Lagfarter SkD

Nya ägare till fastighet i Skurup

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Giedre och Nils Adam Kvist, 35 och 36 år, har tagit över fastigheten på adressen Slimminge 435 i Skurup från Sven Robert och Marie Christine Aveling. Ägarbytet blev klart i september 2021 och köpesumman blev 2 420 000 kronor. Huset har en boyta på 112 kvadratmeter.

Ett par hundra meter bort såldes för mindre än en månad sedan ett annat hus, på Slimminge 374. Där såldes ett 95 kvadratmeter stort hus och priset för det blev 3 750 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Malmö

Nämnderna får vänta på extrapengar

Kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) efterlyste egna förslag från oppositionen och beklagade att fördelningen av extrapengar till nämnderna nu försenas.
Foto: Johan Nilsson/TT
Malmö
MALMÖ Nämnderna får vänta på sina extrapengar som kan betalas ut tack vare det stora överskott som Malmö stad väntas göra. M, SD och C var inte nöjda med hur ärendet om att förstärka de kommunala nämnderna hanterats och fick igenom en återremiss på torsdagens möte med kommunfullmäktige.

– När vi föreslagit lättnader i avgifter för bland annat besöksnäringen har det blivit kalla handen. Nu väljer man att godtyckligt pytsa ut rätt stora belopp, framhöll Håkan Fäldt (M).

– Man hade kunnat agera i tid. Då hade vi inte stått här fem i tolv utan ett ordentligt underlag. Den som är seriös börjar så fort man får reda på någonting och går inte bakvägen vilket vår ks-ordförande nu försöker göra.

Ifrågasatte ledarskap

Magnus Olsson från Sverigedemokraterna var av samma åsikt och stöttade också återremissen.

– Katrin ska inte stå här och leka surtant. Du har ett bristande ledarskap. Om du förankrat ditt förslag innan, ringt och pratat med oss så hade det varit enklare. Det är ett problem att ni inte vill prata.

– Nu smetar ni ut överskottet utan att bereda ärendena på ett seriöst sätt och säga vart pengarna ska gå.

Kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) var inte mest upprörd över att bli kallad surtant.

Efterlyste förslag

– Det må så vara. Men vi är satta att förvalta Malmöbornas pengar. Vi är satta att skapa välfärd och se till så att de som kan jobba jobbar. Nu yrkar ni avslag för att vi inte har ringt.

– Ni har inte lagt fram några egna förslag som vi kunnat ta ställning till. Varje gång beskriver ni bara problemen och har inga egna förslag på hur de ska lösas, poängterade Katrin Stjernfeldt Jammeh.

Malmö stad väntas göra ett överskott på hela 933 miljoner kronor i år. Detta trots att man budgeterat med 320 miljoner i underskott. Statsbidrag, ökad tillväxt och ökade skatteintäkter är bland annat orsakerna till det stora överskottet. Av den anledningen har de styrande partierna S och L tagit fram förslag på att förstärka nämndernas budgetar för i år.

Julgåva klubbad

Eftersom oppositionen fick igenom en så kallad minoritetsåterremiss skickas ärendet nu tillbaka till stadskontoret. Det togs alltså inget beslut om 32,5 miljoner till funktionsstödsnämnden, 20 miljoner till fritidsnämnden, 20 miljoner till kulturnämnden och drygt 85 miljoner till arbetsmarknads- och socialnämnden.

Förslaget att ge alla Malmö stads medarbetare en julgåva till ett värde av 1000 kronor klubbades igenom. Vidare får destinationssamverkan Malmö ideell förening tre miljoner, Malmö citysamverkan lika mycket och föreningen På Limhamn en miljon kronor.

Elevhälsan inom både grundskola och gymnasieskola får vardera tre miljoner kronor extra. Här var Centerpartiet ensamt om att yrka avslag.

Sport

Sverige inleder EM mot Nederländerna

Sverige, som tog OS-silver tidigare i år, är ett av 16 lag i fotbolls-EM nästa sommar. Arkivbild.
Foto: Martin Mejia/AP/TT
Sport
Sport Sverige kan inte klaga på lottningen till nästa års fotbolls-EM.
Visserligen väntar regerande mästarlaget Nederländerna i första matchen, men sedan också svagare motståndare som Schweiz och Ryssland.
– Helt okej, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Med drygt åtta månader till EM i England, som sköts upp från i år på grund av pandemin, är det nu klart vilka länder som möts i gruppspelet.

Sverige, rankat tvåa i världen men ändå bara i seedningsgrupp 2, såg på förhand ut som den stora mardrömslottningen för konkurrenterna i EM. Och det blågula landslaget – trea i VM 2019 och tvåa i OS i somras – får möta Nederländerna från den första seedningsgruppen där alternativen var England, Frankrike och Tyskland.

Förlust i VM

Nederländerna tog EM-guld 2017 och slog Sverige i VM-semifinalen 2019. Men Sveriges målvakt Hedvig Lindahl tror att de orangeklädda, som sedan dess har bytt förbundskapten, har varit på toppen och vänt.

– Man får ju inte säga för mycket, då blir det väl karma åt fel håll. Men jag tror faktiskt att de har varit riktigt heta och kommer få svårt att vara så dominanta som de har varit. Jag tror att de kanske är lite sämre nu faktiskt, säger hon till C More.

Sverige möter Nederländerna direkt i första matchen, på lördagen den 9 juli. Fyra dagar senare väntar Schweiz innan gruppspelet avslutas mot Ryssland den 17 juli.

Ryssland och Schweiz har Sverige de senaste åren mött i Algarve Cup, 2018 respektive 2019. Blågult slog Ryssland med 3–0 och Schweiz med 4–1 då.

– Det som är så häftigt med damfotbollen är att utvecklingen sker så otroligt fort. Lag som man förut tänkte att de här ska man vinna mot lätt, det finns ju inga så lätta matcher längre, säger Lindahl till C More.

"Helt okej"

Förbundskapten Peter Gerhardsson summerar lottningen som "helt okej".

– Det är tre lag som vi har stött på och spelat mot. I ett fall har de ju bytt tränare, vi får se hur de påverkar. Nederländerna är ett av de bästa lagen i världen, helt klart, så det blir en tuff match. Man vet aldrig om det är bra att möta dem först eller sist, nu har vi dem först och det får vi ta hand om, säger han.

Mot Schweiz och Ryssland kommer Sverige vara klar favorit.

– Många länder tar hela tiden steg uppåt och närmar sig övriga, men helt klart att vi har bra chans att vinna, säger Gerhardsson.

Sveriges grupp C spelas i Sheffield och Wigan & Leigh, på arenor där publikkapaciteten är 30 000 respektive 8 000.

Turneringens tuffaste getingbo ser ut att bli grupp B med Tyskland, Spanien, Danmark och Finland.

EM spelas 6–31 juli. Värdnationen spelar öppningsmatchen på Old Trafford i Manchester och finalen spelas på Wembley i London.

Carl Göransson/TT

FAKTA

Fakta: Så lottades EM

Grupp A: England, Norge, Österrike, Nordirland. (Spelas i Manchester, Southampton och Brighton & Hove)

Grupp B: Tyskland, Spanien, Danmark, Finland. (Milton Keynes och London)

Grupp C: Nederländerna, Sverige, Schweiz, Ryssland. (Sheffield och Wigan & Leigh)

Grupp D: Frankrike, Italien, Belgien, Island. (Rotherham och Manchester)

Söderslätt

Pandemin lockade till 30 procent fler nya företag

Runt 30 procent fler nya företag har startats i Trelleborg och Svedala kommuner under 2020. Merparten är mindre verksamheter i service- och tjänstesektorn.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Söderslätt
Svedala
TRELLEBORG/SVEDALA 2020 startades det runt 30 procent fler företag i Söderslättskommunerna än under ett genomsnittsår.
– Tendensen är att det fortsätter, säger Zouhar Arabi-Eter, enhetschef för näringslivsfrågor i Trelleborgs kommun.

2020 startades 156 nya företag i Svedala kommun, 27 procent fler än åren tidigare. I Trelleborgs kommun startades förra året 327 nya företag, vilket är 32 procent fler än 2018 och 2019.

– Vi märker tydligt här i Trelleborg att det var en kraftig ökning av nystartade företag förra året, säger Zouhar Arabi-Eter, enhetschef för näringslivsfrågor i Trelleborgs kommun med 4 498 företag och organisationer.

Antingen har vi modiga medborgare som vågar satsa eller så pushas man att starta företag som en följd av omständigheter.

Även i Svedala kommun är det markant fler nya företag som startade 2020 jämfört med tidigare år då antalet nystartade företag legat strax över hundra i en kommun med totalt 1 658 företag registrerade hittills i år.

Zouhar Arabi-Eter ser absolut kopplingen till pandemin och menar att trenden tycks hålla i sig.

– Antingen har vi modiga medborgare som vågar satsa eller så pushas man att starta företag som en följd av omständigheter. Det är självklart också modigt att starta företag om man till exempel förlorat sitt arbete.

Startas det företag inom specifika områden, eller hur ser det ut?

– Vi ser att det är inom tjänstesektorn, att man hyr ut tjänster av olika slag, mindre verksamheter. Men även serviceföretag inom bland annat handel startas. Flera inom e-handel där man numera med ganska enkla medel kan ha en egen hemsida, ett litet lager hemma och hemifrån kan man ganska enkelt distribuera ut det man säljer, menar Zouhar Arabi-Eter.

Ser det ut som ökningen av nya företag kommer att fortsätta?

– Tendensen är att det fortsätter att startas företag, men ökningen är kanske inte lika kraftig i år som 2020.

Söderslätt

På hemmakontoret föddes idén om blomsterverksamhet

I arbetsrummet med ett centralt arbetsbord finns Lisa Wihnqvists samling av vaser och alla nödvändiga redskap för hennes arrangemang, allt från hönsnät till växter hon ständigt plockar med hem.
Foto: Pernilla Nielsen Negrén
Söderslätt
ANDERSLÖV När arbetet flyttade hem frigjordes plötsligt mer tid att lägga på passionen för odling, blommor och blomsterarrangemang.
Nu har Lisa Winqvist tagit steget att satsa på en egen blomsterodling och det egna företaget Sotehus blommor.

För sitt eget höga nöjes skull började Lisa Winqvist plocka in och arrangera blommor och andra växter som hon tycker om. Mycket finns att hämta i hennes och maken Nils trädgård på baksidan av huset på en av genomfartsgatorna i Anderslöv.

Buketterna i någon av vaserna från hennes stora samling utvecklades till allt större arrangemang med inspiration som hämtades hem från sociala medier.

Allt det här hände och utvecklades under 2020 och in på 2021 då Lisa Winqvist, verksamhetsansvarig på Herbert Felixinstitutet i Eslöv flyttade hem sitt kontor till Anderslöv som en följd av pandemins restriktioner.

När arbetet flyttade hem under pandemin fick Lisa Winqvist plötslig en massa extra tid som hon tidigare lagt på pendling. Det födde idén om att våga satsa på sin stora passion, odla och arrangera blommor.
Foto: Pernilla Nielsen Negrén

Ett upphittat nytt uttryck

– Plötsligt hade jag mer tid att göra det jag tycker är roligt. Jag tycker mitt arbete också är roligt, men det här med blommor är ju något som jag upptäckt verkligen är mitt uttryck - och nu har det bara exploderat, säger Lisa Winqvist.

Bokstavligt talat är nu stora delar av huset hennes skaparverkstad. I entrén ut mot gatan som bommats igen har en liten ministudio byggts upp för att ljussätta och fotografera de arrangemang som Lisa Winqvist skapar av det trädgård och omgivningar har att ge. Just nu när höst går mot vinter är det dalior, rosenskära, hortensia tillsammans med gräs, nypon och kvistar som hamnar i arrangemangen som hon delar på sitt Instagram- respektive Facebookkonto.

I uterummet på husets ena gavel pågår uppdrivning av perenner tänkta att planteras ut på odlingsmarken som hon via svärföräldrarna fått tillgång till utanför Önnarp.
Foto: Pernilla Nielsen Negrén

Mot baksidan av huset finns ett helt arbetsrum för skapandet där ett stort bord för blommorna är i centrum och utanför Nils kontor finns ett uterum fyllt av sticklingar att pyssla om inför att de på sikt ska i jorden utanför Önneköp.

– Jag har fått tillgång till 3 000 kvadrat mark, men jag börjar i liten skala på kanske 300 kvadrat, berättar Lisa Winqvist, som nu satt tulpanlökar och planterat ut lite perenner inför nästa år då starten på det egna företaget blir ”på riktigt”.

– Idén föddes när jag fick frågan av en florist jag känner om jag kanske kunde odla blommor som kan säljas till deras butik. Först tänkte jag, nej det kan jag ju inte, men sedan - varför inte? andra gör ju det.

Hallen vid entrén från gatan har bommats igen och omvandlats till en enkel fotostudio där alla de vackra kreationerna dokumenteras av antingen Lisa Winqvist själv eller maken Nils Lind.
Foto: Pernilla Nielsen Negrén

Omedveten kunskap från mamma och mormor

Hon hävdar att hon är extremt dålig på krukväxter, men alltid tyckt att blommor är väldigt vackert och med både en mamma och framför allt en mormor med en fantastisk trädgård har hon rätt ovetande ändå fått med sig kunskap om blommor och odling som nu förverkligas i den egna trädgården.

För tre år sedan gick flyttlasset från Malmö till huset i Anderslöv tillsammans med maken, en bonusdotter och hunden Johnny, och det är här som beslutet nu landat i att faktiskt starta ett företag, Sotehus blommor.

– Halva min tjänst är en projektanställning, så jag börjar satsningen på halvtid när den delen försvinner efter nyår, sen får vi helt enkelt se.

Närodlat och säsongsbaserade blommor

Tanken är att odla och sälja säsongsbaserade blommor hon själv tycker om för leverans till blomsterbutik. Närodlade blommor och inte exotiska växter är hennes passion. Motsatsen till de där perfekta raka kenyanska rosorna är det hon själv tycker är vackrast och tänker odla. Däremot är hon tveksam till, att som många andra odlare som hängt på odlingstrenden, erbjuda självplock.

– Jag vill nog ha kontrollen själv. Kanske blir det så att jag säljer buketter, men jag har inte bestämt det än.

Planen är att efterhand utveckla företagandet till att även omfatta workshops liksom uppdrag för fester, bröllop eller andra tillställningar där hennes blomsterarrangemang skulle tillföra det där extra.

Vad är den största utmaningen med att starta eget?

– Att veta vad jag ska betalt! Det är den stora frågan just nu. Jag vet att jag inte kommer bli rik på det här, men jag har upptäckt nya sidor av mig själv och en av dem är att jag längtar efter mer frihet att göra det jag tycker är roligt.

När arbetet flyttade hem fick Lisa Winqvist plötslig en massa extra tid som hon tidigare lagt på pendling. Det födde idén om att våga satsa på sin stora passion, odla och arrangera blommor.
Foto: Pernilla Nielsen Negrén

Sport

Svensk doldis leder på Europatouren

Jessica Karlsson är i delad ledning i Dubai. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Sport
Sport

Det är svenskt i topp inför den sista rundan av Dubai Moonlight Classic på damernas Europatour i golf. Jessica Karlsson delar ledningen med Maria Fassi, Mexiko, på tio under par efter att ha gått de två första rundorna på 66 respektive 68 slag.

29-åriga Karlsson är därmed på god väg mot karriärens största framgång, då hon tidigare som bäst har slutat femma i en Europatourtävling.

Tävlingen i Dubai spelas sent på dagen i strålkastarljus och endast 56 spelare finns i startfältet.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Företagsfinanser.se

Ökning av ansökningar om pausade amorteringar!

Företagsfinanser.se Bostadsmarknaden har trots omständigheterna inte rasat, istället har försäljningen ökat med hela 13 % och med ett fortsatt tryck på visningar på uteliggande bostäder.

Men även fast bostadsmarknaden är i full rullning så är det många bankkunder som har valt att pausa sina amorteringar på sina bostadslån. Detta i och med att bankerna lättat på tyglarna en aning som hjälp för den ekonomiska situationen som många sitter i just nu. I April så var det många husköp som gick i lås och många nya lyckliga husägare som flyttade in i sina nya hem. April är generellt sett en månad då många köper hus varje år och det visade sig vara så även under detta år.

Varje år så ökar mängden bostadslån i Sverige och ligger tillsammans på tusentals miljarder i värde. För de flesta hushåll så är det boendet som kostar mest månadsvis och också den utgift som svider mest. I mars gick bankerna ut med att de ändrar amorteringskraven för att hjälpa sina kunder. På detta sätt är det många som har kunnat spara in en del. Även fast det varje år är många kunder som ansöker om amorteringsfria månader på sina bolån, så har det varit en stor ökning av fall under de senaste månaderna.

Reporäntan oförändrad

Riksbanken meddelade nyligen att de lämnar kvar reporäntan på noll och detta för att de anser att den nedåtgående ekonomiska spiralen beror på gällande restriktioner. Det anses också vara svårt att sätta en prognos på hur framtiden kommer att se ut. Att räntan ligger oförändrad är ingenting som låntagare kommer att märka då det är samma som innan. Riksbanken betonar dock att räntan kan komma att sänkas om det anses vara nödvändigt i framtiden.

Många anser att räntan borde ha blivit reglerad ned på minus men Riksbanken menar på att det inte finns någon anledning att göra så i dagsläget. Anledningen till detta är att denna krisen inte är grundad i en finanskris likt den 2008, så den ska inte bedömas som så. Norge och Storbritanniens centralbanker sänkte däremot sina räntor med 0,5 %.

Detta tittar banken på när du ansöker om företagslån

Det är också många företagare som ansöker på företagsfinanser.se för att kunna hantera den nuvarande ekonomiska situationen där många företag står med en lägre produktion och därav omsättning. När ett företag ansöker om ett lån så är det dessa punkter som banken tittar på i en ansökan:

– Ägarna av företaget - referenser, privatekonomi och erfarenheter.

– Företagets affärsplan - detaljerad plan.

– Eventuell ekonomisk hjälp - revisor eller liknande.

– Balansräkning, bokslut och deklaration på företag som etablerat sig redan.

Det finns ett par olika företagslån som banker kan låna ut till företagare och vilket som passar för eventuella företag kan variera beroende på behovet. Ett företag som behöver investera i inventarier, maskiner eller byggnader brukar exempelvis oftast välja en investeringskredit och enbart amortera för den summa som är använd.

Utrikes

President Biden föreslår nedbantat insatspaket

USA:s president Joe Biden försöker bryta dödläge inom sitt parti om reformpaket.
Foto: Susan Walsh/pool via AP/TT
Utrikes
Utrikes USA:s president Joe Biden är övertygad om att ett nytt förslag på stora sociala och infrastrukturella satsningar kan få stöd i kongressen.
Men förslaget på 1 750 miljarder dollar är kraftigt nedbantat.

President Biden sade att förslaget är "historiskt". Men han konstaterade samtidigt i ett framträdande på torsdagen att han fått backa från ett tidigare förslag på grund av motsättningar i USA:s kongress – och inom det egna partiet.

– Ingen kan få allt vad de vill. Det gäller även mig, sade han enligt The New York Times och erkände att motståndet inom det egna partiet Demokraterna varit stort.

Klimat och barn

Det tidigare förslaget var på omkring 3 500 miljarder dollar, investeringar som öronmärks för infrastrukturella satsningar, insatser för klimatomställning och sociala satsningar på bland annat barnomsorg.

Biden ägnade torsdagsmorgonen åt att övertyga partikamrater att rösta för förslaget. Demokraternas knappa övertag i kongressen kräver att nästan samtliga partikamrater röstar för förslaget.

I senaten är mandatfördelningen 50–50 mellan Demokraterna och Republikanerna. Vicepresident Kamala Harris har där utslagsröst.

Men president Bidens problem är att en grupp på vänsterkanten bland Demokraterna i representanthuset kräver att det sociala reformpaketet behandlas i kongressen ifall man ska godkänna ett parallellt paket på drygt 1 000 miljarder dollar för rena infrastrukturella satsningar.

Oklar utgång

Det parallella så kallade hårda infrastrukturpaketet har redan godkänts av senaten.

Det nedbantade förslaget kan innebära att Demokraterna kan enas om att godkänna de båda paketen. Tecken på detta kom från två ledande senatorer, Kyrsten Sinema från Arizona och Joe Manchin från West Virginia. Signalerna från kritikerna i representanthuset var mer otydliga.

I Bidens nya plan ingår 555 miljarder dollar för energiomställningar, omkring 400 miljarder dollar för fri förskola för tre–fyra-åringar, 165 miljarder dollar i sjukförsäkringsinsatser samt 150 miljarder dollar till att bygga lägenheter åt låginkomsttagare, skriver BBC.

Grim Berglund/TT

Personligt

Fantasifull kulturhistoriker lever livet på Fredriksdal

Åsa Hässlekvist, kulturhistoriker på Fredriksdals museer och trädgårdar. Här hemma hos sig i sitt grönsaksland.
Foto: Catharina Nilsson
Personligt
Lund
Personligt En berätterska med ett stort och varmt skratt. Det är Åsa Hässlekvist, museihistoriker på Fredriksdals museer och trädgårdar. Hon älskar att iklädda sig dåtidens klädedräkter och gestalta människor från förr. Sedan hon var tonåring är hon övertygad om att historien kan lära oss något om oss själva, oss nutidsmänniskor.
På höstlovet får hon utlopp för sin teaterådra, då smyger oknytt, spöken och tomtar runt på Fredriksdal och den ena skildringen är rysligare än den andra.

- Vi är sex stycken personer som berättar vid olika stationer, vi har alla allmogekläder på oss och jag berättar om ”Trollet bortbytingen”, säger Åsa Hässlekvist och förklarar att det kommer att smyga runt andra väsen i skogen runt berättarna också. Det kommer vara mörkt, utomhus, kanske ruggigt och fuktigt, och endast upplyst av fotogenlyktor. Det här är Fredrikdals svar på Halloweenfirande - att lyfta fram gammal skånsk folktro och iscensätta den.

Skriver manus till väsenvandring

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Utrikes

Tårgas mot demonstranter i Sudan

Abdel Fattah al-Burhan. Arkivbild.
Foto: Hussein Malla/AP/TT
Utrikes
Utrikes Protesterna mot militärkuppen i Sudan fortsätter. Säkerhetsstyrkor använde tårgas i huvudstaden Khartum på torsdagen för att skingra demonstranter som protesterade mot kuppen.

De senaste dagarna har varit våldsamma i Khartum. Demonstranter har bland annat spärrat av gator med brinnande bildäck medan säkerhetsstyrkor svarat med tårgas och gummikulor.

På torsdagen var det sammandrabbningar i minst två områden i huvudstaden.

Minst sju demonstranter har dödats sedan i måndags och omkring 170 har skadats, enligt sjukvårdskällor.

Sudans militäre ledare general Abdel Fattah al-Burhan har sparkat minst sex ambassadörer efter att dessa fördömt måndagens militärkupp i landet. Bland dem finns Sudans ambassadörer till USA, EU och Frankrike.

Även landets ambassadörer till Qatar, Kina och FN får sparken. Sudans statliga television bekräftar avskedandena.

Diplomaterna har förklarat sig vara lojala mot den avsatte premiärminister Abdalla Hamdoks regering.

Militärkuppen har fördömts av en enig omvärld. Enligt general Abdel Fattah al-Burhan var anledningen till att störta regeringen att undvika inbördeskrig.

På torsdagen uppmanade FN:s säkerhetsråd landets militära ledning att återinsätta en civilledd regering.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL