Lagfarter SkD

241 kvadratmeter stor villa i Höör såld till ny ägare

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Nu är det klart vem som köpt huset på Gamla Bo Sjögården 115 i Höör av Kjell Thomas Ingemar Schelter. Ny ägare är Provenance AB. Priset blev 6 000 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i september 2021. Det 241 kvadratmeter stora huset är byggt 1945 och tomten är nästan 1,4 hektar stor.

Nyligen såldes ett annat hus lite mindre än en kilometer därifrån, på Gamla Bo 680. Där landade priset på 4 600 000 kronor för det 147 kvadratmeter stora huset.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter övergår prenumerationen till ordinarie pris 119 kr/mån. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill. Vänligen notera att fr.o.m. 14 januari 2022 ansvarar Bonnier News AB för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Fartygsbranden under kontroll men inte släckt

Släckningsarbetet vid fartyget Almirante Storni under måndagen.
Foto: Kustbevakningen
Inrikes
Inrikes Med hjälp av flera vattenkanoner, flygplan och drönare fortsätter kampen ombord på det eldhärjade fartyget utanför Göteborg.
– Man håller den under kontroll men man lyckas inte släcka den, säger Erik Österlund vid Kustbevakningen.

Med oförminskad styrka har Kustbevakningens största fartyg Poseidon och Triton tillsammans med flera bogserbåtar fortsatt att pumpa stora mängder vatten över branden på det Liberiaflaggade Almirante Storni.

Branden är långt inne på sitt tredje dygn, men än finns ingen prognos för när elden skulle kunna vara släckt. Det har dock diskuterats om det skulle kunna gå att avlägsna den branddrabbade lasten från fartyget.

– Om man lyckas dämpa branden så pass mycket att man på ett säkert sätt kan ta fartyget till kaj för att lyfta av lasten, det är den möjligheten man har diskuterat, men vi är inte där än, säger Erik Österlund, befäl vid Kustbevakningens ledningscentral.

Larmet från fartyget kom strax före klockan 15 i lördags efter det att besättningen upptäckt en brand på övre däck. Det 177 meter långa fartyget ligger fortsatt ankrat utanför Vinga i Göteborgs skärgård, omringat av fartyg från Kustbevakningen.

Packats i skyddsplast

Det finns flera svårigheter med att släcka branden. Dels är virket tätt packat och inpackat i en skyddsplast som ska tåla väder och vind ute till havs. Under natten mot tisdag har det fortsatt att blåsa ganska kraftigt vilket kontinuerligt ger nytt syre åt elden.

Under måndagen användes både flyg och drönare för att lokalisera brandhärdens exakta läge och för att få bilder och information om värmeförhållandena ombord på fartyget.

– Man hjälper också varandra att dirigera, för man kan inte riktigt själv se var det är bäst att spruta sitt vatten. Man har egentligen lättare att se var de andra fartygen gör bäst nytta någonstans. Så det är ett väldigt gott samarbete över radio där man hjälps åt, säger Erik Österlund.

Säkerhetsbrister

Fartyget fick så sent som för sex veckor sedan kritik för flera brister, bland annat i brandsäkerheten, rapporterar SVT Nyheter.

Enligt ett inspektionsintyg från Storbritannien hittades tio brister, varav tre gällde brandsäkerheten. Hur den pågående branden startat är dock ännu okänt.

Men Kustbevakningen uppger på sin hemsida att själva fartyget aldrig har brunnit utan att det är i lasten det brinner. Fartyget är fortfarande funktionsdugligt, och besättningen på 17 personer finns kvar ombord tillsammans med specialutbildade brandmän och en representant från Kustbevakningen. Med hjälp av en bogserbåt i aktern kan fartyget vridas för att undvika att vindriktningen och röken blir för problematisk för besättningen ombord.

Johanna Engman/TT

Fartygsbranden pågår utanför Vinga i Göteborgs skärgård.
Fartygsbranden pågår utanför Vinga i Göteborgs skärgård.
Foto: Johan Hallnäs

Ekonomi

Uppåt på de asiatiska börserna

Asiens ledande börser inledde tisdagshandeln starkt. Arkivbild.
Foto: Koji Sasahara/AP/TT
Ekonomi
Ekonomi

Asiens ledande börser följer utvecklingen på Wall Street där måndagshandeln avslutades starkt efter rapporter om att coronavirusets omikronvariant kan vara mindre allvarlig än vad man först befarat.

I Tokyo ökade Nikkei 225-indexet liksom det bredare Topixindexet 0,7 procent.

I Hongkong var språnget större och Hang Seng klättrade 1,6 procent.

Kompositindexen i Shanghai och Shenzhen steg 0,6 respektive 0,3 procent.

Utrikes

USA lovar ge Ukraina stöd

Förra gången Rysslands president Vladimir Putin och USA:s president Joe Biden träffades var sommarens möte i Schweiz. Arkivbild.
Foto: Denis Balibouse/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Om Ryssland invaderar Ukraina kommer USA att orsaka ryssarna "allvarlig ekonomisk skada" och öka sin militära närvaro, varnar Vita huset på måndagen – dagen före ett samtal mellan presidenterna Joe Biden och Vladimir Putin.

Under måndagen talade Biden med ledarna för Frankrike, Tyskland, Italien och Storbritannien och man enades om att ha en gemensam strategi rörande Ukraina.

Moskva förnekar alla krigiska avsikter och anklagar väst för provokation.

Utrikes

Juan Carlos kräver immunitet i brittisk domstol

Spaniens förre kung Juan Carlos vill inte hamna i brittisk domstol. Arkivbild.
Foto: Francisco Seco/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Spaniens ex-kung Juan Carlos vill få immunitet i en brittisk domstol efter det att hans förra älskarinna anklagat honom för att ha spionerat och trakasserat henne.

Den danskfödda affärskvinnan Corinna Larsen (också zu Sayn-Wittgenstein) har stämt Juan Carlos i en civil domstol. Men den nu 83-årige förre monarken förnekar anklagelserna och menar att som spansk kunglighet faller han inte inom ramarna för det brittiska rättsväsendet.

Larsen och Juan Carlos hade ett förhållande 2004–2009 och ex-kungen ska ha överöst älskarinnan med gåvor och stora summor pengar. När han försökte återuppta förhållandet och fick nobben hävdar Larsen att Juan Carlos började bete sig obehagligt.

Corrina Larsen anklagar honom för att ha försökt ta sig in i hennes hem, skjutit på övervakningskameror och förstört delar av hennes hem. Enligt Larsens advokater gav Juan Carlos upp sin straffimmunitet när han abdikerade 2014, men enligt kungens försvarare kan han bara åtalas i spansk domstol.

Utrikes

USA:s justitiedepartement stämmer Texas

USA:s biträdande justitieminister Vanita Gupta. Arkivbild.
Foto: Susan Walsh/AP/TT
Utrikes
Utrikes USA:s justitiedepartement stämmer Texas och säger att den republikanskt styrda delstaten med sin nya omritade karta över valkretsar diskriminerar minoriteter och bryter mot rösträttslagen.

– De ändringar i valdistrikten som har godkänts av Texas lagstiftande församling och som har undertecknats av guvernören hindrar svarta och latinoväljare från en rättvis möjlighet att delta i val och att välja sina egna representanter, säger USA:s biträdande justitieminister Vanita Gupta.

Gupta säger att befolkningen i Texas ökade med fyra miljoner människor mellan 2010 och 2020 och att 95 procent av tillväxten kom från minoritetsbefolkningar.

– Texas kommer att få två nya kongressplatser på grund av dess befolkningsökning, som nästan enbart beror på tillväxt i delstatens minoritetsbefolkning, säger hon.

– Men Texas har utformat båda dessa nya platser så att de hamnar i områden med vit majoritetsbefolkning.

Valkartor i USA:s delstater ritas om efter den nationella folkräkning som genomförs vart tionde år.

Justitiedepartementet försöker hindra Texas från att använda de nya valkartorna i kommande val och tvinga delstaten att ta fram nya. USA håller mellanårsval till kongressen 2022 och presidentval 2024.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Apoteum

Fullspektrum CBD-olja: vad du behöver veta

Apoteum Under de senaste åren har populariteten för CBD-olja ökat. Plötsligt legaliseras den i allt fler stater och är lokalt tillgänglig. CBD-industrin har verkligen exploderat och visar inte några tecken på att sakta ner.

Det finns tre huvudtyper av CBD-oljor, nämligen:

– Fullspektrum CBD-olja

– CBD-isolat

– Bredspektrum CBD-olja

I den här artikeln kommer vi att lägga vårt huvudfokus på fullspektrum CBD-olja.

Vad är fullspektrum CBD-olja?

CBD-olja med fullspektrum är den olja som utvinns från Cannabis Sativa, och innehåller alla cannabinoider som finns naturligt i växten.

Fullspektrum CBD-olja skiljer sig från CBD-isolat och bredspektrum CBD-oljorna på fler sätt än ett. För det första så innehåller CBD-isolat endast rent CBD eftersom det är isolerat från de andra komponenterna i plantan.

Å andra sidan är bredspektrum CBD-olja nästan identisk med fullspektrum CBD-oljan. Den enda skillnaden är att bredspektrum CBD-olja inte innehåller THC, vilket är fallet med fullspektrum CBD-olja.

Vilka är fördelarna med att använda fullspektrum CBD-olja?

I allmänhet har CBD-oljor en mängd fördelar. Det är inte konstigt att de legaliseras i Kanada, Mexiko, Jamaica och olika stater över hela USA.

CBD-oljor med fullspektrum har särskilt många fördelar.

Låt oss ta en närmare titt.

– Ger entourage-effekten

CBD-oljor med fullspektrum innehåller hundratals botaniska komponenter, som var och en har sin egen, specifika effekt på kroppen. När alla dessa föreningar interagerar förändras deras beteende, vilket skapar en entourage-effekt. Forskning, även om den är begränsad, har visat att på grund av entourage-effekten så fungerar CBD-oljor med fullspektrum bättre. De ger bland annat användaren en omfattande mängd fördelar.

– De innehåller terpener

CBD-oljor med fullspektrum innehåller terpener som är bra för aromaterapi. De ger en söt doft som är terapeutisk. De avger en lugnande och avslappnande effekt som hjälper till att öka individens mentala och allmänna välbefinnande.

Dessutom hjälper de med muskelavslappning, minskade stressnivåer och ökade energinivåer.

– Möjlig lindring av kronisk smärta

Kronisk smärta är ett tillstånd där kroppen lider av svår smärta till följd av trauma, såsom svåra skador efter olycksfall. I de flesta fall inträffar smärtan dagar eller till och med månader efter skadan. Med tanke på att kroppen led av skadorna under en längre period kan det vara svårt att hantera smärtan, vilket kan leda till att receptfria mediciner för smärtstillande är mindre effektiva. Dessutom kan långvarig användning ha negativa effekter på kroppens organ. Användningen av fullspektrum CBD-olja har dock visat sig vara ett lovande preparat i att lindra smärta.

Dessutom har fullspektrum CBD-olja till stor del används för dess antiinflammatoriska egenskaper hos personer som lider av artrit och ledvärk. Eftersom fullspektrum CBD-olja har antioxidanter, förstärker den de smärtlindrande och antiinflammatoriska effekterna.

Är det värt att spendera dina pengar och tid på fullspektrum CBD-olja?

Utifrån de fördelar som lyfts fram ovan är det tydligt att fullspektrum ger fler fördelar jämfört med andra CBD-oljor. Så länge som säkra interaktioner med oljan upprätthålls, så är den absolut värd att spendera tid och pengar på.

Inrikes

Första raketen från Esrange efter branden

Raketuppskjutning på Esrange. Arkivbild.
Foto: Esrange
Inrikes
Inrikes En brand på rymdbasen Esrange i Kiruna i augusti orsakade omfattande skador på infrastrukturen för uppskjutning av sondraketer.
Nu har uppskjutningsplatsen delvis återställts – och den första raketen har skjutits upp från rymdbasen efter olyckan.
PREMIUM

Sondraketen Mapheus-10, som ägs av tyska rymdbolaget DLR, sköts upp vid halv tio-tiden på måndagsförmiddagen i syfte att genomföra forskningsexperiment på hur lättmetaller beter sig i tyngdlöshet. Raketen nådde 250 kilometer upp i atmosfären innan den föll tillbaka mot jorden.

Lennart Poromaa, platschef på Esrange, säger i ett pressmeddelande att det "känns fantastiskt bra" att kunna genomföra en uppskjutning lite drygt tre månader efter branden.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter övergår prenumerationen till ordinarie pris 119 kr/mån. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill. Vänligen notera att fr.o.m. 14 januari 2022 ansvarar Bonnier News AB för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Man knivskuren i Jakobsberg

En man i 50-årsåldern har knivskurits norr om Stockholm. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes
PREMIUM

En man i 50-årsåldern har förts till sjukhus efter att ha hittats knivskuren utomhus i Jakobsberg, norr om Stockholm, på måndagskvällen, rapporterar P4 Stockholm.

Skadeläget var sent på kvällen ännu oklart, men han ska ha varit vid medvetande när polisen kom till platsen.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter övergår prenumerationen till ordinarie pris 119 kr/mån. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill. Vänligen notera att fr.o.m. 14 januari 2022 ansvarar Bonnier News AB för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Döda hundar hittades i frys

Flera hundar hittades döda i en frys på en gård i Västerbottens inland. Arkivbild.
Foto: Mikael Fritzon/TT
Inrikes
Inrikes
PREMIUM

En person misstänks för djurplågeri sedan polisen på en gård i Västerbottens inland hittat flera döda hundar i en frys. I ett hägn hittades också sju hundar som var i mycket dåligt skick.

– En del var redan döda när vi kom till platsen, sedan var det flera hundar som var kraftigt undernärda, säger polisens förundersökningsledare Rickard Sundberg till Västerbottens-Kuriren.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter övergår prenumerationen till ordinarie pris 119 kr/mån. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill. Vänligen notera att fr.o.m. 14 januari 2022 ansvarar Bonnier News AB för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL