Lagfarter SkD

64 kvadratmeter stort hus i Höör sålt till ny ägare

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Nu är det klart vem som köpt huset på adressen Västra Nyrup 402 i Höör av Gun Inga Johanna Sjödahl. Ny ägare är Anna Kristina Elisabeth Thorvaldson, 45, från Höllviken. Priset blev 800 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i augusti 2021. Huset har en boyta på 64 kvadratmeter.
Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Personligt

Fantasifull kulturhistoriker lever livet på Fredriksdal

Åsa Hässlekvist, kulturhistoriker på Fredriksdals museer och trädgårdar. Här hemma hos sig i sitt grönsaksland.
Foto: Catharina Nilsson
Personligt
Lund
Personligt En berätterska med ett stort och varmt skratt. Det är Åsa Hässlekvist, museihistoriker på Fredriksdals museer och trädgårdar. Hon älskar att iklädda sig dåtidens klädedräkter och gestalta människor från förr. Sedan hon var tonåring är hon övertygad om att historien kan lära oss något om oss själva, oss nutidsmänniskor.
På höstlovet får hon utlopp för sin teaterådra, då smyger oknytt, spöken och tomtar runt på Fredriksdal och den ena skildringen är rysligare än den andra.

- Vi är sex stycken personer som berättar vid olika stationer, vi har alla allmogekläder på oss och jag berättar om ”Trollet bortbytingen”, säger Åsa Hässlekvist och förklarar att det kommer att smyga runt andra väsen i skogen runt berättarna också. Det kommer vara mörkt, utomhus, kanske ruggigt och fuktigt, och endast upplyst av fotogenlyktor. Det här är Fredrikdals svar på Halloweenfirande - att lyfta fram gammal skånsk folktro och iscensätta den.

Skriver manus till väsenvandring

– Jag lär mig nya saker varje dag på jobbet. Jag får skapa nya arrangemang, skriva historiska manus och jag projektleder till exempel väsenvandringen, berättar Åsa Hässlekvist och fortsätter:

– Jag tycker om att vara i rörelse och jag står inte still på Fredriksdal. Där har jag fått utveckla sidor av mig själv som ligger mig varmt om hjärtat, till exempel att ägna mig åt hantverk, jag ger kurser i surdegsbakning i 1700-tals ugnen och vi jobbar med hållbar mat.

Naturen och hållbar användning av den för odling och matlagning är frågor som knyter samman dåtiden med nutiden som är viktiga för Åsa Hässlekvist.

FAKTA

Profilen

Ålder: 58 år

Bor: I Dalby

Familj: - Ja, Philippe och tre utflugna barn och en katt som heter Chili.

Gör: Är kulturhistoriker på Fredriksdals museer och trädgårdar.

Aktuell: Projektleder Väsenvandringen under höstlovet, den andra och tredje november. Det är ett evenemang för både liten och stor om skånsk folktro.

Intressen: - Naturligtvis historia, mycket mathistoria kopplat till trädgård, också folklivshistoria och folktro. Jag tycker också om matlagning, grönsaksodling, svampplockning, språk, teater, musik och att sjunga och skriva manus.

Mitt favoritväsen är: - Det är faktiskt spöke. Det finns så många olika typer av spöken, gengångare som har varit människor och gastar som mest ger sig tillkänna som spökljud till exempel. Jag gillar spöken för att alla historier speglar hur vi människor tänker och vad vi är rädda för. Spöktron lever kvar än i dag och det tycker jag är spännande. Det finns människor som är rädda för spöken i dag också.

Åsa Hässlekvist har alltid älskat att läsa och spela teater. Hon utvecklade sina intressen tidigt i livet. I Nosaby utanför Kristianstad växte hon upp med sin mamma som var undersköterska och en lillebror, samt en storebror. Det var knapert rent ekonomiskt men barndomen var ändå ganska rik på upplevelser.

Åsa och hennes lillebror hade en hemlig klubb på gården där de bodde, där de hittade på dramalekar av olika slag.

– Vi sprang i skogen, spelade teater och jag läste, läste och läste.

– Pappa var arkitekt och mina föräldrar skilde sig när jag var sex år gammal. Jag känner knappt min pappa, berättar Åsa Hässlekvist och fortsätter:

– Mamma gjorde så gott hon kunde och tog ut oss i naturen och till fjällen och på teater i Stockholm. Men det var inte ofta.

Skolan blev en viktig plattform i Åsas liv. Hon älskade att gå i skolan.

– Det var fantastiskt att varje dag få lära sig nya saker. Jag älskar att lära mig nya saker. Min lärare uppmuntrade mig att skriva.

Som 15-åring sommarjobbade hon på Länsmuseet i Kristianstad och efter det hade hon i princip stakat ut sin framtida karriär - hon ville jobba på museum.

– Jag kände att jag använde historia för att förstå vår tid. Det blev en självklarhet att använda sig av historia varje dag redan då.

– Och möten med människor och långa samtal kan ge så mycket, både för dem och för mig, tycker Åsa.

Vill leva hållbart

Hon valde att läsa Kulturvetarlinjen på Lunds universitet med etnologi som huvudämne, och konst som andraämne. Men hon hade också studerat en ekologisk linje på folkhögskola innan hon började på universitetet och kom att präglas av det hållbara tänkesättet för naturens resurser redan som ung vuxen.

Under studietiden på Lunds universitet valde hon, trots lärarnas varningar, att börja arbeta parallellt med studierna. Kulturen i Lund, det stora museet som sträcker sig över flera kvarter i staden, behövde någon som kunde arbeta på timme. Den chansen ville Åsa Hässlekvist inte missa. Hon är övertygad om att det var ett av de smartaste drag hon hade kunde göra för att få in en fot i en bransch med få arbetstillfällen. Hon har bara varit arbetslös under ett halvt års tid under hela yrkeslivet.

– Det handlar om två saker, tack vare att jag fick in en fot på Kulturen och att jag är bra på det jag gör. Jag är passionerad.

Blev uppmanad söka till Fredriksdal

Efter flera kortare anställningar på olika museer fick hon en fast tjänst på Trelleborgs museum. Där tillbringade hon 15 år och var även föräldraledig i tre omgångar med sina tre barn. Efter ett och ett halvt decennium på samma arbetsplats övertygade henne en kollega om att hon skulle passa ännu bättre på Fredrikdals museer och trädgårdar i Helsingborg. Hon tog tjänstledigt och provade.

– Jag trivs på platsen med alla trädgårdar, köksträdgården, fruktträdgården och den historiska trädgården. Det är ett friluftsmuseum och jag kände igen en hel del från Kulturen i Lund, miljön och byggnaderna, det blir en helhet där man kan se hur människor har levt som jag kan sakna på ett mer klassiskt museum.

– Här fick jag helheten tillbaka.

Åsa Hässlekvist, kulturhistoriker på Fredriksdals museer och trädgårdar. Här hemma hos sig i sitt grönsaksland.
Foto: Catharina Nilsson

Åsa arbetar i gruppen som ska levandegöra livet på Fredriksdal och använder djur, natur och grödor som odlats på museet, samt sina egna förmågor och skriver manus till olika utställningar och projekt, sjunger och berättar om livet och människor från förr. På dörren till hennes kontor står det ”berätterska” och hon arbetar för att förstärka berättandekonsten på museet och drömmer om att arbetsplatsen ska bli ett profilerat berättarcentrum. Hon vickar lite på fötterna i sina randiga raggsockor och stryker det långa krusiga håret ur ansiktet. Åsa Hässlekvist har en varm och engagerad blick och konstaterar okonstlat att hon är en lycklig människa. Hon har man och barn och ett arbete som hon älskar och fokuserar på det och försöker glömma smärtor, sjukdom och gamla sorger.

– Jag har en enorm aptit på livet. Mamma sade att jag redan som barn vaknade klockan fem och sken som en solstråle.

– Jag tror på kärleken och på tomten, gårdstomten, säger hon och skrattar stort med rund öppen mun.

Fantasin tar ofta över

Under höstlovet kommer Åsa att få frottera sig med knytt och väsen som även andra kan se. Några av hennes fantasier får liv, de fantasier som hon ägnar sig åt dagligen på jobbet när hon föreställer sig människor i de roller de hade för många många år sedan. Men hon tänker framåt också, och då ser hon sig själv och livskamraten Philippe skriva en bok.

Vad den ska handla om är hemligt säger hon, men det är ingen vild gissning att tro att deras gemensamma intresse för mat kan komma att figurera i handlingen.

Utrikes

Tårgas mot demonstranter i Sudan

Abdel Fattah al-Burhan. Arkivbild.
Foto: Hussein Malla/AP/TT
Utrikes
Utrikes Protesterna mot militärkuppen i Sudan fortsätter. Säkerhetsstyrkor använde tårgas i huvudstaden Khartum på torsdagen för att skingra demonstranter som protesterade mot kuppen.

De senaste dagarna har varit våldsamma i Khartum. Demonstranter har bland annat spärrat av gator med brinnande bildäck medan säkerhetsstyrkor svarat med tårgas och gummikulor.

På torsdagen var det sammandrabbningar i minst två områden i huvudstaden.

Minst sju demonstranter har dödats sedan i måndags och omkring 170 har skadats, enligt sjukvårdskällor.

Sudans militäre ledare general Abdel Fattah al-Burhan har sparkat minst sex ambassadörer efter att dessa fördömt måndagens militärkupp i landet. Bland dem finns Sudans ambassadörer till USA, EU och Frankrike.

Även landets ambassadörer till Qatar, Kina och FN får sparken. Sudans statliga television bekräftar avskedandena.

Diplomaterna har förklarat sig vara lojala mot den avsatte premiärminister Abdalla Hamdoks regering.

Militärkuppen har fördömts av en enig omvärld. Enligt general Abdel Fattah al-Burhan var anledningen till att störta regeringen att undvika inbördeskrig.

På torsdagen uppmanade FN:s säkerhetsråd landets militära ledning att återinsätta en civilledd regering.

Inrikes

Arbetsförmedlare ringde sig själv i 80 timmar

661 samtal ringde arbetsförmedlaren i Norrbotten – till sig själv. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

En anställd på Arbetsförmedlingen i Norrbotten ville bättra på sin statistik och ringde sig själv 661 gånger under 2021, som i tid motsvarar 80 timmar, skriver SVT Norrbotten.

Arbetsförmedlaren ska ha mått dåligt av hemarbete, men i stället för att be om hjälp av sin chef ringde den anställde de hundratals samtalen – till sig själv.

Personen anmäldes till personalansvarsnämnden för myndigheten.

Arbetsförmedlaren får jobba kvar men har fått en varning och ett avdrag på 25 procent av lönen under en månads tid – trots att Arbetsförmedlingen menar att den anställde har skadat förtroendet för myndigheten allvarligt.

I början på september uppdagades en liknande händelse när en Skatteverket-anställd ringde sig själv i 55 timmar totalt för att slippa prata med kunder. Även denna person fick behålla jobbet.

Beata Wallsten/TT

Sport

Sverige inleder EM mot Nederländerna

Sverige, som tog OS-silver tidigare i år, är ett av 16 lag i fotbolls-EM nästa sommar. Arkivbild.
Foto: Martin Mejia/AP/TT
Sport
Sport Sverige kan inte klaga på lottningen till nästa års fotbolls-EM.
Visserligen väntar regerande mästarlaget Nederländerna i första matchen, men sedan också svagare motståndare som Schweiz och Ryssland.

Med drygt åtta månader till EM i England, som sköts upp från i år på grund av pandemin, är det nu klart vilka länder som möts i gruppspelet.

Sverige, rankat tvåa i världen men ändå bara i seedningsgrupp 2, såg på förhand ut som den stora mardrömslottningen för konkurrenterna i EM. Och det blågula landslaget – trea i VM 2019 och tvåa i OS i somras – får möta Nederländerna från den första seedningsgruppen där alternativen var England, Frankrike och Tyskland.

Förlust i VM

Nederländerna tog EM-guld 2017 och slog Sverige i VM-semifinalen 2019, men Sveriges målvakt Hedvig Lindahl tror att de orangeklädda har varit på toppen och vänt.

– Man får ju inte säga för mycket, då blir det väl karma åt fel håll. Men jag tror faktiskt att de har varit riktigt heta och kommer få svårt att vara så dominanta som de har varit. Jag tror att de kanske är lite sämre nu faktiskt, säger hon till C More.

Sverige möter Nederländerna direkt i första matchen, på lördagen den 9 juli. Fyra dagar senare väntar Schweiz innan gruppspelet avslutas mot Ryssland den 17 juli.

Ryssland och Schweiz har Sverige de senaste åren mött i Algarve Cup, 2018 respektive 2019. Blågult slog Ryssland med 3–0 och Schweiz med 4–1 då.

– Det som är så häftigt med damfotbollen är att utvecklingen sker så otroligt fort. Lag som man förut tänkte att de här ska man vinna mot lätt, det finns ju inga så lätta matcher längre, säger Lindahl till C More.

"Helt okej"

Förbundskapten Peter Gerhardsson låter försiktigt optimistisk i en kommentar till Svenska fotbollförbundets hemsida.

"Det var helt okej, det är motståndare som vi har mött de här åren. Ryssland och Schweiz har vi mött i Algarve, men sedan får vi naturligtvis kolla upp vad de håller på med nu. Det är två lag som vi har bra chans att vinna mot", säger han.

Sveriges grupp C spelas i Sheffield och Wigan & Leigh, på arenor där publikkapaciteten är 30 000 respektive 8 000.

Turneringens tuffaste getingbo ser ut att bli grupp B med Tyskland, Spanien, Danmark och Finland.

EM spelas 6–31 juli. Värdnationen spelar öppningsmatchen på Old Trafford i Manchester och finalen spelas på Wembley i London.

FAKTA

Fakta: Så lottades EM

Grupp A: England, Norge, Österrike, Nordirland. (Spelas i Manchester, Southampton och Brighton & Hove)

Grupp B: Tyskland, Spanien, Danmark, Finland. (Milton Keynes och London)

Grupp C: Nederländerna, Sverige, Schweiz, Ryssland. (Sheffield och Wigan & Leigh)

Grupp D: Frankrike, Italien, Belgien, Island. (Rotherham och Manchester)

Malmö

Fängelse för flitig spritsmugglare

Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
Malmö
Malmö Minst 65 gånger under två och ett halvt års tid reste en 43-årig Malmöbo till Tyskland där han handlade stora mängder sprit som han sedan förde tillbaka till Sverige. Nu döms mannen till fängelse för sina smugglarresor.

Från maj 2017 fram till början av januari 2020 genomförde den 43-årige Malmöbon åtminstone 65 resor till en tyska gränsen för att handla billig alkohol. Spriten förde han sedan tillbaka till Sverige via bron.

Vid några tillfällen under den här tiden plockades mannen ut för stickprovskontroll vid gränskontrollen, men först i början i januari förra året slog man till mot honom och inledde en förundersökning.

50 liter sprit åt gången

Utredningen som följde visade att 43-åringen smugglat in motsvarande minst 3 281 liter sprit till Sverige. Mängden har omvandlats till en schablon utifrån hur mycket mannen hade i bagaget vid de tillfällena han stoppades. Tullens utredare bedömde att han haft motsvarande 50 liter 40-procentig sprit med sig hem efter varje Tysklandsbesök.

Under rättegången medgav mannen att han gjort ett flertal shoppingresor till Tyskland, men att det då främst rört sig om öl, men också vin och sprit i mindre mängder. Han har valt ut varor utifrån priserbjudanden.

Dricker mycket

Han hävdade att all alkohol han införskaffade var för eget bruk, att där han kommer ifrån är det vanligt att man dricker mycket alkohol - särskilt vid högtider.

Men åklagaren lyfte fram sms-konversationer som bevisade att det rörde sig om regelrätta beställningar från andra personer. Malmö tingsrätt går på åklagarens linje och dömer 43-åringen till ett års fängelse för grov smuggling.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Online casino

Tips för att bli kvitt med ditt spelmissbruk

Online casino Under de senaste åren har det skett en ökning bland personer som hamnar i ett spelmissbruk. Denna ökning står i tät korrelation med ökningen av online casinon och dess tillgänglighet. Online casinon ger spelare en unik möjlighet att på kort tid kunna göra stora insatser på flera olika spel vilket ökar risken för ett osunt spelande.

Sverige har på många sätt varit ett föredöme när det gäller att bemöta spelmissbruk i olika former. Folkhälsomyndigheten har gjort undersökningar som visar på att ungefär 2% av Sveriges befolkning lider av någon typ av spelmissbruk. Denna siffran ser dock ut att stiga till följd av online casinons framåt marsch.

”Folkhälsomyndigheten anser att spel om pengar nu är en folkhälsofråga i Sverige. Kriterierna för att något ska klassas som en folksjukdom är att det ska drabba många och kan ha allvarliga konsekvenser. Man har därför numera ett antal stödlinjer samt information och hjälp att tillgå den som utvecklar ett problem med spel om pengar.”

Spelmissbruk är precis som med andra missbruk en sjukdom som inte bara drabbar personen som har missbruket utan även anhöriga. På stodlinjen.se kan man få professionell hjälp både som person som lider av ett missbruk och anhörig till personen. Det är viktigt att komma ihåg att spelmissbruk även kan bero på någon annan psykisk sjukdom. Spelmissbruk kan även bidra till att man utvecklar psykisk ohälsa. Det är vanligt att personer som utvecklar ett spelmissbruk parapellet hamnar i en depression eller drabbas av stark ångest.

Hur definieras ett spelberoende

I Sverige definieras ett spelberoende som ett sjukdomstillstånd. Man kan enkelt definiera spelberoende som när en person inte klarar av att hantera sitt spelande om pengar. Man kan helt enkelt inte sluta spela fast än att man borde och fast än att pengarna tar slut.

Personer som utvecklar ett spelberoende är oftast själva inte medvetna om sitt beroende förs än spelandet redan har gått över styr. Det brukar innebära att personer som har ett spelberoende ofta har levt med problematiken under en längre period innan de får ordentlig hjälp och behandling. Det kan ske i faser och spelmissbruk är oftast något som smyger sig på utan förvarning.

Symptom

Det finns några olika symptom man bör vara vaksam på när det gäller ens casinospelande. Symptomen kommer troligtvis inte över en natt utan utvecklas långsamt under en längre period.

- Man ökar ständigt sin omsättning för att öka spänningen i sitt spelande.

- Man ljuger om sitt spelande. Man ljuger då ofta om hur mycket man spelar för och om hur mycket tid man spenderar på sitt spelande.

- Man blir på dåligt humör och stressad om man inte kan spela den mängd man vill.

- När man förlorar pengar försöker man direkt vinna tillbaka dem.

I flera fall är det personens närstående som uppmärksammar om den ohållbara situationen och ber personen skaffa hjälp. Detta kan verkligen fungera som en väckarklocka och vara vändpunkten till ett mer sunt liv.

Lyckas undvika spelmissbruk

Har du redan ett fullt utvecklat spelmissbruk så är dessa tips inte något du bör ta till. Om du har ett spelmissbruk är det viktigt att ordentlig hjälp av utbildade och professionella personer.

Spelpaus.se

Spelpaus.se är ett verktyg som ägs av Svenska Spelinspektionen som ska hjälpa personer att kunna kontrollera sitt spelande. Spelpaus innebär att du stänger av dig från alla online casinon med svensk spellicens. Man väljer om man vill stänga av sig 1, 3, 6 månader eller tillsvidare. Under denna period kan man inte avbryta sin avstängning utan måste vänta ut hela perioden.

Spelgräns

Svenska Spelinspektionen och regeringen har nu bestämt att alla online casinon med svensk spellicens måste se till att alla spelare sätter en spelgräns för sitt spelande. Här bör du som spelare tänka efter och sätta en lägre gräns än vad du först tänkt sätta.

Skifta fokus

Detta kanske är det svåraste med det kan vara en bra idé att verkligen försöka skifta fokus. Kan du lägga all den tid och energi du lägger på online casinon på något annat? Försök hitta ett sunt substitut för spelandet. Kanske finns det en träningsform du aldrig testat men kan pröva nu? Matlagning eller bakning? Det finns massor av härliga alternativ.

Ekonomiska påföljder

Utöver psykiska efterföljder av ett spelmissbruk leder det även ofta till ekonomiska svårigheter. Det är vanligt att spelare tar flera olika lån från olika långivare för att kunna finansiera sitt spelande. Mobillån med hög ränta är lätt att få men desto svårare att betala tillbaka.

Om man som spelare samlat på sig höga och dyra skulder är det viktigt att vara ärlig mot sin omgivning för att kunna få ordentlig hjälp. Kontakta din bank och förklara ditt läge. Det är väldigt ofta en bra idé att samla alla lån till ett stort lån för att slippa höga räntor och dåliga avtal.

Inrikes

Smittsam fågelsjukdom på hönsgård i Närke

Runt 7 500 värphöns ska avlivas efter att newcastlesjuka konstaterats på en gård i Lekebergs kommun i Örebro län. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes En ovanlig fågelsjukdom har konstaterats på en gård i Lekebergs kommun.
Gårdens samtliga cirka 7 500 värphöns kommer att avlivas och aktuella byggnader saneras.

Ett utbrott av den allvarliga och smittsamma newcastlesjukan har konstaterats i Örebro län, efter provresultat från Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA).

"Såväl fågelinfluensavirus som virus som orsakar newcastlesjuka cirkulerar med viss regelbundenhet hos vilda fåglar. För att undvika smittspridning till tamfåglar är det därför alltid viktigt att se till att direkta och indirekta kontakter mellan tamfåglar och vilda fåglar undviks", säger Caroline Bössfall, smittskyddshandläggare vid Jordbruksverket, enligt ett pressmeddelande.

Myndigheten har infört restriktioner i området för att undvika vidare spridning. En smittskyddsutredning har inletts i syfte att undersöka varifrån smittan har kommit och om det finns risk för att den kan ha spridits vidare.

Sjukdomen är ofarlig för människor.

Ella Sigvardsson, länsveterinär i Örebro län, säger att sjukdomen är relativt ovanlig och att hon inte känner till några tidigare utbrott i länet.

Sedan 1995 har 20 utbrott av newcastlesjukan skett i Sverige. Det senaste registrerade utbrottet var i Västra Götalands län 2018. Året dessförinnan drabbades gårdar i Östergötlands län, Skåne län och Kalmar län.

Sport

Pääjärvi vänder hem – klar för Malmö

Magnus Pääjärvi. Arkivbild.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Sport
Sport

Magnus Pääjärvi är tillbaka i svensk ishockey. 30-åringen är klar för Malmö, bekräftar klubben i ett pressmeddelande.

"Jag är väldigt taggad på det här och det känns fantastiskt att få komma hem. Malmö är verkligen mitt hem, här har jag både min familj och mina närmsta vänner – och det är dessutom min moderklubb, säger Magnus Pääjärvi i pressmeddelandet.

Pääjärvi lämnade Timrå för NHL efter säsongen 2009–10 och spelade nio år i den nordamerikanska proffsligan innan han flyttade till ryska KHL.

Nu vänder han hem till Malmö, som han aldrig spelat för på seniornivå.

"Han är en spelare som jag följt sedan han var en liten grabb här hemma i Malmö och det är kul att han nu väljer att komma hem. Det ska bli väldigt spännande att följa hans framfart hos oss under säsongen", säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård.

Sport

Andy Murray klar för Stockholm Open

Andy Murray. Arkivbild.
Foto: Mark J. Terrill AP/TT
Sport
Sport

Stockholm Open blir en profil rikare. Nu bekräftar tennisturneringen att brittiske stjärnan Andy Murray kommer till start.

– Det känns otroligt roligt. Andy Murray är en legendar som kommer till stan, det blir jättekul för publiken att få se honom live, säger Thomas Enqvist, turneringschef för Stockholm Open till Dagens Nyheter.

Den 34-årige skotten har en imponerande meritlista där han bland annat vunnit Wimbledon två gånger, varit i elva grand slam-finaler och vunnit två OS-guld.

På Stockholm Open får han sällskap av världsspelare som OS-mästaren Alexander Zverev, världsåttan Casper Ruud och världstian Hubert Hurkacz klara för turneringen.

– Vi är jättestolta över det starka startfältet. Tittar man på rankning så är det kanske det bästa startfältet Stockholm Open haft i och med att vi har tio spelare från topp 20, och två av dem ligger topp tio, säger Enqvist.

Stockholm Open avgörs 6–13 november.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL