Inrikes

Stöd kan lindra symtomen i klimakteriet

Nedstämdhet är en vanlig känsla under klimakteriet, men en ny studie visar att ökad kunskap och individuellt stöd kan lindra symtomen.
Foto: Isabell Höjman/TT
Inrikes
Inrikes Att inte känna igen sig själv, men utan direkt sjukdomskänsla. Det är situationen som många kvinnor i klimakteriet upplever.
– Jag mådde inte bra, varken psykiskt eller fysiskt, säger Catharina Olsson, en av kvinnorna som ingått i en ny studie från Göteborgs universitet.
PREMIUM

Svettningar, sömnproblem, urininkontinens och oro, är några av de vanliga symtomen vid klimakteriet. Men förståelsen för tillståndet är i många fall fortfarande knapp.

Ökad kunskap och individuellt stöd från primärvården kan minska besvär hos kvinnor under klimakteriet. Det visar en avhandling vid Göteborgs universitet som studerat hur symtom relaterade till livsfasen klimakteriet kan lindras.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Svensk pilgrimsvandring på frammarsch

Än är det inte trångt på de svenska pilgrimslederna. Men intresset för att pilgrimsvandra ökar stadigt.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Inrikes
Inrikes Människan har i alla tider vandrat till heliga platser. Det är något som får oss att ge oss i väg i jakt på något större än oss själva.
I Sverige ökar pilgrimsvandrandet kraftigt.

Vadstena är Sveriges största pilgrimsort. Här bär nunnorna likadana dok som på Heliga Birgittas tid.

Färden i spåren av Nordens första helgon har gått längs glittrande vatten, öppna slätter och på smala skogsstigar. I Vadstena når pilgrimerna sitt mål. Här faller de på knä framför Heliga Birgittas relikskrin.

Men pilgrimsvandringen handlar inte bara om att nå ett fysiskt mål.

Uppbrott i livet

En typisk pilgrim är någon som står inför ett stort uppbrott i livet och vill hitta sin väg. Någon som förlorat en närstående, fått ett sjukdomsbesked eller brutit upp från en relation, berättar Emanuel Eriksson, pilgrimsutvecklare på Pilgrimscentrum i Vadstena.

– Man befinner sig i ett skede i livet där man undrar vad man ska göra med sitt liv. Många är nyblivna pensionärer.

– Men det är även unga människor som precis är klara med sin utbildning, tillägger han och säger att man ser hela spannet av 30-, 40- och 50-årskriser.

Pilgrimen går med längtan i steget. Vandringen är ett sätt att finna svar och få perspektiv på sitt liv. Att ge sig av för att komma hem.

Mats Nilsson är docent i kulturgeografi vid Karlstads universitet. Det som fick honom att intressera sig för ämnet var det motsägelsefulla i att pilgrimsvandringen – som är en i grunden religiös aktivitet – ökar samtidigt som samhället blir allt mer sekulariserat.

– Den klassiska tolkningen – att man vill bekräfta sin tro och få svar ur religionens läror är inte så vanlig. I stället säger man att man vill utvärdera sitt liv och söka sig själv genom vandringen. Man tror att vistelsen kommer att ge det svaret – och i stort sett alla säger att de kommit till svar.

Särskild historia

Även om de som vandrar kanske inte beskriver sig som troende säger Mats Nilsson att många upplever en religiositet i att platserna de besöker är så unika i sin historia.

– Kring en vanlig naturled finns inte så många berättelser. Här vandrar man till en särskild plats, med en särskild historia.

Emanuel Eriksson beskriver pilgrimsvandringen som den lägsta tröskeln till ett andligt sammanhang.

– Vandringen är ett språk du redan har och sedan möter du livet som det kommer.

Ordet pilgrim kommer från peregrinus – det latinska ordet för främling.

– Du lämnar det trygga för att möta det okända. Å ena sidan gör man sig själv till främling, men det finns också en öppenhet för vad man möts av, säger Emanuel Eriksson.

Möten med andra

Trots att många vandrar i ensamhet och tystnad är mötena med andra människor en väsentlig del av pilgrimsvandringen.

Mats Nilsson säger att många beskriver pilgrimskapet som en stor terapiverksamhet.

– Men mer på lekmannanivå. Man kan öppna sig på ett annat sätt och ställa frågor och diskutera med människor man aldrig kommer att möta igen.

Att det växer så stort just nu tror Emanuel Eriksson är en spegling av den tid vi lever i.

– I oroliga tider söker sig folk till de stora sammanhangen. Och vi befinner oss i en tid när de stora frågorna blir aktuella igen.

Pilgrimsvandringen förenar två stora strömningar i samhället – andligheten och längtan till naturen. Den senare kan också kopplas till en annan aktuell rörelse – klimatrörelsen.

I juli startar Walk for future – en pilgrimsvandring från Vadstena till klimatmötet i Glasgow – som knyter samman alla tre.

Flera leder

I Sydeuropa har pilgrimsvandring varit stort länge. Mats Nilsson har i sin forskning koncentrerat sig på den mest kända pilgrimsleden, Camino de Santiago i Spanien.

– Jag började följa utvecklingen i början av 1990-talet. Då var det kanske 10 000 om året som gick den. Nu är det 350 000.

I Sverige etablerades pilgrimsvandringen på 1990-talet och har vuxit och utvecklats främst inom Svenska kyrkan. De stora pilgrimslederna är Birgittalederna som leder till Vadstena och S:t Olavslederna till Nidarosdomen i Trondheim, men det finns även en rad mindre leder.

Mycket av Emanuel Erikssons arbete som pilgrimsutvecklare handlar om att göra vandrandet tryggt och säkert. Pilgrimerna ska kunna hitta dit de ska, det ska finnas mat och någonstans att sova.

– Vi arbetar för att etablera de långväga vandringarna och knyta ihop lederna med Europa inom Sverige.

Trångt i Europa

I takt med att det blir trångt på lederna i södra Europa söker sig allt fler pilgrimer till Sverige.

– Många av de värden man söker finns här – ingen trängsel, orörd natur, vackra rastplatser. Jag tror inte att vi har inte sett den stora ökningen än.

På Camino de Santiago har trycket under högsäsong blivit så stort att många pilgrimer väljer att inte stanna i staden Santiago de Compostela, som annars är vandringens mål.

– Många väljer ett annat slutmål för att Santiago de Compostela inte blir något bra mål för det man själv vill, förklarar Mats Nilsson.

Han berättar också att rusningen gjort det svårt för pilgrimerna att hitta boende. Många måste avbryta sin vandring tidigt på dagen för att inte riskera att stå utan tak över huvudet.

Lugnt i klostret

I Sverige är det ännu ingen trängsel på pilgrimslederna. Innanför Heliga hjärtats klosters svala tegelväggar härskar lugn. Här, vid Ombergs fot, brukar många pilgrimer på väg mot Vadstena stanna till, sitta en stund i kyrkan, vara med på en bön eller fylla vattenflaskorna innan de fortsätter den svettiga vandringen uppför.

Men de blir fler för varje år.

– Pilgrimsvandringen har kommit och vuxit med sådan kraft, säger priorinnan Moder Katarina.

Många som stannar till vid klostret vill också tala med någon om vad de upplevt på sin vandring. Andra vill bara vara tysta.

– Det skapar vänskap att bara vara tillsammans.

De flesta de talar med upplever att de funnit något, även om det kanske inte var vad trodde, berättar syster Gabriella. Och det måste inte vara längden på sträckan man gått som är avgörande, utan den inre resan.

– Vad man söker vet man kanske inte alltid när man börjar. Men man får klarhet vare sig vandringen är kort eller lång.

Boel Holm/TT

Emanuel Eriksson, pilgrimsutvecklare vid Pilgrimscentrum i Vadstena.
Emanuel Eriksson, pilgrimsutvecklare vid Pilgrimscentrum i Vadstena.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Svenska pilgrimsleder kan erbjuda storslagen natur, som utsikten över Vättern.
Svenska pilgrimsleder kan erbjuda storslagen natur, som utsikten över Vättern.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Heliga Birgittas relikskrin är målet för vandringen på Birgittaleden.
Heliga Birgittas relikskrin är målet för vandringen på Birgittaleden.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Den fem hålen i klosterkyrkans vägg symboliserar Jesu sår. Där ska pilgrimerna stoppa in fingrarna.
Den fem hålen i klosterkyrkans vägg symboliserar Jesu sår. Där ska pilgrimerna stoppa in fingrarna.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Mötena med andra människor är en viktig del av vandringen.
Mötena med andra människor är en viktig del av vandringen.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Syster Gabriella och Moder Katarina hälsar pilgrimer välkomna i Heliga hjärtats kloster.
Syster Gabriella och Moder Katarina hälsar pilgrimer välkomna i Heliga hjärtats kloster.
Foto: Henrik Montgomery/TT

FAKTA

Fakta: Pilgrimens ledord

Pilgrimens sju ledord är frihet, enkelhet, tystnad, bekymmerslöshet, långsamhet, andlighet och delande. Tillsammans bildar deras begynnelsebokstäver ordet fetblad.

En pilgrimsvandring är ingen extremsport. Ge dig tid. Långsamhet är ett av ledorden.

Det är klokt att vandra någon sträcka i tystnad. Det ger utrymme för att söka inåt.

Lägg in tid för vila. Om du ska gå i en vecka, se till att en dag är vikt åt vila.

Glöm inte bort din det rent praktiska. Om du ska gå långt gäller det att kroppen klarar av det. Se till så att du gått in dina vandringskängor och att vila, äta och dricka.

Inrikes

Brand ödelade gammal kolsyrefabrik i Stockholm

'Det är en totalskada av byggnaden', säger Jesper Westling vid Räddningscentralen Mitt, om den gamla kolsyrefabriken vid Liljeholmen i södra Stockholm.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Inrikes
Inrikes En kraftig brand totalförstörde under lördagsnatten en gammal kolsyrefabrik vid Liljeholmen i södra Stockholm.
Händelsen utreds som mordbrand.
– Det är dels omständigheter på platsen som gör att vi gör det, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid polisen.

Larmet om branden i den gamla kolsyrefabriken i Gröndal vid Liljeholmen i södra Stockholm kom vid 23-tiden på fredagen. Stora lågor slog upp ur byggnaden, som är en före detta industribyggnad av äldre typ.

Under natten spred sig röken över stora delar av Stockholm och ett intensivt släckningsarbete pågick. Räddningstjänsten var på plats med 16 enheter, cirka 40–45 räddningstjänstpersonal. Även KBV (Kustbevakningen), Sjöräddningssällskapet, polis och ambulans hjälpte till i arbetet.

På lördagsmorgonen hade man fått kontroll på elden – men fabriken är förstörd.

– Det har varit en totalbrand och taket har rasat in, säger Jesper Westling vid Räddningscentralen Mitt.

– Den är nog inte så estetiskt vacker kan jag tänka mig.

Räddningstjänstens arbete fortsätter under hela dagen för att kontrollera att branden inte tar fart på nytt.

– Vi är där med två bilar och en ledningsbil, totalt bemanningsmässigt är det väl åtta personer, säger Jesper Westling.

"Hörde smäll"

Under stora delar av natten kunde lågor ses genom byggnadens övervåning. Det stod tidigt klart att den inte skulle kunna gå att rädda, och brandmännen lät den brinna under kontrollerade former, där man riktade fokus mot att skydda närliggande byggnader.

– Vi hörde en smäll först, sedan såg vi lågor komma upp senare. De låg högt över taket då på byggnaden och det var en otroligt kraftig brand, sade vittnet Erik Lindwall, som befann sig vid den närliggande Gröndals båtklubb.

Även Kustbevakningen var på plats och sprutade vatten på branden och närliggande byggnader med det större fartyget KBV 031.

– Vi har obegränsat med vatten i och med att vi tar från sjön, och så har vi vattenkanoner, så vi når en bra bit upp på land. Vi har möjlighet att bistå räddningstjänsten, sade Gustav Rhedin på Kustbevakningen.

VMA utfärdat

Räddningsledaren gick ut med ett så kallat VMA, viktigt meddelande till allmänheten, där alla i närheten uppmanas att gå inomhus, stänga dörrar, fönster och ventilation.

– Röken har besvärat medborgare ända till Lidingö, det är många som känt röklukten i sina bostäder. Det har varit många påringningar av oroliga människor, sade Tommy Wållberg vid räddningstjänsten under natten.

Åsa Härdelin är ordförande i Gröndals båtklubb:

– Det är väldigt oroande och man undrar hur den uppkommit. Som Gröndalsbo är det sorgligt. Jag tror att många här värnar om det gamla industriområdet, säger hon.

Mordbrand

På lördagsmorgonen meddelade polisen att de har inlett en förundersökning om mordbrand.

– Vi har kunnat höra en del vittnen på platsen och sedan kommer vi att genomföra en teknisk undersökning så snart det är möjligt, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid polisen.

Vilka indikationer som finns på att det skulle röra sig om en mordbrand vill polisen inte gå in närmare på.

– Det är dels omständigheter på platsen som gör att vi gör det och sen är det utifrån antagandet att branden måste ha startat på något sätt, och då har vi i nuläget den rubriceringen som vi jobbar vidare efter, säger Åsa Wallentin.

Gustav Sjöholm/TT

Veronika Åström/TT

Ola Palmström/TT

Eftersläckningsarbete pågår under lördagen efter den kraftiga branden i den gamla kolsyrefabriken vid Liljeholmen i södra Stockholm.
Eftersläckningsarbete pågår under lördagen efter den kraftiga branden i den gamla kolsyrefabriken vid Liljeholmen i södra Stockholm.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Det brann kraftigt i Liljeholmen i södra Stockholm.
Det brann kraftigt i Liljeholmen i södra Stockholm.
Foto: Gabriella Bruske/TT
Under lördagen pågår eftersläckningsarbete efter den kraftiga branden i den gamla kolsyrefabriken vid Liljeholmen i södra Stockholm.
Under lördagen pågår eftersläckningsarbete efter den kraftiga branden i den gamla kolsyrefabriken vid Liljeholmen i södra Stockholm.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Kustbevakningen var på plats och bistod med släckningsarbetet vid en brand vid Liljeholmen i Stockholm.
Kustbevakningen var på plats och bistod med släckningsarbetet vid en brand vid Liljeholmen i Stockholm.
Foto: Christine Olsson/TT

Inrikes

Granat från andra världskriget sprängd

En granat från andra världskriget har hittats i Karlstad och sprängts av nationella bombskyddet. Arkivbild.
Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT
Inrikes
Inrikes

En granat från andra världskriget har hittats i Karlstad och sprängts av nationella bombskyddet, rapporterar P4 Värmland. Granaten påträffades i friluftsområdet Sandbäckstjärn av fiskare under fredagskvällen.

Enligt P4 Värmland bedömde nationella bombskyddet granaten som en skarp brandgranat från andra världskriget och detonerade den sent på fredagskvällen.

Inrikes

Chaufför åtalas efter dödsolycka i Hässleholm

Lastbilschauffören som körde rattfull vid en olycka i Hässleholm i november i fjol åtalas. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

Lastbilschauffören hade 2,37 promille i blodet när han kom över på den andra körbanan och frontalkrockade med en bil. Två av de tre i den mötande bilen omkom.

Nu åtalas chauffören för grovt vållande till annans död, grovt rattfylleri och grovt vållande till kroppsskada, rapporterar P4 Kristianstad.

Olyckan inträffade den 25 november i fjol mellan Bjärnum och Vankiva, norr om Hässleholm. Lastbilen med släp rapporterades av förbipasserande ha kört vingligt innan han kom över i andra körfältet.

Inrikes

Kvinna död efter skottlossning vid badplats

En man i 30-årsåldern har anhållits som skäligen misstänkt för mord på en kvinna i Luleå under fredagskvällen.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes En man i 30-årsåldern har anhållits misstänkt för att ha mördat en ung kvinna i Luleå. Det misstänkta mordet skedde i närheten av en badplats på fredagskvällen.
PREMIUM

Det var vid 22-tiden på fredagskvällen som polisen larmades av boende i området Notviken i Luleå, efter att höga smällar som lät som skott hade hörts.

På platsen, i närheten av en badplats, hittades den avlidna kvinnan, som var i 25-årsåldern. Under de nästkommande timmarna och natten satte polisen in samtliga resurser, inklusive insatsstyrkan.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Axofinans

Nytt skolår – nya utgifter

Axofinans Ett nytt skolår innebär en hel del att tänka på. Barnen behöver ofta nya kläder, nya skor, ny ryggsäck samt nya anteckningshäften och dylikt.

Detta kan kännas som en hård smäll mot plånboken, särskilt med tanke på den nuvarande världssituationen, men det är oundvikliga och nödvändiga kostnader det gäller. Det finns dock sätt att spara pengar på dessa utgifter, om man planerar rätt och försöker strama åt budgeten. Man kan exempelvis köpa produkter i andra hand, sälja förra årets kläder och accessoarer, och se till att man köper produkter som håller i längden.

Den kommande perioden är hektisk för föräldrar runtom landet, eftersom ett nytt skolår befinner sig precis runt hörnet. Början av ett nytt skolår brukar vara en spännande händelse för barn, men innebär en hel del utgifter och bekymmer för föräldrarna. Barn växer snabbt, särskilt under de tidigare åren, och ett nytt skolår innebär därmed helt nya kläder och ny skolutrustning. Det är därför viktigt att man ser till att budgeten kan klara av detta. Processen kan upplevas som rätt frustrerande, men med rätt strategi behöver inte det nya skolåret vara så pass läskigt som det kanske verkar. Det här är vad man bör tänka på.

Sälj det som inte längre kommer användas

Produkterna som man införskaffat året innan är nog antingen för små eller för slitna för det nya skolåret, men det innebär inte att man bör slänga dem. Lägger man ut det gamla, exempelvis på marknadsplatser på nätet, kan man få in mer pengar för det nya, samtidigt som man värnar om miljön och ser till att andra barn får tillgång till bra kläder. Det som inte går att sälja går altid att donera till välgörenhet och dylikt, för att se till att inget går till spillo.

Köp andrahandsprodukter

Även om man inte känner sig bekväm med att köpa kläder i andrahand åt sina barn, finns det en hel del andra produkter man kan köpa begagnat inför det nya skolåret för att spara pengar. En ordentlig ryggsäck kan kosta en rejäl peng, men det går att hitta massvis med bra ryggsäckar på nätet, som inte sett mer än ett några månaders användning.

Även elektronik, såsom miniräknare eller mobiltelefoner, går utmärkt att köpa i andrahand. Detta är särskilt rekommenderat för yngre barn, eftersom de inte är särskilt varsamma över sina elektroniska ägodelar.

Ibland är det viktigt att söka hjälp

Barnen och deras behov bör alltid komma först. Därför är det viktigt att se till att man håller sig till en budget och ser till att det finns pengar över för det nödvändiga innan skolåret börjar. Men ibland slår saker och ting snett, vilket innebär att man måste söka hjälp på annat håll. Med hjälp av ett privatlån kan man se till att allting fortlöper som vanligt, även när det går fel i karriären eller i ekonomin. Ett privatlån från rätt bank är alltid att föredra framför sms-lån och dylikt, eftersom räntorna är lägre och företagen tenderar att vara mer seriösa samt uppriktiga.

Återanvänd inom familjen

För den större familjen är det alltid bra att återanvända vid möjlighet, istället för att köpa nytt år efter år. Återanvändning av skolprodukter och kläder är något som både skonar miljön, men även plånboken. Det känns även vanligtvis mycket bekvämare för barnen än att köpa in begagnade kläder och dylikt från annat håll.

Långsiktig planering lättar på stressen

Att uppfostra barn är dyrt – det vet alla. Men med långsiktig ekonomisk planering behöver man inte uppleva onödig stress inför varje skolår. En ordentlig buffert och en rimlig budget är allt som behövs för en god hushållsekonomi. Investering är ytterligare en faktor att fundera över, eftersom bra investeringar kan säkerställa barnens framtid och se till att varje nytt år blir enklare ekonomiskt än det föregående.

Sammanfattningsvis kan man göra följande för att underlätta ekonomiskt inför det nya skolåret:

– Spara pengar genom att köpa produkter i andrahand. Detta är ett utmärkt alternativ för mindre familjer och för familjer som värnar om miljön.

– Spara pengar genom att återanvända produkter inom familjen. En självklarhet för den större familjen.

– Sälja gamla produkter inför det nya skolåret.

– Lägga undan pengar för en buffert och hålla sig till en god, välanpassad budget.

Inrikes

Två våldtäkter under natten i Rättvik

Polisen har spärrat av området och genomför förhör. Arkivbild.
Foto: Amir Nabizadeh/TT
Inrikes
Inrikes
PREMIUM

Två unga kvinnor har, oberoende av varandra, utsatts för våldtäkt alternativt försök till våldtäkt utomhus under natten i centrala Rättvik i Dalarna, skriver polisen på sin hemsida.

Efter larmsamtal ska polis ha kommit i kontakt med två unga kvinnor som uppgett att de blivit utsatta för våldtäkt. En av kvinnorna har pekat ut en plats i närheten av Rättviks vårdcentral där brottet ska ha ägt rum.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Pandemin har lett till brist på försöksdjur

Rhesusmakak i en chilensk försöksanläggning. Arkivbild.
Foto: Brennan Linsley/TT
Inrikes
Inrikes Den rekordsnabba utvecklingen av vaccin mot covid-19 hade varit omöjlig utan våra närmaste släktingar aporna och många andra försöksdjur. Men de intensiva studierna har samtidigt avslöjat en svag punkt inom forskarvärlden – försöksdjuren kan ta slut.
PREMIUM

– I våra studier använder vi mest möss. Men när vi skulle göra ett mindre experiment med covid-19 och apor så märkte vi att det var svårt att få tag på dem, eftersom så många ville göra liknande försök samtidigt, säger Ali Mirazimi, professor och vaccinforskare vid Karolinska institutet till TT.

Forskare över hela världen vittnar om liknande erfarenheter, och organisationen European Animal Research Organization bedömer att åtminstone 500 olika forskningsprojekt kopplade till covid-19 har försenats på grund av bristen på apor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

En anhållen efter skottlossning i Västerås

En person har anhållits efter skjutningen i Västerås. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes
PREMIUM

En man skadades svårt efter en skjutning i stadsdelen Skallberget i Västerås under fredagskvällen. Nu har en person anhållits för mordförsök.

– Tekniker kommer att genomföra en teknisk undersökning av brottsplatsen under dagen, säger Linda Winge, befäl vid polisens regionledningscentral.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL