Lagfarter SkD

102 kvadratmeter stort hus i Skurup sålt

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Helena Lovisa Halling, 52 år, har köpt huset på Sandåkra Byväg 23 i Skurup av säljaren Ingrid Marie Gunilla Nilsson. Köpesumman blev 3 225 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i oktober 2021. Huset byggdes 1929 och har en boyta på 102 kvadratmeter.

Bara några hundra meter bort såldes för fem månader sedan ett annat hus, på Hylteberga 282. Priset blev där 1 955 000 kronor, för det 154 kvadratmeter stora huset.

De senaste tolv månaderna har det sålts elva hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Tulesholmsgatan 29, som gick för 4 265 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter övergår prenumerationen till ordinarie pris 119 kr/mån. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill. Vänligen notera att fr.o.m. 14 januari 2022 ansvarar Bonnier News AB för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Vintern har kopplat greppet om södra Sverige

Onsdagens andra omgång snöskottning i Margretetorp vid Hallandsåsen. I södra Götaland väntas 20-25 centimeter snö falla under dygnet.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes Vintern har på allvar gjort sitt intåg i de södra delarna av landet. Det snöar ymnigt och med temperaturer under minusstrecket väntas snön ligga kvar.

SMHI:s orangea vädervarning ligger som ett bälte över södra Sverige. Kraftigt snöfall rapporteras från norra delarna av Skåne, Blekinge, Kronoberg , Kalmar, Halland och Västra Götaland – ett snöande som enligt SMHI väntas bli långvarigt.

– Det snöar ymnigt i södra och mellersta Götaland och temperaturen väntas ligga kvar på minussidan under torsdagen. Även i de områden i Skåne som hittills haft inslag av regn väntas temperaturen sjunka, säger meteorolog Sofia Söderberg på SMHI.

Dessutom blåser det rejält i området, vilket både väntas röra till det i trafiken och också öka risken för elavbrott. Som blåsigast blir det under onsdag med nordostlig vind på 6-9 meter per sekund.

– Det räcker med en måttlig till frisk vind i kombination med det här snöfallet för att det ska bli extra besvärligt, säger Sofia Söderberg.

Generellt är det enligt SMHI kallt i hela landet och kylan väntas hålla i sig över helgen. Kustområdena i Halland och Kalmar kan räkna med temperaturer på några minusgrader medan inre delen – norra Skåne och Kronoberg – får mellan tio och tolv minusgrader.

Gul och orange varning: Vind i kombination med snöfall.
Gul och orange varning: Vind i kombination med snöfall.
Foto: Anders Humlebo/TT

Staffanstorp

Döms för misshandel på Willys parkering

Staffanstorp
STAFFANSTORP En 36-årig man slog en person i ansiktet, knuffade honom så han föll och tappade mobiltelefonen som gick sönder. Nu döms mannen villkorligt och till 75 timmars samhällstjänst för misshandel.

Han ska även betala 10 799 kronor i skadestånd till den han misshandlade plus stå för sina egna advokat- och den misshandlades målsägarbiträdes kostnader.

Det var i somras som misshandeln inträffade på Willys parkering i Staffanstorp. Den nu dömde mannen var där för att ta ut pengar och den som blev misshandlad befann sig där tillsammans med vänner.

Förföljda

Han berättade i rätten att han och hans vänner blivit förföljda av mannen i bil när de åkte moped. Han ska sedan ha blivit misshandlad av den för honom okände mannen. Han fick ett slag i ansiktet som gjorde ont och han föll omkull. Han blev svullen och blödde mycket enligt vittnenas uppgifter.

Flera vittnen berättade samma sak som den misshandlade vilket gav stöd till hans i och för sig trovärdiga berättelse, menade rätten. Fotografier på de skador han fick av misshandeln styrkte också hans version.

Förnekade

Den 36-årige mannen förnekade misshandel men medgav att han varit på platsen vid den tid det hände. Den misshandlade och hans vänner lyckades spåra mannen genom att googla registreringsnumret på hans bil och via den uppgiften leta vidare på sociala medier för att slutligen hitta rätt person. Tingsrätten fann åtalet styrkt och dömer 36-åringen för misshandel.

Inrikes

Ung man död – hittades skadad utanför hus

Polisen larmades om att en skadad man hittats i Eslöv vid 13.40 på onsdagen. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

En 23-årig man har dött efter att ha hittats svårt skadad utanför ett flerbostadshus i skånska Eslöv. Polisen utreder händelsen som mord.

Mannen hittades under onsdagseftermiddagen i anslutning till byggnaden. Han fördes till sjukhus i ambulans, men hans liv gick inte att rädda.

Platsen är avspärrad för teknisk undersökning.

"Oklara omständigheter råder och polisen kan inte utesluta att mannen tillfogats skadorna av annan person, varför ärendet utreds som mord", skriver polisen på sin hemsida.

Sport

WTA stoppar turneringar i Kina

Sport
Sport

WTA kommer att ställa in alla planerade turneringar i Kina, inklusive Hongkong, det meddelar organisationens vd Steve Simon i ett pressmeddelande.

Beslutet kommer efter de många turerna kring den tidigare försvunna tennisstjärnan Peng Shuai.

"Jag vet inte hur vi med gott samvete kan be våra spelare att tävla där när Peng Shuai inte får kommunicera fritt" skriver Simon.

Sport

TT-FLASH: WTA stoppar turneringar i Kina

Sport
Sport Internationella damtennisförbundet ställer in alla turneringar i Kina, uppger förbundet i ett pressmeddelande.
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

GBJ Bygg AB

Skapar unikt boende i Eslöv

Ett spännade inslag är två stora växthus på taken. Här kan man lätt förverkliga sin dröm om en egen grön odling.
GBJ Bygg AB GBJ Bygg är familjeföretaget som tror på Eslöv och satsar på ett helt nytt kvarter; Föreningstorget.
-I Eslöv finns närheten till de stora städerna men ändå med småstadens lugn och möjlighet att skapa sig en egen oas, säger Erika Dahlström.

Redan 1945 startade GBJ Bygg sin verksamhet i Växjö. Under lång tid i ganska blygsam omfattning med mindre byggnationer och olika renoveringar. 2005 gick det ursprungliga familjeföretaget vidare till nästa familj då Staffan Dahlström tog över och började expandera. Familjekänslan är dock i allra högsta grad fortfarande levande och många har namnet Dahlström på visitkortet. Syskon, barn och kusiner finns med i olika roller, men den speciella GBJ Bygg-andan sträcker sig långt mycket längre än släktbanden.

-Vi är ett förhållandevis litet företag där alla är viktiga och betydelsefulla för vår utveckling, säger Erika Dahlström, försäljningschef i företaget.

-Det är en platt organisation utan besvärligt prestigetänk. Man jobbar hos oss för att man trivs.

Det märks inte minst genom att många varit med länge inom bolaget. De började kanske direkt från gymnasiet och jobbar kvar men ofta i en annan roll än den första.

-Vi tror mycket på att ge alla anställda möjligheten att utvecklas, att lära sig mer och prova något annat. Med ett snabbt växande företag som vårt, så finns det ofta goda möjligheter att hitta nya vägar.

-Jämfört med andra mycket stora bolag, så har vi större personlig frihet där var och en kan känna sig behövd.

GBJ Byggs uppdrag omfattar gigantiska entreprenader som till exempel Biltemas nya lager utanför Halmstad, 83 000 kvadratmeter och det största i Biltemas historia men även sporthallar, affärer, restauranger och skolor.

Bostadsbyggande står i dag för runt 40 procent av omsättningen men blir allt viktigare och GBJ Byggs målsättning är tydlig.

-Vi bygger för folk med vanliga plånböcker, betonar Erika Dahlström och fortsätter:

-Det ska finnas pengar kvar när hyran är betald.

Likväl så är kvalitén och känslan mycket hög hos företagets nyproducerade hem. Ballingslövs kök ger det lilla extra och liksom materialval som är hållbara över tid.

Varje nytt projekt är unikt och just nu pågår arbetet med Föreningstorget i Eslöv. Med bästa läge mitt i staden skapas här intressanta hem för både barnfamiljer och äldre som kanske sålt sitt hus på landet och vill få nära till service och olika utbud.

Fortfarande en öde plats mitt i Eslöv men snart fylld av spännande bostäder.
Med det här förslaget vann GBJ tävlingen om det första stora byggprojektet i Eslöv på länge.

– För oss är det självklart viktigt att man trivs där man bor och i Eslöv satsar vi mycket på att skapa sociala delar med bland annat två växthus på byggnadernas tak där man kan träna sina gröna fingrar, men också en innergård med möjlighet till social samvaro.

Elcykelpool, övernattningslägenhet, och gemensamhetslokal finns också med i planeringen för att skapa ett så bekymmerslöst ägande som möjligt.

Förväntningarna är höga eftersom Föreningstorget är det första stora bostadsprojektet på länge i Eslöv.

-Trots att vi inte satt spaden i jorden ännu, är intresset för lägenheterna redan mycket stort. Många ser Eslöv som på perfekt pendlingsavstånd till Malmö och Lund, med möjlighet att få ett fantastiskt boende till en betydligt lägre peng, säger Erika Dahlström.

-För en del har pandemin också skapat insikten att man inte behöver bo precis vid kontoret. Vissa dagar i veckan arbetar man hemifrån och prioriterar därför lugn och ro och närheten till allt i en liten stad

Erika Dahlström, försäljningschef och en ur ägarfamiljen till GBJ Bygg

Eslöv är bara ett i raden av projekt för GBJ Bygg i Skåne och det kommer att bli många fler. Efterfrågan av bostäder ökar hela tiden och Växjöföretaget siktar framför allt på de mindre kommunerna med stor utvecklingspotential.

-Där har vi nytta av vår långa erfarenhet att bygga bostäder som människor trivs i.

Öppet och ljust med hög kvalitet. Det kännetecknar de nya lägenheterna.
Med tegel som för tankarna till skånsk byggnadstradition, skapas något helt nytt i Eslöv

FAKTA

Faktaruta Föreningstorget Eslöv

En så kallad markanvisningstävling utlystes i januari 2019 och tio olika företag från hela landet lämnade in förslag.

GBJ Bygg vann tävlingen och juryn motiverade sitt beslut så här:

Ett spännande förslag som har en tilltalande helhet. Förslaget, som öppnar sig fint mot torget med sitt semioffentliga rum, har möjlighet att skapa en livfull mötesplats såväl som att erbjuda lugnare gemensamhetsytor för de boende. Dess variation kommer attrahera en blandning av människor i olika åldrar. Det hållbara boendet är tydligt med bland annat solceller, gröna lösningar och fokus på cykelanvändning genom lådcykelpool, rikligt med cykelplatser.

Det nya kvarteret kommer att bestå av lägenheter om 2-4 rok i hus upp till 6 plan.

I första etappen byggs 41 ljusa lägenheter med karaktär och av hög kvalitet, bland annat Ballingslövs kök, Electrolux vitvaror samt 3-stavs mattlackat ekgolv som standard och fina extra utrymmen som förråd och walk in-closet.

Mer information om lägenheterna hittar du hos GBJ Bygg

FAKTA

Faktaruta GBJ Bygg AB

Antal anställda 2021: 250 personer.

Familjeföretag. Ägs av familjen Dahlström.

Arbetar med bostadsutveckling, entreprenad, byggservice och markarbeten.

Omsättning: 2,5 miljarder.

Huvudkontor i Växjö med flera syster- och dotterbolag. Bland annat GBJ Bygg Väst, GBJ Construction, GBJ Bostadsutvecklingoch GBJ Samhällsfastigheter. Kontor samt egen byggverksamhet i Kalmar, Jönköping, Värnamo. Personal även i Lund.

Kultur och nöje

Vaccinpass på Avicii Arena: "Jätteenkelt"

Sofia Ocklind Rastbäck och Anna Ocklind, Klas Ocklind Rastbäck och Tobias Rask var bland de första i kön till arenakonserten Together for a better day. De är positiva till kravet på vaccinpass. 'Jag tycker att det är bra, både för att minska smittspridningen och få fler att vaccinera sig', säger Sofia Ocklind Rastbäck.
Foto: Anders Wiklund/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje Krav på vaccinationsbevis har införts i Sverige – samma dag som arenakonserten "Together for a better day".
Totalt beräknas runt 10 000 personer närvara – och enligt flera besökare gick det smidigt att ta sig in i arenan.

Johanna Forsberg anlände till Avicii Arena strax efter att portarna öppnades på onsdagen.

– Det var jätteenkelt, det var bara att ta fram vaccinpasset och legget så var man färdig, säger hon.

TT: Vad tycker du om införandet av vaccinpass?

– Jag tycker att det är bra, det är skönt att man har en viss säkerhet när man kommer in. Sedan har jag kompisar som inte har hunnit ta andra dosen som är väldigt stressade nu, säger hon.

Inte heller besökaren Marko Huttunen upplevde några problem vid inpasseringen.

– Jag tycker att det var väldigt smidigt, smidigare än jag trodde att det skulle vara, säger han.

"Ska vara säkert"

"Together for a better day är en hyllningskonsert till Tim "Avicii" Bergling och ett evenemang för att uppmärksamma psykisk ohälsa bland unga. Spelar gör bland andra Håkan Hellström, Amason och Annika Norlin.

Ytterligare två besökare på plats är Markus Lundberg och Sara Cromell. De är också positiva till vaccinationsbevis, och har använt det tidigare vid utlandsresor.

– Jag tycker att det är bra, som det ser ut i världen är det bra att man har infört det för att det ska vara säkert. Jag tror att det hjälper att vi får mer trygghet, säger Markus Lundberg.

"Väl förberedda"

Inte heller besökarna Per och Anna Solberg upplevde några problem med vaccinationsbevisen.

– Det gör det säkrare – också att vi som är vaccinerade kan känna oss säkrare. Vi var i Tyskland nyss och där var det överallt, säger Anna Solberg.

Daniel Stålbo, marknadsdirektör på Stockholm Live, svarar inte i telefon men meddelar i ett sms trekvart före konsertstart att allting fram till dess har gått smidigt.

"Människorna kommer väl förberedda med vaccinationsbevis och id", skriver han.

Stockholm Live har inför evenemanget tagit in extra personal som kontrollerar besökarnas vaccinationsbevis innan de kliver in i arenan.

"Förhoppningen är att det inte ska ta alltför mycket extra tid, men ett litet påslag per person blir det kanske", skriver Daniel Stålbo.

Sofia Sundström/TT

Sara Cromell och Markus Lundberg är två av besökarna som var på plats när portarna till Together for a better day öppnade.
Sara Cromell och Markus Lundberg är två av besökarna som var på plats när portarna till Together for a better day öppnade.
Foto: Anders Wiklund/TT
Stockholm Live har tagit in extra personal, som kontrollerar besökarnas vaccinationsbevis.
Stockholm Live har tagit in extra personal, som kontrollerar besökarnas vaccinationsbevis.
Foto: Anders Wiklund/TT

Inrikes

SCB-mätningen missar allt spännande

SCB:s stora partisympatiundersökning kan ge en första fingervisning om vad en ny partiledare för S innebär i opinionen, men den missar dramatiken i riksdagen. Här Magdalena Andersson vid presentationen av den nya regeringen på tisdagen.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Inrikes
Inrikes På torsdagen kommer mätningarnas mätning, SCB:s stora partisympatiundersökning som partierna brukar analysera in i minsta detalj.
Dessvärre riskerar den att missa den senaste tidens dramatik.

I Statistiska centralbyråns senaste mätning i maj fick Socialdemokraterna 28,2 procent, vilket var nästan exakt som valresultatet 2018.

Moderaterna fick 22,4 procent, drygt två procentenheter bättre än valresultatet. Sverigedemokraterna fick 18,9 procent, drygt en procentenhet bättre än valresultatet.

I Sveriges Radios senaste sammanvägning av väljaropinionen i november som Kantar Sifo gör ligger Moderaterna kvar på den nivån, medan Socialdemokraterna tappat två procentenheter och Sverigedemokraterna ökat till 19,6 procent.

Missar dramatiken

Det är utgångspunkten för SCB:s siffror som kommer på torsdagen. Mätningen är gjord fram till den 26 november, men merparten görs första halvan av månaden. Det innebär att man i huvudsak missar den senaste tidens dramatik i riksdagen.

Det kommer inte att kunna utläsas hur väljarna reagerat på debaclet med Magdalena Anderssons sju timmar som statsminister i förra veckan, Miljöpartiets avhopp från regeringen eller det nya valet av Andersson och hennes nya regering.

Däremot kommer den att fånga in Vänsterpartiets tuffa krav för att stödja Magdalena Andersson .

Tre illa ute

Annars omfattar perioden sedan majmätningen framför allt fällningen av Stefan Löfven som statsminister i juni, Liberalernas avhopp från januariavtalet och omvalet av Löfven som statsminister i juli samt hans avgång som partiledare för Socialdemokraterna.

Om valet av Magdalena Andersson som ny partiledare och Socialdemokraternas kongress lyft partiet något, kommer kanske också att kunna utläsas.

Tre partier kommer att läsa SCB-siffrorna särskilt noga. Liberalerna låg på 2,5 i majmätningen. Kristdemokraterna segade sig upp till 4,5 medan Miljöpartiet hamnade under riksdagsspärren med 3,8 procent.

Samtliga tre partier noterar marginellt bättre siffror i Svensk väljaropinion för november, men L ligger fortfarande rejält under riksdagsspärren med sina 3 procent.

Owe Nilsson/TT

Inrikes

Rapport: Kris och krig kan leda till svält

En kris i närområdet skulle kunna få allvarliga följder för tillgång till mat i Sverige. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes En säkerhetspolitisk kris i närområdet kan leda till svält i Sverige.
Redan ett livsmedelsbortfall på 25 procent skulle få stora konsekvenser, enligt Livsmedelsverket.
– Vi ser att vi är sårbara, säger nutritionist Anna Karin Lindroos.

Brist på mat kan påverka både försvarsviljan och hälsan hos befolkningen. Det är en av slutsatserna i rapporten "Kost vid höjd beredskap".

Livsmedelsverket har utifrån olika scenarion undersökt hur befolkningen skulle påverkas av olika grader av minskad tillgång till mat och vatten.

"Absolut ingen marginal"

Tillgången på livsmedel i landet behöver vara betydligt högre än befolkningens behov. I dag är det mycket som slängs. Vid en kris skulle svinnet och bortfallet också kunna öka på grund av bland annat störningar i elförsörjning och transporter.

– Minskar det med 25 procent jämfört med nivån i dag landar vi på samma nivå som behovet, och då finns det absolut ingen marginal för minsta lilla matförlust, säger Anna Karin Lindroos på Livsmedelsverket.

Överviktiga och välnärda personer kommer att klara sig med mindre ett tag. Men matbristen kommer snabbt få svåra följder för grupper med speciella behov, exempelvis gravida, små barn, äldre och sjuka.

– Här krävs det god planering. Om maten nätt och jämnt räcker kommer det bli så att de starka tar för sig. Vi behöver därför planera för att maten fördelas rättvist, säger Anna Karin Lindroos.

Ska stärka totalförsvaret

Förvärras krisen och fortsätter i minst tre månader ökar risken för näringsbrist och undernäring i befolkningen. I Livsmedelsverkets värsta scenario, med ett matbortfall på 75 procent, står svenskarna inför svält.

Livsmedelsverkets rapport är ett uppdrag från regeringen och en del i att ta fram åtgärder för att stärka Sveriges totalförsvar.

– Det här är ett första uppdrag. Nu pågår flera uppdrag där Livsmedelsverket, tillsammans med Jordbruksverket och Statens veterinärmedicinska anstalt, bland annat kartlägger strategiska varor, analyserar hur mycket livsmedel som finns, analyserar beroenden och sårbarheter i livsmedelskedjan samt företagens förmåga att leverera varor och tjänster vid höjd beredskap, säger Anna Karin Lindroos.

Joakim Magnå/TT

FAKTA

Fakta: Kost vid höjd beredskap

Livsmedelsverket fick 2020 i uppdrag av regeringen att utreda vilken kost som tillgodoser näringsfysiologiska krav i händelse av höjd beredskap.

Uppdraget är en av flera inledande utredningar för att stärka Sveriges livsmedelsberedskap och civila försvar.

Målet med beredskapsplaneringen är att skapa förutsättningar för att befolkningen ska ha tillgång till mat och dricksvatten även under svåra förhållanden, höjd beredskap och ytterst krig.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL