Lagfarter SkD

Nya ägare till villa i Ludvigsborg

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Andreas Victor Hill, 45, och Dora Gerstenbrein, 43, har tagit över fastigheten på adressen Fulltoftavägen 31 i Ludvigsborg från Monika Kristina Persson. Ägarbytet blev klart i juni 2021 och köpesumman blev 5 800 000 kronor. Huset är byggt 1978 och har en boyta på 289 kvadratmeter.

Nyligen såldes ett annat hus lite mindre än en kilometer därifrån, på Fulltoftavägen 54. Där såldes ett 108 kvadratmeter stort hus och priset för det blev 1 800 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

MFF underdogs mot Rangers

Malmö FF möter Rangers i tredje kvalomgången i Champions League. Arkivbild.
Foto: Anders Bjurö/TT
Sport
Sport Nu börjar allvaret för Malmö FF i Europaspelet.
MFF får lämna över favoritskapet när laget tar emot Rangers FC i den första matchen i ett dubbelmötet där vinnaren spelar playoff till Champions League.
– Det är inte alltid favoriten som vinner, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

Efter att ha slagit ut sämre rankade FC Riga och HJK Helsingfors får Malmö FF för första gången under säsongens Champions League-kval, lämna från sig favoritskapet till de skotska ligamästarna.

Rangers är plats 52 på Uefas klubbranking. Malmö på plats 88.

– Det är en annorlunda situation. Det var länge sedan vi var underdogs och det är vår chans att slå underifrån. Det är en ny utmaning för oss och förhoppningsvis kan vi göra en bra prestation, säger Malmö FF-spelaren Jo Inge Berget på en presskonferens under måndagen.

– Jag gillar det, det är skönt att att inte alltid ha all press på sig.

"Visa att vi tillhör högsta hyllan"

Jo Inge Berget spelade i Celtic, Rangers stora antagonist, under 2014 och vet vad som krävs för att Malmö FF ska ha en chans mot de skotska mästarna.

– Det är ett lag som är vana vid att vinna och det är viktigt för oss att inte låta dem spela sitt eget spel. Vi måste använda bollen när vi har den och ge dem något som de inte är vana vid från deras egen liga.

– Vi ska visa att vi tillhör den högsta hyllan, säger Jo Inge Berget.

"Gerrard har gjort ett fantastiskt jobb"

Rangers är regerande ligamästare i Skottland och under guldsäsongen lyckades man med konststycket att inte förlora en enda ligamatch.

– Tränaren Steven Gerrard har gjort ett fantastiskt jobb. Såklart är de favoriter. Men fotboll är tufft, det är inte alltid favoriten som vinner. Vi är också vana att vinna och vi har såklart tro på våra styrkor, säger Jon Dahl Tomasson.

Tomasson, Steven Gerrard och Champions League. Den inbitne minns att de två tränarna stötte på varandra som spelare i Champions League-finalen 2005 mellan AC Milan och Liverpool FC. Steven Gerrards Liverpool vände ett 3-0-underläge mot Tomassons Milan, och vann sedermera på straffar.

– Även favoriten kan leda med 3-0 i halvtid och ändå förlora matchen. Så det är inte omöjligt att förlora, även om du är favorit, säger Jon Dahl Tomasson och ler.

Säsongsmålet redan uppfyllt

Egentligen är säsongsmålet för MFF redan uppfyllt. När man slog ut Helsingfors i den andra omgången av Champions League-kvalet kvalificerade man sig för gruppspel i Europa Conference League.

– Det är jättebra. Vår ambition när vi startade säsongen var att kvalificera oss till en gruppspelsfas i internationell turnering. Det har vi gjort nu.

– Men vi är också vana att tro på större möjligheter och såklart är vår dröm att göra en stor prestation, avslutar MFF-tränaren Tomasson.

André Spång/TT

FAKTA

Fakta: Malmö FF:s möjligheter i Europa

Om Malmö går vinnande ur dubbelmötet blir det vinnaren mellan grekiska Olympiakos och PFC Ludogorets från Bulgarien, som MFF får möta för att kunna ta sig till gruppspelet.

Förlorar MFF där går de i stället in i playoff till Europa League. Där ställs laget i så fall mot vinnaren av mötet Kairat Almaty från Kazakstan och armeniska Alsjkert från Jerevan.

Slås Malmö FF ut även i Europa League-kvalet går laget rakt in i Europa Conference League-gruppspelet.

OS i Tokyo 2021

Första OS-förlusten – nu väntar Sydkorea

Sveriges Jenny Carlson och Elin Hansson ställs mot Sydkorea i OS-kvartsfinal på onsdag.
Foto: Sergei Grits/AP/TT
Sport
Sport Handbollsdamerna förlorade för första gången i OS.
Ett slutspelshungrande Ungern vann med 26–23 mot ett Sverige som redan var klart för kvartsfinal och luftade laget.
– Det här påverkar oss absolut inte, säger Jessica Ryde inför slutspelet där Sydkorea väntar.

Damlandslaget var redan före matchen klart för slutspel och hade dessutom säkrat förstaplatsen i gruppen. Ungern å sin sida hade en kvartsfinalplats att spela för.

Ett tydligt exempel på att motivation slår klass.

– Det är klart vi hade velat vinna i dag. Men samtidigt slarvade vi lite och Ungern hade väldigt mycket att spela för, säger kantspelaren Nathalie Hagman.

Efter 15–15 i halvtid hade Sverige en period i andra halvlek där man inte gjorde mål på tio minuter. Man lyckades inte vända den negativa trenden och på slutsignal utbröt massivt jubel på den ungerska bänken.

"Påverkar oss inte"

– Det är inte den bästa matchen vi gör. Vi är bara vidare, vi släpper denna. Det här påverkar oss absolut inte, säger målvakten Jessica Ryde.

Blågult luftade flera spelare inför OS-kvartsfinalen, till exempel Jenny Carlson och Kristin Thorleifsdóttir.

– Det är jättekul att få mycket speltid men självklart hade jag hellre tagit två poäng, säger Carlson.

Samtidigt fick flera nyckelspelare vila, som mittsexan Linn Blohm.

– Det betyder oerhört mycket. Det är en lång turnering. Går vi hela vägen är det tre matcher till. Det är väldigt många matcher och det kan hända mycket, så det är mycket positivt, säger Nathalie Hagman.

– Nu laddar vi för kvartsfinalen.

Sydkorea väntar

Där väntar Sydkorea, ett motstånd som förbundskapten Tomas Axnér på förhand sagt att han gärna skulle möta framför till exempel Montenegro.

Motståndet blev klart först efter att Norge, som vunnit alla sina matcher i OS, slagit Japan med 37–25. Axnér hade skissat på flera alternativ och landslagets videoanalytiker hade tagit fram material på både Sydkorea, Angola, Montenegro och Japan.

– Det är klart att vi hellre möter Sydkorea än Montenegro, vi möter hellre Japan än Montenegro. Jag tycker det är lite skillnad i kaliber, säger Axnér.

– Men kan vi slå Ryssland med tolv så kan Sydkorea eller Japan slå Sverige med ett. Större under än så har skett, säger han och tillägger att det ska bli fantastiskt roligt med slutspel.

I en kommentar efter att motståndet blivit klart meddelar förbundskaptenen att Sverige kommer att förbereda sig minutiöst – precis som inför tidigare matcher.

– Vi har stor respekt för att det kommer att krävas en stark prestation för att ta oss vidare.

"Får konsekvenser"

Sveriges resa genom gruppspelet har imponerat. I de första två matcherna krossade man Spanien och ryska laget för att sedan spela oavgjort mot en av favoriterna till guldet, Frankrike. Därtill blev det vinst mot Brasilien.

Det är ett resultat som varken spelare eller ledare sagt att de hade kunnat drömma om på förhand.

Kvartsfinalerna inleds på onsdag.

Tomas Axnér säger att förlusten mot Ungern inte påverkar laget in i kvartsfinalen.

– Jag tar inte med mig något negativt, jag har haft mitt fokus ganska långt fram från första början. Men det här var inte en tävlingsmatch på samma sätt som för Ungern. Nu ska jag försöka få spelarna att känna likadant.

Han försöker hitta det positiva i förlusten.

– Jag tror att det kan vara bra för oss att förstå att om vi faller ur ramen så får det konsekvenser.

Niklas Svahn/TT

FAKTA

Fakta: Så spelas kvartsfinalerna

Damernas kvartsfinaler spelas på onsdag den 4 augusti.

Spelschemat i svenska tider:

02.30: Montenegro–Ryska laget

06.15: Norge–Ungern

10.00: Sverige–Sydkorea

13.45: Frankrike–Nederländerna

Semifinaler: Norge/Ungern–Montenegro/Ryska laget och Frankrike/Nederländerna–Sverige/Sydkorea.

Samtliga matcher spelas i Yoyogihallen.

Svedala

Konstnären hittade en till samlare av apelsinmärken

Krister Andersson och Eva Ohlsson.
Foto: Privat
Svedala
Vellinge/Hörby Konstnären Krister Andersson har länge efterlyst personer som delar hans hobby – att samla på apelsinmärken. Och med hjälp av Skånskan hittade han Eva Ohlsson i Hörby.
PREMIUM

Det var den 23 juli som Skånska Dagbladet besökte konstnären Krister Anderssons utställning i Skanör och tog del av hans efterlysning. Efter reportaget blev han kontaktad av Eva Ohlsson i Hörby, som också samlade på apelsinmärken.

– Det är helt fantastiskt. Jag blev så otroligt glad när Eva hittade mig. Hon hade runt 75-80 stycken märken som jag fick köpa av henne. Nu kan jag göra ännu fler tavlor än först tänkt, säger Krister Andersson.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Utrikes

Kabuls chanser små mot talibanerna

Talibananhängare bär rörelsens vita flagga vid gränsområdet mellan Afghanistan och Pakistan den 14 juli i år. Talibanerna, som uppskattas ha ett stöd på cirka 15 procent bland den afghanska befolkningen, har under juli intagit flera viktiga gränsövergångar i de upptrappade striderna.
Foto: Tariq Achakzai/AP/TT
Utrikes
Utrikes Talibanerna rycker allt närmare ett maktövertagande i Afghanistan som nu nästan helt lämnats av USA. Offensiven har skapat stora strömmar av nya internflyktingar och tusentals människor rapporteras ha nått gränsen mot Turkiet på flykt från en framtid under en fundamentalistisk regim.

Den offensiv som talibanerna inledde i samband med att USA började dra sina militärstyrkor ut ur Afghanistan har nu pågått runt tre månader. Våldet på marken har fått världen att återigen vända blickarna mot det sydasiatiska landet som i århundraden legat i skärningspunkten mellan stormakter.

Under en civil regering har Afghanistan rört sig mot ökade rättigheter för till exempel kvinnor. Många har dock ängslats att regeringen i Kabul ska stå chanslös när de amerikanska styrkorna lämnar Afghanistan och att de progressiva stegen snabbt ska omintetgöras.

Svag förhandlingsposition

Nu är det vid det vägskälet landet står, och talibanerna flyttar fram sina positioner. Kabulregeringen har inga större möjligheter att vända utvecklingen, säger Afghanistankännaren Anders Fänge till TT.

– Antingen kommer talibanerna att ta över makten militärt, eller så satsar de på att pressa Kabulregeringen tillbaka så kraftigt att den i en förhandling inte har något annat val än att kapitulera, säger Fänge.

Militärt är regeringen i Kabul starkare med fler soldater och bättre utrustning, men det är till lite hjälp när ledarskapet är skakigt och splittrat och korruptionen omfattande. På strategiska poster byts makthavare ut i en väldig fart.

Talibanerna "på tårna"

Majoriteten av de amerikanska soldaterna, som stöttat regeringen i Kabul, har redan lämnat Afghanistan trots att det är mer än en månad till det officiella datum då USA ska vara ute ur landet: den symbolladdade dagen 11 september. De amerikanska flygbaserna har stängt.

Just det amerikanska flygvapnet har spelat stor roll i Kabulregeringens kamp mot talibanerna, påpekar Anders Fänge. Inte bara i form av soldater och utrustning, utan också i form av kunskap. De amerikanska teknikerna har underhållit Kabuls lilla flygvapen. Nu har även de flesta av dem åkt hem.

Vid förhandlingsbordet är det heller inte jämt. En fredsuppgörelse är troligare att få till stånd om båda parter är stridströtta och vill ha slut på våldet, påpekar Anders Fänge.

– Men här är det uppenbart att talibanerna är inte alls utmattade, utan de är på tårna, till skillnad från Kabul.

På gränsen till kris

Den afghanska befolkningen var fattig redan innan pandemin, men i dess kölvatten har fler puttats över gränsen till extrem fattigdom. Det utgör kulissen för det som nu sker och spelar in i människors val mellan att stanna eller försöka fly. Sista veckan i juli rapporterades en ökning av internflyktingar och från Turkiet kommer rapporter om att så många som tusen afghanska flyktingar per dag försöker att ta sig in i landet efter att först ha korsat Iran.

Sedan början av året har 330 000 afghaner blivit internflyktingar i sitt eget land, enligt FN:s samordnande hjälporgan Ocha.

– Afghanistan befinner sig nu på gränsen till en stor humanitär kris, säger Elisabeth Arnsdorf Haslund, nordisk talesperson för FN:s flyktingkommissariat UNHCR, till TT.

– Saker och ting händer väldigt snabbt nu och människor är rädda, säger Anders Fänge.

Rädsla för fundamentalism

Rädslan handlar också om vad det är för samhälle man kommer att få om – eller snarare när – talibanerna befäster sin makt. De fem år som talibanerna styrde fram tills att den USA-ledda invasionen störtade dem 2001 präglades av konservatism och religion. Hur rörelsen utvecklats under de senaste 20 åren finns det olika tolkningar av.

– Frågan är vilka resurser och vilken kapacitet de har att sätta upp en stat som är annorlunda än den stat de skapade 1996, säger Anders Fänge.

– Men oavsett så kommer det säkert att bli en stat med starka konservativa och religiösa förtecken. Det som skrivits in i grundlagarna om mänskliga rättigheter, mycket av det kommer att försvinna.

Moa Kärnstrand/TT

Inrikes

Man anhållen för skottlossning i Västerås

Skottlossningen ägde rum i Västerås vid 22.30-tiden i fredags. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes
PREMIUM

En man har anhållits misstänkt för inblandning i skottlossningen i Västerås i fredags, rapporterar P4 Västmanland.

Det var vid 22.30-tiden som en man i 20-årsåldern skadades allvarligt i samband med en skottlossning i ett bostadsområde i stadsdelen Skallberget. Hans tillstånd uppgavs då vara allvarligt men stabilt.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Effectory

Så påverkas företagens HR-data av GDPR

Effectory Europeiska unionen införde en ny förordning 2019. Skillnaden på en förordning och en bestämmelse är att en förordning måste införas och en bestämmelse är valfri för varje medlemsland, att införa efter eget önskemål.

GDPR är den senaste förordningen som EU har påfört medlemsländerna. Förordningen reglerar hantering av data och annan typ av information som bland annat rör personuppgifter. Vad betyder detta svenska företag?

Vad är skillnaden på GDPR och dataskyddsförordningen?

På svenska heter den relativt nya förordningen dataskyddsförordningen. Den reglerar i det stora hela all hantering av personuppgifter och ett speciellt avsnitt är avsett för information som klassas som känslig. Alla bolag måste följa förordningen, det har en avgörande effekt för bolag som samlar in information om sina kunder, vilket i princip alla företag som säljer och köper varor gör.

För att kunna vara konkurrenskraftig på marknaden behöver företag samla in information om sin målgrupp. Den förordning som nu gäller i EU innebär att det ska föreligga ett medgivande av alla privatpersoner, som företagen samlar in information omkring och särskilt när det gäller information som förordningen klassar som känslig.

Känslig information är uppgifter som kan spåras till en individ. Det kan exempelvis vara personnummer, adress och namnuppgifter. Men även digital information såsom en IP-adress och liknande.

Påverkas företagens HR-data av förordningen?

De uppgifter som företagen samlar in om sina kunder är viktigt för att kunna skapa en framgångsrik verksamhet rent ekonomiskt. Företagen behöver veta vad kunderna vill ha för att kunna skapa tjänster och produkter som kunderna i sin tur vill köpa och använda.

Även information om företagens egna medarbetare är viktig i förhållande till företagens effektivitet, något som är avgörande för hur konkurrenskraftigt ett företag kan vara på marknaden. Genom att samla in information om personalen kan personalresurserna fördelas på bästa möjliga sätt inom företaget.

På engelska kallas begreppet, inom företagsvärlden, ofta för employee engagement, på svenska resursfördelning eller personalinitiativ, beroende på vad man syftar på specifikt. Praktiskt taget handlar det om att ha rätt typ av personal, med rätt kompetens, som utför rätt typ av arbetsuppgifter. Dataskyddsförordningen fastslår rent juridiskt att all personal ska godkänna att arbetsgivaren kan samla in och spara all den typ av information, som handlar om medarbetarna.

HR-data är information som företag samlar in om sin personal. Det kan exempelvis vara information om utbildningsbakgrund, ålder, meriter och arbetslivserfarenhet. Information kan användas för att fördela företagets personalresurser på ett effektivt sätt. Rent praktiskt kan det innebära att personalens kompetens inte används till fullo.

Varför är HR-data viktigt?

Konkurrensen på marknaden blir allt hårdare för företagen och det ställer allt högre krav på att vara konkurrenskraftig. I förhållande till konkurrenskraftighet kan HR-data ha en avgörande roll för många bolag. Sänkta priser till konsumenterna är inte alltid ett möjligt alternativ eller svaret på att bli ett konkurrenskraftigt företag – alternativet kan vara att ta del av employee engagement index, som ger en tydlig överblick över de personalresurser som finns att tillgå.

Med den informationen kan bolagen nämligen omfördela resurserna och därmed effektivisera processerna inom företaget. Det gör det möjligt att profitera på de resurser som redan finns inom bolaget, vilket sannolikt leder till att utgifter och kostnader minimeras.

OS i Tokyo 2021

Gustavsson: "Vi var det bättre laget"

Tony Gustavssons Australien är utslaget i OS-fotbollen.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Sport
Sport Tony Gustavsson tog Australien till en historisk OS-semifinal mot Sverige – men där tog det stopp.
Fridolina Rolfös märkliga 1–0-mål fällde avgörandet.
– Det speglade inte matchen, vid den punkten var vi det bättre laget, säger svenske förbundskaptenen efter uttåget.

Det var en besviken, men stolt Tony Gustavsson som sammanfattade "The Matildas" insats i 0–1-förlusten mot Sverige.

– Före matchen pratade alla om att Sverige var det bästa laget i turneringen, med en fantastiskt anfallsfotboll, säger Gustavsson till australiska Canberra Times.

– Vi visade från första minut att vi dominerade den här matchen, det fanns ingen rädsla över huvud taget, säger han.

Bortdömt mål

Utfallet hade kunnat bli ett annat när anfallsstjärnan Sam Kerr, strax innan halvtidsvilan, klackade in Steph Catleys inlägg.

Men målet vinkades av för offside – och förbundskaptenen var förbryllad.

– Jag var besviken på att de dömde bort målet och behövde se reprisen för att förstå beslutet, säger han.

I stället var det Sverige som skulle ta ledningen i matchen.

Andra halvlek hade knappt inletts när Filippa Angeldahl avlossade ett skott som styrde på en australisk försvarare och fick en märklig bollbana.

Målvakten gjorde sitt bästa och styrde upp den i ribban, men Rolfö stod helt rätt till när hon på volley kunde skicka in ledningsmålet.

"Ett sånt där mål gör ont"

– Hade det varit ett världsklassmål hade det varit fantastiskt, hatten av till dem, men ett sånt där mål gör ont, säger Gustavsson.

– Det kändes inte som att det speglade matchbilden – vi var det bättre laget vid den punkten.

Det finns fortsatt chans på medalj för Gustavssons gäng, som kommer att möta USA i en bronsmatch.

– Jag sade till spelarna att jag är stolt över insatsen, men väldigt besviken över resultatet.

– Jag sade också att vi har oavslutade affärer. Vi måste återhämta oss och se till att vi spelar lika bra i bronsmatchen som kommer.

Emil Forsberg/TT

Inrikes

Många drunknade i juli – fortsatt dyster trend

Hittills har 75 personer omkommit i drunkningsolyckor i Sverige i år, varav 26 miste livet i juli. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes I juli miste 26 personer livet i drunkningsolyckor i Sverige, vilket är en ökning med 15 personer jämfört med samma månad i fjol.
Därmed fortsätter den dystra trenden för helåret – och redan har nästan lika många omkommit som under hela förra året.
PREMIUM

Det har varit ett mörkt år för svensk drunkningsstatistik. Fram till den sista juli har totalt 75 personer dött under året, vilket är 21 fler än motsvarande period förra året och bara två från det totala antalet 2020.

Alldeles för många, klargör Mikael Olausson, vattensäkerhetsansvarig på Svenska livräddningssällskapet (SLS).

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Malmö

Troende busschaufför trakasserad

En man i 20-årsåldern åtalas för att ha attackerat en busschaufför utifrån hans hudfärg och trosinriktning.
Foto: Johan Nilsson/TT
Malmö
Malmö En man i 20-årsåldern åtalas misstänkt för förgripelse mot tjänsteman efter att med verbalt och fysiskt våld försökt tvinga en busschaufför att efter avslutat arbetspass köra honom till Rosengård.

Busschauffören var just i färd med att avsluta sin arbetsdag på Södervärn den 15 november förra året när den unge mannen på olika sätt försökte tvinga honom att köra honom till hemmet på Rosengård.

Knackade på rutorna

Chauffören hade just släppt ut alla kunder och stängt ner bussen för att köra därifrån när den unge mannen kom springandes framför bussen och började knacka på rutorna. Chauffören trodde att det hänt något och att han möjligen behövde hjälp.

När busschauffören vägrade att köra hem den unge mannen fick han höra att han skulle ”knulla” både honom och hans familj.

Slet i chauffören

Inte nog med detta, den unge mannen drog då i chaufförens tröja och slips, viftade med armarna mot honom, tryckte på en massa knappar på instrumentpanelen och svingade en full läskburk mot honom.

Han har även använt sig av rasistiska uttryck mot chauffören.

Var kristen

Hela utbrottet intensifierades efter att chauffören deklarerat att han är kristen.

Chauffören försökte få den unge mannen att lämna bussen och sa till honom att allt syns i övervakningskamerorna. Då ska den unge mannen ha svarat att han inte var rädd för polisen.

Finns på ljud och bild

I samband med att den unge mannen var i full färd med såväl rasistiska som religionsförtryckande tillmälen ringde chauffören SOS och anmälde brottet.

Det mesta av händelsen finns dokumenterat i både ljud och bild.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL