Sport

Malmös drömminuter gav seger i CL-kvalet

Malmös Veljko Birmancevic gjorde ett mål och en assist.
Foto: Andreas Hillergren/TT
Sport
Sport Efter några drömminuter i den andra halvleken har Malmö skaffat sig ett drömläge att nå Champions League-spel. Skotska mästarna Rangers besegrades med 2–1 på hemmaplan.

En imponerande intakt nolla i förlustkolumnen under förra årets ligaspel, och inte enda enda förlust i Europakval under Steven Gerrard som tränare.

När MFF-spelarna ställde upp bredvid de skotska mästarna ställdes drömmen om Champions League för första gången den här säsongen på sin spets.

I början av matchen var det gästerna från Glasgow som spelade bäst. Rangers kontrollerade spelet i inledningen, men Malmö vaknade till. Efter 20 minuter kom den första MFF-chansen. Jo Inge Berget fick en fin passning av Anders Christiansen och avlossade ett skott med vänsterfoten som Allan McGregor i Rangersmålet tvingades slänga sig för att rädda.

Mersmak för Malmö

Även Rangers hade en del chanser, bland annat Ryan Kents skott strax före halvlek, som dock täcktes av Malmöförsvaret.

De svenska mästarna gick till paus med lite mersmak. Gästerna från Skottland har bara hunnit spela en match den här säsongen och verkade något ringrostiga.

Och bara två minuter in i den andra halvleken skickade Malmös Sören Rieks in 1–0 på volley efter ett inspel från Veljko Birmancevic. 23-åringen nöjde sig inte med en assist. Innan klockan visat 50 minuter spelade snodde Christiansen bollen och spelade in den till Birmancevic som satte 2–0 och fullbordade Malmös drömöppning av den andra halvleken.

Övertaget försvann

När chocken lagt sig vaknade Ragers till lite mer och Malmös spelövertag försvann mer och mer. Men det skulle dröja till den femte tilläggsminuten innan Rangers fick in sin reducering. Med matchens sista spark skickade Steven Davis in bollen på Kents passning, en boll som Johan Dahlin inte kunde nå.

– Malmö gjorde två väldigt bra mål, all respekt till det. Vi tappade lugnet under ett par minuter och då blir du straffad direkt på den här nivån, säger Rangerstränaren Steven Gerrard enligt Aftonbladet.

– Vi tappade vår plan totalt under fem minuter och straffades vid två tillfällen. Vårt mål på övertid är otroligt viktigt och möjliggör en supermatch på Ibrox nästa vecka. Sett till hela matchen är jag besviken, men nästa vecka kommer det bli något helt annat, med läktarna och passionen. Förhoppningsvis har vi en del nya ansikten med oss också som kan förstärka laget.

Malmös tränare Jon Dahl Tomasson hade, av förklarliga skäl, en lite mer positiv syn på kvällens match.

– Jag är stolt och frustrerad på samma gång. Det är en fantastiskt insats av killarna, men så får vi tyvärr en kalldusch i slutet. Vi håller drömmen vid liv. Vi gjorde en fantastisk insats och en stor eloge till killarna som följde vår gameplan helt perfekt mot en duktig motståndare, säger Jon Dahl Tomasson till Aftonbladet.

Malmö har allt att spela för i returen, som spelas på Ibrox stadium i Glasgow nästa tisdag

Om MFF tar sig vidare från dubbelmötet möter man vinnaren mellan grekiska Olympiakos och PFC Ludogorets från Bulgarien.

Om skåningarna däremot förlorar får de sikta in sig på playoff till Europa League. Där ställs laget i så fall mot vinnaren i mötet mellan Kairat Almaty från Kazakstan och armeniska Alsjkert från Jerevan.

Linnéa Engholm/TT

Sport

Österlen satte inte chanserna och föll

En fotbollstränare i aktion
Foto: Thomas Persson/arkiv
Sport
Sjöbo
Fotboll Två raka segrar. Då kom ett bakslag för bottenkrigande Österlen FF som föll med 0-1 (0-1) hemma mot Skövde AIK och på kuppen halkade under nedflyttningsstrecket i Ettan södra.

Elmar Abraham satte matchens enda mål i 36:e minuten.

Österlen skapade därefter gott om chanser som kunde ha gett både kvittering och ett segermål, men det ville sig inte riktigt.

Förlusten blev ännu tyngre av att bottenkonkurrenterna Torns IF och Åtvidabergs FF vann sina matcher. Därmed är ÖFF återigen under nedflyttningsstrecket i Ettan södra.

Tidningen har sökt ÖFF-tränaren Agim Sopi.

Sport

Sjöström fick stryk i återkomsten

Sarah Sjöström. Arkivbild
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Sport
Sport Hon besegrade OS-vinnaren Emma McKeon – men blev blåst på segern av amerikanskan Abbey Weitzeil.
Sarah Sjöström fick stryk med tre hundradelar på 50 meter fritt i sin blixtcomeback i ISL-serien.

Sjöström åkte hem från den penningstinna ISL-cirkusen i Neapel efter två matcher och meningen var att hon skulle träna och återhämta sig på hemmaplan efter armbågsskadan tidigare i år.

Comebacken skulle ske först i slutspelet.

Men i går meddelade den svenska stjärnan på Instagram att hon tagit ett blixtbeslut att återvända till Neapel och simma i sitt lag Energy Standards tredje match.

– Jag gjorde nyligen en röntgen för att kolla armbågen och allt såg perfekt ut. Min plan var att simma de två första matcherna och sedan träna för jag trodde det skulle bli för mycket tävlande. Men eftersom min armbåge känns mycket bättre så började jag tidigare i veckan fundera på att det kanske vore en bra idé att komma tillbaka, säger Sjöström enligt simsajten Swimswam.

I sin första individuella start mötte hon australiskan Emma McKeon, som tog OS-guld i Tokyo på distansen (då i långbana) före just Sjöström som tog ett imponerande silver trots skadebakgrunden.

Nu besegrade hon McKeon i kortbana, men fick ändå se sig besegrad. Amerikanskan Abbey Weitzeil vann överraskande på 23,44, tre hundradelar före Sjöström.

Emma McKeon blev trea på 23,65. Australiskan blev historisk i OS i Tokyo då hon som första kvinnliga simmare tog sju medaljer, varav fyra guld.

Det var första gången den här ISL-säsongen som Sjöström fick stryk på 50 meter fritt.

Loppet var Sjöströms enda individuella den första dagen av matchen som fortsätter i morgon.

Göran Sundberg/TT

Sport

Leksands tuffa start – tredje raka förlusten

Adam Mascherin gjorde ett av målen när Skellefteå besegrade Leksand. Arkivbild.
Foto: Erland Segerstedt/TT
Sport
Sport Tre matcher, tre förluster.
Fjolårets topplag Leksand har fått en miserabel start på säsongen och Skellefteå kunde trots en tämligen medelmåttig insats vinna med 3–0.

Hemmamålvakten Strauss Mann som bytt av Gustaf Lindvall gjorde en succédebut när han höll nollan i sin allra första SHL-match.

– Det känns hur bra som helst. Försökte bara gå ut på isen och göra mitt bästa och hade ju jättebra hjälp av de framför mig, säger Strauss Mann till C More.

För Björn Hellkvist och Leksand ser det allt annat än bra ut. Noll poäng och ett spel som inte alls funkar så här långt är inte precis vad lagets supportrar väntat sig.

Efter två raka förluster fick Leksand en mardrömsstart även i den tredje när man i slutet av öppningsperioden åkte på ett mål i baken med en man mer på isen.

Från miss till fullträff

Skellefteå bröt ett uppspel i mittzonen och Jonathan Johnson kunde utifrån sargen hitta en helt ensam Linus Karlsson mitt framför målet. I ett snarlikt läge i förra matchen gjorde Skellefteås talangfulle nykomling en konstdragning – men missade. Nu satte han helt enkelt upp pucken i krysset bakom säsongsdebuterande Axel Brage i Leksands mål.

Båda lagen kom från darriga insatser i torsdagens omgång och satte defensiven högst på prioriteringslistan. Framåt skapades inte så mycket, framför allt inte från hemmalagets sida som helt förlitade sig på kontringar. Så brukar det minsann inte se ut i Skellefteå.

Vass debut

Leksand hade ett spelmässigt övertag och Skellefteås målvakt Strauss Mann fick en hel del att göra. Amerikanen debuterade i SHL efter att tidigare bara ha spelat på universitetsnivå i USA. Han skötte sig utmärkt, tog samtliga 36 skott som lossades mot honom.

– Vi skjuter mycket men vi har ingen framför mål som stör. Man kan inte bara skjuta, säger Leksands Carter Camper till C More efter den andra perioden.

Då hade Strauss motat samtliga skott som lossats mot honom. Och Leksand var på god väg mot sin tredje raka förlust av lika många möjliga.

Skellefteås Rickard Hugg hade nämligen i mittenperioden från misstänkt offsideläge prickat samma kryss som Linus Karlsson och utökat Skellefteås ledning till 2–0.

– Vi har pratat mycket och måste hitta ett sätt att få in ettan. Då kommer nog det andra och tredje målet också, säger Carter Camper inför den tredje perioden.

Men ettan kom aldrig. I stället kunde Skellefteå utöka till 3–0, återigen på en kontring, genom Adam Mascherin.

Thomas Eriksson/TT

Sport

Dardan Mustafa proffs i Italien

Dardanb Mustafa (mitten) lämnar Lunds BK för italienska serie D.
Foto: Artur G Bliding
Sport
fotboll Lunds BK har tappat ett par nyckelspelare den senaste tiden och föll i lördagens match hemma mot Ljungskile med 0-2.

Härom dagen stod det klart att Dardan Mustafa blivit klar för Rotondo Calcio i italienska serie D och därmed var det färdigspelat i ”Krubban” för den här gången efter mindre än en säsong.

– En trotjänare som vill ut på äventyr och när en spelare i den åldern får chansen utomlands står vi absolut inte i vägen, utan vi önskar honom lycka till. Det ska bli spännande att följa honom där nere, konstaterar LBK:s sportchef Stefan Jansson.

Dessutom drabbades klubben dock samtidigt av ett avbräck i form av en korsbandsskada på Filip Pivkovski.

– Han vred till sitt knä mot Trollhättan och en magnetröntgen visade att korsbandet var av. han anade det redan innan eftersom han drabbats av en sådan skada, i det andra knäet, förut, så han vet vad som väntar nu i rehab. Det är tufft, men vi hoppas att han kommer att kämpa sig tillbaka.

Med två viktiga spelare borta och ytterligare ett par med småskavanker har det påverkat resultaten, under lördagen en förlust med 0-2 hemma mot Ljungskile. Inte så konstigt, enligt Jansson:

– Vi är lite tunna just nu i både träningar och matcher och det tar lite tid att formera om laget. Men det är bara att kämpa på. Jag är inte på något sätt orolig, inte ännu i varje fall.

I lördagens match var det första halvtimmen hemma på Klostergårdens IP som han inte var helt nöjd med.

– De är bra i kampsituationer och gjorde sina mål tidigt på just sådana situationer. Vi brukar vara pigga och alerta hemma, men den här gången tappade vi matchen första 30. Sedan såg det bättre ut i den andra halvleken och vi hade ett par frilägen, men då svarade deras målvakt för ett par fina räddningar.

– Det var kanske vår chans att haka på tåget uppåt som försvann, fast man vet aldrig, det är en lång serie och det går fort när det trillar in trepoängare.

I matchen mot Ljungskile gjorde två egna ungdomar A-lagsdebut i Ettan Södra. 03:an Ahmed Abidi och 04:an Elias Siseback.

– De gjorde bra ifrån sig och det är förstås glädjande att vi kan fylla på med egna produkter, konstaterar Stefan Jansson.

Sport

Nytt mål av Nilsson när Frölunda slog Luleå

Jacob Nilsson (tvåa från vänster) klappas om efter sitt 1–0-mål mot Luleå.
Foto: Adam Ihse / TT
Sport
Sport Tre matcher, tre mål.
Jacob Nilsson har fått en smakstart i Frölunda och visade vägen i 2–1-segern mot Luleå.
– Det är klart, det är alltid kul att göra mål, säger 27-åringen.

Avgörandet kom från 20-årige Elmer Söderblom med några minuter kvar.

Ett handledsskott rakt framför mål innebar 2–1 och att Frölunda säkrade säsongens första hemmaseger, efter att ha varit nära att tappa läget som Jacob Nilsson ordnat tidigare i matchen.

Nilsson slog igenom i Mora och tog därefter steget över till Nordamerika, där det blev blev två NHL-matcher med Chicago och två säsonger i farmarligan AHL.

Inför förra säsongen värvades han av Färjestad, där 27-åringen dock inte blev det lyft som han och klubben hade hoppats på.

När Nilsson och Färjestad gick skilda vägar var Frölunda snabbt framme. Och efter tre mål på tre matcher är det hittills en succévärvning.

Inte minst är tanken att Jacob Nilsson ska bli en viktig kugge i de numerära överlägena, som Frölunda hade svårt med i fjol.

"Lasch i spetsen"

Ett kvitto på det kom mot Luleå, med 20 sekunder kvar av första perioden.

Ryan Lasch, tillbaka för en tredje sejour i Frölunda, hade pucken snett bakom Luleåmålet och slog en öppnande passning rätt in framför målet där Jacob Nilsson mötte upp.

– Det är därför jag är här och har den positionen i powerplay också, säger Nilsson till C More.

– Vi har fem stycken individuellt väldigt skickliga hockeyspelare som ska klara av att lösa upp de flesta boxarna i ligan. Framför allt Lasch i spetsen.

Shinnimin svarade

Nästan exakt en period senare kom svaret från Luleå. Med 25 sekunder kvar slog Oscar Engsund ett slagskott från blålinjen, som klubbkamraten Brendan Shinnimin fick klubban på och styrde in i krysset.

Han bjöd därmed även sin kanadensiske landsman, nya Frölundamålvakten Matthew Tomkins, på första baklängesmålet efter nästan fem mållösa SHL-perioder.

Men till slut blev det ändå Frölunda som gick vinnande ur striden.

Jens Bornemann/TT

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Privatlån.com

Allt du behöver veta om företagslån 2021

Privatlån.com Det kan finnas flera olika anledningar till att man kan behöva ansöka om ett företagslån. Det kan handla om allt från att du vill ta ditt företag till nästa nivå av tillväxt till att du vill kunna finansiera renoveringar och andra liknande saker. I denna artikel ska vi ta oss en närmare titt på just företagslån och allt du behöver veta om de.

Så fungerar ett företagslån

Ett företagslån fungerar i mångt och mycket på samma sätt som ett vanligt privatlån. Skillnaden är den att du ansöker om ett lån för ditt företag i stället för att ansöka om ett lån för dig som privatperson. Företagslån finns tillgängliga oavsett vilken typ av företag som du har. Du kan alltså ansöka om ett sådant oavsett om du har en enskild firma, ett aktiebolag eller ett handelsbolag.

Företagslån med säkerhet

Precis som när det gäller vanliga privatlån brukar man skilja på företagslån med säkerhet och sådana utan säkerhet. Ett företagslån med säkerhet innebär att du måste lämna något i säkerhet som långivaren kan ta från dig om du inte klarar av att betala tillbaka pengarna så som det är tänkt. När det gäller privatlån brukar detta röra sig om saker som en bostad eller en bil, men när det gäller företagslån kan det i stället handla om att du använder dig av en borgenär eller en företagsinteckning. Oavsett vilket tar långivaren en mindre ekonomisk risk genom att ge dig ett företagslån med säkerhet än vad de gör när de ger dig ett lån utan säkerhet. Skulle du inte klara av att betala tillbaka pengarna kan långivaren nämligen ta det som du lämnat i säkerhet från dig. Detta kanske kan låta som en nackdel, men faktum att långivaren tar en mindre risk innebär i sin tur att de kan erbjuda dig flera andra fördelar. För det första kan du med lån med säkerhet ofta låna större belopp när det gäller företagslån än vad som är fallet när det kommer till lån utan säkerhet. Faktum att långivaren tar en mindre ekonomisk risk innebär även att de kan erbjuda dig en lägre ränta när det kommer till lån med säkerhet. Detta vinner du och ditt företag förstås mycket på eftersom det då blir billigare för dig att låna pengar.

Företagslån utan säkerhet

Alternativet till att ta ett företagslån med säkerhet är att ta ett utan säkerhet. Precis som namnet antyder behöver du inte lämna något i säkerhet när det kommer till ett sådant lån. Detta är förstås en stor fördel eftersom du då inte tar en lika stor risk när du lånar pengar som du gör när det kommer till ett lån med säkerhet. Nackdelen är dock den att långivaren tar en större ekonomisk risk genom att ge dig ett lån utan säkerhet. Detta får du därför kompensera för på två olika sätt. Dels har du i de flesta fall inte möjligheten att ta lån på lika stora belopp när det rör sig om lån utan säkerhet. Dessutom brukar sådana lån i de allra flesta fall ha en betydligt högre ränta än vad lån med säkerhet har. Har du möjligheten att lämna något i säkerhet när du ska låna pengar å ditt företags räkning kan det därför vara värt att göra det.

Vad krävs för att kunna få ett företagslån beviljat?

Vad krävs då för att kunna få ett företagslån beviljat? Detta är dels något som kan variera beroende på vilken långivare du vänder dig till, dels vilken typ av företag du har och hur länge det har varit verksamt. Rör det sig till exempel om ett helt nystartat företag kan kraven vara hårdare än vad som är fallet med ett företag som redan varit verksamt under ett par år och som går med vinst. Det handlar helt enkelt om att långivaren vill kunna vara så säker som möjligt på att du och ditt företag verkligen kommer att ha råd att betala tillbaka lånet. Av förklarliga skäl kan de känna sig mer säkra på att du ska kunna göra detta om du har ett företag som redan varit verksamt under ett par år och som går med vinst än vad som är fallet när det kommer till ett helt nystartat företag.

Det hela beror också på om det rör sig om ett företagslån med eller utan säkerhet. Rör det sig om ett företagslån med säkerhet kommer du att behöva någon form av tillgång som du kan lämna i säkerhet. Detta kan till exempel röra sig om ditt företags egendom eller din utrustning och så vidare.

Du som har ett helt nystartat företag, eller som behöver låna pengar för att kunna starta upp ett, kommer av förklarliga skäl stöta på hårdare krav. Eftersom långivaren i detta fall inte har något bevis på att du redan går med vinst och kommer klara av att betala tillbaka lånet kommer du behöva försäkra denne om att du kommer kunna göra det på andra sätt. Detta kan bland annat handla om att du kommer behöva förse långivaren med en noggrann beskrivning av din affärsplan. Långivaren behöver då i sin tur avgöra ifall din affärsplan är gångbar eller inte och om ifall de tror att du kommer att kunna betala tillbaka lånet så som det är tänkt eller inte.

Vill du låna ett mindre belopp?

Är du ute efter att låna ett mindre belopp pengar till ditt företag? Då kommer du i de flesta fall att behöva vända dig till en annan typ av långivare än de traditionella bankerna. Dessa brukar i många fall nämligen bara ge dig lån på större belopp. Generellt sett kan man säga att om du ska låna mellan 5000–100 000 kr så kommer du att behöva vända dig till en annan typ av långivare än en bank. Detta är dock förstås något som kan variera från bank till bank.

Undvik de vanliga fallgroparna

Det finns en mängd misstag som det är vanligt att företag gör när de ska ansöka om ett lån. En av dessa är att de inte läser igenom lånevillkoren tillräckligt noga. Se därför alltid till att göra detta så att du inte råkar ut för några otrevliga överraskningar när du väl har accepterat ett låneerbjudande. Det är också viktigt att du fokuserar på den effektiva räntan och inte bara den nominella. Den effektiva räntan inkluderar nämligen både den nominella räntan samt eventuella övriga avgifter som kan tillkomma till ditt lån. Genom att fokusera på den effektiva räntan får du alltså en helhetsbild över hur mycket det kommer att kosta dig att låna pengar medan den nominella räntan bara förser dig med en delvis bild. Det är också viktigt att du väljer att lån som passar ditt företag så bra som möjligt samt satsar på en långivare som du känner dig trygg med.

Sport

Uddamålsförlust för Landskrona

Sport
Svalöv
Fotboll Superettannykomlingen Landskrona Bois hittade inte målet och förlorade toppdrabbningen borta mot GIF Sundsvall med 0-1. Den tidigare Boisspelaren Erik Andersson blev segerskytt.

– Surt, surt, surt. Sundsvall gjorde en bra prestation också, men vi skulle ha haft en poäng, summerade Billy Magnusson, tränare i Landskrona, i Discovery plus direktsändning från NP3 arena.

Pontus Engblom passade Bois-fostrade Erik Andersson som satte 1-0 bakom Svante Hildeman i drabbningens 55:e minut. En ledning som stod sig tiden ut.

Linus R Olsson var dock väldigt nära att kvittera då han skarvade bollen knappt över ribban i 90:e minuten.

– Vi hade bra speluppbyggnad i första halvlek, men sedan kom vi ut, tog en del dumma beslut och det gav Sundsvall energi, konstaterade en påtagligt besviken Billy Magnusson när han summerade tillställningen i Discovery plus.

– Och målet vi släppte in var alldeles för enkelt. Jag vet inte om vi skulle ha haft frispark innan, men sedan var det dåligt försvarsspel.

– Vi förlorade med 0-1. Men i övrigt gjorde vi en bra prestation. Jag gillar att vi stod upp och ansträngde oss för att kvittera samt skapade något läge med Linus. Sundsvall gjorde en bra prestation också, men vi skulle ha haft en poäng.

– Sett över 90 minuter plus stopptid hade vi en bra speluppbyggnad, mod i vårt spel samt styrde och ställde i mångt och mycket förutom andra halvan av första halvlek.

– Kredd åt grabbarna att det såg så här bra ut med åtta man borta.

Sport

TFF hämtade upp ett underläge än en gång

Fotbollsspelare
Foto: Björn Sandberg
Sport
Fotboll Mohammed Saeid räddade en poäng för sitt Trelleborgs FF. Han satte dit kvitteringen till 1-1 i toppmatchen i Superettan mot det underskattade Boråsgänget IF Norrby.

– Det var en tuff bortamatch, mot ett bra lag. Och det blev tuffare ju längre matchen gick. Skönt att vi ändå fick med oss en poäng hem, för det hade varit tungt om vi förlorat, säger tränaren Kristian Haynes från spelarbussen på väg hem mot Trelleborg.

Trelleborgs FF är ett av de lag i Superettan som flest gånger gått från att ligga under i matcherna till att ta poäng. Det hände i veckan i skånederbyt mot Helsingborgs IF och det var likadant mot Norrby på lördagen.

Hemmalaget satte en straff tio minuter kvar av första halvlek genom Dijan Vukojevic. Han slog bestämt in straffen bakom Kasper Kristensen i TFF-målet.

– Det var hyfsat jämnt fördelat med målchanser över nittio minuter, och straffen är tveksam. En bra upphämtning sedan, och grabbarna visar bra moral, de tror på det som vi gör och kämpar över nittio minuter plus tillägg, säger Kristian Haynes på TFF:s hemsida.

Efter målet så var det sedan närmare 2-0 till Norrby IF, än en kvittering.

Men en kvittering kom. Efter en hörna från Johan Blomberg studsade bollen till Mohammed Saeid som klippte till direkt. Bollen satt elegant rakt upp i det vänstra krysset.

– Det har varit tre tuffa matcher på en vecka, vi fick slita hårt mot Helsingborg i veckan, och vi fick slita hårt i dag också. Därför ska det bli skönt med en hel vecka med bara träningar, säger Kristian Haynes.

Sport

Ystads IF ute efter straffdramatik i cupen

Två handbollstränare på bänken
Foto: Jonny Nilsson/arkiv
Sport
Sjöbo
Handboll Ystads IF lyckades med uppdraget att hämta upp nio bollar på den regerande svenska mästaren IK Sävehof genom 40-31. Men gick ändå bet på kvartsfinalavancemang i Svenska cupen då åttondelen avgjordes på kontringsstraffar, 43-36.

– Extremt surt att åka ur på det sättet, konstaterade tränaren Oscar Carlén efter drabbningen i Ystad arena.

– Klart att det svider.

– Men vi är väldigt nöjda med prestationen och hur vi spelade handboll i 60 minuter.

Carléns manskap öppnade med 3-2 på kontringsstraffarna och fortsatte därefter att spela bra inför hemmapubliken.

Det stod 21-16 i halvtid, men i andra halvlek började Sävehof att krympa avståndet och med knappt 20 minuter kvar skilde det bara en boll. Ett till synes hopplöst utgångsläge då det krävdes minst nio mål i segermarginal.

Men Ystads IF vägrade ge upp och med 19 sekunder kvar satte blott 17-årige Kasper Palmar helt nödvändiga 40-31.

Snacka om dramatik.

Nyberg missade

Kontringsstraffar fick avgöra och där drog Sävehof det längsta strået efter att Simon Nyberg missat sitt försök.

YIF tvingades därmed till ett knappt cuputtåg för andra gången på två veckor.

– Vi hade pratat om att vi ville ha en bra prestation och sedan se hur långt den skulle ta oss, sa tränaren Oscar Carlén.

– Och vi gjorde det jättebra. Framför allt i andra halvlek där Sävehof nästan jobbade sig i kapp och var nere på en boll. Men vi fortsatte att tro på det och vann de sista 20 minuterna med åtta bollar. Det är något som vi ska vara stolta över.

– Trots uttåget kan vi ta med oss en bra känsla och lyft i insatsen jämfört med de två föregående matcherna. Det finns mycket att bygga vidare på.

Målmässigt lyckades Jim Andersson bäst med nio fullträffar.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL