Sport

Chelseatränaren kritisk mot spelschemat

Chelseas mittfältsstjärna Jorginho kramas om av tränaren Thomas Tuchel. Arkivbild.
Foto: Oli Scarff/AP/TT
Sport
Sport Ett fullspäckat landslagsår ska kombineras med Champions League, Premier League och inhemska cuper.
Det hektiska spelschemat påverkar fotbollsstjärnorna både mentalt och fysiskt, anser Chelseatränaren Thomas Tuchel.
– Om du spelar 1 000 matcher under ett år kan det bli lite jobbigt, säger tysken.

När Romelu Lukaku värvades till Chelsea i somras inledde anfallaren med att göra mål i sina fyra första matcher för Londonklubben, men nu har den belgiska landslagsstjärnan gått mållös i sex raka matcher.

En orsak är det hektiska spelschemat, menar Chelseatränaren Thomas Tuchel.

– Han spelade för många matcher över sommaren. Det är svårt att avgöra om han verkligen behöver en paus eller om vi behöver ha honom ute på planen, säger Tuchel på en digital presskonferens inför onsdagens Champions League-möte hemma mot Malmö FF.

"Kan vara uttröttande"

Det är inte enbart Lukaku, vars Belgien nådde EM-kvartsfinal i somras, som drabbas av alla matcher. Tuchel tar upp att exempelvis även Mason Mount (England) och Jorginho (Italien) tar ett stort ansvar i sina landslag.

– De gör det gärna och älskar det, men om du spelar 1 000 matcher under ett år kan det bli lite jobbigt, säger Chelseatränaren.

Förutom sommarens EM-mästerskap har det under hösten spelats VM-kval och Nations League, men det är inte enbart fysiskt som spelarna påverkas, menar Tuchel.

– De reser genom tidszoner, byter hotell, är hemma någon dag och kan träffa familjen. Sedan är det ett nytt hotell och nya matcher i ligan. Det kan vara uttröttande, säger han.

Tomasson: "Alldeles för många matcher"

Tuchel får medhåll av Malmötränaren Jon Dahl Tomasson.

– Vi måste vara ärliga – i Europa har vi alldeles för många matcher för spelarna. Vi vet det, alla vet det, säger dansken på en presskonferens på Stamford Bridge.

Han lyfter fram MFF-spelaren Anel Ahmedhodzic som ett exempel. Mittbacken är avstängd mot Chelsea på grund av ett rött kort senast mot Zenit S:t Petersburg, men kunde inte heller spela mot Östersund i lördags på grund av en känning. Då hade han precis kommit tillbaka till MFF efter VM-kvalmatcher med sitt Bosnien-Hercegovina borta mot Kazakstan och Ukraina.

– När du spelar för ett landslag kostar det mycket energi att resa runt. Han reste i en evighet över Europa, säger Tomasson.

Kritiserar svenska schemaläggare

När han får frågan om vilka matcher som ska stryka på foten väljer dansken att skicka en passning till de som lägger spelschemat hemma i Sverige.

– Först och främst ska man alltid vara medveten om att när du kvalificerar dig för Champions League i Sverige måste du alltid ta det i beaktande när du lägger ett spelschema. Om du vill ha (rankning)poäng till ditt land, säger Jon Dahl Tomasson.

I grupp H av Champions League har Chelsea inlett med en 1–0-seger mot Zenit S:t Petersburg och en 0–1-förlust mot Juventus. Onsdagens motståndare Malmö FF har 0–7 i målskillnad efter två raka stjärnsmällar mot Juventus och Zenit.

Daniel Kihlström/TT

Sport

Dahlqvists succé fortsätter – vann igen

Maja Dahlqvist i Ruka förra veckan.
Foto: Torstein Bøe/NTB/TT
Sport
Sport Maja Dahlqvists succé fortsätter. Hon följde upp premiärsegern i Ruka med att vinna dagens sprintlopp i Lillehammer.

Dahlqvist vann före amerikanskan Jessie Diggins och norskan Tiril Udnes Weng.

– Det var tufft på upploppet, mycket hårdare än i Ruka, säger Dahlqvist i segerintervjun.

Diggins var 35 hundradelar efter Dahlqvist och Weng ytterligare en halv sekund efter.

Emma Ribom kom fyra. Hon missade premiären på grund av förkylning.

Dahlqvist var överlägsen i Lillehammer – var snabbast i kvalet och i sina kvarts- och semifinalheat.

För förra veckans sprinttvåa, Johanna Hagström, tog det tvärstopp i semifinalen då slovenskan Annamarija Lampic trampade på hennes skidor och hon föll.

Rättad: I en tidigare version uppgavs fel tid för kvartsfinalerna. Rätt är 12.30.

Ingela Ahlberg/TT

Sport

Grates revansch – klar för sprintfinal

Marcus Grate i Ruka förra veckan.
Foto: Torstein Bøe/NTB/TT
Sport
Sport

I skidsprintpremiären i Ruka i förra veckan missade Marcus Grate chansen att ta sig till final då han åkte ihop med landslagskollegan Anton Svensson.

I Lillehammer fick han sin revansch. Grate vann sin semifinal och är klar för final.

I finalen är den norske skidstjärnan Johannes Høsflot Klæbo favorit.

Ingela Ahlberg/TT

Sport

Kindberg friad i hovrätten: "Stor lättnad"

Daniel Kindberg, tidigare ordförande för Östersund, på väg till förhandlingar i hovrätten i Sundsvall i höstas. Arkivbild.
Foto: Mats Andersson/TT
Sport
Sport Hovrätten friar Östersund FK:s tidigare ordförande Daniel Kindberg och de två medåtalade från åtalet om grov ekonomisk brottslighet.
– Det är naturligtvis en stor lättnad för min klient, säger Kindbergs advokat Olle Kullinger.

Olle Kullinger säger till TT att utslaget var vad han förväntat sig.

– Utifrån den upplevelse jag hade vid förhandlingen är det så att de påståenden man lämnat inte på tillräckligt sätt underbyggs av bevisning.

TT: Har du varit i kontakt med din klient nu?

– Ja, och domen är naturligtvis en stor lättnad för honom, säger Olle Kullinger.

Lika stor som lättnaden är hos försvaret är besvikelsen hos åklagare Niklas Jeppsson.

– Spontant är jag besviken, jag hade förväntat mig en fällande dom, säger Niklas Jeppsson till TT.

Höga beviskrav

Han konstaterar att det alltid är höga beviskrav i brottmål.

– Men jag tycker att hovrätten lägger en väldigt hög nivå.

När det gäller att eventuellt få Högsta domstolen att pröva målet säger han:

– Man ska ha klart för sig att det är få mål som kommer till Högsta domstolen och de ska ha ledning för framtida rättstillämpning. Om den här domen ska överklagas är en fråga för Riksåklagaren, säger Niklas Jeppsson.

Hovrätten för Nedre Norrland river helt upp Ångermanlands tingsrätts dom från 2019 där Daniel Kindberg dömdes till tre års fängelse och näringsförbud i fem år för bland annat grov trolöshet mot huvudman och grovt bokföringsbrott. Vinningen av brotten hade enligt domen till stor del slussats in i fotbollsklubben Östersunds FK, där Daniel Kindberg var ordförande.

"En rättsskandal"

Direkt efter tingsrättsdomen kallade Daniel Kindberg till en presskonferens i Stockholm där han meddelade att den fällande domen skulle överklagas. Han kallade den en "ren rättsskandal" och sade sig vara redo att ta strid.

– Jag kommer aldrig att ge mig, sade han.

Efter flera fördröjningar kom målet så upp till prövning i Hovrätten för Nedre Norrland i höstas. Åklagaren yrkade på strängare straff och Kindberg och hans medåtalade yrkade på att frikännas.

Daniel Kindberg sade till TT några dagar innan förhandlingen i hovrätten skulle inledas att de drygt tre år som gått sedan han först anhölls varit svåra.

– Jag har i stort sett suttit i fängelse i tre och ett halvt år. Fotboja vore att vara fri jämfört med den situation jag befinner mig i. Det behöver man inte vara någon hjärnkirurg för att förstå, sade Daniel Kindberg.

"Uppenbarligen fel"

Den första dagen i hovrätten förklarade han kortfattat varför han överklagat tingsrättens dom och hoppades att bli friad.

– För det är uppenbarligen fel, sade han på väg in till förhandlingen.

Och Hovrätten för Nedre Norrland håller alltså med om det och friade i dag Daniel Kindberg och de två medåtalade männen på alla åtalspunkter.

Hovrätten skriver i ett pressmeddelande om hur de bedömt åklagarens påstående om att de tre åtalade på olika sätt medverkat till att osanna fakturor utfärdats för arbete som inte utförts inom Stadsdel Norr i Östersund.

"Åklagaren har alltså inte bevisat sitt påstående att inget arbete har utförts. Det går inte heller att göra en tillräckligt säker bedömning av hur mycket av arbetet enligt fakturorna som har utförts, bland annat med hänsyn till vittnenas begränsade möjligheter att göra säkra iakttagelser av hela området och den stora osäkerheten kring olika tidpunkter."

Hovrätten är enig i sin bedömning.

Av tingsrätten dömdes Daniel Kindberg 2019 till tre års fängelse och näringsförbud i fem år. Rätten fann honom skyldig till två fall av trolöshet mot huvudman, ett fall av grov trolöshet mot huvudman, två fall av medhjälp till grov trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott och medhjälp till grovt bokföringsbrott.

Han dömdes även att, tillsammans med de två medåtalade männen, betala skadestånd på omkring 13 miljoner kronor till de företag, Östersundshem och Fältjägaren, som varit föremål för den ekonomiska brottsligheten.

TT har sökt domarna i målet som enligt hovrätten inte är tillgängliga för att kommentera domen i dag.

Beatrice Nordensson/TT

FAKTA

Fakta: Kindberg, ÖFK och brotten – detta har hänt

Östersunds FK bildades 1996 som ett samarbete mellan IFK Östersund, Ope IF och Östersund/Torvalla FF. Klubben spelade sina första matcher i division 2 Norrland året därpå.

Daniel Kindberg blev ordförande för Östersund 2010. Året därpå anställdes den brittiske tränaren Graham Potter. Han ledde klubben till superettan 2012 och vidare till allsvenskan 2015.

2017 vann ÖFK Svenska cupen, vilket ledde till kval till Europa League där klubben gjorde succé och gick vidare till gruppspelet. I slutspelet blev dock Arsenal Östersundslaget övermäktigt.

I april 2018 anhölls Daniel Kindberg misstänkt för ekonomisk brottslighet. Kort därefter sade Daniel Kindberg upp sig från jobbet som vd för Östersundshem. Han tog också timeout från sitt uppdrag som ordförande för ÖFK.

Daniel Kindberg släpptes från häktet efter två dagar, men misstankarna mot honom kvarstod och stärktes under tiden, enligt Ekobrottsmyndigheten.

Måndagen den 10 december 2018 väckte åklagaren Nicklas Jeppsson åtal mot Daniel Kindberg och ytterligare två män. Åtalspunkterna var bland annat grov trolöshet mot huvudman och grovt bokföringsbrott.

Den 5 september inleddes rättegången mot ÖFK:s före detta ordförande och de andra två männen, i Ångermanlands tingsrätt.

Samtidigt gick det allt sämre för ÖFK i allsvenskan. Klubben blödde ekonomiskt och arbetade för att undvika konkurs.

Den 5 november 2019 dömde Ångermanlands tingsrätt Daniel Kindberg till tre års fängelse och näringsförbud samt att solidariskt betala 13 miljoner kronor i skadestånd till de bolag som drabbats av brottsligheten.

Svenska fotbollförbundet meddelade den 26 november 2019 att Östersund FK Elitfotboll AB inte beviljades elitlicens inför 2020. Orsaken var att klubben inte uppfyllde de ekonomiska krav som ställdes på klubbar som ska spela i allsvenskan.

ÖFK överklagade beslutet om den indragna licensen och presenterade en ekonomisk plan, som bland annat innefattade en ny utländsk, icke namngiven, storsponsor, som skulle garantera driften av klubben den kommande säsongen.

Den 23 december meddelade Överklagandenämnden sitt beslut: ÖFK:s överklagan bifölls, vilket innebar att klubben behöll sin elitlicens – och sin allsvenska plats.

Med den räddade elitlicensen slutade ÖFK på 13:e plats i allsvenskan 2020. I år åkte klubben ur allsvenskan och får nästa år spela i superettan.

Tingsrättens dom överklagades av alla parter och den därpå följande förhandlingen i hovrätten för nedre Norrland i Sundsvall avslutades den 6 oktober.

Den 3 december 2021 friade Hovrätten för Nedre Norrland de tre åtalade på samtliga åtalspunkter.

Sport

Minns du SM-guldstriderna under 2000-talet?

Trotjänaren Daniel Tjernström lyfter Lennart Johanssons pokal efter 2–1-segern i guldmatchen mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi 2009. Arkivbild.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Sport
Sport Kommer du ihåg Joakim Sjöhages guldmål för Elfsborg, "Slaget om Skåne" eller AIK:s vändning i guldmatchen mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi?
Under 2000-talet har allsvenskan levt ända in i slutomgången tio gånger – så här gick det till när vi fick en svensk herrmästare i fotboll under dessa säsonger:

2019: Djurgården 66 poäng – MFF och Hammarby 65.

Djurgården hade tre poäng till godo på jagande Malmö FF och Hammarby, som båda hade bättre målskillnad än serieledaren. Och 65 spelminuter in på slutomgången var MFF mästare, men då kvitterade Mohamed Buya Turay till 2–2 för Djurgården borta mot IFK Norrköping. Stockholmslaget hämtade ikapp från ett 0–2-underläge och tog poängen som krävdes för att hålla MFF och Hammarby, som båda vann stort, bakom sig.

2018: AIK 67 poäng – IFK Norrköping 65.

Han anslöt till AIK från Oddevold i division 1 – åtta månader senare avgjorde försvararen Robin Jansson allsvenskan. Solnaklubben behövde en poäng borta mot Kalmar, men det blev tre poäng sedan Jansson nickat in segermålet och säkrat AIK:s tolfte SM-guld. Norrköping vann sin match mot Häcken, men det räckte endast till en andraplats.

2015: IFK Norrköping 66 poäng – IFK Göteborg 63, AIK 61.

IFK Norrköping, IFK Göteborg eller AIK? Svaret blev "Peking". Med en poängs försprång inför den sista omgången pallade IFK Norrköping för pressen och slog Malmö FF – som fick Markus Rosenberg utvisad efter fem minuter – på bortaplan med 2–0 och det första SM-guldet sedan 1989 var i hamn.

2012: Elfsborg 59 poäng – Häcken 57, MFF 56.

När Elfsborg endast nådde 1–1 mot Åtvidaberg i den sista omgången hade det räckt med en MFF-seger borta mot AIK för att SM-guldet skulle hamna i Skåne. En chans Malmö aldrig tog. AIK vann med 2–0 i den sista allsvenska matchen någonsin på Råsunda – och SM-guldet hamnade i Borås.

2010: Malmö FF 67 poäng – Helsingborg 65.

Slaget om SM-guldet blev även slaget om Skåne. Ärkerivalerna Malmö FF och Helsingborg stod båda på 64 poäng inför den sista omgången, men MFF hade tio mål till sin fördel. Redan innan paus hade Malmö via en 2–0-ledning tagit knäcken på både motståndaren Mjällby och Helsingborg på Olympia. Helsingborg fick aldrig hål på Kalmar (0–0) och fick nöja sig med stora silvret.

2009: AIK 61 poäng – IFK Göteborg 57.

AIK ledde med en poäng inför säsongens sista match – och där väntade titelutmanaren IFK Göteborg på Gamla Ullevi. Blåvitts Thomas Olsson gav hemmalaget ledningen med knappa kvarten kvar av första halvlek och i det läget var Blåvitt mästare. I andra akten tog AIK tillbaka SM-guldet – redan i och med Antonio Flávios kvittering var Solnaklubben mästare. Trotjänaren Daniel Tjernström skickade för säkerhets skull in 2–1 i slutskedet.

2008: Kalmar 64 poäng – Elfsborg 63.

Det var aldrig riktigt spännande inför den sista omgången. Elfsborg skulle hämta in tre poäng och nio mål på Kalmar under säsongens sista 90 minuter. Boråslaget vann med 2–1 mot Gefle, men Kalmar spelade 2–2 borta mot Halmstad och fick fira sitt första – och hittills enda – SM-guld på Örjans vall.

2007: IFK Göteborg 49 poäng – Kalmar 48, Djurgården 46.

Regnet vräkte ner och vinden var iskall över Ullevi. Det hindrade inte IFK Göteborg från att säkra sitt första SM-guld på elva år via 2–0 hemma mot Trelleborg inför 41 000 åskådare. Blåvitt och Djurgården stod båda på 46 poäng inför avgörandet, men Göteborg hade fyra plusmål till godo. Fem minuter in på slutomgången fick Djurgården reda på att Blåvitt hade tagit ledningen och det tog knäcken på Stockholmslaget, som föll med 0–1 mot jumbon Brommapojkarna. Kalmar var också med i guldstriden, men segern mot AIK räckte endast till en andraplats.

2006: Elfsborg 50 poäng – AIK 49.

En framrusande Joakim Sjöhage behövde bara trycka in guldmålet i öppen bur sedan Mathias Svensson, med en läcker sidledsnick, överlistat Pa Dembo Touray i Djurgårdsmålet. Målet blev det enda på Borås arena och Elfsborg behöll sitt enpoängsförsprång till ett jagande AIK. SM-guldet var Elfsborgs första på 45 år.

2004: Malmö FF 52 poäng – Halmstad 50.

Malmö FF var tvåa bakom Halmstad inför avgörandet. Men hemma på Örjans vall nådde HBK bara 1–1 mot IFK Göteborg, efter att Magnus "Ölme" Johansson kvitterat på straff för gästerna. När Jon Inge Høiland samtidigt gjorde MFF:s 1–0 mot Elfsborg blev det guldfirande på Malmö stadion.

Rättad: I en tidigare version saknades information om det allsvenska året 2018. Det är nu tillagt. Och rätt antal gånger som guldstriden levt till sista omgången är tio.

Daniel Kihlström/TT

Skyttekungen Emir Kujovic, nuvarande förbundskaptenen Janne Andersson, lagkaptenen Andreas Johansson och Nicklas Bärkroth firar SM-guldet för IFK Norrköping borta mot Malmö FF 2015. Arkivbild.
Skyttekungen Emir Kujovic, nuvarande förbundskaptenen Janne Andersson, lagkaptenen Andreas Johansson och Nicklas Bärkroth firar SM-guldet för IFK Norrköping borta mot Malmö FF 2015. Arkivbild.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Målvaktsveteranen Bengt Andersson fick avsluta karriären med ett SM-guld 2007. IFK Göteborg säkrade guldet inför över 41 000 på ett regnpiskat Ullevi. Arkivbild.
Målvaktsveteranen Bengt Andersson fick avsluta karriären med ett SM-guld 2007. IFK Göteborg säkrade guldet inför över 41 000 på ett regnpiskat Ullevi. Arkivbild.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Joakim Sjöhage gjorde matchens enda mål hemma mot Djurgården och sköt SM-guldet till Elfsborg 2006. Arkivbild.
Joakim Sjöhage gjorde matchens enda mål hemma mot Djurgården och sköt SM-guldet till Elfsborg 2006. Arkivbild.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Sport

Rapport: EM-huliganer skapade livsfara

Engelska supportrar på Wembleys läktare i EM-finalen. Arkivbild.
Foto: Andy Rain/AP/TT
Sport
Sport Tusentals supportrar forcerade ingångarna och tog sig in på EM-finalen på Wembley i juli.
Nu har en utredning gällande kaoset färdigställts.
"En minoritet av Englands fans förvandlade en dag av nationell stolthet till en dag av skam", skriver Louise Casey i rapporten.

Före avspark i EM-finalen mellan hemmanationen England och Italien uppstod tumult bland supportrarna utanför nationalarenan.

I efterhand visade det sig att engelska landslagssupportrar utan biljetter försökt tvinga sig in på arenan.

I utredningen framkommer det att omkring 2 000 obehöriga fans lyckades ta sig in på arenan – i många fall med hjälp av våld.

"Riskerade liv"

"Uppförandet från en stor minoritet av Englands supportrar var inte bara skamligt, utan utsatte människor för livsfara på ett hänsynslöst sätt", skriver Louise Casey, en erfaren före detta regeringstjänsteman, som lett utredningen.

Utredningen konstaterar att det är ett "kollektivt misslyckande" som tillät kaoset att utbryta.

Den uppeldade stämningen utanför Wembley, där över 100 000 supportrar samlats trots att coronarestriktioner fortfarande gällde, gav bränsle till atmosfären.

Dessutom saknades flera erfarna vakter på grund av pandemin.

"Vilket lämnade organisationen kring Wembley i ett sårbart tillstånd när de konfronterades med den mest aggressiva och bråkiga publik som Wembley någonsin upplevt", skriver Louise Casey.

Hårdare tag

Vidare anser hon att det engelska fotbollsförbundet (FA) och Wembley borde ta hårdare tag mot supportrar som inte sköter sig.

"FA och Wembley, tillsammans med andra parter, borde visa mer handlingskraft och radera sådant beteende från fotbollen, genom att vägra släppa in supportrar som skriker förolämpningar och/eller är synbart påverkade av alkohol och/eller droger".

FA:s vd Mark Bullingham:

"Inget evenemang är uppstyrt för att kunna hantera sådant skamligt beteende från tusentals supportrar utan biljetter. Vi måste på ett kollektivt plan se till att detta aldrig inträffar igen", säger han i ett uttalande.

Italien vann finalen på straffar sedan matchen slutat 1–1 efter full tid.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Spincasino.se

Sverige agerar annorlunda än omvärlden i corona-tider!

Spincasino.se Många delar av världen står och gapar över hur få åtgärder vi i Sverige har gjort i jämförelse med omvärlden när det kommer till covid-19 pandemin. Många länder har undrat om Sverige är ute efter att göra sig av med sina egna invånare och att vi kan klassas som ansvarslösa. Trots detta så fortsätter vi svenskar att ta det relativt lugnt och de allra flesta tycker inte att det är kul och vill helst att allt ska bli som vanligt, men alla hjälps åt och gör det bästa av situationen.

Svenskarna tycks lita på sina medmänniskor

Vad beror lugnet vi bär på egentligen, när resten av jorden skakar av rädsla? En teori kan vara att vi i Sverige är väldigt solidariska och hjälps åt när det gäller och har tillit till varandra. Vi har dessutom levt väldigt bra så alla generationer som lever idag har varit fria från krig och fattigdom. Länder som har misär nära i sina minnen tenderar att reagera starkare i krissituationer, vilket inte alls är konstigt.

Vi svenskar litar på att de som är sjuka håller sig hemma och gör även detsamma själva om vi har symptom. Vi hjälper våra familjemedlemmar att handla om de är sjuka och luft-kramas från 2 meters avstånd för att inte råka smitta varandra även då vi inte ens har symtom själva, bara för att vi vill skydda våra älskade familjemedlemmar i riskgrupperna. Vissa tanter sitter i dörröppningarna i hyreshusen och stickar tillsammans. Mormödrar skickar brev till sina barnbarn som barnen får svara på i väntan på att snart återförenas igen. Det är något väldigt älskvärt över vår tillit till varandra och vår tro på att “allting ordnar sig alltid” är stark även i svårare tider!

Saker att göra under karantän:

1. Lär dig något nytt - Varför inte använda tiden till något vettigt och googla eller youtuba jordens historia eller deep-diva i något som du vill lära dig mer om som t.ex matlagning, odling, pyramiderna i Egypten, kvantfysik - ja bara fantasin sätter gränser.

2. Spela spel - Varför inte ta fram gamla sällskapsspel eller spelen du spelade när du var liten? Kanske har du ett super Nintendo som ligger och skräpar och är laddad för lite Mario? Eller spela något från datorn eller satsa på att snurra några spins online.

3. Meditera - stäng av ljuden och låt ditt sinne vila, sätt dig ner, gärna i soluppgången och lyssna på ljudet från naturen. Kanske kan du höra fåglarna kvittra, en bäck som porlar. Sätt dig i stillheten och var mottaglig en stund och låt dig själv slappna av i både knopp och kropp.

4. Skaffa en ny hobby - Släpp Netflix för en stund, varför inte skaffa en ny hobby där du kan uttrycka dig? Det kan vara allt från sång, dans, konst, matlagning, sy, skapa smycken etc. Att skapa gör oss lyckliga!

5. Plantera blommor - Det är äntligen vår och det är dags att förodla alla grönsaker och örter inför sommaren. Eller varför inte plantera om och ta sticklingar på redan existerande växter i hemmet? Att sätta händerna i jord har vetenskapligt visat sig vara lugnande och helande för oss - vad väntar du på? Back to nature!

Sport

Stjärnan kan spela när MFF ska säkra guldet

Malmö FF-målvakten Johan Dahlin ger klartecken för spel i lördagens avgörande allsvenska omgång hemma mot Halmstad.
Foto: Johan Nilsson/TT
Sport
Sport

Malmö FF-målvakten Johan Dahlin ger klartecken för spel i lördagens guldavgörande hemma mot Halmstad. Han byttes ut i paus i förra omgången borta mot Kalmar (1–0) på grund av skada.

– Det har varit en kamp mot klockan. Det är de här matcherna man vill spela. Det har inte varit oroligt, men frustrerande att det inte har släppts, säger Dahlin efter fredagsträningen.

MFF leder allsvenskan inför den sista omgången med två poäng före AIK, som möter Sirius på hemmaplan. Tack vare en bättre målskillnad räcker det med oavgjort för Malmö för att försvara SM-guldet från i fjol.

Daniel Kihlström/TT

Sport

Rangnick: Omöjligt att tacka nej till United

Ralf Rangnick. Arkivbild.
Foto: Jens Meyer/AP/TT
Sport
Sport Ralf Rangnick nobbade Chelsea i januari.
Men när Manchester United hörde av sig efter att Ole Gunnar Solskjær fått sparken kunde tysken inte tacka nej.
– När Manchester United erbjuder en sådan roll, är det omöjligt att säga nej, säger han inför helgens debut.

Det var efter att Frank Lampard blivit sparkad av Chelsea i januari som Londonklubben hörde av sig till Ralf Rangnick. Men den tidigare Leipzigtränaren valde att avstå.

– När Chelsea kontaktade mig pratade de bara om att bli tillfällig tränare i fyra månader, och där fanns inga planer på något samarbete utöver det, säger han.

Med United var det annorlunda. Den 63-årige tränaren kommer att leda laget säsongen ut och sedan finnas kvar i en rådgivarroll i ytterligare två år.

– När allt kommer omkring: När Manchester United erbjuder en sådan roll, är det inte möjligt att säga nej, säger Rangnick.

Han var på plats på Old Trafford och såg sitt nya lag besegra rivalen Arsenal med 3–2 på torsdagskvällen. Hemmamatchen mot Crystal Palace på söndag blir hans första match på tränarbänken för Premier League-jätten.

Och Rangnick är optimistisk.

– Jag tycker att truppen som Jürgen Klopp tog över i Liverpool definitivt inte var bättre än truppen som jag har tagit över här i Manchester United, säger han.

Sport

TT-FLASH: Kindberg frias i hovrätten

Sport
Sport Hovrätten friar Östersund FK:s tidigare ordförande Daniel Kindberg från åtalet om ekobrott.
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL