Lagfarter SkD

Hus på 127 kvadratmeter i Sjöbo har fått nya ägare

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Fastigheten på adressen Teknikergatan 24 i Sjöbo har fått nya ägare. Köpare är Josef Robin Karakas, 30, och Anna Charlotta Sandberg, 29, och säljare är Bostadsrättsföreningen Paradiset. Köpet blev klart i oktober 2021 och priset blev 2 000 000 kronor. Husets byggår är 1989 och det har en boyta på 127 kvadratmeter.

I början av året såldes ett annat hus på samma gata, på Teknikergatan 16. Där blev priset för den 117 kvadratmeter stora villan 1 900 000 kronor.

De senaste tolv månaderna har det sålts 47 hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Hambogatan 21A, som gick för 4 600 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter övergår prenumerationen till ordinarie pris 119 kr/mån. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill. Vänligen notera att fr.o.m. 14 januari 2022 ansvarar Bonnier News AB för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Ekonomi

Covidlättnad gav rusning på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen steg kraftigt. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Ekonomi
Ekonomi Ett lättnadsrally snurrade på de finansiella marknaderna världen över på tisdagen när oron för omikronvarianten minskade. Det breda OMXS-indexet steg 2,8 procent och de mest omsatta bolagens OMXS30-index ökade 2,2 procent.

Uppgången var bred bland storbolagen, av OMXS30-listans storfräsare var det bara Astra Zeneca som landade på rött, ned 1,9 procent. Allra bäst gick Evolution i en ordentlig rekyl, plus 6,0 procent, efter att nätkasinobolaget under en tid gått knackigt på börsen. En annan stor vinnare var molntjänstbolaget Sinch, plus 5,6 procent. På plussidan fanns också investmentbolagen Kinnevik och Investor, upp 4,9 respektive 3,4 procent.

Storbankerna hade endast marginella uppgångar. Bäst gick SEB som steg 0,7 procent.

Electragruppen rusade 19,4 procent, sedan bolaget meddelat ett samgående med vitvarukollegan Elon.

Riskkapitalbolaget EQT kom tillbaka ordentligt efter måndagens ras. Finansinspektionen slog då ned på bolagets agerande i september när flera partners sålde ut stora aktieposter. Aktien steg på tisdagen med 7,6 procent.

De ledande europeiska börserna gick också upp. DAX- index i Frankfurt steg 2,8 procent, CAC40-index i Paris gick upp 2,9 procent och FTSE100-index i London lyfte 1,5 procent.

Rättad: I en tidigare version av texten uppgavs en felaktig notering för Investors uppgång.

Kultur och nöje

Inget Nobelgrattis från Boris Johnson

Abdulrazak Gurnah beskriver den brittiska monarkin som något av en såpopera, men vill inte vara fördömande. Arkivbild.
Foto: Kirsty Wigglesworth/AP
Kultur och nöje
Kultur och nöje Årets Nobelpristagare Abdulrazak Gurnah har blivit gratulerad av presidenten i Tanzania men inte av någon i den brittiska regeringen.
– Jag har inte hört något från någon av dem, berättar han.

Svenska Akademiens presskonferens med Gurnah är digital, tekniken fungerar inte helt smärtfritt och frågorna är betydligt färre än vad de brukar vara på Nobelpristagares presskonferenser i Börshuset i Gamla stan. Dagen före har Gurnah tagit emot diplom och Nobelmedalj på det svenska residenset i London under en eftermiddag som han beskriver som ljuvlig.

– Det var underbart, en väldigt trevlig ceremoni med en liten grupp människor: min familj, mina barn, deras partners och några vänner, min förläggare, min agent. Jag kände alla som var där och tyckte om alla. Det var mycket bra och medaljen är vacker. Ambassadören och hennes medarbetare var väldigt välkomnande.

Inte ett ord

Sedan tillkännagivandet i oktober har han inte haft ro att skriva ett ord, berättar han, men uttrycker heller ingen oro för att skrivpausen ska bli för lång. Trots alla gratulationer har han inte hört ett ord från regeringen i det land där han bott sedan 1967.

TT: Är du förvånad?

– Nej, inte egentligen inte. En stor del av responsen har handlat om att fira att priset gått till en afrikansk författare, det är möjligt att det kan vara en förklaring – att de inte ser den här författaren som någon som de är skyldiga att gratulera. Men jag är lycklig över att kunna säga att jag har blivit gratulerad av Tanzanias president.

Blir allvarlig

Årets Nobelpristagare kom till England som flykting från Zanzibar och Tanzania. Emigration och kolonialismens återverkningar är viktiga teman i hans romankonst. Tillfrågad om hur han ser på den brittiska respektive franska regeringens sätt att hantera de tusentals flyktingar som försöker korsa den brittiska kanalen på livsfarliga sätt blir han allvarlig. De britter som möter flyktingarna på stranden i Dover verkar bry sig mycket mer än regeringarna, konstaterar han.

– Det finns något ganska omänskligt i det här två regeringarnas svar, i synnerhet den brittiska regeringens som jag vet lite mer om än den franska regeringen.

– Det är som om de inte har några erfarenhet av flyktingar, som om det här inte har hänt tidigare, när Europa under de senaste 70 åren har haft erfarenheter av våg efter våg av flyktingar som visat sig ge avgörande bidrag till samhället.

Erika Josefsson/TT

Sjöbo

Skolverket vill hjälpa Sjöbo att få bättre skolresultat

Skolverket vill hjälpa Sjöbo kommun att höja kvalitén på tre skolor.
Foto: Alexander Olivera/TT
Sjöbo
Sjöbo Skolverket vill hjälpa Sjöbo kommun att lyfta resultaten på tre skolor i kommunen.
Både politiker och tjänstemän ser positivt på erbjudandet men vill även att det ska komma övriga skolor till gagn.

Skolverkets projektet Samverkan för bästa skola vänder sig till kommuner där betygen varit låga och som bedöms ha svårt att förbättra elevernas resultat på egen hand.

I Sjöbo kommun har myndigheten valt ut tre skolor som man under tre år vill hjälpa att höja kunskapsnivån på och det är Vollsjö skola, Färsingaskolan och Malenagymnasiet.

– Vi är väldigt positiva till det här. Vi ser att det är en möjlighet till utveckling för våra verksamheter. Våra pedagoger får tillgång till resurser från Skolverket som ska jobba med systematiskt kvalitetsarbete och hjälpa oss att lyfta våra verksamheter långsiktigt, säger Susan Melsen (M), ordförande i familjenämnden.

Susan Melsen (M), ordförande för familjenämnden.
Foto: Caroline Stenbäck/Arkiv

Både Skolverket och kommunen kommer att göra analyser om vad som behöver stärkas på skolorna. Men anledningen till att myndigheten tagit kontakt är att betygen har varit ojämna under flera år.

– Tittar man tillbaka i tiden på skolorna i Sjöbo så har vi haft väldigt varierande resultat, så även på de här tre skolorna. Syftet med samarbetet med Skolverket är att lyfta kvalitén och ge en stabilare grund, säger Susan Melsen.

Om Sjöbo kommun tackar ja till erbjudandet kommer Skolverket att skjuta till pengar. Dessutom får kommunen kontakt med forskare vid någon högskola eller universitet.

Vill få med övriga skolor

Men både politiken och tjänstemännen anser att även de andra skolorna i kommunen bör gagnas av utvecklingsresan.

– Förvaltningen kommer att titta på hur man kan jobba med detta så att man även får med övriga skolor i det här utvecklingsarbetet. Det tycker vi är bra, så att det inte bara blir de här tre skolorna som får ett jättestöd och de andra skolorna hamnar på efterkälken. Hittar man en bra modell eller utvecklingspotential, då behöver ju alla skolor få vara delaktiga i det, säger Susan Melsen.

Hon är även positiv till att projektet innebär att utbilda politikerna i familjenämnden, den grupp som bildas efter valet.

– Man får en bra bild av vad man behöver titta på eller fråga om.

Ninda Wegbratt Menkus, chef för familjeförvaltningen.
Foto: Jeanette Thelander

”Extra stöd”

Ninda Wegbratt Menkus, chef för familjeförvaltningen, är också positiv till erbjudandet som förutom att höja betygen även ska öka tryggheten och studieron på skolorna.

– Det här är en möjlighet för oss att få extra stöd och även kunna kompetensutveckla vår personal utifrån det fokus som vi kommer att landa i.

Avsätta resurser

Kommunen kommer också att avsätta resurser. Ninda Wegbratt Menkus nämner att samarbetet med Skolverket under de tre åren kommer att kräva en halvtidstjänst.

– Men vi måste se till att alla våra skolor får vara med på den här utvecklingsresan för att kunna bli en bättre utbildningskommun. Därför kommer vi att behöva avsätta ytterligare pengar och resurser.

Lärarförbundet presenterade nyligen årets skolrankning och Sjöbo hamnade på plats 272 av landets 290 kommuner.

Möte innan jul

Kommunen och Skolverket ska ha möte veckan innan jul. Men senast den 22 december måste kommunen ge besked om man vill delta i projektet.

– Om inget oväntat händer så är vår plan att säga ja till erbjudandet, säger Ninda Wegbratt Menkus.

Projektet drar igång i januari med en uppstartskonferens med verkande kommunerna. Under våren påbörjas arbetet med att göra nulägesanalyser av skolorna och under hösten drar arbetet igång med åtgärdsplaner.

Ekonomi

Regeringen slopar karensavdraget på nytt

Finansminister Mikael Damberg (S) och statsminister Magdalena Andersson (S) på tisdagens pressträff.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Ekonomi
Ekonomi Slopat karensavdrag, smittbärarpenning och ersättning för sjuklönekostnader. Det är några av åtgärderna som återinförs när regeringen nu förbereder för ökad smittspridning.

De ekonomiska åtgärder som vidtas ska bland annat underlätta för människor att stanna hemma från jobbet vid symptom.

– Med de här stödåtgärderna hoppas vi kunna bidra till att minska smittspridningen och på så sätt slippa införa mer inskränkande smittskyddsrestriktioner, säger finansminister Mikael Damberg (S) på regeringens pressträff.

Gäller från onsdag

På åtgärdslistan står slopat läkarintyg för smittbärarpenning, tillfällig föräldrapenning vid exempelvis skolstängning eller för vissa nyligen allvarligt sjuka barn samt tillfälligt slopat karensavdrag för anställda och egenföretagare.

Även arbetsgivare som drabbas av ovanligt höga sjuklönekostnader ska ersättas. Dessutom införs skattefri parkeringsförmån för att minska trängseln i kollektivtrafiken.

– Stöden kommer att ligga med i en extra ändringsbudget som läggs på riksdagens bord efter årsskiftet, men dessa ersättningar kommer att retroaktivt från och med onsdagen, säger Damberg.

Stöden kommer att gälla mellan 8 december och 31 mars 2022.

Det står även klart att evenemangsstödet förlängs.

Almega: Inte tillräckligt

Arbetsgivarorganisationen Almega välkomnar beskedet om ersättning för höga sjuklönekostnader. Samtidigt efterlyser man fler åtgärder, däribland ytterligare uppskjutning av skatteinbetalningar för företag.

"Dessutom saknar jag besked om omställningsstödet. Stödet täcker upp för vissa fasta kostnader, vilka givetvis kvarstår även om ett företag på grund av åtgärderna får sin verksamhet begränsad", säger Andreas Åström, näringspolitisk chef på Almega, i ett pressmeddelande.

Sport

Vinna eller försvinna för Barcelona: "Som en final"

Memphis Depays Barcelona spelar en nyckelmatch borta mot Bayern München på onsdagen. Arkivbild.
Foto: Manu Fernandez/AP/TT
Sport
Sport Nytt avancemang till Champions Leagues åttondelsfinal? Eller fortsatt spel i Europa League till våren?
I morgon avgörs Barcelonas öde.
– Det är som en final, säger anfallaren Memphis Depay inför bortamötet med Bayern München.

Den katalanska storklubben har varit en av giganterna i Champions League efter millennieskiftet. Vid fyra tillfällen har "Barça" plockat hem klubblagsfotbollens mest åtråvärda titel.

Men i år kan äventyret ta slut redan i gruppspelet.

Efter 0–0-resultatet hemma mot Benfica för två veckor sedan är Barcelona i morgon piskat att vinna borta mot redan klara gruppsegraren Bayern München för att säkra avancemang på egen hand. Benfica skuggar nämligen två poäng bakom och går i kraft av bättre inbördes möten med Barcelona – det slutade 3–0 till portugiserna hemma i Lissabon tidigare i höstas – vidare om man vinner hemma mot redan klara gruppjumbon Dynamo Kiev samtidigt som Barcelona inte vinner i München.

– Det är vår sista chans att gå vidare så det är som en final. Vi måste vara väldigt bra förberedda mentalt och ge allt får att nå resultatet vi behöver, säger anfallaren Memphis Depay i en videointervju på FC Barcelonas webbplats.

– Givetvis påverkas vi av vad som händer i Benficas match, men vi måste fokusera på oss själva och åka dit för att vinna matchen, fortsätter nederländaren.

Skulle Barcelona inte lyckas med uppgiften blir det uttåg redan i gruppspelet för första gången sedan säsongen 2000–01.

Värt att notera är att matchen spelas inför tomma läktare på grund av rådande coronarestriktioner i Tyskland.

Mattias Owen/TT

FAKTA

Onsdagens Champions League-matcher

Juventus–Malmö FF, Zenit S:t Petersburg–Chelsea (båda klockan 18.45), Bayern München–Barcelona, Benfica–Dynamo Kiev, Atalanta–Villarreal, Manchester United–Young Boys, Salzburg–Sevilla och Wolfsburg–Lille (samtliga 21.00).

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

GBJ Bygg AB

Skapar unikt boende i Eslöv

Ett spännade inslag är två stora växthus på taken. Här kan man lätt förverkliga sin dröm om en egen grön odling.
GBJ Bygg AB GBJ Bygg är familjeföretaget som tror på Eslöv och satsar på ett helt nytt kvarter; Föreningstorget.
-I Eslöv finns närheten till de stora städerna men ändå med småstadens lugn och möjlighet att skapa sig en egen oas, säger Erika Dahlström.

Redan 1945 startade GBJ Bygg sin verksamhet i Växjö. Under lång tid i ganska blygsam omfattning med mindre byggnationer och olika renoveringar. 2005 gick det ursprungliga familjeföretaget vidare till nästa familj då Staffan Dahlström tog över och började expandera. Familjekänslan är dock i allra högsta grad fortfarande levande och många har namnet Dahlström på visitkortet. Syskon, barn och kusiner finns med i olika roller, men den speciella GBJ Bygg-andan sträcker sig långt mycket längre än släktbanden.

-Vi är ett förhållandevis litet företag där alla är viktiga och betydelsefulla för vår utveckling, säger Erika Dahlström, försäljningschef i företaget.

-Det är en platt organisation utan besvärligt prestigetänk. Man jobbar hos oss för att man trivs.

Det märks inte minst genom att många varit med länge inom bolaget. De började kanske direkt från gymnasiet och jobbar kvar men ofta i en annan roll än den första.

-Vi tror mycket på att ge alla anställda möjligheten att utvecklas, att lära sig mer och prova något annat. Med ett snabbt växande företag som vårt, så finns det ofta goda möjligheter att hitta nya vägar.

-Jämfört med andra mycket stora bolag, så har vi större personlig frihet där var och en kan känna sig behövd.

GBJ Byggs uppdrag omfattar gigantiska entreprenader som till exempel Biltemas nya lager utanför Halmstad, 83 000 kvadratmeter och det största i Biltemas historia men även sporthallar, affärer, restauranger och skolor.

Bostadsbyggande står i dag för runt 40 procent av omsättningen men blir allt viktigare och GBJ Byggs målsättning är tydlig.

-Vi bygger för folk med vanliga plånböcker, betonar Erika Dahlström och fortsätter:

-Det ska finnas pengar kvar när hyran är betald.

Likväl så är kvalitén och känslan mycket hög hos företagets nyproducerade hem. Ballingslövs kök ger det lilla extra och liksom materialval som är hållbara över tid.

Varje nytt projekt är unikt och just nu pågår arbetet med Föreningstorget i Eslöv. Med bästa läge mitt i staden skapas här intressanta hem för både barnfamiljer och äldre som kanske sålt sitt hus på landet och vill få nära till service och olika utbud.

Fortfarande en öde plats mitt i Eslöv men snart fylld av spännande bostäder.
Med det här förslaget vann GBJ tävlingen om det första stora byggprojektet i Eslöv på länge.

– För oss är det självklart viktigt att man trivs där man bor och i Eslöv satsar vi mycket på att skapa sociala delar med bland annat två växthus på byggnadernas tak där man kan träna sina gröna fingrar, men också en innergård med möjlighet till social samvaro.

Elcykelpool, övernattningslägenhet, och gemensamhetslokal finns också med i planeringen för att skapa ett så bekymmerslöst ägande som möjligt.

Förväntningarna är höga eftersom Föreningstorget är det första stora bostadsprojektet på länge i Eslöv.

-Trots att vi inte satt spaden i jorden ännu, är intresset för lägenheterna redan mycket stort. Många ser Eslöv som på perfekt pendlingsavstånd till Malmö och Lund, med möjlighet att få ett fantastiskt boende till en betydligt lägre peng, säger Erika Dahlström.

-För en del har pandemin också skapat insikten att man inte behöver bo precis vid kontoret. Vissa dagar i veckan arbetar man hemifrån och prioriterar därför lugn och ro och närheten till allt i en liten stad

Erika Dahlström, försäljningschef och en ur ägarfamiljen till GBJ Bygg

Eslöv är bara ett i raden av projekt för GBJ Bygg i Skåne och det kommer att bli många fler. Efterfrågan av bostäder ökar hela tiden och Växjöföretaget siktar framför allt på de mindre kommunerna med stor utvecklingspotential.

-Där har vi nytta av vår långa erfarenhet att bygga bostäder som människor trivs i.

Öppet och ljust med hög kvalitet. Det kännetecknar de nya lägenheterna.
Med tegel som för tankarna till skånsk byggnadstradition, skapas något helt nytt i Eslöv

FAKTA

Faktaruta Föreningstorget Eslöv

En så kallad markanvisningstävling utlystes i januari 2019 och tio olika företag från hela landet lämnade in förslag.

GBJ Bygg vann tävlingen och juryn motiverade sitt beslut så här:

Ett spännande förslag som har en tilltalande helhet. Förslaget, som öppnar sig fint mot torget med sitt semioffentliga rum, har möjlighet att skapa en livfull mötesplats såväl som att erbjuda lugnare gemensamhetsytor för de boende. Dess variation kommer attrahera en blandning av människor i olika åldrar. Det hållbara boendet är tydligt med bland annat solceller, gröna lösningar och fokus på cykelanvändning genom lådcykelpool, rikligt med cykelplatser.

Det nya kvarteret kommer att bestå av lägenheter om 2-4 rok i hus upp till 6 plan.

I första etappen byggs 41 ljusa lägenheter med karaktär och av hög kvalitet, bland annat Ballingslövs kök, Electrolux vitvaror samt 3-stavs mattlackat ekgolv som standard och fina extra utrymmen som förråd och walk in-closet.

Mer information om lägenheterna hittar du hos GBJ Bygg

FAKTA

Faktaruta GBJ Bygg AB

Antal anställda 2021: 250 personer.

Familjeföretag. Ägs av familjen Dahlström.

Arbetar med bostadsutveckling, entreprenad, byggservice och markarbeten.

Omsättning: 2,5 miljarder.

Huvudkontor i Växjö med flera syster- och dotterbolag. Bland annat GBJ Bygg Väst, GBJ Construction, GBJ Bostadsutvecklingoch GBJ Samhällsfastigheter. Kontor samt egen byggverksamhet i Kalmar, Jönköping, Värnamo. Personal även i Lund.

Sport

Sebastian Larsson förlänger med AIK

Sebastian Larsson förlänger kontraktet med AIK. Arkivbild.
Foto: Anders Bjurö/TT
Sport
Sport Sebastian Larsson fyller 37 i juni nästa år. Han gör det som fortsatt allsvensk spelare i AIK.
Han och klubben är överens om ett år till på kontraktet.

"Jag vill verkligen ge det en chans till när vi var så oerhört nära som vi var i år", säger Larsson till klubbens hemsida.

Larsson anslöt till AIK sommaren 2018 efter en lång karriär i ett flertal engelska klubbar.

Han vann SM-guldet redan några månader senare.

Suget efter ett till blev inte mindre efter den nyligen avslutade allsvenska säsongen.

AIK kom tvåa, på samma poäng (59) som mästaren Malmö FF.

"Det känns fantastiskt kul att ha ytterligare en säsong i AIK att se fram emot. Jag vill verkligen ge det en chans till när vi var så oerhört nära som vi var i år och jag fick verkligen en stor boost när vår underbara publik återvände till arenorna igen", säger Larsson.

Sportchefen Henrik Jurelius:

"Sebastian Larssons betydelse för AIK på och utanför planen talar sitt tydliga språk. Jag är otroligt glad och nöjd över att 'Seb' kommer att vara en del av AIK Fotbolls fortsatta utveckling och att vi får se mer av Sveriges bästa högerfot."

Henrik Skiöld/TT

Ekonomi

Branschen redan van att minska trängseln

Dags för restaurangerna att skärpa åtgärderna igen. Arkivbild.
Foto: Thomas Johansson/TT
Ekonomi
Ekonomi Serveringsställen måste från och med onsdagen införa åtgärder för att minska risken för trängsel. Förvärras smittspridningen kan vaccinpass bli aktuella också på restauranger, meddelar regeringen.

– Jag har full förståelse för att man behöver vidta åtgärder, men det är bra att man gör det i olika steg, säger Jonas Siljhammar, vd för Visita, branschorganisation för besöksnäringen.

Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta åtgärder för serveringsställen från och med onsdagen.

– Det kan handla om att möblera om eller på annat sätt skapa utrymme på restaurangen eller göra markeringar i golvet för att visa vilket avstånd som besökare måste hålla till varandra, sade Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell vid en pressträff.

"Blivit vana"

Det blir en snabb omställning för krogarna, men den är fullt möjlig, tror Jonas Siljhammar.

– Ja, jag är säker på att det är möjligt att göra det. Vi har blivit vana vid att vidta åtgärder mot trängsel, men det kan finnas enskilda där det är svårt. Jag är säker på att restaurangerna kommer att göra allt de kan för att följa det här.

Regeringen kommer att införa nya smittskyddsåtgärder i tre steg, beroende på hur smittspridningen utvecklar sig.

Skapade oro

I steg två ingår att vaccinpass kan införas även på restauranger och gym. Sedan den 1 december används vaccinationsbevis vid konserter, matcher och andra allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 100 personer inomhus.

– När vaccinpassen infördes på offentliga tillställningar och för allmänna sammankomster skapade det en del oro så vi fick många avbokningar för större grupper. Då tappar man både intäkter och står med kostnader för personal bland annat, säger Jonas Siljhammar.

TT: Hur ser du på de ekonomiska stödåtgärderna som restauranger kan ta del av?

– Omställningsstödet borde gälla retroaktivt minst från den 1 december, säger Siljhammar.

Helena Björk/TT

Lund

Ett nytt större Naturrum byggs

Naturrummet vid Skryllegården ska bli större. Så här kommer den nya byggnaden att se ut. Horisont arkitekter har ritat den.
Foto: Joakim Stierna
Lund
södra Sandby Nu startar bygget av ett nytt Naturrum vid Skryllegården. Den gamla byggnaden kommer att finnas kvar och blir värmestuga när nybygget är färdigt 2023.

Varje år besöker närmare 800 000 personer Skryllegården och det finns ett behov av ett större naturum. Kommunen vill kunna berätta mer om naturen och ge bättre service och information kring natur och friluftsliv. Det är bakgrunden till att Naturum Skrylle ska få en ny byggnad, med större utställning, hörsal, personalutrymme och terrass, skriver kommunen på sin hemsida. Horisont arkitekter har ritat den nya byggnaden som ska uppföras av Otto Nilssons Byggnads AB.

Det blir också fler besökstoaletter i Skryllegården samt bättre källsortering och diskmöjligheter för besökare, maskinhall och verkstad.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter övergår prenumerationen till ordinarie pris 119 kr/mån. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill. Vänligen notera att fr.o.m. 14 januari 2022 ansvarar Bonnier News AB för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL