Lagfarter SkD

Huset på Torget 14 i Vollsjö sålt igen – andra gången på kort tid

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Linus Robin Elof Ring, 43, är ny ägare till fastigheten på Torget 14 i Vollsjö. Ägarbytet blev klart i september 2021 och köpesumman blev 2 650 000 kronor. Den tidigare ägaren köpte huset så sent som maj 2020 för 250 000 kronor. Sedan dess har boytan ökat från 120 kvm och kommunalt vatten anslutits till fastigheten. Kedjehuset har en boyta på 220 kvadratmeter.

Knappt en kilometer därifrån såldes nyligen ett annat hus, på Pregestadsvägen 87-20. Där såldes ett 168 kvadratmeter stort hus och priset för det blev 1 300 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Lagfarter SkD

Ny ägare till mindre hus i Stehag

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Monica Ann-Sofie Persson, 50 år, boende på Björkebo Ringsjöbaden i Stehag har tagit över fastigheten på adressen Ringsjöbaden 25 i Stehag från Jette Bakkedal och Lars Paaske. Ägarbytet blev klart i oktober 2021 och köpesumman blev 1 765 000 kronor. Husets byggår är 1965 och det har en boyta på 60 kvadratmeter.
Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Privata vårdgivare ska inte få äga apotek

Regeringen vill få till stånd en ny lagstiftning som hårdare reglerar ägarförhållanden kring apoteksverksamhet. Arkivbild.
Foto: Jessica Gow/TT
Inrikes
Inrikes Privata vårdgivare kan stoppas från att få driva apotek. Om vårdgivare och apotek ägs av samma företag är risken stor att medicin överförskrivs, eftersom det finns pengar att tjäna, anser regeringen som vill skärpa lagstiftningen.

Kommunala vårdbolag får i dag bara äga max 49 procent av ett apotek. Lagstiftningen finns för att det inte ska gå att tjäna pengar på en patient genom att en läkare hänvisar denne till ett visst apotek. Eller i omvänd ordning, att apotekspersonal rekommenderar en kund en viss läkare eller vårdcentral.

Men för privata vårdgivare finns ingen sådan reglering, och det här vill regeringen ändra på.

– Det finns en uppenbar risk för intressen där emellan som bidrar till en överförskrivning, säger socialminister Lena Hallengren (S).

Ser faror

Läkemedelsverket, som sett över vård- och läkemedelsmarknaden, kan inte peka ut några konkreta fall där ägarförhållanden lett till överförskrivning men ser faror i nuvarande lagstiftning och föreslår därför att vårdgivare inte ska kunna beviljas tillstånd att driva öppenvårdsapotek.

Förslaget gäller aktörer inom samtliga vårdtyper, där ibland läkare, tandläkare och veterinärer. Men veterinärvården pekas ut som särskilt utsatt för risk, eftersom den inte är lika hårt reglerad som vården av människor. När det gäller medicin för djur råder till exempel fri prissättning, vilket inte är fallet för medicin avsedd för människor.

Off label ses över

I förslaget ingår också en översyn av så kallad off label-förskrivning, det vill säga när läkemedel skrivs ut för användning i annat syfte än det egentligen är tänkt för. Regeringen vill också att regleringen för försäljning av receptfria läkemedel utanför apotek ses över. Men den som räds att i framtiden inte längre kunna köpa receptfria huvudvärkstabletter i sin lokala livsmedelsbutik kan vara lugn, försäkrar socialministern.

Regeringen ger nu en kommitté i uppdrag att senast den 17 mars 2023 redovisa konkreta lagförslag att ta ställning till. Utredningen skulle ha påbörjats för två år sedan, men pandemin har gjort att den lagts på is.

Rättad: I en tidigare version angavs en felaktig siffra för hur mycket kommunala vårdbolag får äga av ett apotek.

Tomas Lauffs/TT

FAKTA

Nuvarande lagstiftning

Avregleringen av apoteksmarknaden 2009 öppnade upp för privata aktörer att driva apotek. Men för att få öppna och driva ett apotek i Sverige så krävs det att man har fått ett tillstånd beviljat av Läkemedelsverket.

För att förhindra överförskrivning, till exempel genom att både vårdgivare och apotek ägs av samma bolag, får kommunala bolag max äga 49 procent i en apoteksverksamhet. Detta regleras genom kommunallagen, men den omfattar inte privata vårdbolag.

Den översyn som nu görs är den första sedan avregleringen av apoteksmarknaden. Målet är att säkerställa ett heltäckande försäkringsskydd för skador till följd av läkemedel.

Källor: Regeringskansliet, Läkemedelsverket

Lund

Full rulle på SPF Romele

Eva-Britt Närvall leder rörelsegymnastik för äldre med stor frenesi.
Foto: Mikael Ankarvik
Lund
Veberöd På torsdagarna har det varit full fart i Norra Ugglarps bygdegård. Då hyr nämligen Spf Romele in sig och kör sina aktiviteter. Allt från tempostark rörelseträning för seniorer till kontemplativ akvarellmålning. I torsdags var det öppet hur.

Norra Ugglarps bygdegård ligger vackert omgiven av mäktiga bokträd ovanför den gamla järnvägen. Hit flyttade Spf Romele sina aktiviteter i slutet av maj, och sedan vaccinationerna kom igång och pandemin lagt sig något har man kunnat träffas igen.

Kent Persson, ordförande i Spf Romele, är nöjd med att medlemantalet stiger.

– Varje torsdag kör vi våra aktiviteter här. Allt på en dag. Och så har vi våra månadsmöte, eller Romeleträffar. Det handlar om att ge äldre stimulans och att de rör på sig, säger Kent Persson, ordförande i Spf Romele.

Solens mat

Till månadsmötena har man bokat in personligheter som Bo Hagström som under rubriken Solens mat och hälsa kåserade kring medelhavsmat. Vid en träff i oktober visade man konst av lokala konstnärer som är medlemmar i Spf. Även de egna amatörkonstnärerna som deltar akvarellmålning under ledning av konstnären Walter Herbst ställde ut.

Mats Rydh håller i en matlagningskurs för äldre män. I torsdags blev det fisksoppa.
Foto: Mikael Ankarvik

Den 10 november bjuds det på Skånska visor av Agneta och Hasse från Staffanstorp respektive Veberöd och till julfesten den 8 december har Gunilla och Tomas Poppe bjudits in för en föreställning om maken/fadern Nils Poppe.

Bussresa i närområdet

– Ett annat väldigt omtyckt inslag var en busstur i närområdet med Häckeberga slott i centrum där några lokalhistoriker var med och berättade. Det var ju något som vi kunde göra under pandemin när man inte kunnat resa så långt. Bussen var full, säger Kent Persson.

Föreningen erbjuder också teaterresor till Malmö och Kristianstad.

Positiv spiral

Tillfölödet av nya medlemmar är gott.

– Ja, det är en positiv kurva, och det stiger hela tiden. Nu har vi strax över 300 medlemmar. Många funderar ju över vad som händer efter de pensionerat sig och här händer det saker, och man kan träffas, säger Kent Persson.

Curling på matta

I den största salen hålls rörelsegymnastik för äldre och mattcurling. Bertil Thörnecrantz håller i den ovanliga sporten och menar att den är perfekt för äldre.

Bertil Thörnecrantz, 75 år, visar med elegant stil hur mattcurling går till.

– Man delas in i lag om två. Ofta hamnar man då med någon man inte känner sedan tidigare, och så får man böja sig och hålla igång. Att det är på matta är ju bra. Jag menar, man halkar inte så lätt, och så slipper man att borsta, säger Bertil Thörnecrantz.

Matkurs populär

I köket håller Mats Rydh i en matlagningskurs för äldre män. Han håller som bäst på att packa upp ingredienserna till en fisksoppa och rökt paprika, något han aldrig provat förut.

– Idén till kursen fick jag från min svärfar. När hans hustru bröt höftleden blev han tvungen att göra allt i hemmet. Han hade aldrig lagat mat tidigare, så han fick lära sig. Bland de äldre männen finns det många som är dåliga på att laga mat. Vi har hållit på i fem år nu. Kursen är populär, säger Mats Rydh som lagat mat sedan han var 22 år.

Britt Wall-Rydh blåser färgen torr med en hårtork i kursen för akvarellmåleri.

Akvarellmålning

I rummet intill sitter hans hustru Britt Wall-Rydh och målar akvarell under ledning av konstnären Walter Herbst. Borden är uppställda längs fönstren som vetter ut mot bokskogen genom vars lövverk ljuset silas. En motivkrets så god som någon.

Andra aktiviteter som erbjuds Spf Romele är bland annat bridge och vincirklar.

Malmö

Unga män döms för misslyckat rånförsök

Rånarna ville komma åt 16-åringens elcykel av liknande modell som den på bilden, men polis stoppade rånet.
Foto: Roald
Foto: Berit
Malmö
Malmö Två unga män försökte råna en 16-årig pojke på hans elcykel, en så kallad fat bike. Rånet misslyckade men de båda gärningsmännen greps. Nu döms de för händelsen.

Rånförsöket skedde på Kalkbrottsgatan i Limhamn i somras. Den 16-årige pojken kom åkande på sin eldrivna fat bike på Kalkbrottsgatan när två personer ställde sig i vägen för honom så att han tvingades stanna.

De båda rånarna uppmanade sedan 16-åringen att kliva av sin cykel. Då dök en polispatrull upp. Pojken lyckades göra poliserna uppmärksamma på vad som pågick. Då försökte de båda männen gå därifrån, men stoppades snabbt av polis.

Rånarna, 19 och 20 år gamla, lämnade olika förklaringar om vad som nyss hänt och vad de gjorde på platsen. En av dem hävdade att de bara frågat 16-åringen om han ville sälja sin elcykel och vad den i så fall kostade.

Svårt att sova

Rånarduon ställdes inför rätta. Nu har domen fallit. Den yngre av dem döms till skyddstillsyn och hundra timmars samhällstjänst för försök till rån. Hans kumpan får villkorlig dom för samma brott. De ska också gemensamt betala 8 300 kronor i skadestånd till 16-åringen.

Under rättegången berättade pojken att händelsen påverkat honom mycket, både när den inträffade och efteråt. Han har haft svårt att sova, skolresultaten har försämrats och vill inte gå ut på egen hand.

Sport

Domen: Boden både vinner och förlorar med 5–0

Boden och Karlskrona har tilldömts flera 5–0-segrar. Arkivbild.
Foto: Ulf Palm/TT
Sport
Sport Nu har Svenska ishockeyförbundets tävlingsnämnd kommit med de väntade besluten att tilldöma Boden och Karlskrona 5–0-segrar i de hockeyettan-matcher som motståndarlagen vägrat att spela.
Boden förlorar dock två andra matcher med 0–5 efter att ha använt en okvalificerad spelare.

Boden använde en spelare som var i klubben för att provspela i tre ligamatcher, vilket Finlands ishockeyförbund uppmärksammade det svenska förbundet på. Det innebär att segrarna mot Kiruna och Teg omvandlas till 0–5-förluster, medan resultatet i förlustmatchen mot Kalix, 3–4, står kvar.

När det gäller de ospelade matcherna har Svenska ishockeyförbundets tävlingsnämnd fattat beslut i fyra matcher. Lagen som straffas med 0–5-förluster är Bodens motståndare Örnsköldsvik och Kalix samt Karlskronas motståndare Mörrum och Vimmerby.

Det finns fler ospelade matcher som tävlingsnämnden ska ta beslut om.

Att motståndare vägrar att spela i Boden respektive Karlskrona beror på att Boden och Karlskrona dragit sig ur hockeyettans samarbete kring tv-avtal. Riksidrottsnämnden har gett klubbarna rätt att stå utanför ligorna. Svenska ishockeyförbundet har bett klubbarna att spela matcherna och rekommenderar tävlingsnämnden att utdöma 0–5-förluster till lag som uteblir från matcher.

Ishockeyförbundet ska starta en utredning om klubbar har rätt att stå utanför ligaorganisationer.

Ingela Ahlberg/TT

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Native Skd

Så har spellagen påverkat spelbolagen

www.betting.se/bonus

Den 1:a januari infördes en svensk spellicens som krav på de aktörer som vill bedriva spelverksamhet i form av nätcasino och vadslagning. Detta medförde en rad nya restriktioner vars syfte var att säkerställa en tryggare marknad för alla aktörer. Till exempel blev det maximalt tillåtet med en bonus per spelare och licens samtidigt som det också ställdes högre krav vid marknadsföring av spelbolagen till spelarna.

Den reglerade marknaden har givit en tryggare upplevelse för de svenska spelare som förhåller sig till att spela hos de aktörer som har svensk licens godkänd av Spelinspektionen. I dagsläget är det 74 licenstagare som fått svensk licens utgiven av myndigheten.

Ännu hårdare restriktioner under pandemin

Sedan svensk licens införande har det varit restriktioner med en bonus per spelare och licens, men under pandemin beslutade regeringen att införa hårdare restriktioner genom nya spelansvarsåtgärder. Det innebär att oddsbonusar och andra erbjudanden maximalt får uppgå till högst 100 kronor av licenstagare som tillhandahåller nätcasino och värdeautomater.

I tillägg säger reglerna att de som spelar casino på nätet har en insättningsgräns på högst 5000 kronor per vecka. Detta gäller dock inte de som enbart väljer odds och betting. Det är också obligatoriskt för spelare att ange gränser för speltiden vid spel på nätcasino och värdeautomater.

Har fått konsekvenser för spelarna

De nya hårdare restriktionerna var tänkta att gälla fram tills årsskiftet av 2020 men är förlängda till den siste juni 2021. Om läget inte har lättat finns det chans till ytterligare förlängning av restriktionerna ännu längre än så. Dessa betydligt hårdare spelansvarsåtgärder har inneburit att vissa spelare väljer att sluta spela hos de svenska licenstagarna. Istället vänder de sig till casino utan svensk licens vilket dock innebär betydligt högre risker. Anledningen är att det inte finns samma restriktioner kring insättningsgränser, speltid och bonusar. De som väljer att spela hos dessa aktörer kommer behöva skatta 30% av vinsterna samtidigt som det inte finns någon svensk myndighet som agerar medlare om något skulle hända mellan dig och spelbolaget.

Utrikes

Bombningar över Tigray igen

På torsdagen var det nya bombningar över Mekele i Tigray.
Foto: AP/TT
Utrikes
Utrikes

Etiopisk militär har flygbombat den konflikthärjade regionen Tigrays huvudstad Mekele igen.

Uppgifterna om vad som var målet går isär.

Enligt regeringens talesperson Selamawit Kassa bombades en anläggning som användes av Tigreanska folkets befrielsefront (TPLF) för att tillverka militär utrustning.

Men Hayelom Kebede, forskningschef vid Ayder-sjukhuset i Mekele, säger att ett bostadsområde träffades av bomberna och att flera människor dödats.

– Hittills är sex människor döda och 21 skadade, säger han.

Striderna mellan TPLF och landets centralstyre har pågått sedan i november i fjol. TPLF, som var ledande när regionen hade ett stort mått av självstyre, meddelade då att man inte längre erkänner regeringens legitimitet.

Utrikes

Munskydd på! Fjärde vågen är här

Belgiens premiärminister Alexander De Croo med munskydd under en presskonferens i våras. Nu stiger smittsiffrorna återigen kraftigt i Belgien. Arkivfoto.
Foto: Frederic Sierakowski/AP/TT
Utrikes
Utrikes Antalet covid-19-fall ökar i nästan hela EU och får nygamla restriktioner att återkomma.
Benelux-länderna hoppas ändå att vaccineringen ska lindra ordentligt när fjärde vågen rullar in.

"Munskydd på", lyder texten i tunnelbanor och affärer i Bryssel ända sedan i fjol. Alldeles nyligen fanns fortfarande hopp om att kunna lätta på kraven – men så började covid-19-siffrorna att stiga igen.

Därför skärps nu åtgärderna på nytt. Publik på fotbollsläktare och i biografer kunde under några veckor sitta utan munskydd mot uppvisande av coronapass vid entrén – men nu krävs munskyddet igen.

Samma sak gäller för lärare och högstadie- och gymnasieelever i den fransktalande landsdelen Vallonien som tidigare tillåtits ta av sina munskydd inne i klassrummen.

Tredjedos till alla?

De nya åtgärderna är till för att undvika en större nedstängning.

– Den här lösningen gör att vi undviker att landa i stängda klassrum igen, säger Roland Lahaye på fackförbundet CSC till tidningen Le Soir.

I den nederländsktalande landsdelen Flandern vill den politiska ledningen nu få till en obligatorisk tredjedos för alla över tolv år.

Totalt sett ligger ändå Belgien relativt bra till när det gäller vaccineringen. 74 procent av invånarna är fullt vaccinerade, vilket gör myndigheterna hoppfulla inför fortsättningen.

– Följderna när det gäller antalet inlagda på sjukhus och dödsfall är mycket mer begränsat än under de första vågorna, tack vare vaccineringsgraden, sade virologen Steven Van Gucht i förra veckan, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Nya åtgärder

Antalet nya covid-19-fall per 100 000 invånare i Belgien under de senaste två veckorna ligger just nu på drygt 390 – den högsta siffran man haft i landet sedan mitten av april.

Även i grannländerna Nederländerna och Luxemburg har ökningen varit markant på sistone. Nederländske hälsoministern Hugo de Jonge varslar om att beslut kan tas om nya åtgärder vid ett möte på måndag, den 2 november.

– Men det är inte enkelt att hitta nya åtgärder som fungerar, eftersom det främst är ovaccinerade som behöver vård och som löper störst risk för att smittas och smitta andra, sade de Jonge i måndags.

Värst i öst

I EU som helhet är samtidigt läget fortfarande absolut värst i Östeuropa. De baltiska länderna fortsätter att redovisa stigande siffror, trots nya nedstängningar.

I den senaste statistiken från EU:s smittskyddsenhet ECDC landar Lettland på 1 641 nya fall per 100 000 invånare under de två senaste veckorna – den hittills näst högsta veckosiffran i EU under hela 2021.

Antalet nya dödsfall är samtidigt fortsatt flest i Rumänien och Bulgarien, med över 200 nya döda per miljon invånare under veckorna 41 och 42.

Wiktor Nummelin/TT

Munskydd och handsprit har blivit vardagsmat för belgiska skolelever under det senaste året. Arkivfoto.
Munskydd och handsprit har blivit vardagsmat för belgiska skolelever under det senaste året. Arkivfoto.
Foto: Francisco Seco/AP/TT
Covid-19-sjuka i ett fullt sjukhusrum i Rumäniens huvudstad Bukarest. Här har fortfarande bara 33 procent av befolkningen fått sin första vaccindos. Arkivfoto.
Covid-19-sjuka i ett fullt sjukhusrum i Rumäniens huvudstad Bukarest. Här har fortfarande bara 33 procent av befolkningen fått sin första vaccindos. Arkivfoto.
Foto: Andreea Alexandru/AP/TT

FAKTA

Fakta: Smittspridningen i EU

Så här ser smittspridningen av covid-19 ut i EU just nu, räknat i antal nya fall per 100 000 invånare under de senaste två veckorna:

Över 1 000 fall: Lettland (1 641), Estland (1 353), Litauen (1 320) och Rumänien (1 060).

Över 500 fall: Slovenien (905), Bulgarien (688), Slovakien (656), Kroatien (654), Irland (548) och Österrike (442)

Över 200 fall: Belgien (392), Grekland (371), Nederländerna (336), Tjeckien (291), Luxemburg (290), Danmark (235) och Ungern (216).

Över 100 fall: Cypern (197), Tyskland (188), Polen (133), Finland (132) och Frankrike (101).

Under 100 fall: Portugal (94), Sverige (90), Italien (59), Spanien (39) och Malta (38).

För tillfället ökar siffrorna i alla länder utom Spanien, Italien, Finland, Cypern och Malta.

Siffrorna gäller vecka 41 och vecka 42.

Källa: ECDC

Lund

Politisk rysare om luftmätningar vid förskolorna

Mätningar av luftkvaliteten görs från Grand tak, men det är inte där kommunens barn vistas, påpekade Karin Svensson Smith (MP).
Lund
lund När kommunfullmäktige hade sin andra dag med budgetdebatt kom förslaget om att börja mäta luftkvaliteten vid kommunens förskolor upp. Det hade gått igenom vid omröstningen om det inte varit så att Socialdemokraterna saknade en ledamot.

I omröstningen blev det helt lika, och då fick ordföranderösten avgöra. Och eftersom det är Mats Helmfrid (M) som leder församlingen så föll förslaget.

Egentligen var det två liknande förslag om samma sak som fullmäktige hade att ta ställning till. Både Miljöpartiet och Socialdemokraterna yrkade på att luftkvalitetsmätningar skulle införas, men S vill lägga mer pengar, en miljon kronor årligen mot ungefär hälften i MP:s förslag.

Mats Helmfrid (M).
Foto: Arkivbild

I omröstningen blev sedan MP:s yrkande som ställdes mot kommunstyrelsen ledd av kvintetten.

Att det blev så jämt i omröstningen berodde på att Sverigedemokraterna bestämde sig för att stötta MP:s yrkande.

Omröstningen hade föregåtts av en lång debatt.

S inledde

Den första att ställa sig i talarstolen och framföra förslaget var Lina Olsson (S).

– Vi i S vill se luftföroreningsmätningar vid förskolor och skolor. Barn är mer känsliga, och en exponering av dålig luft ger en ökad risk för astma. Det är viktigt att den luftmiljö som barn vistas i är god, säger hon.

Ewa Björnberg (MP) uppgav att globalt sett dör sex miljoner människor årligen till följd av luftföroreningar.

– Barn är mer utsatta för luftföroreningar. Mätningar ska göras och på deras nivå närmare marken. Forskningen visar också att det finns ett samband mellan autism och luftföroreningar, säger hon.

Miljöpartiets Karin Svensson Smith berättade i talarstolen att hon blev förfärad när hon fick reda på att Lund, till skillnad från andra kommuner, inte utför några luftkvalitetsmätningar där barn vistas.

Karin Svensson Smith (MP).
Foto: Joakim Stierna

Bakgrunden var att hon lyssnade på radioprogrammet Klotet, som just tog upp sambanden mellan barns hälsa och luftföroreningar. Karin Svensson Smith ringde sedan upp en av forskarna för att få reda på mätdata från Lund, vilket visade sig inte finnas.

– Det är jättekonstigt att man i Lund bara utför mätningar från taken, som Grand. Men då fångar man bara upp luftföroreningar som kommer utifrån. Men hur det är i markhöjd vet vi inte, säger hon.

– Det vore skamligt om ni inte bifaller yrkandet om luftkvalitetsmätningar, säger hon och riktar sig mot fullmäktigeförsamlingen.

Om kultur och fritid

Kultur- och fritidsnämndens budget var en annan som var uppe under torsdagen, men till skillnad från andra år väckte den inte en lika intensiv debatt. Orsaken är att S och kvintetten redan har gjort upp om 2022 års anslag (taxorna ej inkluderade).

– Vi i S har i många år lagt fram krav på budgetförstärkningar inom kultur och fritid. Nu har vi äntligen fått gehör. Vi kan ge nämnden en bred palett att arbeta med och det blir riktade satsningar till bland annat fältgruppen, lovverksamheten, utökad stöd till idrottsrörelsen och kulturlivet, förstärkning av fritidsgårdarna och biblioteken, förlängning av säsongen för utomhusbaden och utökad musikcheck till fler barn och unga, säger Sebastian Jaktling (S).

Philip Sandberg (L).
Foto: Joakim Stierna

– Det innebär att kultur- och fritidssektorn i kommunen får ett rekordstort tillskott på 15,64 miljoner kronor till glädje för väldigt många barn och unga i kommunen, säger Philip Sandberg (L).

Politikerna var överens om att pandemin, då många av kultur och fritids verksamheter var stängda eller kraftigt begränsade, visat hur viktig denna del av människors liv är.

När det var dags för omröstning om taxorna inom kultur- och fritid gick SD ihop med S och stoppade kvintettens förslag.

Ett annat beslut som fattades under torsdagen, på kvintettens initiativ, var att kommunen ska införa en digitaliserad bygglovsprocess för att snabba på bygglovsprocessen.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL