Lagfarter SkD

60-talshus i Tjörnarp har fått nya ägare

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Fastigheten på Karlarp Pilvägen 1 i Tjörnarp har fått nya ägare. Köpare är Karl Markus Gustav Lennartsson, 38, och Frida Louise Persson, 35, boende på Ella i Tjörnarp och säljare är Christa Margarete Auguste Schümann. Köpet blev klart i september 2021 och priset blev 900 000 kronor. Huset byggdes 1960 och har en boyta på 66 kvadratmeter.

En dryg kilometer därifrån såldes nyligen ett annat hus, på Landsvägen 10. Där blev priset för det 180 kvadratmeter stora huset 1 875 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Kultur och nöje

De är årets husband i ”På spåret”

I 'På spåret'-premiären är det Molly Sanden och Sven Ingvars som står för illustrationerna till musikfrågorna. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje Sven Ingvars, Sara Parkmans orkester, Sahara Hotnights och Vargas & Lagola. Det är årets fyra husband i frågesportklassikern "På spåret".

Precis som tidigare år kommer varje tävlingsgrupp att ha sitt eget husband. Vid premiären den 26 november tävlar journalisterna Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson mot rapartisten Jason Diakité och stjärnkrögaren Marcus Samuelsson.

Gästartist i programmet är Molly Sandén – som kompas av ingen mindre än dansbandsveteranerna Sven Ingvars. Ett möte som programledaren Kristian Luuk ser mycket fram emot:

"Att ha fyra olika husband under en och samma säsong är rena rama lyxen. Och årets blandning kan mycket väl vara den bästa. Jag längtar till premiären där Sven Ingvars möter Molly Sandén", säger han i ett pressmeddelande.

Malmö

Nämnderna får vänta på extrapengar

Kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) efterlyste egna förslag från oppositionen och beklagade att fördelningen av extrapengar till nämnderna nu försenas.
Foto: Johan Nilsson/TT
Malmö
MALMÖ Nämnderna får vänta på sina extrapengar som kan betalas ut tack vare det stora överskott som Malmö stad väntas göra. M, SD och C var inte nöjda med hur ärendet om att förstärka de kommunala nämnderna hanterats och fick igenom en återremiss på torsdagens möte med kommunfullmäktige.

– När vi föreslagit lättnader i avgifter för bland annat besöksnäringen har det blivit kalla handen. Nu väljer man att godtyckligt pytsa ut rätt stora belopp, framhöll Håkan Fäldt (M).

– Man hade kunnat agera i tid. Då hade vi inte stått här fem i tolv utan ett ordentligt underlag. Den som är seriös börjar så fort man får reda på någonting och går inte bakvägen vilket vår ks-ordförande nu försöker göra.

Ifrågasatte ledarskap

Magnus Olsson från Sverigedemokraterna var av samma åsikt och stöttade också återremissen.

– Katrin ska inte stå här och leka surtant. Du har ett bristande ledarskap. Om du förankrat ditt förslag innan, ringt och pratat med oss så hade det varit enklare. Det är ett problem att ni inte vill prata.

– Nu smetar ni ut överskottet utan att bereda ärendena på ett seriöst sätt och säga vart pengarna ska gå.

Kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) var inte mest upprörd över att bli kallad surtant.

Efterlyste förslag

– Det må så vara. Men vi är satta att förvalta Malmöbornas pengar. Vi är satta att skapa välfärd och se till så att de som kan jobba jobbar. Nu yrkar ni avslag för att vi inte har ringt.

– Ni har inte lagt fram några egna förslag som vi kunnat ta ställning till. Varje gång beskriver ni bara problemen och har inga egna förslag på hur de ska lösas, poängterade Katrin Stjernfeldt Jammeh.

Malmö stad väntas göra ett överskott på hela 933 miljoner kronor i år. Detta trots att man budgeterat med 320 miljoner i underskott. Statsbidrag, ökad tillväxt och ökade skatteintäkter är bland annat orsakerna till det stora överskottet. Av den anledningen har de styrande partierna S och L tagit fram förslag på att förstärka nämndernas budgetar för i år.

Julgåva klubbad

Eftersom oppositionen fick igenom en så kallad minoritetsåterremiss skickas ärendet nu tillbaka till stadskontoret. Det togs alltså inget beslut om 32,5 miljoner till funktionsstödsnämnden, 20 miljoner till fritidsnämnden, 20 miljoner till kulturnämnden och drygt 85 miljoner till arbetsmarknads- och socialnämnden.

Förslaget att ge alla Malmö stads medarbetare en julgåva till ett värde av 1000 kronor klubbades igenom. Vidare får destinationssamverkan Malmö ideell förening tre miljoner, Malmö citysamverkan lika mycket och föreningen På Limhamn en miljon kronor.

Elevhälsan inom både grundskola och gymnasieskola får vardera tre miljoner kronor extra. Här var Centerpartiet ensamt om att yrka avslag.

Sport

Sverige inleder EM mot Nederländerna

Sverige, som tog OS-silver tidigare i år, är ett av 16 lag i fotbolls-EM nästa sommar. Arkivbild.
Foto: Martin Mejia/AP/TT
Sport
Sport Sverige kan inte klaga på lottningen till nästa års fotbolls-EM.
Visserligen väntar regerande mästarlaget Nederländerna i första matchen, men sedan också svagare motståndare som Schweiz och Ryssland.
– Helt okej, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Med drygt åtta månader till EM i England, som sköts upp från i år på grund av pandemin, är det nu klart vilka länder som möts i gruppspelet.

Sverige, rankat tvåa i världen men ändå bara i seedningsgrupp 2, såg på förhand ut som den stora mardrömslottningen för konkurrenterna i EM. Och det blågula landslaget – trea i VM 2019 och tvåa i OS i somras – får möta Nederländerna från den första seedningsgruppen där alternativen var England, Frankrike och Tyskland.

Förlust i VM

Nederländerna tog EM-guld 2017 och slog Sverige i VM-semifinalen 2019. Men Sveriges målvakt Hedvig Lindahl tror att de orangeklädda, som sedan dess har bytt förbundskapten, har varit på toppen och vänt.

– Man får ju inte säga för mycket, då blir det väl karma åt fel håll. Men jag tror faktiskt att de har varit riktigt heta och kommer få svårt att vara så dominanta som de har varit. Jag tror att de kanske är lite sämre nu faktiskt, säger hon till C More.

Sverige möter Nederländerna direkt i första matchen, på lördagen den 9 juli. Fyra dagar senare väntar Schweiz innan gruppspelet avslutas mot Ryssland den 17 juli.

Ryssland och Schweiz har Sverige de senaste åren mött i Algarve Cup, 2018 respektive 2019. Blågult slog Ryssland med 3–0 och Schweiz med 4–1 då.

– Det som är så häftigt med damfotbollen är att utvecklingen sker så otroligt fort. Lag som man förut tänkte att de här ska man vinna mot lätt, det finns ju inga så lätta matcher längre, säger Lindahl till C More.

"Helt okej"

Förbundskapten Peter Gerhardsson summerar lottningen som "helt okej".

– Det är tre lag som vi har stött på och spelat mot. I ett fall har de ju bytt tränare, vi får se hur de påverkar. Nederländerna är ett av de bästa lagen i världen, helt klart, så det blir en tuff match. Man vet aldrig om det är bra att möta dem först eller sist, nu har vi dem först och det får vi ta hand om, säger han.

Mot Schweiz och Ryssland kommer Sverige vara klar favorit.

– Många länder tar hela tiden steg uppåt och närmar sig övriga, men helt klart att vi har bra chans att vinna, säger Gerhardsson.

Sveriges grupp C spelas i Sheffield och Wigan & Leigh, på arenor där publikkapaciteten är 30 000 respektive 8 000.

Turneringens tuffaste getingbo ser ut att bli grupp B med Tyskland, Spanien, Danmark och Finland.

EM spelas 6–31 juli. Värdnationen spelar öppningsmatchen på Old Trafford i Manchester och finalen spelas på Wembley i London.

Carl Göransson/TT

FAKTA

Fakta: Så lottades EM

Grupp A: England, Norge, Österrike, Nordirland. (Spelas i Manchester, Southampton och Brighton & Hove)

Grupp B: Tyskland, Spanien, Danmark, Finland. (Milton Keynes och London)

Grupp C: Nederländerna, Sverige, Schweiz, Ryssland. (Sheffield och Wigan & Leigh)

Grupp D: Frankrike, Italien, Belgien, Island. (Rotherham och Manchester)

Söderslätt

Pandemin lockade till 30 procent fler nya företag

Runt 30 procent fler nya företag har startats i Trelleborg och Svedala kommuner under 2020. Merparten är mindre verksamheter i service- och tjänstesektorn.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Söderslätt
Svedala
TRELLEBORG/SVEDALA 2020 startades det runt 30 procent fler företag i Söderslättskommunerna än under ett genomsnittsår.
– Tendensen är att det fortsätter, säger Zouhar Arabi-Eter, enhetschef för näringslivsfrågor i Trelleborgs kommun.

2020 startades 156 nya företag i Svedala kommun, 27 procent fler än åren tidigare. I Trelleborgs kommun startades förra året 327 nya företag, vilket är 32 procent fler än 2018 och 2019.

– Vi märker tydligt här i Trelleborg att det var en kraftig ökning av nystartade företag förra året, säger Zouhar Arabi-Eter, enhetschef för näringslivsfrågor i Trelleborgs kommun med 4 498 företag och organisationer.

Antingen har vi modiga medborgare som vågar satsa eller så pushas man att starta företag som en följd av omständigheter.

Även i Svedala kommun är det markant fler nya företag som startade 2020 jämfört med tidigare år då antalet nystartade företag legat strax över hundra i en kommun med totalt 1 658 företag registrerade hittills i år.

Zouhar Arabi-Eter ser absolut kopplingen till pandemin och menar att trenden tycks hålla i sig.

– Antingen har vi modiga medborgare som vågar satsa eller så pushas man att starta företag som en följd av omständigheter. Det är självklart också modigt att starta företag om man till exempel förlorat sitt arbete.

Startas det företag inom specifika områden, eller hur ser det ut?

– Vi ser att det är inom tjänstesektorn, att man hyr ut tjänster av olika slag, mindre verksamheter. Men även serviceföretag inom bland annat handel startas. Flera inom e-handel där man numera med ganska enkla medel kan ha en egen hemsida, ett litet lager hemma och hemifrån kan man ganska enkelt distribuera ut det man säljer, menar Zouhar Arabi-Eter.

Ser det ut som ökningen av nya företag kommer att fortsätta?

– Tendensen är att det fortsätter att startas företag, men ökningen är kanske inte lika kraftig i år som 2020.

Söderslätt

På hemmakontoret föddes idén om blomsterverksamhet

I arbetsrummet med ett centralt arbetsbord finns Lisa Wihnqvists samling av vaser och alla nödvändiga redskap för hennes arrangemang, allt från hönsnät till växter hon ständigt plockar med hem.
Foto: Pernilla Nielsen Negrén
Söderslätt
ANDERSLÖV När arbetet flyttade hem frigjordes plötsligt mer tid att lägga på passionen för odling, blommor och blomsterarrangemang.
Nu har Lisa Winqvist tagit steget att satsa på en egen blomsterodling och det egna företaget Sotehus blommor.

För sitt eget höga nöjes skull började Lisa Winqvist plocka in och arrangera blommor och andra växter som hon tycker om. Mycket finns att hämta i hennes och maken Nils trädgård på baksidan av huset på en av genomfartsgatorna i Anderslöv.

Buketterna i någon av vaserna från hennes stora samling utvecklades till allt större arrangemang med inspiration som hämtades hem från sociala medier.

Allt det här hände och utvecklades under 2020 och in på 2021 då Lisa Winqvist, verksamhetsansvarig på Herbert Felixinstitutet i Eslöv flyttade hem sitt kontor till Anderslöv som en följd av pandemins restriktioner.

När arbetet flyttade hem under pandemin fick Lisa Winqvist plötslig en massa extra tid som hon tidigare lagt på pendling. Det födde idén om att våga satsa på sin stora passion, odla och arrangera blommor.
Foto: Pernilla Nielsen Negrén

Ett upphittat nytt uttryck

– Plötsligt hade jag mer tid att göra det jag tycker är roligt. Jag tycker mitt arbete också är roligt, men det här med blommor är ju något som jag upptäckt verkligen är mitt uttryck - och nu har det bara exploderat, säger Lisa Winqvist.

Bokstavligt talat är nu stora delar av huset hennes skaparverkstad. I entrén ut mot gatan som bommats igen har en liten ministudio byggts upp för att ljussätta och fotografera de arrangemang som Lisa Winqvist skapar av det trädgård och omgivningar har att ge. Just nu när höst går mot vinter är det dalior, rosenskära, hortensia tillsammans med gräs, nypon och kvistar som hamnar i arrangemangen som hon delar på sitt Instagram- respektive Facebookkonto.

I uterummet på husets ena gavel pågår uppdrivning av perenner tänkta att planteras ut på odlingsmarken som hon via svärföräldrarna fått tillgång till utanför Önnarp.
Foto: Pernilla Nielsen Negrén

Mot baksidan av huset finns ett helt arbetsrum för skapandet där ett stort bord för blommorna är i centrum och utanför Nils kontor finns ett uterum fyllt av sticklingar att pyssla om inför att de på sikt ska i jorden utanför Önneköp.

– Jag har fått tillgång till 3 000 kvadrat mark, men jag börjar i liten skala på kanske 300 kvadrat, berättar Lisa Winqvist, som nu satt tulpanlökar och planterat ut lite perenner inför nästa år då starten på det egna företaget blir ”på riktigt”.

– Idén föddes när jag fick frågan av en florist jag känner om jag kanske kunde odla blommor som kan säljas till deras butik. Först tänkte jag, nej det kan jag ju inte, men sedan - varför inte? andra gör ju det.

Hallen vid entrén från gatan har bommats igen och omvandlats till en enkel fotostudio där alla de vackra kreationerna dokumenteras av antingen Lisa Winqvist själv eller maken Nils Lind.
Foto: Pernilla Nielsen Negrén

Omedveten kunskap från mamma och mormor

Hon hävdar att hon är extremt dålig på krukväxter, men alltid tyckt att blommor är väldigt vackert och med både en mamma och framför allt en mormor med en fantastisk trädgård har hon rätt ovetande ändå fått med sig kunskap om blommor och odling som nu förverkligas i den egna trädgården.

För tre år sedan gick flyttlasset från Malmö till huset i Anderslöv tillsammans med maken, en bonusdotter och hunden Johnny, och det är här som beslutet nu landat i att faktiskt starta ett företag, Sotehus blommor.

– Halva min tjänst är en projektanställning, så jag börjar satsningen på halvtid när den delen försvinner efter nyår, sen får vi helt enkelt se.

Närodlat och säsongsbaserade blommor

Tanken är att odla och sälja säsongsbaserade blommor hon själv tycker om för leverans till blomsterbutik. Närodlade blommor och inte exotiska växter är hennes passion. Motsatsen till de där perfekta raka kenyanska rosorna är det hon själv tycker är vackrast och tänker odla. Däremot är hon tveksam till, att som många andra odlare som hängt på odlingstrenden, erbjuda självplock.

– Jag vill nog ha kontrollen själv. Kanske blir det så att jag säljer buketter, men jag har inte bestämt det än.

Planen är att efterhand utveckla företagandet till att även omfatta workshops liksom uppdrag för fester, bröllop eller andra tillställningar där hennes blomsterarrangemang skulle tillföra det där extra.

Vad är den största utmaningen med att starta eget?

– Att veta vad jag ska betalt! Det är den stora frågan just nu. Jag vet att jag inte kommer bli rik på det här, men jag har upptäckt nya sidor av mig själv och en av dem är att jag längtar efter mer frihet att göra det jag tycker är roligt.

När arbetet flyttade hem fick Lisa Winqvist plötslig en massa extra tid som hon tidigare lagt på pendling. Det födde idén om att våga satsa på sin stora passion, odla och arrangera blommor.
Foto: Pernilla Nielsen Negrén
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Wästgötafinans.se

Vilka kriterier måste jag uppfylla för att få ta ett privatlån?

Wästgötafinans

För att du ska kunna få igenom ett privatlån så behöver du uppfylla ett antal kriterier. Dessa kan komma att ändras beroende på vem du ansöker om lånet hos men de följer oftast ett antal generella punkter (mer om det senare) vilka du måste uppfylla för att överhuvudtaget kvalificera dig för privatlånet.

Vad är ett privatlån egentligen för något?

Innan vi går in på dessa kriterier, så vill vi kortfattat förklara vad ett privatlån egentligen är för något. Ett privatlån är helt enkelt en form av lån utan säkerhet, vilket innebär att det inte krävs någon form av säkerhet för att lånet ska beviljas.

Det är viktigt att understryka det faktum att själva lånet i sig egentligen kan använda till vad du än önskar. Oavsett om du planerar att renovera huset, boka din drömsemester eller finansiera den senaste elektroniken, är helt upp till dig själv.

Du behöver också vara medveten om att privatlån har flera olika benämningar där termer såsom blanco lån, smslån, snabblån och andra liknande termer som kreditgivare använder sig av för att marknadsföra det till sina konsumenter.

Vilka är grundkriterierna för att få låna?

Privatlån kräver alltid att du uppfyller flera grundkrav för att överhuvudtaget kunna ha möjligheten att ansöka om lånet i först taget. VI kan inte lista alla de kriterier eftersom alla långivare har olika krav, dock så finns det ett antal av dessas som alla kreditgivare tillämpar när det kommer till låneprocessen såsom www.wastgotafinans.se, nämligen följande:

● Du måste vara minst 18 år gammal, vissa aktörer kan kräva att du är äldre än så.

● En deklarerad inkomst krävs, dock så kan summan variera beroende vem du ansöker hos.

● De flesta långivare kräver att deras sökande har ett fläckfritt förflutet utan några betalningsanmärkningar men det finns också långivare som erbjuder lån till personer med betalningsanmärkningar (mer om det senare).

● Du får inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden oavsett hur stor beloppet är.

● Du får inte ha en skyddad identitet

● Du måste även vara folkbokförd i Sverige med en fysisk adress

Förutom ovanstående så kan du även få igenom privatlånet genom att använda dig av en medsökande, som självfallet måste uppfylla grunder kriterierna ovan, samtidigt som hen behöver en stabil och fläckfri privatekonomi.

Kan jag få igenom lånet även om jag har en eller flera betalningsanmärkningar?

Förr i tiden så var det i princip omöjligt att få igenom ett privatlån om man hade en eller flera betalningsanmärkningar. Dock så har det på senare år dykt upp flera aktörer vilka specialiserat sig på att erbjuda privatlån till konsumenter vilka har betalningsanmärkningar i bagaget.

Dessa kreditgivare bedömer varje sökande individuellt vilket innebär att även om du har en eller flera betalningsanmärkningar sen tidigare men har en ordnad ekonomi vid tillfället som du ansöker, så kan du komma att få igenom privatlån.

Du kan även få erbjudanden om en mindre lånesumma än den du ansökt om, men detta är något som återigen sker per individuell basis. Med andra ord så kan du aldrig veta vad som gäller i ditt fall innan du ansöker om privatlånet.

Hur gör jag för att hitta det bästa privatlånet?

Man ska aldrig hoppa på de första erbjudanden som erbjuds utan beakta sina alternativt genom att jämföra ett antal erbjudanden och ställa de helt enkelt mot varandra. Även om det låter som sunt förnuft så skulle du bli förvånad gällande hur många sökanden som hoppar på den första bästa erbjudande som då får syn på. Vi har genom att anamma ovanstående lyckats spara flera tusen kronor per månad genom att helt enkelt jämföra olika erbjudanden.

Sport

Svensk doldis leder på Europatouren

Jessica Karlsson är i delad ledning i Dubai. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Sport
Sport

Det är svenskt i topp inför den sista rundan av Dubai Moonlight Classic på damernas Europatour i golf. Jessica Karlsson delar ledningen med Maria Fassi, Mexiko, på tio under par efter att ha gått de två första rundorna på 66 respektive 68 slag.

29-åriga Karlsson är därmed på god väg mot karriärens största framgång, då hon tidigare som bäst har slutat femma i en Europatourtävling.

Tävlingen i Dubai spelas sent på dagen i strålkastarljus och endast 56 spelare finns i startfältet.

Utrikes

President Biden föreslår nedbantat insatspaket

USA:s president Joe Biden försöker bryta dödläge inom sitt parti om reformpaket.
Foto: Susan Walsh/pool via AP/TT
Utrikes
Utrikes USA:s president Joe Biden är övertygad om att ett nytt förslag på stora sociala och infrastrukturella satsningar kan få stöd i kongressen.
Men förslaget på 1 750 miljarder dollar är kraftigt nedbantat.

President Biden sade att förslaget är "historiskt". Men han konstaterade samtidigt i ett framträdande på torsdagen att han fått backa från ett tidigare förslag på grund av motsättningar i USA:s kongress – och inom det egna partiet.

– Ingen kan få allt vad de vill. Det gäller även mig, sade han enligt The New York Times och erkände att motståndet inom det egna partiet Demokraterna varit stort.

Klimat och barn

Det tidigare förslaget var på omkring 3 500 miljarder dollar, investeringar som öronmärks för infrastrukturella satsningar, insatser för klimatomställning och sociala satsningar på bland annat barnomsorg.

Biden ägnade torsdagsmorgonen åt att övertyga partikamrater att rösta för förslaget. Demokraternas knappa övertag i kongressen kräver att nästan samtliga partikamrater röstar för förslaget.

I senaten är mandatfördelningen 50–50 mellan Demokraterna och Republikanerna. Vicepresident Kamala Harris har där utslagsröst.

Men president Bidens problem är att en grupp på vänsterkanten bland Demokraterna i representanthuset kräver att det sociala reformpaketet behandlas i kongressen ifall man ska godkänna ett parallellt paket på drygt 1 000 miljarder dollar för rena infrastrukturella satsningar.

Oklar utgång

Det parallella så kallade hårda infrastrukturpaketet har redan godkänts av senaten.

Det nedbantade förslaget kan innebära att Demokraterna kan enas om att godkänna de båda paketen. Tecken på detta kom från två ledande senatorer, Kyrsten Sinema från Arizona och Joe Manchin från West Virginia. Signalerna från kritikerna i representanthuset var mer otydliga.

I Bidens nya plan ingår 555 miljarder dollar för energiomställningar, omkring 400 miljarder dollar för fri förskola för tre–fyra-åringar, 165 miljarder dollar i sjukförsäkringsinsatser samt 150 miljarder dollar till att bygga lägenheter åt låginkomsttagare, skriver BBC.

Grim Berglund/TT

Personligt

Fantasifull kulturhistoriker lever livet på Fredriksdal

Åsa Hässlekvist, kulturhistoriker på Fredriksdals museer och trädgårdar. Här hemma hos sig i sitt grönsaksland.
Foto: Catharina Nilsson
Personligt
Lund
Personligt En berätterska med ett stort och varmt skratt. Det är Åsa Hässlekvist, museihistoriker på Fredriksdals museer och trädgårdar. Hon älskar att iklädda sig dåtidens klädedräkter och gestalta människor från förr. Sedan hon var tonåring är hon övertygad om att historien kan lära oss något om oss själva, oss nutidsmänniskor.
På höstlovet får hon utlopp för sin teaterådra, då smyger oknytt, spöken och tomtar runt på Fredriksdal och den ena skildringen är rysligare än den andra.

- Vi är sex stycken personer som berättar vid olika stationer, vi har alla allmogekläder på oss och jag berättar om ”Trollet bortbytingen”, säger Åsa Hässlekvist och förklarar att det kommer att smyga runt andra väsen i skogen runt berättarna också. Det kommer vara mörkt, utomhus, kanske ruggigt och fuktigt, och endast upplyst av fotogenlyktor. Det här är Fredrikdals svar på Halloweenfirande - att lyfta fram gammal skånsk folktro och iscensätta den.

Skriver manus till väsenvandring

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL