Svalöv

Väg 108 stängdes av efter olycka

Svalöv
Norrvidinge En trafikolycka med ett mindre motorfordon skedde vid 11-tiden på väg 108 i Norrvidinge. Vägen var tillfälligt avstängd under räddningsarbetet.

SOS larmades vid klockan 10.56 på fredagen om en singelolycka på väg 108 nära Norrvidinge församlingshem. En moped eller mc ska ha varit inblandad.

– Jag vet inte om man har kört omkull eller andra omständigheter än, säger Filip Annas, presstalesperson hos polisen i region Syd.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter övergår prenumerationen till ordinarie pris 119 kr/mån. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill. Vänligen notera att fr.o.m. 14 januari 2022 ansvarar Bonnier News AB för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Svalöv

Stal hänglås vid konstgräs

Svalöv
Svalöv

TECKOMATORP. Ett hänglås är uppsatt in till konstgräsplanen i Teckomatorp för att obehöriga inte ska komma in.

Nu är det försvunnet och det uppdagades, när spelare skulle in på planen och lira.

Låset var uppsatt på de grindar som leder in till planen.

Svalöv

Bilar körde ihop på väg 17

Svalöv
Svalöv

TECKOMATORP. En bilförare var inte tillräckligt vaksam när han skulle köra ut på väg 17 från Teckomatorp.

Väl ute på vägbanan kom en annan bilist och för att undvika en krock styrde denne över på andra väghalvan.

Bilarna körde dock ihop och en hel del plåtskador uppstod.

Ingen person kom till skada vid händelsen, men en av förarna är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik.

Svalöv

Kågerödsbo nära bli lurad av nätskojare

Svalöv
Svalöv

KÅGERÖD. En kvinna i 50-årsåldern har blivit utsatt för både olovlig id-hantering och försök till bedrägeri sedan någon okänd försökt handla via hennes bankkonto.

En dag damp det ner en kreditupplysning som visade att personer försökt handla på hennes konto.

Nu insåg kvinnan att något inte stämde, kontaktade företaget, förklarade situationen och har samtidigt gjort en polisanmälan.

Svalöv

Svalt intresse inför folkomröstningen

Sofia Börjesson och dottern Emily
Foto: Jeanette Thelander
Svalöv
Svalöv Folkomröstning... Jo, något har kommit i postlådan, drog sig de flesta till minnes när frågan kom på tal i centrala Svalöv under gårdagen. Men få var inställda på att gå och rösta ja eller nej till till förändrad bolagsstyrning på söndag.

– Jag har bott i eget hus i Marieholm i 50 år, men jag tänker inte gå och folkomrösta, sade Knud Pedersen utan darr på stämman. Det känns inte som att det är någonting som berör mig direkt.

Knud Pedersen
Knud Pedersen har bott i Marieholm i 50 år, men tänker inte rösta i folkomröstningen.
Foto: Jeanette Thelander

Indu Nepal hänger en kasse med matvaror på cykelstyret utanför affären och är på väg hem. Hon får tänka en god stund innan hon vagt påminner sig om att det kanske kommit information om en folkomröstning i brevlådan.

– Jag är inte så insatt. Men om ny bolagsstyrning innebär att det blir effektivare så är det kanske bra. I dag tar allting så lång tid i Svalöv, till exempel om man vill byta lägenhet. Det skulle behövas lite mer action i den här kommunen!

Nej, något större intresse verkar inte den annalkande folkomröstningen väcka bland kommuninvånarna. Detta trots att uppslutningen kring folkinitiativet var god för snart ett och ett halvt år sedan.

Det krävdes att minst tio procent av de röstberättigade kommuninvånarna skulle skriva under för att kommunfullmäktige skulle pröva frågan om folkomröstning, vilket motsvarades av ungefär 1100 underskrifter. 15 juni 2020 lämnade ”rosa västarna” över 1730 namnteckningar till kommunfullmäktige.

Thomas Henriksson
Thomas Henriksson ska nog ta sig till valurnan på söndag.
Foto: Jeanette Thelander

– Det är ingenting som man pratar om särskilt mycket i min bekantskapskrets, säger Thomas Henriksson. Men visst, jag jobbar visserligen i Malmö, kanske är det mer prat om det här i Svalöv.

Att en folkomröstning kostar en del pengar är värt att betänka, menar han. Enligt Sveriges kommuner och regioner kostar en folkomröstning i genomsnitt 34 kronor per medborgare, vilket i Svalövs fall skulle motsvara drygt 485 000 kronor.

– Kanske hade pengarna gjort bättre nytta inom skolan eller äldreomsorgen, funderar Thomas Henriksson. Men nu när vi pratat om folkomröstningen så ska jag nog sätta mig in i frågan och gå och rösta på söndag också!

Sanela Smajlovic
Sanela Smajlovic vill gärna ha besök i vallokalen på söndag.
Foto: Jeanette Thelander

Sanela Smajlovic känner till folkomröstningen väl och kommer garanterat att vara på plats i vallokalen i helgen.

– Jag ska jobba som röstmottagare för första gången, så jag hoppas att det kommer många. Men risken är kanske att det blir lite lågt valdeltagande, inte minst eftersom folkomröstningen sköts upp ett år i och med pandemin.

Ann-Christine Nilsson
På söndag jobbar Ann-Christine Nilsson som röstmottagare under folkomröstningen.
Foto: Jeanette Thelander

Hennes kollega Ann-Christine Nilsson, var röstmottagare under senaste EU-valet och är benägen att hålla med.

– Folkomröstningen är ingen stor snackis, jag tror att folk i allmänhet vet för lite om frågan tyvärr.

Bo Persson
Bo Persson tänker rösta nej i folkomröstningen.
Foto: Jeanette Thelander

Bo Persson har sin åsikt glasklar och kommer absolut att rösta på söndag.

– Jag ska rösta nej! Jag tycker det är osnyggt av kommunen att skatteplanera. Men egentligen tycker jag det är värre att de höjer VA-taxan med nio procent. Här i Svalöv har vi det dyraste vattnet i Skåne. De säger att reningsverket ska ses över, men man måste väl ha framförhållning och planera bättre inför sådana utgifter? frågar han retoriskt.

Svalöv

Risk för svårtytt resultat

Statsvetaren Anders Sannerstedt ser fram emot en spännande mandatperiod i Lund.
Svalöv
Svalöv En organisationsfråga kring kommunens bolag är en ovanlig fråga att folkomrösta om. Det finns risk för att valdeltagandet blir lågt, varnar Anders Sannerstedt, docent i statsvetenskap vid Lunds universitet.

– Rekordvaldeltagande är föga sannolikt. Det handlar om en ovanlig fråga så den är inte lätt för de stackars kommuninvånarna att ta ställning till, menar han.

Anders Sannerstedt har ett särskilt intresse för just kommunala folkomröstningar och menar att de i de flesta fall handlar om konkreta frågor. En kommundelning eller en kommunsammanslagning är den klassiska folkomröstningsfrågan på kommunal nivå.

– Men det kan också handla om en sakfråga som engagerar många, till exempel om man ska bygga ett fängelse i Svedala eller om man ska sälja ut det kommunala energibolaget i Helsingborg. Då kan valdeltagandet bli högt, säger Anders Sannerstedt.

Ett lågt valdeltagande ger inte en folkomröstning det vägledande resultat som många kanske hoppas på, enligt Anders Sannerstedt.

– Om det är högt tryck kring en fråga och högt valdeltagande - då är det svårt att gå emot resultatet. Men om det i Svalöv till exempel blir lågt valdeltagande och resultatet kanske blir jämnt mellan ja och nej, då kan resultatet bli svårt att tyda.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Zervant

Skapa den perfekta fakturan

Zervant

En stor del av att driva ett företag går ut på att skicka och ta emot fakturor. Trots att en faktura oftast bara uppfattas som en begäran om en betalning så har den lite större betydelse än så, och den fakturamall som du använder kan komma att ha en stor påverkan på hur företaget uppfattas.

Med en välgjord faktura kan du ge så mycket mer än en betalningsuppmaning då du skickar fakturan till din kund, och alltså ge ett gott intryck utan att behöva kommunicera särskilt mycket. I den här artikeln sammanfattar vi de allra viktigaste punkterna då du ska skapa en faktura i ditt företag, och vad du bör tänka på för att den ska bli perfekt!

Fakturans innehåll

För att fakturan ska vara så korrekt och professionell som möjligt bör den innehålla en del specifika punkter. Det finns till och med en lag hos Skatteverket som talar för att en faktura måste innehåll vissa punkter, så som datum, löpnummer, företagets och kundens namn, och betalningssumman för varorna/ tjänsten.

Annat innehåll som stärker fakturan och gör den mer trovärdig är om du adderar företagets logga, beskriver den försäljning eller de produkter som fakturan berör på ett klart och tydligt sätt, vilka betalningsvillkor som gäller, och att samtlig information är välordnad. Du bör också skriva med dina och kundens uppgifter.

Innehållet på en faktura kan såklart variera beroende på vilket företag det gäller och vad fakturan berör, men dessa punkter är något som alla företag kan ta del av för att skapa pålitliga och professionella fakturor. Det kan absolut vara värt att lägga ner lite extra tid på innehållet i och med att det kan höja företaget och dess ansikte utåt.

Skicka faktura

Hur du skickar fakturan till kunden kan också vara avgörande för det intryck den ger. Det handlar om att skapa ett professionellt helhetsintryck där du vill övertala kunden att du har koll på vad sysslar med, och då krävs det att samtliga steg hanteras på ett smidigt och säkert sätt för båda parter.

Kommunikation mellan kund och företag är A och O, där fakturan ofta står för en stor del av den kommunikativa delen. Genom att skapa en välgjord faktura med ett korrekt innehåll som du sen skickar på ett lätthanterligt sätt kan du ge ett proffsigt intryck utan att behöva kommunicera särskilt mycket.

Skapa e-faktura

Ett väldigt smidigt och lätthanterligt sätt att hantera din fakturering är att skicka din faktura som e-faktura, alltså en elektronisk faktura. E- fakturering blir allt vanligare i vårt digitala samhälle, just för att det är ett smart och enkelt sätt att sköta sin fakturahantering på.

Bara de senaste åren har man sett en markant ökning när det kommer till e-fakturering och försändelser av e-fakturor mellan olika företag och kunder. Enligt en rapport från Svenska Bankföreningen skickades det år 2017 omkring 138 miljoner e-fakturor, och redan år 2018 hade den siffran stigit till omkring 148 miljoner e-fakturor.

Faktureringsprogram

Med den påtagliga ökningen av e-fakturering runt om i världen finns det ingen tvekan om att det anses vara ett praktiskt och smidigt sätt att hantera sina fakturor. Idag finns det en hel del olika faktureringsprogram som erbjuder e-fakturering för olika företag, så att du kan ta din verksamhet till nya nivåer.

Genom att ta del av en faktureringsprogram kan du få hjälp med att skapa korrekta fakturor till alla dina kunder, så att du kan ge ett professionellt och pålitligt intryck bara genom att skicka dina fakturor via e-fakturering. Vi hoppas att den här artikeln kan hjälpa dig då du vill skapa den perfekta fakturan!

Svalöv

Senior Sport School drar igång igen

Nu ska Senior Sport School igång igen. Något som Gun Hedin, Christer Hedin och Jan-Ingvar Persson gillar.
Foto: Foto: Daniel Henriksson
Svalöv
SVALÖV Efter lång väntan är Senior Sport School på väg tillbaka igen.

Ända sedan pandemin bröt ut har arrangemanget för 60+ legat i malpåse, men nu planeras det för fullt.

Hälsoäventyr

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter övergår prenumerationen till ordinarie pris 119 kr/mån. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill. Vänligen notera att fr.o.m. 14 januari 2022 ansvarar Bonnier News AB för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Svalöv

Prova på-turer på Söderåsbanan stoppas

Coronasmittan sätter käppar i hjulet för invigningen av Söderåsbanan i helgen. De planerade prova på-turerna ställs in.
Foto: Johan Nilsson/TT
Svalöv
SVALÖV På lördag invigs Söderåsbanan och det var tänkt att allmänheten skulle kunna åka med på särskilda prova på-turer. Men så blir det inte.

Anledningen är den ökade smittspridningen och de nya restriktionerna som regeringen och Folkhälsomyndigheten presenterade så sent som i tisdags.

– Kollektivtrafiken behövs för dem som verkligen behöver resa. Vi kan inte stå bakom att bjuda in till ett event där en tågresa är en del av eventet - hur trevligt det än hade varit, säger Joakim Nilsson, chef för Svalövs kommuns näringslivsenhet.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter övergår prenumerationen till ordinarie pris 119 kr/mån. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill. Vänligen notera att fr.o.m. 14 januari 2022 ansvarar Bonnier News AB för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Svalöv

Tar nya och friska tag

Anders Andersson och Joy Marcher är nöjda med att äntligen kunna erbjuda ännu mer på Hälsomagasinet. Nu är den crossfitinspirerade anläggningen på Hälsomagasinet.
Foto: Roger Sunesson
Svalöv
SVALÖV Lagom till föreningens 30-årsjubileum nästa år slår Hälsomagasinet på stort.
I dagarna invigs den nya avdelning som riktar in sig på crossfitinspirerade träningar.

- Det här behövs. Vi vill utveckla oss hela tiden och många har efterfrågat den här typen av träning, säger Joy Marcher som basar för verksamheten och arbetsledare Anders Andersson.

Anders Andersson och Joy Marcher är nöjda med att äntligen kunna erbjuda ännu mer på Hälsomagasinet. Nu är den crossfitinspirerade anläggningen på Hälsomagasinet.
Foto: Roger Sunesson
Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter övergår prenumerationen till ordinarie pris 119 kr/mån. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill. Vänligen notera att fr.o.m. 14 januari 2022 ansvarar Bonnier News AB för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL