Sport

YIF överlägset i Ystadsderbyt

Julius Lindskog Andersson gjorde sin bästa match för säsongen i Ystadsderbyt.
Foto: Jonny Nilsson
Sport
handboll Ystads IF tog snabbt död på spänningen i Ystadsderbyt i Handbollsligan. De vitklädda var helt enkelt alldeles för bra och ledde med tio mål större delen av den andra halvleken innan segern skrevs till 35-27.

Det var fullsatt i Ystad arena, båda lagen hade klackar med sig och stämningen var skyhög. Men spännande blev det aldrig. Därtill var YIF alldeles för bra samtidigt som IFK Ystad hade en ganska dålig dag på jobbet.

Efter nio minuters spel stod det redan 9-1 på resultattavlan och mycket närmare än så kom Sebastian Seiferts rödklädda lag egentligen aldrig.

Niklas Kraft storspelade i hemmamålet och framåt gjorde man mål i stort sett i varje anfall. Skyttebäst blev den här gången Julius Lindskog Andersson och Jonathan Svensson med sex mål vardera och i princip en dominant halvlek vardera.

För Julius Lindskog Andersson var det bästa matchen för säsongen, sett till hela paketet; tempot, passningarna och målen:

– Just det där med att jag var ett hot i dag också, det är väl det som fattats lite i mitt spel tidigare, log Julius Lindskog Andersson i C More efter matchen.

Att YIF dominerade och vann lätt tyckte han grundlades redan i starten:

– Vi stod bra bakåt direkt och sprang mycket, då fick vi enkla mål. Sedan höll vi i det också. Vi sa till varandra i halvtid att vi skulle vara på tå direkt även i den andra halvleken och köra på, för det kan vända snabbt i handboll.

YIF ledde med 18-10 i halvtid efter att som mest haft ledningen med nio mål vid 15-6. Men sedan trampade man gasen i botten direkt efter pausvilan och hade 22-11 efter sex minuter. Där var det definitivt ridå ner för IFK Ystad, som sedan aldrig släpptes närmare än nio-tio måls marginal innan man tilläts putsa siffrorna lite de sista två-tre minuterna.

Det var helt enkelt klasskillnad på planen.

– Vi stod för dåligt bakåt och de fick göra jätteenkla mål. Vi fick helt enkelt inte träff på dem och då fick vi inga kontringar heller. Sedan när vi väl skapade lägen så brände vi dem, suckade Jesper Johansson som var en av få IFK-spelare som fick in merparten av sina skott.

IFK bytte målvakt några gånger, men utan hjälp av försvaret hjälpte det inte. Henrik Nordlander tog ett av 13 skott enligt den officiella statistiken och Måns Landgren blott tre av 25. Vilket innebar 12 procent. Då blir det svårt att vinna.

– Det var en härlig inramning och fullsatt på läktarna. Hade kunnat bli en riktigt rolig match, men nu blev det inte det, sa Jesper Johansson.

– Men vi måste fokusera framåt nu, vi har en viktig månad framför oss.

Med de vita glasögonen på såg framtiden riktigt ljus ut:

– Vi har ett härligt go i laget, så det känns positivt, log Julius Lindskog Andersson.

Sport

Helaustralisk dubbelfinal efter skrällen

Thanasi Kokkinakis och Nick Kyrgios jublar över skrällsegern i dubbelsemifinalen i Melbourne.
Foto: Simon Baker/AP/TT
Sport
Sport Det blir en helaustralisk dubbelfinal i Australian Open-tennisen sedan Nick Kyrgios och Thanasi Kokkinakis skrällvunnit över de tredjeseedade Marcel Granollers, Spanien, och Horacio Zeballos, Argentina.

Kyrgios och Kokkinakis, som kallas för "Special K", vann med 7–6, 6–4 över Granollers och Zeballos. Det var en riktig skräll eftersom de inte är några dubbelspecialister och fick ett wildcard till turneringen. Kyrgios är rankad 259 i dubbel och Kokkinakis 434.

Tidigare under dagen i Melbourne hade de australiska landsmännen Matthew Ebden och Max Purcell också överraskat genom att slå ut andraseedade Rajeev Ram, USA, och Joe Salisbury, Storbritannien, i två raka set i semifinalen. Herrdubbelfinalen spelas på lördag.

I damdubbelsemifinalerna blev det favoritseger för det toppseedade tjeckiska paret Barbora Krejcikova och Katerina Siniakova som slog ut tredjeseedade Veronika Kudermetova, Ryssland och Elise Bertens, Belgien, med 6–2, 6–3.

I söndagens final får tjeckiskorna möta Beatriz Haddad Maia, Brasilien, och Anna Danilina, Kazakstan, som slog ut de andraseedade japanskorna Shuko Aoyama och Ena Shibahara med 2–1 i set.

Ingela Ahlberg/TT

Sport

Kina uppmanar USA att "sluta blanda sig" i OS

Kinas utrikesminister Wang Yi. Arkivbild.
Foto: Tiziana Fabi
Sport
Sport

Efter ett samtal mellan Kinas och USA:s utrikesministrar skickar kinesiska Wang Yi budskapet att USA ska "sluta blanda sig i OS".

Han betonar också att Rysslands oro över säkerhetsläget i Europa ska "tas på allvar", enligt ett uttalande från utrikesdepartementet efter torsdagens samtal.

USA har tidigare sagt att amerikanska idrottare tillåts delta i mästerskapet men att landet bojkottar spelen diplomatiskt, genom att inte skicka några officiella representanter.

Motivet är det som pågår i provinsen Xinjiang mot framförallt folkgruppen uigurer och som av Vita husets talesperson kallats folkmord och brott mot mänskligheten.

Sport

IOK träffar försvunna tennisspelaren under OS

Peng Shuai under en tennismatch under Australian Open 2020.
Foto: Andy Brownbill/AP/TT
Sport
Sport Internationella olympiska kommittén (IOK) ska träffa den försvunna kinesiska tennisspelaren Peng Shuai i samband med OS i Peking.
"Det ser jag fram emot", säger hon enligt ett uttalande.

IOK säger till AFP att man haft kontakt med Peng ett antal gånger sedan man första gången fick kontakt med henne i november, senast i förra veckan enligt IOK:s presstalesperson. Vid dessa samtal ska hon ha sagt att hon ser fram emot de olympiska vinterspelen i Peking och att hon ska följa tävlingarna och de kinesiska deltagarna.

Hon säger också, enligt IOK, att hon ser fram emot att träffa IOK:s ordförande Thomas Bach och Emma Terho, ordförande i de aktivas kommitté, under spelen.

Peng skrev i höstas i sociala medier att hon utnyttjats sexuellt av en före detta kinesisk toppolitiker. Efter en liten stund raderades meddelandet och Peng försvann. Det är oklart vad som har hänt med den förra världsettan i dubbel och tennisvärlden har inte lyckats få kontakt med henne. Bland annat har damtennisorganisationen WTA uttryckt att det fortfarande inte finns handfasta bevis på att 36-åringen är i säkerhet och får uttrycka sig fritt.

IOK-basen Thomas Bach pratade första gången med Peng i november, genom ett videosamtal, och IOK gick sedan ut med att tennisstjärnan var i säkerhet och mådde bra. Det ledde till anklagelser att Bach handlade för att skydda OS-värden i Peking.

Sport

Experten om OS-risken: "Kan bli en sorg"

Svenska skidskyttestjärnan Hanna Öberg är regerande OS-mästare. Arkivbild.
Foto: Anders Wiklund/TT
Sport
Sport Nervositet inför karriärens kanske viktigaste tävling och dessutom oro för att bli coronasmittad.
OS i Peking ställer idrottarna inför dubbla utmaningar.
– Det gäller att inte bli skrämd, utan att kunna prestera, säger Carolina Lundqvist, prestationspsykolog hos SOK.

OS är i normala fall en av de största utmaningarna en idrottare kan anta – att vinterspelen avgörs under en pandemi gör inte uppgiften lättare.

– OS är lite annorlunda än andra mästerskap i och med att man nu är en del av en stor trupp med blandade idrotter, bor i OS-by tillsammans och kanske får fler mediekontakter än tidigare, säger prestationspsykologen Carolina Lundqvist, som jobbar för Sveriges olympiska kommitté (SOK), och fortsätter:

– Det gäller att kunna hålla prestationsfokus i den miljön och en del i det hela är att skapa sig en bild av hur det är under ett OS, till exempel genom att titta på bilder och utbyta erfarenheter med andra. Ute på arenan är det som vanligt, utöver att man kanske känner att det är ett OS i luften.

Därför blir de mentala förberedelserna inför spelen viktiga, särskilt med tanke på smittspridningen av covid-19 och risken att hamna i karantän.

– De ska vara förberedda när de kommer dit. Därför jobbar vi under långa perioder och ser den psykologiska biten som en utvecklingsdel i dem.

Inför sommar-OS i Tokyo i somras var det en ny situation, medan förutsättningarna inför vinter-OS i Peking i februari är andra.

– Det var mer osäkert under det året med många inställda tävlingar. Då var det mer ovant med restriktionerna, men nu är idrottarna vana att tävla i bubblor.

"Finns en oro som är bra"

Lundqvist var med under OS i Rio 2016, Pyeongchang 2018 och Tokyo, men under spelen i Peking kommer hon att stötta på distans utifrån idrottarnas individuella upplägg. Gemensamma nämnare i arbetet inför spelen är hantering av oro (specifikt inför smittspridning och positiva PCR-test) och nervositet – och att vara flexibel för förändringar.

– Det finns en oro som är bra för oss, som får oss att tänka till och undvika onödiga risker. Där kan vi fokusera på de saker vi kan påverka.

– Sedan har vi den andra oron, som är lite mer besvärlig. Då kan man dra iväg i långa och många tankekedjor kring hypotetiska framtidsscenarier kring saker som vi inte kan göra så mycket åt. Att göra sorteringen för att ta reda på vilken oro man fastnar i kan hjälpa mycket i sig.

Nervositeten är en annan del, som är återkommande även under normala omständigheter.

– Där gäller det att inte bli skrämd, utan att kunna prestera i avgörande situationer trots nervositeten.

"Vi lämnar ingen bakom oss"

Lykke Tamm, läkare och ledare för SOK:s hälsoteam som befinner sig med de aktiva i OS-bubblan, berättar att de flesta idrottare kommer väl förberedda till spelen, med ett bra team runt om sig. Under spelen assisterar hälsoteamet inte bara med exempelvis skador utan också med psykologiskt stöd.

– Det är, peppar, peppar, inte vanligt att vi har akuta psykologiska problem som behöver hanteras på plats. Såklart kan det vara någon som misslyckas med sina tävlingar som behöver extra stöd, eller någon som är extra stressad, säger Tamm.

Skulle någon i truppen isoleras i Peking på grund av positiva provsvar kommer läkarna på plats att ha ständig kontakt med den idrottaren eller ledaren.

– Vi lämnar heller ingen bakom oss. Skulle någon hamna i isolering kommer det ses till att någon stannar kvar i Peking.

Lykke Tamm har fått signaler från idrottarna att det finns viss oro för att hamna i isolering – men oron inför risken att stoppas från tävlingarna vid ett positivt testsvar är större.

– Just nu är man mest orolig för att testa positivt inför OS och inte få åka.

Om det händer finns hälsoteamet där som stöd.

– Det kan bli som en liten sorg. Idrottaren kan vara oerhört besviken och olika människor är olika rustade att ta sig igenom sådana motgångar.

Hilda Djupenström/TT

Lykke Tamm, idrottsläkare som leder SOK:s hälsoteam på plats i Peking. Arkivbild.
Lykke Tamm, idrottsläkare som leder SOK:s hälsoteam på plats i Peking. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT

FAKTA

Fakta: Coronaregler under OS i Peking

För att få åka till OS i Peking krävs att en person är vaccinerad enligt sitt hemlands vaccinationsprogram. I Sverige räknas man som fullvaccinerad efter två doser.

Den som inte vill vaccinera sig, eller som inte är fullvaccinerad, måste sitta i karantän i Peking i 21 dagar innan personen släpps in i OS-bubblan.

Förutom att vara vaccinerad måste alla som ska vara med på OS, aktiva och ledare, redan två veckor före avresan dagligen svara på frågor om hälsan och ta tempen. Alla ska dessutom testas två gånger före avfärden och även vid ankomsten till Kina. Därefter gäller testning varje dag, samt att fylla i hälsoformulär och ta tempen.

Alla aktiva och ledare lever i en OS-bubbla och får inte röra sig utanför den, vilket i praktiken innebär att man enbart får röra sig mellan boendet och tränings- och tävlingsanläggningar. Särskilda transporter gäller för alla i OS-bubblan.

Den som testar positivt flyttas till speciella karantänshotell, alternativt får sjukhusvård. För att få åka hem – eller återinträda i bubblan – måste man testa negativt två gånger med minst 24 timmars mellanrum.

OS avgörs den 2–20 februari i Peking samt bergsbyarna Yanqing och Zhangjiakou.

Sport

Markström höll nollan i Calgarys rekordmatch

Jacob Markström stod tryggt i Calgarys mål.
Foto: Jay LaPrete/AP/TT
Sport
Sport Calgary slog nytt lagrekord i antal skott på mål i storsegern mot Columbus i NHL.
Efter ännu en fin insats är Jacob Markström nu den målvakt som hållit nollan flest gånger den här säsongen.

Mikael Backlund, som haft det torftigt på målfronten den här säsongen, inledde målskyttet med ett slagskott från vänstra tekningscirkeln i den fjärde minuten.

Efter mål av Andrew Mangiapane och Matthew Tkachuk i den andra perioden ledde Calgary med 3–0 inför tredje.

62 skott på mål

Då slog Elias Lindholm till redan efter 30 sekunder.

Målet var nästan helt stjärnan Johnny Gaudreaus förtjänst. Den kvicke amerikanen tog pucken i egen zon och dribblade sig sedan igenom hela Columbus. Vid förlängda mållinjen släppte han pucken bakåt till Lindholm som bara behövde vinkla in 4–0.

Matchen slutade till sist 6–0 efter bland annat ytterligare ett mål av Tkachuk.

Jacob Markström motade samtliga 23 skott för säsongens sjätte och NHL-karriärens fjortonde nolla. Ingen annan målvakt har spikat igen lika ofta som Markström den här säsongen.

Kollegan i Columbus-målet, letten Elvis Merzlikins, hade det svettigare. Calgary sköt hela 62 skott på mål, vilket är nytt rekord för laget. Backlund avlossade åtta, flest av alla spelare.

Mål i powerplay

Det var fler svenskar som var lyckosamma i nattens NHL-omgång.

Jonathan Dahlén i San José gjorde ett av målen när laget vann med 4–1 mot Washington.

Torontos William Nylander gjorde mål i powerplay när Toronto vann med 4–3 mot Anaheim efter straffar. Jakob Silfverberg nätade i det förlorande laget.

Nylander fick även en assist och är nu uppe på 40 poäng totalt på 39 matcher.

Joakim Magnå/TT

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Privatlån.com

3 unika saker du kan använda ett blancolån till

Privatlån.com Många väljer att använda ett blancolån som ett billån eller för att samla mindre lån och krediter. Som mest kan du låna 600 000 kronor, men du kan även låna så lite som 5 000 - 10 000 kronor.

Eftersom blancolån saknar krav på säkerhet kan pengarna användas till precis vad som helst. Du kan dessutom justera lånets löptid för att hitta en månadskostnad som passar din ekonomi, vilket innebär att du kan ha råd med det mesta.

Det finns många användningsområden för denna låneform. Nedan ska vi titta närmare på tre lite mer ovanliga saker som du kan finansiera med hjälp av ett blancolån.

Köp din drömhäst

Att köpa häst är inte billigt, många gånger kostar dessa fyrbenta djur tiotusentals kronor. Har man inte sparat ihop under en längre tid kan det vara svårt att ha råd. Samtidigt vill du kanske vänta allt för länge med att köpa, särskilt inte om du råkar hitta drömhästen till salu.

Genom att ta ett blancolån kan du betala för hästen direkt och sedan dela upp betalningen i en takt som passar din ekonomi. På så sätt slipper du allt för stora påfrestningar på din ekonomi. Du kan dessutom låna lite mer om du till exempel behöver köpa till lite ny utrustning.

Res på semester till tropikerna

Många är de som drömmer sig bort till varmare breddgrader, inte minst när vintermörkret smyger sig på. Att besöka tropiska öar med kritvita stränder kan dock vara kostsamt och att finansiera hela familjeresan med eget sparkapital kan kännas i plånboken.

Även här kan ett blancolån vara ett bra alternativ. Eftersom du kan lägga upp blancolån under flera års tid kan du låna till resan och samtidigt få en mer hanterbar månadskostnad.

Eftersom de flesta blancolån betalas ut inom 1 till 2 dagar - vissa kan till och med betalas ut samma dag - kan du dessutom slå till på resan direkt utan att riskera att priset höjs.

Investera i ny hemelektronik

Behöver du byta ut hemmets TV? Eller kanske är det hög tid att köpa en ny dator? Hemelektronik är ofta dyrt och kan var svårt att finansiera utan att spara ihop under en längre tid. Då kan du med hjälp av ett blancolån delbetala inköpet under en längre tid istället för att behöva ta av ditt sparande.

Blancolån har en relativt låg ränta, särskilt om du har en god kreditvärdighet, vilket kan göra lånet till ett prisvärt alternativ till delbetalning i butik. Du kan dessutom lösa delar eller hela lånet i förtid om du har möjlighet och komma undan ännu billigare.

Sport

Salah och skrällnationen vidare efter straffar

Egypten och lagkapten Mohamed Salah, höger, är vidare till kvartsfinal i Afrikanska mästerskapen i Kamerun.
Foto: Themba Hadebe/AP/TT
Sport
Sport Storstjärnan Mohamed Salah sköt Egypten vidare till kvartsfinal i Afrikanska mästerskapen i fotboll i Kamerun.
Elfenbenskusten besegrades med siffrorna 5–4 efter straffläggning i åttondelsfinalen på Japomastadion i Douala – vars gräsmatta kritiserats och varifrån matcher nu flyttas.

Åttondelsfinalmötet mellan Elfenbenskusten och Egypten var mållöst efter 120 minuters spel, ordinarie tid och förlängning, och fick avgöras på straffar.

Båda lagen satte sina inledande två straffar innan Elfenbenskusten missade. Manchester Uniteds försvarare Eric Bailly sköt straffen som Egyptens inbytte målvakt Mohamed Abou Gabal räddade.

Kritiserad gräsmatta

Liverpools anfallsstjärna Mohamed Salah satte Egyptens femte raka straff som tog laget vidare i turneringen med 5–4 i straffläggningen. Nu väntar Marocko i söndagens ena kvartsfinal.

Gräsmattan på Japomastadion i Doualas har kritiserats tidigare under mästerskapet för att inte hålla tillräckligt hög kvalitet.

Mitt under åttondelen mellan Elfenbenskusten och Egypten meddelade Afrikanska fotbollsförbundet att arenan fråntas en av två kvartsfinaler och en semifinal på grund av gräsmattans undermåliga standard. Matcherna kommer i stället att spelas på Ahmadou Ahidjo-stadion.

Ekvatorialguinea vidare

Det blir därmed ytterligare tryck på huvudstadens finalarena som sedan tidigare fått fler matcher än planerat efter läktartragedin på Paul Biya-stadion i Olembé norr om Yaoundé tidigare i måndags. Minst åtta personer dog då i samband med trängsel vid en av entréerna när hemmanationen Kamerun slog ut skrällaget Komorerna i åttondelsfinalen.

Onsdagskvällens avslutande åttondel mellan Mali och Ekvatorialguinea i Limbé gick också till straffar efter att ha förblivit mållös under ordinarie tid och förlängning.

Straffläggningen slutade 6–5 till Ekvatorialguinea, rankat 114 i världen, efter att Mali, rankat 53, missat tre av åtta straffar och Ekvatorialguinea missat två.

Skrällaget ställs härnäst mot 20-rankade och favorittippade Senegal på söndag.

FAKTA

Fakta: Så spelas kvartsfinalerna

Lördag: Gambia–Kamerun (klockan 17.00), Burkina Faso–Tunisien (20.00).

Söndag: Egypten–Marocko (17.00), Senegal–Ekvatorialguinea (20.00).

Semifinalerna spelas 2–3 februari och finalen den 6 februari.

Sport

Rossborg till IFK Malmö

En fotbollsspelare som poserar för ett porträtt
Foto: Jesper Andersson
Sport
Malmö
Fotboll IFK Malmö har gjort klart med den 20-årige försvararen Henrik Rossborg från Ettankonkurrenten Torns IF.

– Jag väljer IFK Malmö för att det är en klubb som har en fin historia och en ljus framtid samt är ett lag med en väldigt familjär miljö. Vi är ett lag som tror väldigt hårt på det vi gör, säger han till föreningens hemsida.

– Spelsättet känner jag mig väldigt bekväm i och något som passar mig.

Rossborg, som fyller 21 år om en dryg månad, tillhörde Stångbyklubben Torn under 2021, men dessförinnan spelade han ungdoms- och juniorfotboll i Malmö FF.

Fjorårssäsongen avbröts redan efter sex seriematcher på grund av en allvarlig knäskada. Rehab har stått på programmet sedan dess och en comeback kan förväntas under våren.

– Mina styrkor är att jag har ett oerhört bra spelsinne, bra fötter, är väldigt snabb och bra i försvar en mot en och är ett stort hot framåt, berättar Henrik Rossborg.

– Är en spelare som har många kvaliteter för olika positioner. Jag kan spela som mittback, mittfältare, ytter och ytterback. Ytterback är positionen som jag är mest bekväm i, som jag föredrar och där jag får jag ut mest av mina kvaliteter.

– För lagets del hoppas jag på en säsong där vi spelar en bra fotboll och förhoppningsvis avancerar upp till Superettan. Jag vill utvecklas så mycket som möjligt och bidra med allt jag kan för att hjälpa laget.

Så här beskrivs han av "di gules" tränare Firat Sahan:

– Henke är en försvarsspelare som kommer passa in i det sättet som vi kommer att spela på. Han har fina uppspelsfötter, är duktig på att ta fram bollen och är även stark defensivt.

Rossborg är den andra spelaren som IFK Malmö har värvat från Torns IF inför 2022 års säsong. Tidigare har man gjort klart med mittfältaren Alan Asaad.

På lördag väntar årets första träningsmatch borta mot Landskrona Bois.

Sport

Frankrike väntar i EM-semin: "De är favoriter"

Nikola Karabatic och Frankrike ställs mot Sverige i EM-semifinalen.
Foto: Tibor Illyes/AP/TT
Sport
Sport Det blir Frankrike som Sverige får möta i semifinalen i handbolls-EM.
Det står klart efter fransmännens jättevändning mot Danmark.
– Jag vill påstå att Frankrike är stora favoriter, säger Sveriges förbundskapten Glenn Solberg.

Det såg länge ut som att Sverige skulle få möta Danmark i EM-semin i Budapest på fredag kväll, men så blir det inte. Frankrike reste sig mirakulöst i mötet med Danmark, precis som Sverige hade gjort mot Norge ett dygn tidigare, och vände ett femmålsunderläge till seger med 30–29 för att hänga kvar i EM.

Frankrike vann nu gruppen före Danmark – samtidigt som överraskningen Islands semifinaldröm gick i kras på ett brutalt sätt.

– Det såg ut som att Danmark hade kontroll hela tiden, men så spelade Frankrike fantastiskt bra sista 5–10 minuterna. När de spelar så är det helt "vanvittig" att se på, säger Glenn Solberg, som såg matchen från landslagets hotell i Budapest.

"Fördel 70/30"

För ganska exakt ett år sedan vann Sverige mot Frankrike i VM-semifinalen, men Solberg tvekar inte om att fransmännen – som i somras sedan tog OS-guld i Tokyo – är favoriter till att nå final den här gången.

– Att vi vann då är nog ingen fördel för oss nu, de är nog bra sugna på revansch. Jag säger att det är fördel 70/30 till Frankrike, säger Solberg som å andra sidan gillar att slå ur underläge.

– Men jag säger det inte för att skoja. OS-vinnarna är favoriter och speciellt när vi saknar både Andreas Palicka och Felix Claar.

Frankrike har dock varit lite svajigt i EM och bland annat förlorat stort mot Island. Danmark har imponerat klart mest och gjorde det även länge och väl i matchen mot Frankrike, trots att stjärnor som Mikkel Hansen och Mathias Gidsel fick vila och inte ens var med i matchtruppen.

"Fantastiskt försvar"

I det avseendet känns Frankrike som en liten vinstlott av två tuffa alternativ.

– Vi har väl inte haft nån speciell önskemotståndare, det blir en extremt svår semifinal. Men kan vi komma upp i vår bästa potential har vi en möjlighet, säger Solberg.

– Vi har en fantastisk lagmoral, ett fantastiskt försvar som vi har visat i hela turneringen. Jag vet inte hur många mål vi har släppt in i snitt, men det är ett ganska lågt antal (cirka 23 mål per match i EM).

När det gäller Palicka och Claar så blev de kvar i sin coronakarantän i Bratislava, samtidigt som övriga laget satte sig på bussen till Budapest på onsdagen. Men hoppet om att duon ska hinna komma tillbaka i spel i EM är inte ute.

– De är kvar i Bratislava och vill se hur testerna ser ut de närmaste dagarna, sedan får vi se lite hur vi tänker. Vi har en dialog och det är en speciell situation, men jag tror att både Felix och "Palle" fick lite extra motivation av att se matchen mot Norge, säger Solberg.

Carl Göransson/TT

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL