Lagfarter SkD

115 kvadratmeter stort hus i Hörby sålt till ny ägare

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Försäljningen av fastigheten på adressen Råbyvägen 43 i Hörby är nu klar. Ny ägare är Anders Christensson, 68 år, från Kävlinge och säljare är Cecilia Viktoria Jagenheim. Huset är byggt 1967 och har en boyta på 115 kvadratmeter. Ägarbytet blev klart i oktober 2021 och priset blev 2 425 000 kronor.

Bara tre månader tidigare såldes ett annat hus på samma gata, på Råbyvägen 52. Där blev priset för en 110 kvadratmeter stor villa 2 680 000 kronor.

De senaste tolv månaderna har det sålts 28 hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Hästhovsgatan 1, som gick för 4 500 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter övergår prenumerationen till ordinarie pris 119 kr/mån. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill. Vänligen notera att fr.o.m. 14 januari 2022 ansvarar Bonnier News AB för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Förbundskapten om Bragdguld: "Otrolig glädje"

Peder Fredricson gratulerades i stallet i Kivik på Österlen. Arkivbild.
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT
Sport
Sport Svenska hopplandslaget, Malin Baryard Johnsson, Henrik von Eckermann och Peder Fredricson, tilldelas Svenska Dagbladets bragdmedalj för OS-guldet i Tokyo.
Det är första gången priset delas ut till någon inom ridsporten.
– Jag känner en otrolig glädje och stolthet, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten för laget, till TT.

2021 blev ett minnesvärt år för ridsporten i Sverige. Nu toppas listan, som innehåller flera ryttare i toppen av världsrankingen, mästerskapsmedaljer och OS-guld, dessutom med att hopplandslaget tilldelas Svenska dagbladets guldmedalj.

– Det är inget annat än fantastiskt, säger förbundskaptenen Henrik Ankarcrona till TT.

– - Jag har nog inte riktigt smält det än. Det är ett otroligt erkännande. Det var stort för oss att ens vara med i diskussionerna, sett till prestationerna och kandidaterna som man valde mellan, säger han.

"Betyder jättemycket"

Även Peder Fredricson glädjs åt erkännandet som utmärkelsen innebär.

– Det är jättekul för mig och jättekul för sporten, för de ridklubbar och ridskolor som får erkännandet. Det betyder mycket, säger han, som intervjuades av Svenska Dagbladets reporter i samband med tillkännagivandet.

Den svenska trion tog i somras inte bara Sveriges första OS-guld i laghoppning sedan 1924 (året innan Svenska Dagbladets guldmedalj delades ut första gången). Det var även det första svenska OS-guldet inom ridsportens alla grenar sedan dess.

– Att vi kan komma samman och ta det som lag gör det om möjligt ännu bättre, säger Ankarcrona.

Och själva bragden? De tre svenska ryttarna hade på totalt 18 OS-ritter i Tokyo (i lag och individuellt) endast två nedslag, vilket gjorde att OS-lagguldet knappast var en slump – utan ett resultat av världstoppnivå spelen igenom.

Guldet kom dessutom efter en uppmärksammad finalrysare mot USA. I den sista omhoppningen var både Sverige och USA felfria efter två av tre ryttare, när amerikanska McLain Ward fick till en oerhört snabb runda.

"Finns noll utrymme till misstag"

Då återstod bara Fredricsons ritt på hästen All In. Tack vare lagkamraterna låg avgörandet i Fredricsons händer – och guld blev det, sedan svensken hållit nerverna i styr och fått allt att stämma.

– Man måste ha väldigt mycket erfarenhet och ha varit i tuffa situationer innan, så att man inte blir stressad i de pressade situationerna där alla fel räknas och det finns noll utrymme till misstag. Men alla tre lyckas, alla bidrar, säger Ankarcrona om prestationen.

Bragdguldet delas ut av bragdnämnden som består av 14 personer, däribland tidigare ishockeystjärnan Mats Sundin och curlingspelaren Anette Norberg. Det krävdes en omröstning för att kora en pristagare.

– Det var verkligen på tiden. Vi har delat ut priset sedan 1925 och fyller snart 100 år. Jag tycker att det är ett erkännande, säger bragdjuryns sekreterare Anders Lindblad till TT och fortsätter:

– Vi tyckte att de hade gjort den största bragden. Sättet som hopplandslaget tar sitt OS-guld på sticker ut.

Hilda Djupenström/TT

Malin Baryard Johasson i stallet i Norrköping och i mobilen Henrik von Eckermann.
Malin Baryard Johasson i stallet i Norrköping och i mobilen Henrik von Eckermann.
Foto: Stina Stjernkvist/SvD/TT

FAKTA

Fakta: 10 senaste vinnarna av Bragdguldet

2021: Svenska hopplandslaget (Malin Baryard Johnsson, Henrik von Eckermann och Peder Fredricson), ridsport

2020: Armand Duplantis, friidrott

2019: Tove Alexandersson, orientering

2018: Hanna Öberg, skidskytte

2017: Sarah Sjöström, simning

2016: Henrik Stenson, golf

2015: Sarah Sjöström, simning

2014: Svenska damstafettlaget, längdskidor (Ida Ingemarsdotter, Emma Wikén, Anna Haag, Charlotte Kalla)

2013: Johan Olsson, längdskidor

2012: Lisa Nordén, triathlon

2011: Therese Alshammar, simning

Mer om priset:

Bragdguldet har delats ut sedan 1925 och anses vara Sveriges finaste idrottspris.

Vinnaren utses av en jury på 14 ledamöter den första tisdagen i december. Klockan 13.00 tillkännages vem som får det.

Svenska Dagbladets chefredaktör Anna Careborg är ordförande i juryn och sportkrönikören Anders Lindblad sekreterare.

Bland ledamöterna finns idrottsprofiler som Carolina Klüft, Magdalena Forsberg, Mats Sundin, Tomas Brolin och Agneta Andersson.

Inrikes

Uppgifter: En gripen för mordet på tolvåring

Det var i augusti 2020 som den tolvåriga flickan sköts ihjäl vid en bensinmack i Botkyrka. Arkivbild.
Foto: Ali Lorestani/TT
Inrikes
Inrikes En man har gripits misstänkt för mordet på den tolvåriga flickan i Botkyrka söder om Stockholm förra sommaren, enligt uppgifter till Aftonbladet. Gripandet ska ha skett tidigt i morse på en adress i Stockholmsområdet.

Åklagarna i fallet vill inte bekräfta vare sig gripandet eller kopplingen till dödsskjutningen.

– Jag vill inte uttala mig, varken bekräfta eller dementera. Det är en intensiv utredningsfas, säger vice chefsåklagare Anna Svedin till tidningen.

"Vidtagit åtgärder"

Polisen bekräftar för TT att man haft en insats i Stockholm under morgonen men vill inte kommentera ärendet närmare.

– - Jag kan bekräfta att vi vidtagit åtgärder i en äldre förundersökning i morse i Årsta. Vad den förundersökningen rör och vad åtgärderna resulterade i omfattas i nuläget av förundersökningssekretess, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen.

TT har även varit i kontakt med polisens utredningsledare Lukas Molander, som inte vill uttala sig.

I det mål hos Södertörns tingsrätt som rör mordutredningen framgår dock att åklagare under tisdagen begärt att ännu en misstänkt person ska få en försvarare utsedd. Personen ska anhållits i sin frånvaro den 2 december och gripits på tisdagsmorgonen klockan sju. Förhör med den misstänkte är planerat att hållas under onsdagen, enligt handlingarna.

Sedan tidigare sitter flera personer häktade för inblandning i fallet, majoriteten av dem är misstänkta för mord.

Gömmer sig

Tre av de mordmisstänkta är häktade i sin utevaro och lades för en tid sedan upp på Europols lista över Europas mest eftersökta personer. De tros gömma sig i Turkiet.

Flickan dödades vid en skottlossning den 2 augusti 2020. Flera skott avlossades från en passerande bil vid en parkering vid en snabbmatsrestaurang. Flickan, som var ute med sin hund, träffades av skott och avled senare.

Enligt polisen var flickan inte måltavla för skjutningen.

Tidigare har åklagaren uppgett att ett åtal om mordet kan komma tidigast nästa år.

Malmö

SD-anhängare döms för hets mot folkgrupp

En SD-anhängare har dömts till villkorlig dom och dagsböter för hets mot folkgrupp.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Malmö
Malmö En man i 55-årsåldern har hetsat mot flyktingar och muslimer i Facebook-gruppen ”Sverigedemokraterna och Jimmie Åkessons trogna vänner”. Nu döms han till villkorlig dom och 60 dagsböter om 50 kronor.

”Nu är det dags att börja avrätta flyktingarna, dom ska väck härifrån äckliga djur”. Ja, så har det kunnat se ut när mannen tagit till orda i den nämnda Facebook-gruppen.

Ilsken på Löfven

Andra måltavlor för mannens ilska är förre statsministern Stefan Löfven och muslimer i största allmänhet. Andemeningen är att dessa ska dödas och att man ska rösta på Sverigedemokraterna.

Någon annan gjord det

Hetsandet ska ha pågått alla tider på dygnet under perioden 23 januari 2018 till 3 maj samma år. Mannen har emellertid nekat till brott med hänvisning till att han inte har haft särskilt god uppsikt över sin telefon när han varit ute på pubar, restauranger och liknande ställen. Här har han ofta lagt ifrån sig sin pin-lösa telefon medan han gått för att beställa eller kissa. Enligt honom är det sannolikt någon annan i hans omgivning som har gjort inläggen från hans Facebook-konto från hans mobil.

Inte sannolikt

Det här är inte en förklaring som rätten köper. En efterhandskonstruktion menar rätten som finner det högst osannolikt att personer i hans omgivning så många gånger och under så lång tid skulle ha hetsat mot flyktingar och muslimer i hans namn.

Tidigare ostraffad

I straffskalan för hets mot folkgrupp ingår kortare fängelsestraff, men då mannen sedan tidigare är ostraffad och man inte befarar att han ska återfalla i fortsatt brottslighet nöjer sig rätten men villkorlig dom och dagsböter.

Eslöv

Harlösa bjuder in till julmys

Traktorparad i Harlösa är tradition på nationaldagen. Nu ordnas även en julvariant.
Eslöv
HARLÖSA Julmys och bullrande motorer - går det ihop? Javisst, åtminstone i Harlösa kommande helg.

Nu på lördag 11 december blir det julmys på Gamla bränneriet i Harlösa, mellan klockan 13 och 16. Där blir det musikunderhållning med gruppen Skånska visor och Lars Flinks band som bjuder på julmusik.

Dessutom körs en ”tomtetraktorparad” med start klockan 14. Den kör mot gamla järnvägsstationen och arrangören Sven Malmborg uppmanar alla som själv har tillgång till en traktor att delta.

– Man får gärna komma i egen traktor, säger Sven Malmborg som själv ordnat fram ett tiotal traktorer som kommer att ingå i paraden.

Utrikes

Man öppnade eld i Moskva – minst två döda

Utrikes
Utrikes

En man har öppnat eld och skjutit ihjäl två personer på ett myndighetskontor i Rysslands huvudstad Moskva, uppger stadens borgmästare enligt nyhetsbyrån AFP.

Ytterligare flera personer har skadats, skriver ryska medier.

Motivet till händelsen är oklart, likaså de närmare omständigheterna. Men mannen är gripen, enligt nyhetsbyrån Interfax.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Skånska Dagbladet

Vad är native advertising?

Skånska Dagbladet Native marknadsföring har varit i ropet i flera år. Nu har intresset ökat även lokalt. Annonsörerna vittnar om flera fördelar med native. Vi berättar vad som gör native så intressant och delar med oss av våra bästa tips.

Vad är native?

- True native eller native advertising som det också kallas, är en artikel skriven på uppdrag av en annonsör. Artikeln är integrerad i det redaktionella flödet med tydlig annonsmärkning. Det ska framgå vem annonsören är. I övrigt fungerar en native som en vanlig artikel - publiceras i samma verktyg, går förbi ad-blockers, innehåller relevanta länkar och tillför läsvärde.

Varför ska man använda native?

- I en native kan annonsören berätta sådant som inte ryms inom ramen för en vanlig banner. Lästiden är lång och faktiskt längre än för redaktionellt material. Detta ger ovanligt låg tid med läsaren, i alla fall jämfört med traditionell digital annonsering. Native passar därför utmärkt för att stärka varumärket, bygga relation med läsaren och öka lojaliteten. Faktum är att native fungerar väldigt bra för den som vill få in intresseanmälningar, bokningar eller driva till försäljning.

Ska man använda native istället för bannerannonsering?

- De här två typerna av digital annonsering kompletterar snarare än ersätter varandra. Bannerannonsering är överlägsen på att bygga räckvidd och utmärkt för enklare och kortare budskap. Allting fungerar helt enkelt inte i native-format.

Native fungerar både varumärkesbyggande och driver till försäljning.

Det är intressant att native har så pass lång lästid. Vad beror det på?

- Den långa lästiden är först och främst ett kvitto på bra och läsvärt innehåll. Vi ställer höga krav på kvalitet och försöker alltid hitta en vinkel som är relevant och intressant för just våra läsare. Sedan tror jag att den långa lästiden hänger ihop med att läsaren är kvar på vår sida, en miljö som känns bekant, trygg och brusfri.

Vad tycker de lokala annonsörerna som har testat native?

- Vi har kunder från flera olika branscher som har haft native på Skånskan.se under det senaste året. Artiklarna har handlat om allt från sängar, däckbyte och hustillverkning till gymnasieutbildning, försäkringar och energilösningar. Kunderna är generellt väldigt nöjda med utfallet. Man ser konkreta resultat i form av ökat intresse från målgruppen och faktisk försäljning. Vi som jobbar med native har lärt oss mycket om vad som fungerar och hur vi ska skruva till rubriken för att behålla intresset. Det är roligt att jobba med den här produkten!

Tre tips för lyckad native marknadsföring

1. Anpassa texten efter syftet. Vad är målet med texten? Är syftet är att bygga varumärke eller vill du få så många så möjligt att anmäla intresse? Utgå från målgruppen och hitta en intressant vinkel, gärna med lokal anknytning om det är möjligt. Vad hade fått dig att läsa hela texten?

2. Intressanta rubriker. En text kan vara hur relevant och välskriven som helst, men gör ingen nytta om rubriken inte lockar till klick och läsning. En bra rubrik är skyltfönstret till ditt innehåll. Rubriken "Fördel för Skåne" fungerar inte särskilt bra. Skriver vi däremot "Många skåningar får svårt att bo kvar" får vi ett helt annat genomslag. Därför är det viktigt att ha flera bra rubriker i beredskap. Optimering handlar mycket att testa och se vad som fungerar.

3. Rätt länkar på rätt ställe. Oavsett om syftet med din native är att stärka varumärket eller samla emailadresser, är länkar på rätt ställe och call-to-action viktiga. Bra länkning är dessutom en tjänst till läsaren. Handlar texten om vad man bör tänka på vid köp av vinterdäck, är det utmärkt med en länk till online-bokning. Många scrollar inte hela vägen ner och därför är det viktigt att få in länkningen tidigt i texten.

Är du intresserad av att testa native?

Kontakta oss eller hör av dig direkt till vår digitala produktspecialist Andrée Friemer. Ring 0704-14 26 82 eller maila till andree.friemer@skd.se.

Sport

Kulusevski opererad – missar Malmömatchen

Dejan Kulusevski. Arkivbild.
Foto: Marco Alpozzi/AP/TT
Sport
Sport

Landslagsforwarden Dejan Kulusevski har opererats och missar Juventus möte med Malmö FF i Champions League på onsdag kväll.

Den italienska klubben skriver på sin webbplats att Kulusevski opererats för en akut bihåleinflammation orsakad av tandproblem. Ingreppet var lyckat, enligt Juventus, som skriver att Kulusevski tvingas till sju dagars vila innan han kan börja träna igen.

Juventus ligger tvåa i gruppen efter Chelsea, är klart för avancemang men kan fortfarande vinna gruppen, medan Malmö FF ligger sist och är utslaget.

Kultur och nöje

Första solospelningen för Leksell

Victor Leksell. Arkivbild.
Foto: Erik Simander/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje

Victor Leksell är klar för en spelning i Tylösand i sommar.

Den 6 juli ställer han sig på scenen på Hotel Tylösand för en konsert som blir hans första solospelning – tidigare har han enbart spelat på festivaler eller utan publik, skriver Hallandsposten.

Leksells debutalbum "Fånga mig när jag faller" kom i fjol och innehöll bland annat jättehiten "Svag" som i dag 160 miljoner lyssningar på Spotify. Tidigare i år släpptes även Miriam Bryant-duetten "Tystnar i luren" och nyligen senaste singeln "Eld och lågor" som även är ledmotiv till filmen "Vinterviken".

Rättat: I en tidigare version uppgavs fel siffra för "Svag" på Spotify.

Skåne

Kallaste december på nästan ett decennium

Foto: Emil Langvad/TT
Skåne
Väder Det gäller fortsatt att klä sig varmt. Kylig luft har parkerat sig över länet men släpper sakta taget om Skåne. Enligt SMHI är vi inne i den kallaste inledningen av december på nästan ett decennium.

– Det är ett högtryck som har legat över Norden, det som händer då är att den håller kvar en väldigt kylig luftmassa, säger Emma Härenstam, meteorolog på SMHI, gällande de senaste dagarnas kalla temperaturer.

– Då förmår inte lågtryck att ta sig in över landet. Det är kall luft som parkerat helt enkelt.

Djupdykning i väderarkivet

Och man får leta långt bak i SMHI:s statistik-arkiv för att hitta när Skåne senast kämpade med kallare temperaturer under flera dagar i följd, nästan ett decennium.

– Man får gå tillbaka till 2012 för att hitta något liknande, innan dess, mellan 2012 och nu, så har det varit enstaka dagar med minusgrader men nu har det flesta dagarna varit minusgrader, säger Emma Härenstam.

Även om inte hela Skåne är täckt av snö. Så stannar arkivdyket när det gäller det vita på marken, det utbredda snötäcket, över Skåne på just 2012.

– Det är också lite speciellt. Då var det väldigt utbrett i början av december, de allra sydligaste delarna i Skåne tappade tillfälligt snön runt 17-19 december, säger Emma Härenstam.

På julafton 2012 kom dock snön tillbaka i till exempel Malmö, innan den snabbt försvann igen. Om det blir snö över hela Skåne runt juletid är ännu för tidigt att svara på. Men en sak som är säker – nu på torsdag kommer snöflingor att falla.

Mer snö väntas

Men det vita på marken blir kortvarigt i stora delar av landskapet. Redan på fredag övergår nederbörden till regn i stora delar av Skåne.

– Det är ganska stort område med snöfall. Troligtvis ligger snön inte kvar på backen vid de kustnära områden för det blir allmänt plusgrader i Skåne under fredagen. Norrut och inåt landet kan det ligga kvar, konstaterar Emma Härenstam, meteorolog på SMHI.

I början av nästa vecka väntas betydligt mildare temperaturer som kommer att landa på runt 2-5 plusgrader. Därmed försvinner kylan och för skåningar återkommer den vinter vi är vana vid.

– Det är högtrycket som försvagas och då kommer lågtrycket med mildare luft att ta sig in över Skåne.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL