Malmö

Stor besvikelse efter tre år på resursskola

Rönnens resursskola finns sedan höstterminen i den här byggnaden där Rönnenskolan hade sina lokaler tidigare.
Foto: Elisabeth Sandberg
Malmö
MALMÖ Förhoppningarna var stora när Jeanettes dotter med diagnosen Aspergers syndrom fick en plats på Rönnens resursskola som den heter numera. Efter tre år på skolan är oron stor över att utbildningsnivån är för låg och att dottern mest sitter av tiden. Höstens schema består fortfarande av en provisorisk handskriven papperslapp.

– Vi har tackat ja till en mindre undervisningsgrupp med en vanlig läroplan. Det vi har fått är en minimumutbildning som inte fungerar, berättar mamma Jeanette vars dotter nu är 14 år.

För tre år sedan kom dottern in på Sakura Äpplevillan som skolan hette när den hade sina lokaler på Hyllievångsskolan. Nu har verksamheten flyttats till Rönnenområdet vid Sallerupsvägen och skolan bytt namn till Rönnens resursskola.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Malmö

”Har tagit tid att lära känna verksamheten och behoven”

Åse Krantz är biträdande rektor på Rönnens resursskola och berättar att ledningen nyligen beslutat att övergå till ett fast schema från och med måndag.
Foto: Elisabeth Sandberg
Malmö
MALMÖ Eleverna på Rönnens resursskola ska få ett fast schema på måndag. Det meddelar ledningen för skolan.

– Det har tagit längre tid än vad vi trott att börja lära känna verksamheten och dess behov och det är inte bara att lägga ut ett nytt schema, förklarar Åse Krantz som är biträdande rektor för Rönnens resursskola.

– Vi har flera ämneslärare som är nya för eleverna. Ny personal måste börja lära känna eleverna innan eleverna kan börja prestera. Det måste ges tid att skapa en relation mellan lärarna och eleverna.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Malmö

Ännu oklart hur brand på Rosengård startade

Foto: Henrik Montgomery/TT
Malmö
Rosengård Polisen rubricerar lördagens brand i en lägenhet som mordbrand. Det är ännu oklart hur branden startade, men det finns i nuläget ingen misstanke om en detonation startat den.

– Det går inte definitivt att säga hur den startat. Men rubriceringen är mordbrand. Utredningen vår visa vad som skett, säger Nils Norling, presstalesperson för Malmöpolisen.

Strax före klockan 13.30 hörde boende i en fastighet på Bennets vägen kraftig smäll. Kort därpå syntes tydliga tecken på brand från en lägenhet i fastigheten. Branden kunde snabbt släckas och blev relativt begränsad.

Hög smäll

Flera boende vittnade om att en hög smäll eller explosion föregått branden. Polisen misstänker att det kan ha varit fönster som exploderat av värmen från branden, men kan ännu inte slå fast det.

En man i 55-årsåldern greps senare misstänkt för att ha startat branden.

Malmö

Pojke rånad i Kungsparken

Malmö
Malmö En 15-årig pojke rånades i Kungsparken strax efter midnatt natten till söndagen.

När pojken befann sig i parken med sin cykel kom tre personer fram till honom och tvingade till sig cykeln och hans mobiltelefon. Han blev också misshandlad i samband med rånet.

Det finns i nuläget ingen misstänkt. Pojken kände smärta över kroppen och i ansiktet till följd av misshandeln.

Malmö

Bilist på E65 fick sten i vindrutan

Malmö
Malmö En bilist fick på lördagseftermiddagen en sten i vindrutan när han passerade under en gångbro vid E65.

Föraren, en man i 50-årsåldern, kom körande från Ystad och hade svängt av mot Yttre ringvägen vid trafikplats Fredriksberg. När han körde under en gångbro träffade en sten vindrutan så att ett hål uppstod

Mannen tror att någon kastade stenen mot hans bil, men han kunde inte se någon person. Händelsen rubriceras som framkallande av fara för annan och skadegörelse.

Bilen var svenskregistrerad. Tidigare i år har ett stort antal danskregistrerade bilar fått föremål kastade på sina fordon.

Malmö

Kvinna och vakt misshandlade vid Hansagallerian

Foto: Johan Nilsson/TT
Malmö
Malmö En kvinna i 30-årsåldern misshandlades grovt av flera män vid Hansagallerian natten till i lördags. Även en vakt utsattes för misshandel när han försökte ingripa.

Strax före klockan tre på natten till lördagen fick polis larm om en pågående misshandel vid Stadt Hamburg nära Hansagallerian. När patrull kom till platsen möttes de av en kvinna som blivit slagen till marken och sedan fick ta emot sparkar när hon låg ner.

En ordningsvakt misshandlades samtidigt när han blev slagen av samma personer som utsatte kvinnan för våld. En 27-årig man kunde gripas på plats. Han misstänks nu för grov misshandel och misshandel av normalgraden. Ingen ytterligare har ännu gripits för inblandning i misshandeln.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Zervant

Skapa den perfekta fakturan

Zervant

En stor del av att driva ett företag går ut på att skicka och ta emot fakturor. Trots att en faktura oftast bara uppfattas som en begäran om en betalning så har den lite större betydelse än så, och den fakturamall som du använder kan komma att ha en stor påverkan på hur företaget uppfattas.

Med en välgjord faktura kan du ge så mycket mer än en betalningsuppmaning då du skickar fakturan till din kund, och alltså ge ett gott intryck utan att behöva kommunicera särskilt mycket. I den här artikeln sammanfattar vi de allra viktigaste punkterna då du ska skapa en faktura i ditt företag, och vad du bör tänka på för att den ska bli perfekt!

Fakturans innehåll

För att fakturan ska vara så korrekt och professionell som möjligt bör den innehålla en del specifika punkter. Det finns till och med en lag hos Skatteverket som talar för att en faktura måste innehåll vissa punkter, så som datum, löpnummer, företagets och kundens namn, och betalningssumman för varorna/ tjänsten.

Annat innehåll som stärker fakturan och gör den mer trovärdig är om du adderar företagets logga, beskriver den försäljning eller de produkter som fakturan berör på ett klart och tydligt sätt, vilka betalningsvillkor som gäller, och att samtlig information är välordnad. Du bör också skriva med dina och kundens uppgifter.

Innehållet på en faktura kan såklart variera beroende på vilket företag det gäller och vad fakturan berör, men dessa punkter är något som alla företag kan ta del av för att skapa pålitliga och professionella fakturor. Det kan absolut vara värt att lägga ner lite extra tid på innehållet i och med att det kan höja företaget och dess ansikte utåt.

Skicka faktura

Hur du skickar fakturan till kunden kan också vara avgörande för det intryck den ger. Det handlar om att skapa ett professionellt helhetsintryck där du vill övertala kunden att du har koll på vad sysslar med, och då krävs det att samtliga steg hanteras på ett smidigt och säkert sätt för båda parter.

Kommunikation mellan kund och företag är A och O, där fakturan ofta står för en stor del av den kommunikativa delen. Genom att skapa en välgjord faktura med ett korrekt innehåll som du sen skickar på ett lätthanterligt sätt kan du ge ett proffsigt intryck utan att behöva kommunicera särskilt mycket.

Skapa e-faktura

Ett väldigt smidigt och lätthanterligt sätt att hantera din fakturering är att skicka din faktura som e-faktura, alltså en elektronisk faktura. E- fakturering blir allt vanligare i vårt digitala samhälle, just för att det är ett smart och enkelt sätt att sköta sin fakturahantering på.

Bara de senaste åren har man sett en markant ökning när det kommer till e-fakturering och försändelser av e-fakturor mellan olika företag och kunder. Enligt en rapport från Svenska Bankföreningen skickades det år 2017 omkring 138 miljoner e-fakturor, och redan år 2018 hade den siffran stigit till omkring 148 miljoner e-fakturor.

Faktureringsprogram

Med den påtagliga ökningen av e-fakturering runt om i världen finns det ingen tvekan om att det anses vara ett praktiskt och smidigt sätt att hantera sina fakturor. Idag finns det en hel del olika faktureringsprogram som erbjuder e-fakturering för olika företag, så att du kan ta din verksamhet till nya nivåer.

Genom att ta del av en faktureringsprogram kan du få hjälp med att skapa korrekta fakturor till alla dina kunder, så att du kan ge ett professionellt och pålitligt intryck bara genom att skicka dina fakturor via e-fakturering. Vi hoppas att den här artikeln kan hjälpa dig då du vill skapa den perfekta fakturan!

Malmö

Över 200 olovliga boenden funna i Malmö

Sovplatser på fabriksgolv eller i källare – i Malmö har över 200 olovliga boenden upptäckts sedan 2017. Arkivbild.
Foto: Karin Malmhav / SvD / TT
Malmö
Malmö

Sovplatser i källare, industrilokaler, verkstäder och lador – 209 olovliga boenden har hittats i Malmö de senaste fem åren.

Upptäckterna görs via projektet Tryggare Malmö som startade 2017 och avslöjas via oanmälda boendeinspektioner, rapporterar Sydsvenskan.

Flera myndigheter är inblandade i inspektionerna – ibland även polis och Skatteverket, då boendena som hittas kan vara tecken på pågående människohandel och svartarbete. Uthyrningen av de olovliga bostäderna inbringar dessutom ofta svarta pengar för den som hyr ut.

Anna Karolina Eriksson/TT

Malmö

Två bilbränder på kort tid

Malmö
Malmö Det brann i två personbilar på Rosengård under natten mot måndag.

Vid klockan 03 larmades SOS om en brinnande bil på Thompsons väg i Malmö. Bilen ska ha varit helt övertänd när räddningstjänstens styrkor anlände till platsen och det förelåg även viss spridningsrisk till andra fordon, enligt uppgift. Brandmännen ska dock ha lyckats släcka elden innan den hunnit sprida sig.

En knapp timme senare var det dags igen. Larm inkommer om en bilbrand på Ramels väg, inte långt ifrån den första brandplatsen. Branden kunde släckas utan att andra fordon tog skada, uppger räddningstjänsten.

Polisen misstänker att bränderna anlagts och har upprättat anmälningar om skadegörelse genom brand.

Malmö

Malmöförslag: Ingen ska begravas ensam

Ingen ska begravas ensam menar en Malmöbo som föreslår att en kommunal tjänsteman ska närvara om anhöriga och vänner saknas.
Foto: Gorm
Foto: Kallestad
Malmö
MALMÖ I Sverige genomförs två ensambegravningar i veckan, cirka 100 under ett år.
Men ingen ska begravas ensam, menar den Malmöbo som i ett Malmöinitiativ föreslår att en kommunal tjänsteman alltid ska delta vid begravning eller urnsättning där ingen anhörig eller vänner närvarar.

– Kommunen ska på så vis visa aktning och respekt för en avliden Malmöbo, menar förslagsställaren och hänvisar till att sådan samhällsservice finns i en del andra länder, bland annat i Nederländerna.

Lars Karsten är transport- och samordningsansvarig på Fonus i Malmö och tycker förslaget är bra.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL