Lagfarter SkD

124 kvadratmeter stort hus i Höör sålt

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Höör-Munken2 AB är ny ägare till huset på adressen Järnvägsgatan 12 i Höör. Huset har en boyta på 124 kvadratmeter. Säljare är Höörs Företagshälsovård AB. Ägarbytet gjordes i oktober 2021 och priset blev 2 450 000 kronor.

Lite mindre än en kilometer därifrån såldes nyligen en fastighet, på Industrigatan 15. Priset för den blev 3 100 000 kronor.

De senaste tolv månaderna har det sålts 25 hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Norrevärnsgatan 18, som gick för 4 400 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter övergår prenumerationen till ordinarie pris 119 kr/mån. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill. Vänligen notera att fr.o.m. 14 januari 2022 ansvarar Bonnier News AB för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Warholm blåste Duplantis igen: "Är top notch"

Karsten Warholm blev årets friidrottare. Arkivbild.
Foto: Michael Sohn/AP/TT
Sport
Sport Armand "Mondo" Duplantis var en av finalisterna.
Men årets manlige friidrottare i världen är häcklöparen Karsten Warholm.
– Att jag behöver passera Mondo för att nå toppen och få dessa utmärkelser, gör det bara större för mig, säger Warholm.

Armand Duplantis var en av fem finalister till friidrottens största pris på herrsidan. Men precis som till utmärkelsen "årets friidrottare i Europa", fick han i år se sig besegrad av världsrekordinnehavaren på 400 meter häck – norrmannen Karsten Warholm.

Det meddelar det internationella friidrottsförbundet på sin årliga gala under onsdagen. Warholm passerade även Duplantis på friidrottens världsranking i somras – och även om friidrottarna tävlar i olika grenar har de båda sagt att de finner kampen i toppen av rankingen motiverande.

– Det är alltid samma grej med norrmän och svenskar, med rivaliteten och att man kämpar mot varandra. Men jag gillar Sverige. Och Mondo är en av killarna jag känner bäst inom friidrotten och en av de jag har mest respekt för, säger Warholm på en presskonferens efter galan.

Han fortsätter:

– Mondo är alltid "top notch", håller hög nivå varenda säsong och han kommer att vara på toppen igen. Så jag kommer få göra allt jag kan för att hålla mig kvar på toppen.

OS-mästaren i sprint, Elaine Thompson-Herah från Jamaica blev utsedd till årets friidrottare på damsidan.

Hilda Djupenström/TT

Skåne

Inställda skolsjutsar i Mellanskåne

Skolbussar på rad på riksväg 13 när, under tisdagen, årets första snöoväder drog in över den södra delen av landet. Under onsdagen var skolskjutsarna inställda och så kommer de att vara även under torsdagen.
Foto: Johan Nilsson/TT
Skåne
Mellanskåne Under onsdagen ställdes skolskjutsarna in i Eslöv, Höör, Hörby och Eslöv. Så kommer det även att bli under torsdagen.

På sin hemsida meddelade Eslövs kommun under onsdagseftermiddagen att skolskjutsarna även under torsdagarna kommer att vara inställda. Det gäller både bussarna till och från skolan samt badbussarna. Dessutom kör mat- och elevtransporter kör endast inom Eslövs tätort och all annan skoltaxitrafik är inställd. Mat levereras dock som vanligt till förskola, skola och äldreomsorg.

Både på Höörs och Svalovs kommuners respektive hemsida dök liknande besked upp. Skolorna i Höör kommer att hållas öppna och vårdnadshavare ansvarar själva för lämning och hämtning. Skoltaxi till grundsärskola och gymnasiesärskola omfattas dock inte av detta.

Det samma gäller för Svalövs kommun: skolskjutsarna är inställda men skolorna hålls öppna för dem som kan ta sig dit. Man uppmanar dock, på sin hemsida, alla att "iaktta försiktighet och sätta liv och hälsa i första rummet".

Något liknande besked hade ännu vid sju-tiden på onsdagskvällen inte dykt upp på Hörby kommuns hemsida men enligt P4 Malmöhus ska skolskjutsarna även här vara inställda.

Inrikes

Bråttom för britter – efter brexit

Brittiska medborgare som bosatt sig i Sverige före den 31 december 2020 måste ansöka om uppehållstillstånd. Arkivbild.
Foto: AP/TT
Inrikes
Inrikes Det brinner i knutarna för de britter som bosatt sig i Sverige före den 31 december 2020.
Senast vid årsskiftet måste de ansöka om uppehållsstatus för att få stanna i landet – som en konsekvens av att Storbritannien lämnat EU.

“Med bara en månad kvar tills ansökningstiden går ut, är det brådskande att försäkra er om att ni har ansökt om uppehållsstatus så att ni kan skydda era rättigheter att vara bosatta i Sverige och er framtid", skriver Storbritanniens ambassadör Judith Gough på ambassadens hemsida

Över 10 000 brittiska medborgare har redan ansökt om svenskt medborgarskap – och brittiska ambassaden uppmanar nu de landsmän som ännu inte påbörjat processen att lägga på ett kol.

Britter som bosatt sig i Sverige före den 31 december 2020 kan bo kvar, trots att de inte längre är unionsmedborgare, förutsatt att de – utöver att ansöka om uppehållsstatus – uppfyller vissa krav.

Bland annat ska de ha vistats i Sverige i enlighet med unionsrätten före övergångsperiodens slut, fortsätta att bo kvar i Sverige efter övergångsperiodens slut, och vara antingen arbetstagare, egna företagare, studenter eller personer med tillräckliga medel som uppfyller villkoren, enligt Migrationsverket.

Brittiska medborgare som redan har svenskt medborgarskap eller uppehållstillstånd i Sverige behöver inte ansöka om uppehållsstatus.

Anna Grönberg/TT

Utrikes

Ytterligare elev död efter skjutning i Michigan

Polis tar hand om anhöriga efter dödsskjutning i Michigan.
Foto: Paul Sancya/AP-TT
Utrikes
Utrikes

En fjärde person har avlidit av sina skador efter en skjutning på en skola norr om Detroit i Michigan i USA på tisdagen.

En 15-årig skytt greps efter dåden då en 16-årig pojke och två flickor, 14 och 17 år gamla, dödades. Den pojke som avled på onsdagen var 17 år och gick också på gymnasieskolan Oxford High i orten Oxford.

Ytterligare sju personer är skadade efter skjutningen.

Polis är fortsatt förtegen om den misstänkte gärningsmannens eventuella motiv. 15-åringen, som var beväpnad med pistol och flera magasin, tros ha agerat på egen hand.

Malmö

Bodils stulna plånbok hittades i Stadshallen - efter 51 år

Plånbokens skinn är något nött av tidens tand, men innehållet var intakt och luktade inte som de plånböcker som brukade lämnas in på polisstationen när Bodil Andersson jobbade där.
Foto: Stefan Persson
Malmö
Lund För 51 år sedan stals Bodil Anderssons plånbok när blivande skolpoliser hade avslutningsprov i Stadshallen i Lund. Medan Bodil satt på scenen och rättade prov passade tjuven på att göra inbrott i polischefens bil, där hon lämnat kvar sin handväska.
I fredags hittade en betongarbetare plånboken instucken i ett schakt i Stadshallens garage. På måndagen kunde dess rättmätiga ägare återfå vad som skulle visa sig vara en veritabel tidskapsel.

– Det är väl inte så mycket i den, sa jag till tjejen som ringde. Jo, det är rätt mycket, sa hon.

I fredags morse fick Bodil Andersson ett oväntat samtal där uppringaren hade ett än mer oväntat ärende. Nellie Karlberg som praktiserar som produktionsledare under det pågående renoveringsarbetet av Stadshallen ringde då och berättade att hennes plånbok hittats.

– Det var en betongarbetare som gick in i ett schakt. Där låg plånboken intryckt bakom elkablar. Det var mycket smalt, berättar Nellie Karlberg om fyndet.

– Vi tyckte att det var jättecoolt ju. Först tänkte vi att det var lite känsligt. Vi visste ju inte om hon var vid liv.

I det här schaktet låg plånboken, intryckt bakom kablarna.
Foto: Nellie Karlberg

Men Bodil Andersson är i högsta grad levande. I måndags tog hon bilen in till Stadshallen. Med sig hade hon en chokladask som belöning till byggarbetarna. Sedan åkte hon hem igen med den tidiga julklappen. Den visade sig innehålla betydligt mer än vad hon mindes. Tjuven var troligen bara ute efter kontanter.

– Jag har aldrig varit utan pengar i plånboken. Men varför jag hade all den här skiten i plånboken begriper jag inte. Det enda jag mindes att jag hade i den var ett tillgodokvitto från Konsum i Kävlinge på 15 kronor. Det var rätt mycket pengar 1970.

Plånboken visade sig innehålla betydligt mer än vad Bodil Andersson mindes fanns i den.
Foto: Stefan Persson

Förutom konsumkvittot fanns bland annat resekort från Club 33, foto på lillasystern, och en biljett från en föreställning med HasseåTage, Spader Madame. På baksidan har hon noterat vilka skådespelare som medverkade.

– Jag hade varit på kurs i Stockholm och minns att det var svinkallt och snö när vi kom dit. Vi fick plats längst upp på någon läktare.

Bankbok och ID-handlingar

Andra fynd i den återfunna plånboken är en bankbok med 358:58 kronor i saldo. Dagarna före den stals hade Bodil Andersson plockat ut hundra kronor. I ett av de många facken låg också israeliska sedlar och ID-handlingar från International Police Association. Något år tidigare hade hon åkt på konferens i Israel i egenskap av polisanställd.

– Det var första gången jag reste.

ID-handlingar från International Police Association, nu återbördad till dess rätta ägare.
Foto: Stefan Persson

I ett annat fack låg ett kvitto på en transistorradio inköpt på Nilssons Radio i Kävlinge för 209 kronor.

– Jag fick 35 kronor i rabatt står det, troligen för att jag kände dem. Radion är köpt den 18 februari 1967. Två dagar före började jag jobba hos polisen, berättar Bodil Andersson, som stannade kvar hos polisen hela yrkeslivet fram till att hon gick i pension för snart tio år sedan.

Tågkort från april 1970

När plånboken försvann - det var någon gång i april 1970 - arbetade Bodil Andersson på polisens trafiksektion. Där hade hon bland annat hand om skolpolisutbildningen i Malmöhus län. Varje år avslutades utbildningen med ett prov, detta året i sessionssalen i Stadshallen i Lund.

– Jag vet att det var då eftersom mitt gamla månadskort till tåget mellan Lund och Kävlinge låg kvar i plånboken. Det var från april 1970. Jag bodde i Kävlinge och jobbade i Lund, säger Bodil Andersson som numera är bosatt i Hofterup.

Bodil Anderssons plånbok är som en tidskapsel från den egna ungdomen.
Foto: Stefan Persson

Dagen för plånbokens försvinnande blev Bodil Andersson körd till Stadshallen från polisstationen i självaste polischefens privata bil, en Volkswagen 1600 herrgårdsvagn. De parkerade i garaget som hör till byggnaden och gick upp i sessionssalen. Kvar i bilen lämnade hon sin handväska med plånboken.

– Jag vet att jag sa, ”den där behöver jag inte ha med mig”. Så jag lämnade den i bilen. När vi kom ner efter förrättat värv såg jag att bildörren stod öppen så här mycket, säger Bodil Andersson och måttar några centimeter mellan tummen och pekfingret.

Spader Madame den 12 februari 1969. Bodil Andersson har nogsamt noterat vilka som ingick i ensemblen.
Foto: Stefan Persson

Hon förstod direkt att något var fel. Mycket riktigt, väskan stod visserligen kvar men plånboken var borta.

– Jag kunde ju mycket väl tagit med mig den upp på scenen, men man tänker inte så långt. Med den försvann ju delar av mitt liv. Men jag hade ingen aning om att jag hade allt detta i den, säger hon när hon lagt upp innehållet på köksbordet, allt intakt som om den legat i ett tempererat arkiv.

Framsidan av biljetten till Spader Madame.
Foto: Stefan Persson

Bara mynten är lätt ärgade och släpper ifrån sig lite färg på fingrarna när hon rör vid dem.

– Den måste ha legat väldigt torrt och fint, säger hon och luktar på plånboken.

– Det luktar inte ens muggigt. Jag har fått in plånböcker på jobbet där man måste ha handskar på sig. De kunde lukta rejält.

Nu när plånboken är återbördad ska Bodil Andersson bevara den som den hittades.

– Detta ska jag spara. Allt ska ligga kvar i plånboken.

Bodil Anderssons bankbok, med saldo från den 14 april 1970.
Foto: Stefan Persson
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Spincasino.se

Sverige agerar annorlunda än omvärlden i corona-tider!

Spincasino.se Många delar av världen står och gapar över hur få åtgärder vi i Sverige har gjort i jämförelse med omvärlden när det kommer till covid-19 pandemin. Många länder har undrat om Sverige är ute efter att göra sig av med sina egna invånare och att vi kan klassas som ansvarslösa. Trots detta så fortsätter vi svenskar att ta det relativt lugnt och de allra flesta tycker inte att det är kul och vill helst att allt ska bli som vanligt, men alla hjälps åt och gör det bästa av situationen.

Svenskarna tycks lita på sina medmänniskor

Vad beror lugnet vi bär på egentligen, när resten av jorden skakar av rädsla? En teori kan vara att vi i Sverige är väldigt solidariska och hjälps åt när det gäller och har tillit till varandra. Vi har dessutom levt väldigt bra så alla generationer som lever idag har varit fria från krig och fattigdom. Länder som har misär nära i sina minnen tenderar att reagera starkare i krissituationer, vilket inte alls är konstigt.

Vi svenskar litar på att de som är sjuka håller sig hemma och gör även detsamma själva om vi har symptom. Vi hjälper våra familjemedlemmar att handla om de är sjuka och luft-kramas från 2 meters avstånd för att inte råka smitta varandra även då vi inte ens har symtom själva, bara för att vi vill skydda våra älskade familjemedlemmar i riskgrupperna. Vissa tanter sitter i dörröppningarna i hyreshusen och stickar tillsammans. Mormödrar skickar brev till sina barnbarn som barnen får svara på i väntan på att snart återförenas igen. Det är något väldigt älskvärt över vår tillit till varandra och vår tro på att “allting ordnar sig alltid” är stark även i svårare tider!

Saker att göra under karantän:

1. Lär dig något nytt - Varför inte använda tiden till något vettigt och googla eller youtuba jordens historia eller deep-diva i något som du vill lära dig mer om som t.ex matlagning, odling, pyramiderna i Egypten, kvantfysik - ja bara fantasin sätter gränser.

2. Spela spel - Varför inte ta fram gamla sällskapsspel eller spelen du spelade när du var liten? Kanske har du ett super Nintendo som ligger och skräpar och är laddad för lite Mario? Eller spela något från datorn eller satsa på att snurra några spins online.

3. Meditera - stäng av ljuden och låt ditt sinne vila, sätt dig ner, gärna i soluppgången och lyssna på ljudet från naturen. Kanske kan du höra fåglarna kvittra, en bäck som porlar. Sätt dig i stillheten och var mottaglig en stund och låt dig själv slappna av i både knopp och kropp.

4. Skaffa en ny hobby - Släpp Netflix för en stund, varför inte skaffa en ny hobby där du kan uttrycka dig? Det kan vara allt från sång, dans, konst, matlagning, sy, skapa smycken etc. Att skapa gör oss lyckliga!

5. Plantera blommor - Det är äntligen vår och det är dags att förodla alla grönsaker och örter inför sommaren. Eller varför inte plantera om och ta sticklingar på redan existerande växter i hemmet? Att sätta händerna i jord har vetenskapligt visat sig vara lugnande och helande för oss - vad väntar du på? Back to nature!

Höör

Besked: HFAB får bygga på Maglehill

Johan Svahnberg (M) ser att ro iland en överenskommelse om Maglehill. Om bara något år kan dock överenskommelsen rivas upp.
Höör
Höör Turerna har varit många. Nu står det klart att Höörs Fastighets AB (HFAB) får uppdraget att bebygga de två första etapperna på Maglehill. Det innebär att Höörs kommun godkänner ett 25-årigt hyresavtal med en hyra på 26,6 miljoner kronor årligen. På onsdag i nästa vecka tas slutligt besked i fullmäktige.

Snart finns inga formella hinder som stoppar Höörs kommun från att sätta spaden i marken på Maglehill när äldreboende, skola och förskola ska byggas. Skånska Dagbladet har i flera artiklar skildrat oenigheten som funnits mellan Höörs kommunalråd Johan Svahnberg (M) och HFAB:s styrelseordförande Camilla Källström (M).

Schism

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter övergår prenumerationen till ordinarie pris 119 kr/mån. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill. Vänligen notera att fr.o.m. 14 januari 2022 ansvarar Bonnier News AB för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Svalöv

Oro för gening när Söderåsbanan trafikeras

Snart rullar tågen på Söderåsbanan igen. Roger Borg som gör det sista farbetet utmed vallen.
Foto: Roger Sunesson
Svalöv
Svalöv Svalövs kommun har utfärdat en varning om livsfara för att gena över spåren på Söderåsbanan. Detta efter att spåret ska trafikeras av persontåg från den 12 december.

På vissa sträckor rör det sig om hastigheter runt 160 kilometer i timmen som persontågen kommer att susa förbi i.

”Gena aldrig över spåren. Ta alltid den godkända järnvägsövergången - för din egen, dina anhöriga och lokförarens skull”, skriver Svalövs kommun.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter övergår prenumerationen till ordinarie pris 119 kr/mån. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill. Vänligen notera att fr.o.m. 14 januari 2022 ansvarar Bonnier News AB för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Staffanstorp

Sockerkullen täcks och höjs med jord från fyrspårsbygget

I dag är Sockerkullen överväxt med parkslide, gräs och buskage men ska röjas innan jordmassorna läggs på.
Foto: Marianne Pernbro
Staffanstorp
STAFFANSTORP Jordmassor som blir över när järnvägen mellan Lund och Malmö byggs ut till fyra spår ska fylla ut Sockerkullen i Staffanstorp. Den gamla deponin blir rekreationsområde i nya stadsdelen Sockerbruksområdet.

Staffanstorps kommun och Trafikverket har kommit överens om vem som ska göra vad.

Parkslide

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter övergår prenumerationen till ordinarie pris 119 kr/mån. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill. Vänligen notera att fr.o.m. 14 januari 2022 ansvarar Bonnier News AB för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL