låna större belopp när det gäller företagslån än vad som är fallet när det kommer till lån utan säkerhet. Faktum att långivaren tar en mindre ekonomisk risk innebär även att de kan erbjuda dig en lägre ränta när det kommer till lån med säkerhet. Detta vinner du och ditt företag förstås mycket på eftersom det då blir billigare för dig att låna pengar.

Företagslån utan säkerhet

Alternativet till att ta ett företagslån med säkerhet är att ta ett utan säkerhet. Precis som namnet antyder behöver du inte lämna något i säkerhet när det kommer till ett sådant lån. Detta är förstås en stor fördel eftersom du då inte tar en lika stor risk när du lånar pengar som du gör när det kommer till ett lån med säkerhet. Nackdelen är dock den att långivaren tar en större ekonomisk risk genom att ge dig ett lån utan säkerhet. Detta får du därför kompensera för på två olika sätt. Dels har du i de flesta fall inte möjligheten att ta lån på lika stora belopp när det rör sig om lån utan säkerhet. Dessutom brukar sådana lån i de allra flesta fall ha en betydligt högre ränta än vad lån med säkerhet har. Har du möjligheten att lämna något i säkerhet när du ska låna pengar å ditt företags räkning kan det därför vara värt att göra det.

Vad krävs för att kunna få ett företagslån beviljat?

Vad krävs då för att kunna få ett företagslån beviljat? Detta är dels något som kan variera beroende på vilken långivare du vänder dig till, dels vilken typ av företag du har och hur länge det har varit verksamt. Rör det sig till exempel om ett helt nystartat företag kan kraven vara hårdare än vad som är fallet med ett företag som redan varit verksamt under ett par år och som går med vinst. Det handlar helt enkelt om att långivaren vill kunna vara så säker som möjligt på att du och ditt företag verkligen kommer att ha råd att betala tillbaka lånet. Av förklarliga skäl kan de känna sig mer säkra på att du ska kunna göra detta om du har ett företag som redan varit verksamt under ett par år och som går med vinst än vad som är fallet när det kommer till ett helt nystartat företag.

Det hela beror också på om det rör sig om ett företagslån med eller utan säkerhet. Rör det sig om ett företagslån med säkerhet kommer du att behöva någon form av tillgång som du kan lämna i säkerhet. Detta kan till exempel röra sig om ditt företags egendom eller din utrustning och så vidare.

Du som har ett helt nystartat företag, eller som behöver låna pengar för att kunna starta upp ett, kommer av förklarliga skäl stöta på hårdare krav. Eftersom långivaren i detta fall inte har något bevis på att du redan går med vinst och kommer klara av att betala tillbaka lånet kommer du behöva försäkra denne om att du kommer kunna göra det på andra sätt. Detta kan bland annat handla om att du kommer behöva förse långivaren med en noggrann beskrivning av din affärsplan. Långivaren behöver då i sin tur avgöra ifall din affärsplan är gångbar eller inte och om ifall de tror att du kommer att kunna betala tillbaka lånet så som det är tänkt eller inte.

Vill du låna ett mindre belopp?

Är du ute efter att låna ett mindre belopp pengar till ditt företag? Då kommer du i de flesta fall att behöva vända dig till en annan typ av långivare än de traditionella bankerna. Dessa brukar i många fall nämligen bara ge dig lån på större belopp. Generellt sett kan man säga att om du ska låna mellan 5000–100 000 kr så kommer du att behöva vända dig till en annan typ av långivare än en bank. Detta är dock förstås något som kan variera från bank till bank.

Undvik de vanliga fallgroparna

Det finns en mängd misstag som det är vanligt att företag gör när de ska ansöka om ett lån. En av dessa är att de inte läser igenom lånevillkoren tillräckligt noga. Se därför alltid till att göra detta så att du inte råkar ut för några otrevliga överraskningar när du väl har accepterat ett låneerbjudande. Det är också viktigt att du fokuserar på den effektiva räntan och inte bara den nominella. Den effektiva räntan inkluderar nämligen både den nominella räntan samt eventuella övriga avgifter som kan tillkomma till ditt lån. Genom att fokusera på den effektiva räntan får du alltså en helhetsbild över hur mycket det kommer att kosta dig att låna pengar medan den nominella räntan bara förser dig med en delvis bild. Det är också viktigt att du väljer att lån som passar ditt företag så bra som möjligt samt satsar på en långivare som du känner dig trygg med.

Inrikes

Elledningar blåste ihop – tågtrafik stoppad

Det hördes en hög smäll vid resecentrum i Norrköping på onsdagskvällen och polisen ryckte ut. Det visade sig vara två elledningar som gått ihop och tågtrafiken stoppades. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes
PREMIUM

Tågtrafiken förbi Norrköping stoppades på onsdagskvällen. Orsaken är att två elledningar ska ha blåst ihop, rapporterar lokala medier.

Stoppet påverkar Östgötatrafikens pendeltåg samt tågen mellan Stockholm och Malmö.

Felet inträffade vid 20-tiden på onsdagen. Trafikverket skriver på sin webbplats att personal beräknas vara på plats vid 20.40. Därefter kan en prognos komma om när felet kan vara åtgärdat.

Inrikes

Nätjättar och EU i kamp om nya digitala lagar

EU:s digitaliseringskommissionär Margrethe Vestager vill införa nya datalagar i EU. Arkivbild.
Foto: Olivier Matthys/AP/TT
Inrikes
Inrikes Regelverket för såväl nätjättar som den vanlige internetanvändaren i EU är på väg att ändras. Vi reder ut ett några av de hetaste frågorna.
PREMIUM

Varför nya datalagar?

En kombination av att nuvarande EU-lagar på området börjar bli gamla och en ökad förståelse för de stora teknikbolagens omfattande inflytande.

Flera avslöjanden har den senaste tiden visat hur bolag som Facebook ignorerat interna varningar om att deras produkter har skadlig påverkan på användarna. EU vill se till att bolagen hålls ansvariga för skadligt innehåll, samtidigt som ingen drake ska mumsa upp för många uppstickare inom ett visst område.

.

Vad är det som händer nu?

Under torsdagen röstar EU-parlamentet om det som kallas för digital services act (DSA). Det är det ena benet i EU:s nya lagkombo. DSA rör saker som plattformarnas innehåll, hur och varför skadligt och olagligt innehåll ska filtreras bort.

Digital market act (DMA) är det andra benet och rör främst konkurrensen mellan olika bolag, ett sätt att undvika att jättar som Amazon, Google och Apple blir ännu större.

.

Vad innehåller de nya lagarna då?

Mycket. DSA innehåller bland annat tuffare tag mot porrsajter, reklam riktad mot minderåriga samt försök att klargöra hur företags algoritmer fungerar. DMA ska bland annat hindra företag från att använda personligt riktade annonser, och göra det möjligt att ta bort förinstallerade appar på enheter. DMA ska även säkerställa rättvis konkurrens mellan techbolag.

Men de slutliga lagtexterna är inte spikade än. Det ska kommande veckor och månader stötas och blötas bland medlemsländerna för att återkopplas och (förmodligen) klubbas igenom i vår.

.

Vad tycker företagen?

Föga förvånande är de inte superentusiastiska. Rapporter om massiva påverkanskampanjer och hårt arbetande lobbyister har ploppat upp den senaste tiden. Ett argument som både Google och Facebook använder är att de nya lagarna riskerar att slå hårt mot små och medelstora företag.

.

Är EU-länderna överens?

Nja. Det återstår att se. Själva processen hittills har varit relativt smärtfri och snabb. Men historiskt finns det motsättningar mellan bland annat Frankrike och Irland. På den gröna ön har flera av teknikjättarnas sina Europakontor, däribland Facebook och Google. Frankrike å sin sida dömde nyligen Facebook och Google till motsvarande över två miljarder kronor i böter för att ha varit otydliga med hur de använder så kallade kakor på nätet.

Till saken hör att Frankrike tagit över ordförandeklubban i EU det kommande halvåret. President Emmanuel Macron väntas vilja påskynda processen med DSA och DMA för att kunna till färdiga lagar.

.

Blir det riktiga lagar till slut då eller bara någon halvmesyr?

Det återstår såklart att se. En hel del av det som tas upp av DSA och DMA har kritiserats för att vara svårt att omsätta i praktiken. Bland annat har flera organisationer ifrågasatt hur mycket transparenta algoritmer kommer att gynna användarna när få ändå fullt ut begriper vad algoritmer är eller hur de fungerar.

Bland piskorna i lagförslagen återfinns möjligheten att straffa misskötsamma bolag med mellan 4 och 20 procent av årsinkomsterna i böter.

Färdigförhandlade lagtexter kan tidigast vara aktuella senare i vår, införande lär dock dröja till tidigast 2023, eventuellt 2024.

Marcus Alexandersson/TT

FAKTA

Nya digitala regler i EU

EU-kommissionen lade i december förra året fram förslag på två nya digitala lagar: om digitala tjänster (DSA) och digitala marknader (DMA).

Förenklat kan DSA liknas vid spelregler för det som händer på de digitala plattformarna medan DMA ses som ett regelverk för hur de största plattformarna konkurrerar med andra mindre aktörer inom sitt specifika område.

I DSA ingår skärpta krav på att plattformar agerar mot illegalt innehåll och även hantering av illegala varor. Digitala samordnare i medlemsländerna får en övervakande roll för att se till att plattformarna agerar.

Lagförslagen behandlas i sedvanlig ordning parallellt av EU-länderna i ministerrådet och av EU-parlamentet. Kompromissförhandlingar väntas inledas senast under våren.

Inrikes

Försvaret: Allt vi gör syns inte

Överste Mattis Ardin, chef för Gotlands regemente, P18.
Foto: Karl Melander/TT
Inrikes
Inrikes Sex ryska landstigningsfartyg har lämnat Östersjön, men tre av dem har ankrat i Kattegatt.
Den ökade militära närvaro på Gotland består på land, till sjöss och i luften. Och bakom de synliga soldaterna pågår också ett omfattande underrättelsearbete i det dolda.
PREMIUM

– Det handlar om att skapa handlingsfrihet för oss, både på kort och lång sikt. Och att förbättra vår förmåga till informationsinhämtning, säger Mattias Ardin, chef för Gotlands regemente, P18.

Truppförflyttningar har enligt Försvarsmakten även skett på fastlandet, bland annat längs Sveriges kuster. Förstärkningarna på Gotland hör till de mest synliga åtgärderna.

– Vi löser ett antal uppgifter. En effekt av det blir också att vi syns, säger Ardin.

Närvaron har bland annat stärkts i hamnen i Slite, på den östra sidan av Gotland.

– Vi är mer på vissa platser än andra, konstaterar Ardin.

Strategiskt viktig

Analytiker brukar likna Gotlands strategiska placering som "ett hangarfartyg som inte går att sänka”.

– Gotland är en strategiskt viktig plats, mitt i Östersjön. Det är en ö där man, om man vill, kan påverka luft- och sjövägar runt omkring, säger Ardin.

Ett vanligt övningsscenario är att en konflikt uppstår mellan Ryssland och de baltiska staterna och att Ryssland då ockuperar Gotland för att stoppa Natoförstärkningar.

Den ökade militära närvaron handlar inte om en höjd beredskapsnivå utan en omfördelning av resurser i beredskap, understryker Försvarsmakten.

– Vi har under lång tid haft ett försämrat säkerhetsläge. Vi har rätt mycket militär aktivitet i Europa. Vi är i ett osäkert läge. Men risken för väpnad konflikt är låg, säger Ardin.

Arbete i det dolda

Bakom de synliga åtgärderna som vidtas döljer sig en omfattande militär underrättelseapparat. Signalspanare, analytiker, övervakningsoperatörer och cybersoldater jobbar dygnets alla timmar för att hämta och bearbeta information. Armén, marinen, flygvapnet och cyberförsvaret är alla involverade.

– Försvarsmakten har en väldigt god uppfattning av läget, säger Ardin.

I förra veckan förde Moskva in ett antal ryska landstigningsfartyg i Östersjön. Därmed fanns totalt sex sådana fartyg i området, fler än normalt enligt Försvarsmakten.

De sex fartygen lämnade Östersjön på tisdagen. Tre av dem ligger dock för ankar i Kattegatt, bekräftar försvaret för TT på onsdagen.

Samarbete med grannländerna

Ankringen kan bero på rådande väderlek, med grov sjö och hård vind.

– Vi fortsätter att följa dem. Vi har ett bra samarbete med våra grannländer och andra partner, säger Therese Fagerstedt, pressekreterare vid Försvarsmakten.

Försvarsmaktens stärkta närvaro på Gotland fortsätter.

TT: Hur väl skyddat är Gotland just nu?

– Det går inte att svara på utan att man ställer frågan: Mot vad? Och eftersom krigsrisken är låg är också följdfrågan svår att svara på.

Jonas Grönvik/TT

Försvarsmakten har stärkt närvaron på Gotland. Bild från i söndags.
Försvarsmakten har stärkt närvaron på Gotland. Bild från i söndags.
Foto: Karl Melander/TT

FAKTA

Fakta: Operativa beredskapsstyrkan

Försvarsmaktens operativa beredskapsstyrka har en kort beredskapstid och ska kunna sättas in vid både nationella och internationella uppdrag med kort varsel.

Snabbstyrkan består av ett kompani, alltså omkring 150 soldater med tillhörande utrustning och materiel.

Uppdraget roterar varje år mellan de olika förbanden. För tillfället är det Norrbottens regemente – I19 – som ansvarar för styrkan.

Den operativa beredskapsstyrkan har tidigare även kallats för Försvarsmaktens operativa reserv och den strategiska reserven.

Källa: Försvarsmakten

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL