Lagfarter SkD

126 kvadratmeter stort hus i Eslöv sålt till nya ägare

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Igor Lipovac, 33, och Johanna Kutlesovska Lipovac, 27, är nya ägare till huset på adressen Svängen 10 i Eslöv. Husets byggår är 1979 och det har en boyta på 126 kvadratmeter. Säljare är Kjell-Åke och Maj-Lis Birgitta Borgström. Ägarbytet gjordes i augusti 2021 och priset blev 3 075 000 kronor.

I vintras såldes ett annat hus precis i närheten, på Sunnantorpsvägen 2. Där såldes ett 113 kvadratmeter stort hus och priset för det blev 2 550 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Utrikes

Saknad kvinna i USA tros ha dödats

Gabby Petitos kropp hittades i Bridger-Teton National Forest i Wyoming.
Foto: Amber Baesler/AP/TT
Utrikes
Utrikes Amerikanska FBI bekräftar att det är saknade Gabrielle "Gabby" Petitos kvarlevor som har hittats i en nationalpark i den amerikanska delstaten Wyoming.

Den unga kvinnans kropp hittades i söndags efter en massiv sökinsats och har undersökts av en rättsläkare, som slår fast hennes identitet och drar slutsatsen att den 22-åriga kvinnan med all sannolikhet har bragts om livet. Någon dödsorsak har ännu inte angivits.

"Dödsorsaken kvarstår i avvaktan på det slutliga obduktionsresultat," skriver FBI i ett uttalande.

Många har engagerats i Gabby Petitos öde och fallet har fått stor medial uppmärksamhet. Hon anmäldes saknad av sin familj den 11 september, efter att ha försvunnit under mystiska omständigheter under en bilsemester med sin pojkvän.

Paret inledde sin långa resa över den amerikanska kontinenten i juli. Äventyret dokumenterades med idylliska bilder och videor på sociala medier, men tycks ha fått ett abrupt slut.

Petitos familj hörde senast av henne i slutet av augusti och FBI har riktat sin uppmärksamhet mot pojkvännen, som enligt polisen har varit ovillig att samarbeta. För några dagar sedan försvann även han och FBI uppmanar folk som vet något om hans roll i försvinnandet och var han kan hålla hus att höra av sig.

Gabrielle 'Gabby' Petito försvann under en bilsemester med sin pojkvän. Bilder från FBI.
Gabrielle "Gabby" Petito försvann under en bilsemester med sin pojkvän. Bilder från FBI.
Foto: FBI Denver via AP/TT

Utrikes

Saknad kvinna i USA tros ha dödats

Gabby Petitos kropp hittades i Bridger-Teton National Forest i Wyoming.
Foto: Amber Baesler/AP/TT
Utrikes
Utrikes

FBI bekräftar att det är saknade Gabrielle "Gabby" Petitos kvarlevor som har hittats i en nationalpark i Wyoming i USA.

En inledande rättsmedicinsk undersökning har kommit fram till att hon troligtvis har dödats av yttre våld, enligt FBI.

Många har engagerats i Petitos öde och fallet har fått stor medial uppmärksamhet. Hon anmäldes saknad den 11 september, efter att ha försvunnit under mystiska omständigheter under en bilsemester med sin pojkvän.

Kultur och nöje

Stipe: REM kommer aldrig att återförenas

Michael Stipe, bild från 2019.
Foto: Domenico Stinellis/AP/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje Den som hade hoppats få höra REM släppa ny musik eller spela "Everybody hurts" live igen kan ge upp de tankarna.
– Det är rent önsketänkande. Vi kommer aldrig att återförenas, säger sångaren Michael Stipe i en intervju i amerikansk radio.

Rockbandet REM såg slutet på världen 2011 och har aldrig visat några tecken på att vilja arbeta ihop igen.

– Vi sade när vi splittrades att det skulle vara riktigt smaklöst och antagligen bara pengahungrigt, och det kan ju vara ett incitament för många grupper för att återförenas. Men vi behöver inte göra det, sade Stipe till radiokanalen WNYC på tioårsdagen för bandets upplösning.

– Jag är riktigt glad över det arv på 32 års skapande som vi lämnade efter oss, och jag är stolt över att vi som ett band och som goda vänner tog det beslut vi tog. Men visst känns det konstigt att det har gått ett årtionde sedan vi kastade in handduken.

Stipe, som numera mest ägnar sig åt fotografi, säger att han spelar in ny musik och att nya låtar kan komma som enskilda släpp.

– Jag känner inte att jag behöver tävla på popscenen, jag vill bara göra vad jag känner för. Så jag kommer inte att vänta och släppa allt på en gång, utan ge ut saker efterhand som jag spelar in dem, säger han.

REM bildades i Athens, Georgia, 1980 och var under det följande årtiondet ett av de ledande banden på den alternativa musikscenen. Efter genombrottet med singlarna "Losing my religion" och "Shiny happy people" 1991 blev REM en av världens största grupper och har enligt BiIlboard sålt mer än 85 miljoner album.

Martin Yngve/TT

Inrikes

Bekräftad skottlossning i Gävle

Polisen utreder en skottlossning i Gävle. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

Polisen i Gävle fick vid 22.30-tiden flera samtal från personer som säger att de har hört skott avlossas.

– Vi har fått samtal om höga smällar och vi har patruller på plats, i övrigt kan jag inte säga något mer, säger Ida Mattsson, befäl vid polisens regionsledningscentral, vid 00.30-tiden.

Något senare bekräftade polisen via sin webb att en skjutning har inträffat och att man har inlett en förundersökning om grovt vapenbrott.

Det finns inte några rapporter om skadade personer, ingen misstänkt var heller gripen vid 01.30.

Utrikes

Biden vädjar om samarbete i en avgörande tid

USA:s president President Joe Biden i FN.
Foto: Eduardo Munoz/AP/TT
Utrikes
Utrikes USA:s president Joe Biden vill undvika ett nytt kallt krig, han hoppas på internationellt samarbete – inte minst för miljön.
Kinas ledare Xi Jinping lovade i sitt FN-tal att sluta stödja satsningar på kolkraft utomlands.

Stormaktsledarnas utspel gjordes i FN:s generalförsamling där många av världens stats- och regeringschefer möts, medan andra skickar förinspelade videotal.

President Biden höll ett linjetal som markerade presidentens utrikespolitik.

– Vi har vänt blad, sade Biden och konstaterade att USA för närvarande inte befinner sig i krig.

Han framhöll att USA går in i en tid av obeveklig diplomati efter händelserna i Afghanistan. Biden sade också att USA ska undvika militära insatser om de inte är "tydliga och uppnåeliga".

Kraftigt ökat stöd

Biden konstaterade att USA inte har någon allierad som står närmare, eller är mer pålitlig, än Australien. Uttalandet bör ses mot bakgrund av den uppmärksammade ubåtsuppgörelsen länderna emellan, som gett upphov till en diplomatisk kris med Frankrike och EU på ena sidan och USA och Australien på den andra.

Vidare meddelade han att USA kraftig ökar sitt stöd till arbete som rör covid-19 och till internationella klimat- och miljöinsatser.

Sveriges statsminister Stefan Löfven (S) kommenterade presidentens tal.

– Biden är fullt medveten om betydelsen av det internationella samarbetet. Jag har träffat Biden fyra gånger när han var vicepresident och känner mig trygg med att han har den insikten och vill bygga relationer.

– Han var tydlig med det i sitt tal i dag också, tillägger Löfven som befinner sig i New York.

Sent på måndagskvällen höll Xi Jinping ett förinspelat videotal, där han sade att Kina ska tänka miljömässigt i satsningar utomlands:

– Kina ska öka stödet för utvecklingsländer i omställning till grön energi . . . och ska inte bygga nya koleldade kraftverk utomlands.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan lovade i sitt tal att Turkiet ska ratificera Parisavtalet om klimatet från 2015.

– Vi tänker lägga fram förslaget inför vårt parlament om en månad, sade Erdogan.

Guterres först ut

Generalförsamlingen samlas för sin 76:e session, med många av världens stats- och regeringschefer på plats i New York. På grund av coronapandemin väljer dock flera ledare att skicka förinspelade tal till generalförsamlingen.

Först ut när generalförsamlingen officiellt samlades på tisdagsförmiddagen lokal tid var FN:s generalsekreterare António Guterres.

FN-chefen varnade för en alltmer splittrad värld och manade till dialog mellan stormakterna USA och Kina.

– För att återställa förtroendet och inspirera till hopp behöver vi samarbete", sade Guterres.

– Vi behöver dialog. Vi behöver förståelse, tillade han.

Talibanerna vill tala

Därefter följde Brasiliens president Jair Bolsonaro. Hans tal handlade bland annat om framsteg Brasilien gjort i klimatfrågor och han ansåg att landets lagar för att skydda miljön borde tjäna som internationell förebild.

Senare på kvällen, svensk tid, sändes den iranske presidenten Ebrahim Raisis förinspelade tal till församlingen.

I talet riktade Raisis skarp kritik mot USA. Han sade att landets sanktioner mot Iran under coronapandemin var ett brott mot mänskligheten.

Raisi öppnade dock för möjligheten att fortsätta förhandlingar om landets kärnenergiprogram, men med ett krav:

– Islamiska republiken överväger konstruktiva samtal med målet att alla förtryckande sanktioner hävs.

Det nya talibanstyret i Afghanistan har skickat ett brev till Guterres och begärt att få tala i generalförsamlingen, säger en talesperson för FN till AFP. Brevet är daterat den 20 september, dagen innan församlingen inleddes.

Statsminister Löfven talar i generalförsamlingen på fredag.

Jesper Karlsson/TT

Jonas Cullberg/TT

Kinas president Xi Jinping i ett videotal.
Kinas president Xi Jinping i ett videotal.
Foto: Bebeto Matthews/FN via AP/TT
Irans president President Ebrahim Raisi.
Irans president President Ebrahim Raisi.
Foto: FN via AP/TT
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Native Skd

Oddsleverantören Kambis starka första kvartalsresultat 2021

www.casumo.com

Kambi Group, ett Maltabaserat företag som levererar odds till B2C-företag inom sportbetting, överträffade under det första kvartalet 2021 förväntningarna som hos många redan var höga. Bolaget har visat starka siffror flera år i rad, och rider vidare på den växande sportbettingvågen.

En stark inledning på 2021

Kambi Group startade 2010 och noterades på Stockholmsbörsen fyra år senare. Deras verksamhet fokuserar på att förse bettingbolag med oddstjänster, och har varit något av en framgångssaga sedan dess. Företaget har haft en vinstmarginal med över 10% i snitt per år sedan de noterades, och det senaste kvartalet visar en imponerande 25.8% för 2021. Intäkterna har ökat med över 200 miljoner kronor från samma kvartal förra året och även marknadsvärdet fick ett lyft under 2020, vilket kan ses som att investerare har höga förhoppningar om framtiden.

Den växande iGaming-industrin

Kambis framgångar det senaste decenniet följer den snabbt växande spel- och bettingindustrin, som har blivit en betydelsefull gren inom online-nöjen. När intresset för betting har ökat, har resultatet blivit att bettingbolagen vill göra sina tjänster mer tillgängliga och användarvänliga för kunden. Den efterfrågan har Kambi dragit nytta av, och förser då bolagen med de tjänster som krävs för att anpassa sig efter den växande populariteten. Dessutom har operatörer som historiskt sett är fokuserade på casino till exempel Casumo också börjat ta del av Kambis tjänster, för att utöka sin verksamhet till att omfatta sportbetting tillsammans med spel som blackjack och slots. Då iGaming som bransch går igenom en stor tillväxtfas kan man konstatera att Kambi varit rätt i tiden med sina tjänster.

Ljus framtid för bolaget

Kambi har under åren återinvesterat delar av sin vinst, och satsat på att stärka sin internationella närvaro. Idag har de kontor på olika ställen i världen, och ett nät som sträcker sig över flera kontinenter. En av de viktigaste händelserna i bettingvärlden var när USA legaliserade sportbetting på federal nivå 2018, efter att ha varit förbjudet i nästan 30 år. Sedan dess har flera delstater gjort planer på hur lyftandet av de lokala förbuden ska se ut.

Detta har så klart varit väldigt goda nyheter för företag som erbjuder bettingtjänster, och Kambi har varit en av de första att utnyttja den förändringen. De har inte bara kontor etablerat i Philadelphia, utan har redan involverat sig i bettingverksamhet i flera delstater. 2020 rapporterades 30-40% av gruppens intäkter har kommit från den amerikanska marknaden. Med en fot inne i den snabbt växande bettingmarknaden i USA ser framtiden intressant ut för bolaget, och den starka kvartalsrapporten för 2021 kan ses som ett kvitto på spel- och bettingindustrins framfart, så väl som en fingervisning för hur det kan komma att se ut framöver.

Kambi Group Plc. har sitt huvudkontor i Malta och börsnoterades 2014. Företaget ägnar sig främst åt att erbjuda tjänster inom odds till företag verksamma inom spel- och betting – och den växande industrin inom vilken de opererar har skördat stora vinster de senaste åren. Den första kvartalsrapporten för 2021 visar på en stark tillväxt för företaget, som har levererat flera positiva rapporter i rad, och med möjligheterna på den nyöppnade amerikanska marknaden kan detta bli ett framgångsrikt år.

feature

Sött och saftigt med druvor

Vindruvorna mognar för fullt just nu. Varför inte använda dem i maten?
Foto: Janerik Henriksson/TT
feature
feature Druvor duger till mer än att trampa vin på. Varför inte använda dem i maten? En härligt saftig sötma följer med på köpet.
PREMIUM

Allt fler i bekantskapskretsen har börjat odla egna vindruvor. Och så här års börjar de mogna på allvar. Plötsligt står vännerna där med drivor av dignande druvklasar och vet inte vad de ska göra med dem. Skicka ner dem i maten, vetja!

Några nävar vindruvor i en gryta ger en spännande smakbrytning mellan det salta matiga och den fruktiga sötman. Samma sak om du testar de vidunderliga små vindruvspizzorna här intill, där getosten står för sältan och druvorna utgör en skön kontrast. En av mina allra bästa uppfinningar, om jag får säga det själv.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

feature

Njut av plommonen på nya sätt

Plommon i sallad är en höjdare.
Foto: Shutterstock
feature
feature
PREMIUM

Höst är plommontider – blev skörden stor eller råkade du köpa på dig för många? Att koka plommonmarmelad eller baka en plommonpaj kan förstås vara bra sätt att hinna njuta av frukten innan den blir dålig. Men visste du att plommon också passar i mindre söta sammanhang? De är till exempel överraskande goda som ingrediens i en höstig sallad, i naturell eller grillad form. Även en härligt söt plommonchutney kan förhöja middagsmaten rejält. (TT)

Kocken och restaurangchefen Jenny Roshage Theander i Årets Kock Talks beskriver sina känslor som vinnare av Karin Franssons Mentorpris 2021. Utmärkelsen går till personer som arbetar med att lyfta fram kvinnliga kockar. (TT)

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Svårt utgångsläge för HK Malmö i Europaspelet

En handbollsspelare i aktion
Foto: Andreas Hillergren/TT/arkiv
Sport
Malmö
Handboll HK Malmö åkte på en 24-30 (11-14)-förlust borta mot Fenix Toulouse då man på tisdagskvällen inledde kvalomgång 2 i Europa League.

– Kanske ett par bollar för mycket. Men det finns absolut en möjlighet att vända i returen, konstaterade tränaren Stian Tönnesen med en stunds distans till drabbningen i södra Frankrike.

– Vi hängde med bra under stora delar av matchen, men hade några dippar som blev kostsamma för oss.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL