Malmö

24-meters elbussar mellan Limhamn och Segevång

Samma typ av buss som idag kör på linje fem kommer i framtiden också att köra på linje fyra.
Foto: Johan Nilsson / TT
Malmö
Malmö Den nya Malmöexpressen linje fyra är nu ett steg närmare verklighet efter att tekniska nämnden godkänt genomförandeavtalet. Nu väntar ett omfattande arbete att bygga om vägar och hållplatser som beräknas starta 2022 och hålla på i flera år.

Bussarna kommer vara av samma typ som idag kör på linje fem, 24 meter långa och eldrivna, och köra emellan stationerna Limhamn kalkbrottet och Segevångsbadet, via centralstationen.

Om Skånetrafiken nu godkänner genomförandeavtalet kommer arbetet starta under 2022 och bussarna beräknas vara i drift 2024 eller 2025.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter övergår prenumerationen till ordinarie pris 119 kr/mån. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill. Vänligen notera att fr.o.m. 14 januari 2022 ansvarar Bonnier News AB för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Malmö

20-åring utsatt för mordförsök

Malmö
Malmö En man i 20-årsåldern knivhöggs på torsdagseftermiddagen av flera personer i anslutning till ett bostadshus i östra Sorgenfri.

Först när mannen förts till akuten med sina skador nåddes polisen av information kring händelsen. Offret kunde berätta att han överfallits av flera okända personer som skadade honom med någon form av vasst föremål.

Händelsen rubriceras som mordförsök. Det finns ingen misstänkt i nuläget.

Malmö

55-åring greps för våldtäkt

Malmö
Malmö En 55-åring man greps i onsdags misstänkt för att ha våldtagit en kvinna han är bekant med.

Våldtäkten skedde i en bostad i Malmö under onsdagskvällen. 55-åringen är inte skriven på adressen. Han anhölls senare under natten misstänkt för våldtäkt.

Malmö

22-åring hade vapen i förråd

Malmö
Malmö En 22-årig narkotikapåverkad man anhölls på torsdagen misstänkt för grovt vapenbrott.

Polisen ingrep mot mannen som visade tydliga tecken på påverkan. Det motiverade en husrannsakan där bland annat 22-åringens lägenhetsförråd genomsöktes.

I förrådet hittades narkotika som misstänks vara i överlåtelsesyfte samt ett vapen. Mannen misstänks nu för narkotikabrott och grovt vapenbrott.

Malmö

Misstänkt grovt brott i Åkarp

Efter att polisen misstänkt att ett grovt brott begåtts i Åkarp har ärendet blivit åklagarlett. Arkivbild.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Malmö
Åkarp Polisen befinner sig just nu på en adress i Åkarp med anledning av ett misstänkt grovt brott.

– Vi kommer att kunna lämna ut mer information innan lunch. Vi misstänker ett grovt brott på en adress i Åkarp, säger Filip Annas, presstalesperson hos polisen.

Hur många patruller har ni på plats?

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter övergår prenumerationen till ordinarie pris 119 kr/mån. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill. Vänligen notera att fr.o.m. 14 januari 2022 ansvarar Bonnier News AB för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Malmö

Inbrott i cykelbutik på Storgatan

Malmö
Malmö En cykelbutik på Storgatan blev under natten till fredagen utsatt för ett inbrott.

Det var strax efter klockan 03 som en uppringare larmade polis om ett inbrott i cykelbutiken. Man har då hört glaskross och ser välta cyklar i lokalen. När polis kommer till platsen kan man konstatera att skyltfönstret slagits sönder. Vad som tagits från affären är oklart.

– Troligtvis har en elcykel stulits. VI har också säkrat blod från det krossade fönstret, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter övergår prenumerationen till ordinarie pris 119 kr/mån. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill. Vänligen notera att fr.o.m. 14 januari 2022 ansvarar Bonnier News AB för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Privatlån.com

Lån - Jämför och ansök om lån online

Privatlån.com

Numera är det lättare än någonsin tidigare att ansöka om och jämföra olika lån. Skälet till detta är att det går att göra online samtidigt som det numera finns ett stort antal låneförmedlare som erbjuder dessa tjänster. Just detta ska vi ta oss en närmare titt på i denna artikel.

Låt en låneförmedlare göra jobbet åt dig

När du ska ansöka om att låna pengar kan du numera göra det hos en låneförmedlare. Det finns flera fördelar med att använda sig av en sådan. För det första slipper du själv sitta och ansöka om lån hos flera olika aktörer när du använder dig av en sådan. I stället räcker det med att göra en ansökan, därefter sköter låneförmedlaren resten åt dig. De kollar då nämligen upp hur dina möjligheter att få lån hos olika aktörer ser ut, jämför de olika låneerbjudandena du får och listar sedan dessa för dig. Du kan då välja det låneerbjudande som stämmer så bra överens som möjligt med dig och dina önskemål.

En av de stora fördelarna med detta är att du själv slipper slösa tid på att sitta och ansöka om lån hos olika aktörer samt jämföra dessa. Som tidigare nämnt gör i stället den låneförmedlare som du väljer att använda dig av jobbet åt dig. Detta är något som du kan spara oerhört mycket tid på.

En annan fördel med att använda sig av en låneförmedlare är att det då inte behöver göras alltför många kreditupplysningar i ditt namn. När det gäller kreditupplysningar med Upplysningscentralen, eller UC som det är mer känt som, vilket är det vanligaste upplysningsföretaget här i Sverige så är dessa nämligen inte bra för din kreditvärdighet. För varje kreditupplysning som görs på ditt namn med UC försämras nämligen din kreditvärdighet. Att då sitta och ansöka om lån hos flera aktörer som använder sig av just UC är därför något som kan få mycket negativa konsekvenser för din kreditpoäng. Detta behöver du dock inte oroa dig för genom att använda dig av en låneförmedlare. När du använder dig av en sådan görs det nämligen bara en kreditupplysning på dig. Detta innebär därför att din kreditvärdighet inte påverkas alltför mycket, inte alls på samma sätt som det hade gjort om du satt och ansökte om flera olika lån. Att använda sig av en låneförmedlare är därför bra eftersom du kan spara tid på att göra det, det har inte någon alltför allvarlig påverkan på din kreditvärdighet, och det ger dig så bra chanser som möjligt att finna bästa möjliga lån.

Saker att tänka på när du ska jämföra lån

Vad är det då värt att tänka på när man ska jämföra olika lån? En sak som det är en självklarhet att ha i åtanke är räntan. För dig som ska låna pengar är det förstås bättre ju lägre ränta ett lån har. Ju lägre räntan är desto billigare kommer det nämligen bli för dig att låna pengar. Detsamma gäller andra typer av avgifter som kan tillkomma till ett lån. Detta kan bland annat röra sig om en uppläggningsavgift och en aviavgift. Försök helt enkelt att välja ett lån med så låg ränta och så få andra avgifter som möjligt. Gör du det blir det nämligen billigare för dig att låna pengar.

En annan viktig sak att ta hänsyn till är hur lång tid som du har på dig att betala tillbaka lånet. Här gäller det att hitta en återbetalningstid som innebär en månadskostnad som du har råd med. Dock är det inte någon bra idé att använda sig av en alltför lång återbetalningstid. Ju längre återbetalningstid du väljer desto högre ränta får du nämligen på ditt lån. Välj därför en återbetalningstid som inte sträcker sig över en alltför lång period samtidigt som det ger dig en månadskostnad som inte är alltför hög och som du kommer att ha råd med.

Det är också viktigt att bestämma sig för ifall man ska satsa på ett lån med eller utan säkerhet. Men vad är då skillnaden mellan dessa båda typer av lån? För att börja med lån med säkerhet så är detta lån där du lämnar något i säkerhet till banken. Detta betyder att banken kan ta det som du lämnar i säkerhet från dig om det är så att du inte klarar av att betala tillbaka lånet så som det är tänkt. I många fall använder man samma sak som man lånar pengar till som säkerhet. Det är till exempel vanligt att man lånar pengar till att köpa en bostad eller en bil. När du gör det kan du då lämna någon av dessa saker som säkerhet till banken. Banken kan då nämligen ta de ifrån dig om du inte klarar av att betala tillbaka så som det är tänkt. Varför ska man då utsätta sig för den risken kanske du undrar? Svaret på den frågan är att för det första finns det aktörer som endast erbjuder lån med säkerhet, åtminstone när det kommer till större summor pengar. För det andra brukar lån med säkerhet ha lägre ränta än vad lån utan säkerhet har. Det har de eftersom banken inte tar en lika stor ekonomisk risk när de ger dig ett lån med säkerhet som de gör när de ger dig ett utan. Detta kan de därför kompensera för genom att erbjuda dig en lägre ränta.

Motsatsen till ett lån med säkerhet är alltså ett utan säkerhet. Ett sådant lån innebär att du kan låna pengar utan att behöva lämna något i säkerhet till banken. Detta är förstås en stor fördel, men det finns också en stor nackdel med lån utan säkerhet. Denna handlar om att lån utan säkerhet brukar ha högre ränta än sådana med säkerhet. Banken tar nämligen en större ekonomisk risk när de ger dig ett lån utan säkerhet. När det gäller ett sådant lån har de nämligen inget som de kan ta ifrån dig om du inte betalar tillbaka lånet så som det är tänkt. Detta får du därför betala för genom att få en högre ränta.

Malmö

Man överfallen och rånad i sin bostad

Malmö
Malmö En man blev överfallen och misshandlad av gärningsmän i sin bostad på Eriksfältsgatan.

Vid halv fem-tiden på fredagsmorgonen larmades polis till en bostad på Erikfältsgatan efter ett rån. En man i 35-årsåldern larmade själv polis och berättade att han blivit rånad i sin lägenhet.

Gärningsmännen ska ha knackat på hos honom och då han öppnade dörren ska de ha överfallit honom. De ska även ha misshandlat honom med ett okänt tillhygge och därefter tagit en mobiltelefon och kontanter. Både polis och ambulans skickas till platsen, men det är i nuläget oklart om mannen behövde följa med ambulans till sjukhus för vård.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter övergår prenumerationen till ordinarie pris 119 kr/mån. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill. Vänligen notera att fr.o.m. 14 januari 2022 ansvarar Bonnier News AB för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Malmö

Inferno är igång på Södergatan

Inferno i Malmö är företagets femte anläggning. Resten finns i Stockholm
Foto: Joakim Stierna
Malmö
malmö Det var kö utanför när gamingstället Inferno online öppnade på Södergatan under torsdagseftermiddagen. Både gammal och ung hade hittat dit men tonåringarna dominerade.

– Det är ett trevligt ställe. Många barn spelar och de flesta sitter hemma i vardagsrummet. Att gå hit är mer socialt. Man kan även komma tillsammans med sina föräldrar, säger Filippa Morfiadakis från Höllviken som var på plats med sonen Knut, 7 år, och Amanda, 10 år.

Knut och Amanda Morfiadakis blev bitna på att spela när de var på Inferno tillsammans med mamma Filippa.
Foto: Joakim Stierna
Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter övergår prenumerationen till ordinarie pris 119 kr/mån. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill. Vänligen notera att fr.o.m. 14 januari 2022 ansvarar Bonnier News AB för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Malmö

Polis söker med helikopter efter inbrottstjuvar

Malmö
Arlöv Polis sökte under torsdagen med hundar och helikopter efter flera personer i Arlöv. Detta efter ett larm om ett inbrott på Företagsvägen.

Ett larm om ett inbrott i en företagslokal kom till polisen vid 21.40 på torsdagskvällen. Polisen sökte under kvällen efter flera gärningspersoner. Till sin hjälp hade de hundpatruller och en helikopter. Vid 22.30-tiden avvecklade polisen sin insats.

–Vi är inte där med hund och helikopter längre, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen Syd.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter övergår prenumerationen till ordinarie pris 119 kr/mån. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill. Vänligen notera att fr.o.m. 14 januari 2022 ansvarar Bonnier News AB för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL