Lagfarter SkD

Huset på Lindby 182 i Skurup sålt igen – andra gången på kort tid

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Björn Alexander Drottsgård, 27, och Ronja Sofi Theres Näckblad, 26, är nya ägare till fastigheten på Lindby 182 i Skurup. Försäljningen blev klar i november 2021 och priset på huset landade på 1 975 000 kronor. Den tidigare ägaren köpte huset så sent som juli 2020 för 1 500 000 kronor. Sedan dess har boytan ökat från 40 kvm. Huset har en boyta på 107 kvadratmeter.

Ett par hundra meter bort såldes nyligen ett annat hus, på Lindby 612. Där landade priset på 1 675 000 kronor för det 85 kvadratmeter stora huset.

De senaste tolv månaderna har det sålts fyra hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Lindby 329, som gick för 3 000 000 kronor.

  • Datum: 2021-11-04
  • Överlåtelse: Vanligt köp
  • Pris: 1975000 kr
  • Taxeringsvärde: 1121000 kr
  • Adress: Lindby 182, Skurup

Svalöv

Extraljusen borta från bil

Svalöv
Svalöv

TECKOMATORP. Både extraljus och stötfångare försvann från en bil i Teckomatorp natten mellan måndagen och tisdagen.

Stölden inträffade på Hammargatan och stölden upptäcktes på morgonen när ägaren skulle köra iväg.

Några spår efter tjuvarna finns inte i nuläget.

Svalöv

Backade på bil och smet iväg

Svalöv
Svalöv

TECKOMATORP. En bilägare i centrala Teckomatorp har fått sin bil förstörd.

I en polisanmälan förklaras att natten mellan tisdagen och onsdagen ska hans fordon blivit påbackat.

Utanför huset hördes oljud och när man tittade ut såg man ett fordon köra iväg.

Vid en närmare inspektion visade det sig att bilen hamnat i en häck med plåtskador på flera ställen som resultat.

Sport

Sjöströms rival lägger av

Ranomi Kromowidjojo, till höger, slutar efter en lång och framgångsrik karriär som involverat många dueller mot Sarah Sjöström, till vänster. Arkivbild.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Sport
Sport Nederländske simmaren Ranomi Kromowidjojo har beslutat att pensionera sig från sporten.
31-åringen är trefaldig olympisk mästare och har länge varit en av Sarah Sjöströms stora rivaler.

Det är på Instagram som Ranomi Kromowidjojo, 31, berättar om beslutet att lägga av. Nederländskan tackar för sig efter 16 år som professionell simmare.

"Simning kommer alltid vara min passion, men inte längre på proffsnivå. Jag har alltid vetat att det funnits mer än toppidrott och att det endast är en del av en större helhet", skriver hon.

Kromowidjojo tog OS-guld i Peking 2008 som en del av det nederländska stafettlag som vann distansen 4 x 100 meter.

"Jag har uppnått så mycket mer än jag någonsin kunnat drömma om. Dessa erfarenheter kommer hjälpa mig med min nästa utmaning vilket blir att inspirera andra."

Hyllas av kollegorna

Under OS i London 2012 blev det dubbla individuella guld på distanserna 50 meter och 100 meter fritt.

"Jag vet inte exakt hur mitt liv kommer att se ut än. Jag har lärt mig så mycket och har så många att tacka, men nu ska jag ta mig tid att gå ut och fika och bara njuta."

Ranomi Kromowidjojo gratuleras av flera stora namn inom simvärlden i kommentarsfältet på Instagram.

"En stor förlust för simvärlden men du förblir en ikon med dina legendariska prestationer", skriver landsmannen Inge de Bruijn.

"Tack för alla fina minnen och för att du var en sådan inspirationskälla", skriver danska OS-mästarinnan Pernille Blume.

Dusterna med Sjöström

Kromowidjojo har under årens lopp haft flertalet duster med svenske simstjärnan Sarah Sjöström, allra senast under kortbane-VM i Abu Dhabi 2021.

Mästerskapet blev Ranomi Kromowidjojos sista och totalt blev det 3OS-guld och 16 medaljer i långbana för nederländskan.

Tim Dahlbacka/TT

Ekonomi

McDonald's säljer bättre än väntat

Hamburgerkedjan McDonald's försäljning ökade mer än väntat under det fjärde kvartalet i fjol. Arkivbild
Foto: Eugene Hoshiko AP/TT
Ekonomi
Ekonomi

Snabbmatskedjan McDonald's går bättre än väntat. Nettovinsten lyfte med 19 procent till 1,6 miljarder dollar under det fjärde kvartalet.

Omsättningen steg 13 procent till 6 miljarder, vilket var i linje med förväntningarna.

Vinsten var lägre än väntat. Men i jämförbara restauranger lyfte försäljningen globalt med 12,3 procent i årstakt, vilket kan jämföras med en snittprognos på 10,7 procent enligt en Bloombergenkät. USA-försäljningen steg samtidigt med 7,5 procent i årstakt.

Prishöjningar och kampanjer bidrog till försäljningslyftet, medan kvartalet präglades av restriktioner på många marknader till följd av spridningen av omikronvarianten i covid-19-pandemin.

Joakim Goksör/TT

Nyheter

FHM håller pressträff om covidläget

Nyheter
Sverige Klockan 14 i dag håller Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap en gemensam pressträff om covid-19.
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Lån utan UC

Allt fler svenskar löser sina kreditskulder med ett lån!

Lån utan UC Idag är det enkelt att handla saker på avbetalning, köp nu och betala sen-erbjudanden haglar över oss dagligen. Många handlar med krediter som de egentligen inte har råd med vilket slutar för många med att man sitter i kreditfällan.

Där har man har räntor att betala från flera olika köp, men man betalar knappt av något belopp på den summan som man faktiskt har lånat. Skyhöga räntor finns fortfarande kvar men reglerades för några år sedan ner, vilket innebär att det blivit något bättre lånevillkor även i de fall där man kan ta kreditlån från andra kreditgivare än banken.

Att det är så pass enkelt att ta ett riskfritt lån hos många finansbolag och att man kan köpa prylar på avbetalning leder de flesta till att köpa mer än de egentligen har råd med. Därför har många svenskar idag börjat samla sina lån och krediter till ett enda lån, så att det enbart är en ränta som behöver bli betald per månad. Detta medför att de höga månadskostnaderna går att minimera till stor del och har på många håll räddat många familjer i ekonomisk kris. Detta är något som man brukar kalla för att binda sina krediter. Man binder dem till ett enda lån med lägre ränta - detta är räddningen för många som har hamnat i kreditfällan!

Samtidigt som många minskar sina lånekostnader - så ökar också medvetandet gällande konsumtion!

Unga fröken Greta Thunberg, är en av våra ledstjärnor idag när det kommer till att börja tänka efter hur vi behandlar vår natur. Greta är också en stark förespråkare till att vi genast bör konsumera mindre än vad vi gör nu - vilket många svenskar också tycks ha hakat på. Detta visar på att medvetandet ökar när det kommer till både att tänka mer långsiktigt, men också att många lär av sina misstag. Att kunna shoppa vad man vill från var som helst i världen har nog stigit många konsumenter åt huvudet och det är egentligen inte förrän nu som man har kunnat se de förödande effekterna av detta. Många företag visar sitt starka engagemang för klimatet utåt, vi köper mindre och mindre plast och vi äter mindre och mindre kött - vi bemöter de förödande konsekvenserna genom att balansera ut det igen.

Att vi lever i en värld av influencers kan vara en av många anledningar till varför konsumtionen ökat så mycket som den har gjort under 2000-talet. De flesta minns nog hur Postnord höll på att sjunka fullkomligt av alla leveranser av beställningar, som dessutom många bara beställde för att fota och sedan skicka tillbaka. Vi bör se vår nya medvetenhet som något mycket positiv och en klar indikation på att vi är på väg att gå mot att vara betydligt mer klimatsmarta och värna om naturen. Vi har helt enkelt, som Greta säger, börjat vakna upp! Förhoppningsvis fortsätter trenden och vi får se ytterligare aktioner som kämpar för miljön, och fler människor som höjer sin röst för vår planet i framtiden.

Svalöv

Öppna förskolan tvingas stänga ner – igen

Förskolan på familjecentralen Guldkornet tvingas stänga igen.
Foto: Foto: Roger Sunesson
Svalöv
Svalöv SVALÖV
Öppna förskolan på familjecentralen Guldkornet i Svalöv tvingas stänger ner - igen.
I dagarna beslutades att verksamheten pausar fram till den 25 februari.

- Vi stänger ner en månad, tyvärr, säger Karin Ekerot, rektor på Guldkornet.

Anledningen är som för så många andra:

- Det är tråkigt, men det är smittspridningen som är anledningen och i verksamheter som dessa måste vi sätta in åtgärder.

Nu är stängningsdatum satt till den 25 februari, men kan man öppna upp innan görs så.

- Det vore givetvis bra, men vi måste sätta en deadline.

På Guldkornet finns även bvc och barnmorskor, avdelningar som inte innefattar stängningen.

Karin Ekerot tycker det är mycket synd att man måste låsa dörrarna med tanke på att den öppna förskolan besöks av många barn med sina föräldrar.

- Det kommer många när allt är som vanligt.

Det har gått upp och ner de senaste två åren och Guldkornet fick också stänga ner i början av pandemin.

- Vi når når många nyblivna föräldrar med den öppna verksamheten med tanke på att allt är samlat på samma plats.

– Samarbetet med barnmorskor, bvc och förskolan är viktig, framhåller Karin Ekerot.

Inrikes

SMHI varnar för stormbyar och ishalka

SMHI varnar för stormbyar på västkusten under torsdagen. Arkivbild.
Foto: Arne Dedert/AP/TT
Inrikes
Inrikes Stormbyar på stora delar av västkusten – och ishalka på östkusten. Torsdagen väntas bli en knepig dag vädermässigt på flera håll i landet.

Stora delar av västkusten, från mellersta Bohuslän till norra Skåne, kan räkna med en blåsig torsdag. SMHI har utfärdat en gul varning för västliga stormbyar på 25 till 27 meter per sekund.

Vinden har tilltagit successivt under morgonen och varningen gäller från klockan nio till klockan sju på kvällen.

– Det hänger ihop med ett lågtryck som nu ligger över Sydnorge och är på väg österut. Det kommer att passera över Svealand i dag och söder om lågtrycket så blåser det rejält, säger Therese Fougman, meteorolog på SMHI.

Kan påverka trafik

I takt med att lågtrycket rör sig österut under dagen så förskjuts vindbandet söderut, och stormbyarna avtar norrifrån.

– Men det kommer att vara blåsigt även under kvällen. Även om det inte är stormbyar så kommer det att vara hårda eller mycket hårda vindar.

I samband med stormvindarna varnar SMHI för att områden med luftburna elledningar kan påverkas och ge störningar i el- och teleförsörjningen och att kollektivtrafiken kan påverkas.

– Nu har det varit perioder med blåsigt väder de senaste veckorna, så man kanske inte har så mycket lösa föremål i trädgården som kan fara omkring. Men grenar som bryts av kan fara omkring och träd kan falla över vägar så att framkomligheten blir begränsad, säger Therese Fougman.

Trafikverket har därför beslutat att stänga av tågbanor på sträckorna Ystad-Simrishamn samt Eslöv-Teckomatorp-Helsingborg från klockan 15.00 på torsdagen till klockan 12.00 på fredagen. Även sträckan Halmstad-Värnamo stängdes av vid lunchtid på torsdagen och är stängd till klockan 12 på fredagen.

Varning för ishalka i öst

Även på andra håll i Götaland blir det blåsigt.

– Framför allt i de södra delarna av Västra Götaland, Småland och söderut kommer det att blåsa hårda eller kanske till och med mycket hårda vindbyar av och till, säger Therese Fougman.

På andra sidan Sverige finns det samtidigt risk för plötslig ishalka. En gul varning är utfärdad för Uppland, Västmanland, Närke och Södermanland och gäller fram till torsdagskvällen.

– Där handlar det om att det är kallt på vägytorna samtidigt som det regnar, och att det då blir halt. Det kommer att regna av och till hela dagen egentligen och drar bort först ikväll, säger Therese Fougman.

Alice Nordevik/TT

Foto: Johan Hallnäs/TT

Vädret

Risk för snö och halka till helgen

Vädret Helgvädret bjuder på allt. Skåningarna kan förvänta sig blåst, sol, moln, regn och risk för snö och halka.

Torsdagens kraftiga blåst avtar under natten till fredagen och molnen klarnar upp.

–Det gör att temperaturerna sjunker och det finns risk för att det fryser där det är blött. Det medför risk för halka på fredagsmorgonen, säger Therese Fougman, jourhavande meteorolog på SMHI.

Temperaturerna går upp under dagen och det blir klart och soligt väder med ganska måttliga vindar. Under kvällen och natten mot lördag drar ett nytt nederbördsområde in över Skåne.

–Det blir regn på många håll, säger Therese Fougman.

Kan komma snö

Under lördagsmorgonen kan temperaturerna komma att vara vara så låga att det kan komma snö. Detta gäller främst i områdena kring Höör och Hörby.

– I inre Skåne kan det komma snö under morgonen. Under dagen övergår snön till regn, säger Therese Fougman.

Vinden ökar under hela dagen och under kvällen kommer det troligtvis att blåsa kraftigt.

–Just nu ser det ut att kunna bli kraftiga stormbyar med vindar upp mot 24 sekundmeter.

Framåt söndagen drar lågtrycket bort och det klarnar återigen upp.

– Det blir sol och vinden avtar även om det kommer att upplevas som ganska blåsigt.

Vädret håller sedan i sig under hela söndagen och in mot måndagen.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL