OS i Tokyo 2021

Klart: Ostholt och Salminen historiska fanbärare

Sara Algotsson Ostholt inför OS i Rio 2016. Arkivbild.
Foto: Björn Lindgren/TT
Sport
Sport Fälttävlansryttaren Sara Algotsson Ostholt och seglaren Max Salminen – det är Sveriges fanbärare på OS-invigningen i Tokyo på fredag.
Det blir första gången en kvinna och en man delar på det prestigefyllda uppdraget.

Peter Reinebo, verksamhetschef på Sveriges olympiska kommitté (SOK), presenterade fanbärarna på en pressträff i OS-byn.

Bredvid stod en stolt Algotsson Ostholt.

– Jag kände direkt "wow vilken ära att få vara med på detta". Det var ingen tvekan, säger Algotsson Ostholt, OS-silvermedaljör i London 2012.

Det var länge osäkert om 46-åringen skulle nå sitt fjärde OS. Satsningen fick en tuff smäll när två av hennes hästar dog i en lastbilsbrand när hon var på väg hem från en tävling i Polen 2019.

Nu är hon med som reserv i Japan.

"Mest förvånad"

Salminen, OS-guldmedaljör i starbåt 2012 tillsammans med Fredrik Lööf, var med på pressträffen via telefonlänk från seglarnas OS-uppladdning i Enoshima. Han fick frågan från Reinebo bara några timmar innan fanbärarna skulle presenteras.

– Jag blev nog mest förvånad – och glad. Nu när det har börjat sjunka in ger det en otrolig energiboost, säger finnjolleseglaren.

– Det är kanske något av det största man kan uppleva som olympier, nästan att jämföra med medalj. Jag fick frågan när jag stod i frukostbuffén.

Internationella olympiska kommittén (IOK) har som ett led i sitt jämställdhetsarbete ändrat reglerna och uppmanat de trupper som kan att utse en kvinnlig och en manlig fanbärare i Tokyo.

– Det är historiskt, konstaterar Peter Reinebo.

Seglaren Max Salminen är en av Sveriges två fanbärare på OS-invigningen i Tokyo.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Två kriterier

SOK:s ena kriterium är att man ska vara en framgångsrik olympier. Det uppfyller både Algotsson Ostholt och Salminen med sina OS-medaljer.

– Det andra kriteriet handlar om hur man representerar sig själv, sin idrott, svenska truppen och Sverige. Det var roligt att de hade möjligheten – och att de tackade ja direkt, säger Reinebo.

– De kommer att bära en fana tillsammans. Vi kommer att ha en liten men stark följarskara som består av både aktiva och ledare.

TT: Var det svårt att hitta fanbärare under de här speciella omständigheterna med en coronabubbla?

– Det var inte svårt och de var i toppen på vår lista. Och jag hade respekterat om någon av dem tackat nej, om de inte var ikapp med sin acklimatisering eller kanske hade tävlingar på lördag, säger Reinebo.

Ingen publik

Det blir en ovanlig invigning på Tokyos olympiastadion med plats för 68 000 åskådare. Under pandemin tillåts ingen publik, annars har få detaljer om ceremonin läckt ut.

Även för den svenska truppen är mycket oklart.

– Vi ska få den informationen i morgon. Jag tror att man håller på att monitorera in i det sista. Men totalt sett blir vi färre. Kanske blir vi någonstans mellan 60–70 procent av de som brukar gå, säger Peter Reinebo.

I Rio-OS för fem år sedan var simmaren Therese Alshammar svensk fanbärare.

Petter Nilsson/TT

Anna Karolina Eriksson/TT

FAKTA

Tio senaste svenska fanbärarna i sommar-OS

1984: Hans Svensson, rodd

1988: Agneta Andersson, kanot

1992: Stefan Edberg, tennis

1996: Jan-Ove Waldner, bordtennis.

2000: Anna Olsson, kanot

2004: Lars Frölander, simning

2008: Christian Olsson (tävlade inte), friidrott

2012: Rolf-Göran Bengtsson, ridsport

2016: Therese Alshammar, simning

2021: Sara Algotsson Ostholt, ridsport, Max Salminen, segling

OS i Tokyo 2021

Talang knäskadad – Westberg flygs in till OS

Johanna Westberg. Arkivbild.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Sport
Sport Johanna Westberg kallas in till den svenska OS-truppen i handboll då Isabelle Anderssons korsband gått av.

H65 Höör-talangen skadade främre korsbandet i tisdagens inofficiella landskamp mot Norge i Fukuoka. Westberg ersätter och flygs in till Tokyo förutsatt att hon lämnar negativa covidtester, uppger handbollslandslaget på sin hemsida.

Förbundskapten Tomas Axnér lider med 21-åriga Isabelle Andersson.

"Det är ett förstås fruktansvärt besked för henne att få dagarna innan hon ska kliva in i ett OS och jag lider verkligen med henne. 'Bellen' är framtidsspelare och jag är övertygad om att hon kommer att att komma tillbaka starkare och kunna spela framtida mästerskap för Sverige", säger Axnér.

Westberg, som spelar i Nykøbing Falster i Danmark, tackade i våras nej till en satsning mot OS av familjeskäl. Nu är läget annorlunda, konstaterar storskytten.

"Jag är peppad att komma till Japan och är glad för den uppbackning jag kunnat få på hemmaplan som möjliggör att jag kan åka. Men jag tycker jättesynd om Isabelle som åkt på den här skadan så nära OS", säger hon.

Westberg mästerskapsdebuterade i EM 2012, och hon spelade även EM 2016 och VM 2017. Med 71 A-landskamper bakom sig gör hon nu sitt första OS.

"Det har alltid varit en dröm och ett mål att få uppleva ett OS och det här är nog min sista chans. För fem år sedan var jag med på alla läger inför men missade OS, nu blir det tvärtom."

Sverige möter Spanien i OS-premiären på söndag.

Rättad version: Westberg spelade VM 2017.

Anna Karolina Eriksson/TT

OS i Tokyo 2021

OS-ryttare har testat positivt för kokain

En knarkskandal skakar den australiska truppen. Arkivbild.
Foto: ROLAND THUNHOLM/TT
Sport
Sport

Australiens Jamie Kermond har stängs av tillfälligt från OS i Tokyo efter att ha testat positivt för kokain.

Den 36-årige ryttaren skulle göra sin OS-debut i Tokyo för Australiens hopparlag, men landets ryttarförbund uppger att han testat positivt för drogen i ett test som utfördes den 26 juni, enligt ABC News. Han kan nu begära att få sitt så kallade B-prov analyserat.

Ryttarförbundet uppger enligt The Sydney Morning Herald att man pratat med Kermond och erbjudit honom stöd.

OS i Tokyo 2021

Smakstart för Japan när OS drog igång

Japans Minori Naito, till höger, och Australiens Taylah Tsitsikronis i OS-premiären i softball i Fukushima.
Foto: Jae C. Hong/AP/TT
Sport
Sport

Ett år försenat och efter mycket covidoro – nu är de olympiska spelen i Tokyo igång. Och hemmanationen Japan fick en bra start.

Inför tomma läktare kastade en skolflicka från Fukushima en ceremoniell boll innan Japans Yukiko Ueno på allvar kastade igång softbollmatchen mellan Japan och Australien och därmed de officiella tävlingarna.

Australien tog den allra första poängen, men Japan vände och vann med klara 8–1. Sporten är tillbaka på OS-programmet för första gången sedan 2008 och Japan är regerande mästare och tillsammans med USA favorit i turneringen – lagen har mötts i de senaste sju VM-finalerna.

Senare under onsdagen spelas ytterligare två matcher i softboll och sex matcher i damernas fotbollsturnering, bland annat möter Sverige USA i Tokyo.

OS i Tokyo 2021

Nya OS-regler för ryttarna: "Väldigt spännande"

Patrik Kittel. Arkivbild.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Sport
Sport Omständigheterna i Tokyo är unika i olympiska sammanhang.
För dressyrryttarna stannar det inte vid stränga restriktioner och ritter inför tomma läktare.
Ett nytt tävlingsformat väntar också.
– Spännande kommer det att bli, säger Patrik Kittel.

Kittel gör sitt fjärde OS och är den i särklass mest rutinerade i det svenska laget. I Tryon 2018 var Sverige ytterst nära att ta ett VM-brons, ett år senare kom ett EM-brons i Rotterdam.

Kittel ledde laget både i USA och i Nederländerna, men han saknar den där fullträffen i ett OS, både individuellt och i lag.

TT: Höjer du ribban den här gången?

– Självklart! Det är världsklass som gäller, som vanligt, säger Kittel och skrattar.

– Nej, men Well Done har gått väldigt, väldigt bra. Man ska vara stolt över vad man gjort men också vara ödmjuk inför vad som kommer. Varje tävling är en ny upplevelse. Vi har ett taggat, bra lag. Individuellt är vi starka och som lag är vi bra.

Tänker på Bradbury

Det som spetsar till det hela i OS är att lagen bantats från fyra till tre ryttare, det gäller även i fälttävlan och hoppning. Tidigare ströks det sämsta resultatet. Nu räknas samtliga.

– Gör en ryttare i (favoriten) Tyskland bort sig – då är det laget borta. Det gäller även Sverige och alla andra länder. Det gör att sporten blir väldigt spännande. Alla måste verkligen prestera på topp. Ingenting får hända om du ska ta medalj, säger Kittel och fortsätter:

– Jag tänker alltid på skridskoåkaren från Australien. Han ligger sist, alla framför honom ramlar, han åker förbi och vinner OS-guld. Man skrattar år det, men det kan vara nära så små marginaler i dressyren. Ett felsteg kan vara skillnaden mellan medalj eller femma eller sexa eller åtta.

Skridskoåkaren Kittel refererar till är Steven Bradbury. I Salt Lake City 2002 tog han, som 18-åring, ett av tidernas mest sensationella OS-guld, i short track. Efter en diskning nådde han semifinal, väl där föll två konkurrenter i sista kurvan och australiern var i final. I den var Bradbury rejält distanserad av sina medtävlare när samtliga tre föll i slutet – och australiern skrinnade över mållinjen som vinnare.

Får gilla läget

Patrik Kittel älskar att rida inför fullsatta läktare. Han säger att det händer något i honom då, att det ger ett energipåslag.

TT: Hur ska du få fram det i Baji Koen-parken, inför ett gäng funktionärer och journalister?

– Ska man vara krass har vi tävlat utan publik de senaste två åren och vant oss. Jag hoppas innerligt och av hela mitt hjärta att vi en dag kan återgå till det normala livet där vi kan ha folk som står upp och gråter glädjetårar, allt det som vår underbara sport bjuder på.

– Men innan dess får vi vara tacksamma för att vi kan rida OS och för att vi kan göra det vi alla önskar mest: Göra vår sport.

Inget slår OS

TT: Är det rätt att arrangera de här spelen sett till alla omständigheter?

– Det är inget jag kan svara på. IOK (Internationella olympiska kommittén) och den japanska regeringen har gjort sina bedömningar och bedömt att det är säkert att genomföra.

– Jag älskar OS. Jag kommer fortfarande ihåg när vi stod i den tomma tunneln vid invigningen i Peking (2008) och de skriker "Sweden" och det är tusentals kameror som blixtrar när vi går ut. Det var stor gåshudsvarning.

Henrik Skiöld/TT

FAKTA

Fakta: Sveriges dressyrlag

Patrik Kittel

Född: 10 juni 1976.

Bor: Dülmen, Tyskland.

Klubb: Tranås Ridklubb.

Rider i OS: Well Done (född 2008).

Främsta mästerskapsmeriter: EM-brons lag 2019, EM-brons lag 2017, EM-brons individuellt Grand prix kür 2011.

Tidigare OS: 2008, 2012, 2016.

Therese Nilshagen

Född: 24 januari 1983.

Bor: Löningen, Tyskland.

Klubb: Hogsta Dressyrryttare.

Häst: Dante Weltino (född 2007).

Främsta mästerskapsmeriter: EM-brons lag 2019, EM-brons lag 2017.

Tidigare OS: Uttagen och på plats i Rio de Janeiro 2016, men hästen ströks vid besiktningen på grund av en skada.

Juliette Ramel

Född: 12 april 1987.

Bor: Åkerö, Bettna.

Klubb: Lejondals Ryttarförening.

Häst: Buriel (född 2006).

Främsta mästerskapsmeriter: EM-brons lag 2019.

Tidigare OS: 2016.

Antonia Ramel (reserv)

Född: 2 juli 1985.

Bor: Bettna.

Klubb: Flyinge Hästsportklubb.

Häst: Brother de Jeu (född 2006).

Främsta mästerskapsmeriter: EM-brons lag 2019.

Tidigare OS: Debutant.

Förbundskapten: Bo Jenå.

FAKTA

Fakta: Så avgörs dressyren

Fredag 23 juli: Hästbesiktning.

Lördag 24 juli: Grand prix (lag och individuellt, 30 startande).

Söndag 25 juli: Grand prix (lag och individuellt, 30 startande).

Tisdag 27 juli: Grand prix special (lagfinal, 24 startande). Lagtävlingen avgörs.

Onsdag 28 juli: Hästbesiktning 2, Grand prix kür (individuell final, 18 startande).

OS i Tokyo 2021

Bennison inspireras av Kulusevski inför debuten

Hanna Bennison under träning i Tokyo inför Sveriges OS-premiär i fotboll mot USA.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Sport
Sport Fotbollslandslagets näst yngsta OS-spelare genom tiderna vill lämna avtryck direkt i sin mästerskapsdebut.
Det har hon sett andra klara av. Som Dejan Kulusevski.
– Han är modig och tar för sig, och det inspireras jag verkligen av, säger 18-åriga Hanna Bennison.

Hanna Ljungberg var 17 år när hon fick chansen i Atlanta-OS 1996. Bakom henne är Hanna Bennison den yngsta spelaren som tagits ut i en svensk fotbollstrupp till OS.

Den 18-åriga mittfältstalangen har alla möjligheter att bli en framtida stjärna, men redan i Tokyo hoppas hon kunna bidra till svensk framgång.

– Det är en speciell känsla att vara iväg på sitt första mästerskap. Det är mäktigt att vara här, säger Bennison.

– Jag vill hjälpa laget så mycket med det jag kan, att bidra så mycket som möjligt. Det är klart att man vill spela, men det är väldigt tuff konkurrens. Jag hoppas att jag får spela lite, men vi får se.

Hanna Ljungberg blev sedermera en världsstjärna men hade ingen bärande roll i sitt första OS, där hon fick totalt 53 minuters speltid. Men det saknas inte exempel på svenska mästerskapsdebutanter som slagit igenom direkt.

Dubbel målskytt i Rio

Sofia Jakobsson var 21 år och näst yngst i OS-truppen 2012 när hon knep en plats i den svenska startelvan och gjorde ett mål. Stina Blackstenius, med sina 20 år klart yngst i truppen till Rio för fem år sedan, gjorde ännu större succé. Hon inledde turneringen som avbytare, men avslutade genom att göra mål både i kvartsfinalsegern mot USA och i OS-finalen mot Tyskland, som Sverige förlorade.

Blackstenius vet vad Hanna Bennison har att vänta som OS-debutant:

– Allting är väldigt spännande. Jag minns att OS var mitt första seniormästerskap, och man vet inte riktigt vad man ska vänta sig. Det är mycket som är nytt och just OS är väldigt speciellt på det sättet att man bor i en OS-by och är här med många andra idrottare. Det är många intryck, säger Blackstenius.

TT: Du lyckades bra i ditt första OS, vad har du för råd till Hanna?

– Jag tror att det handlar mycket om att bara försöka vara här och nu. Hon är här av anledningen att hon är otroligt duktig. Hon ska försöka njuta av det här mästerskapet och ta till vara på de här veckorna som ges. För det är något otroligt häftigt att få vara med om.

"Våga vara modig"

Sofia Jakobsson är precis som Blackstenius säker på att Bennison är redo uppgiften.

– Hanna är en fantastiskt bra fotbollsspelare, hon har bevisat det både i klubblaget och i landslaget. Hon ska lita fullt ut på det spel som hon besitter, säger Jakobsson.

Och Bennison inspireras i sin tur av sina äldre landslagskamrater, som visat att även debutanter kan göra skillnad. Men när hon ska välja ut en mästerskapsdebutant som hon tagit extra mycket intryck av, går tankarna i stället till en herrspelare.

– Kanske (Dejan) Kulusevski nu i herr-EM. Jag tycker att han är modig och tar för sig, och det inspireras jag verkligen av. Det är väl något som jag tycker är väldigt viktigt, man ska våga vara modig på planen oavsett vem man spelar med eller vilka man spelar mot. Så det lägger jag väldigt stor vikt vid.

Lasse Mannheimer/TT

Dejan Kulusevski under EM-matchen mot Polen tidigare i sommar. Arkivbild.
Dejan Kulusevski under EM-matchen mot Polen tidigare i sommar. Arkivbild.
Foto: Erik Simander/TT

FAKTA

Fakta: Yngsta spelarna i svenska OS-trupper

Tokyo 2021: Hanna Bennison, 18.

Rio 2016: Stina Blackstenius, 20.

Kommentar: Fick knappt någon speltid i gruppspelet, men byttes in tidigt i kvartsfinalen mot USA efter att Fridolina Rolfö skadat sig, och gjorde succé. Satte målet som gav 1–1 och sedan avancemang efter straffar. Spelade från start i semifinalsegern mot Brasilien och gjorde som inhoppare Sveriges enda mål i finalförlusten, 1–2, mot Tyskland.

London 2012: Antonia Göransson, 21.

Kommentar: Fick ingen stor roll i mästerskapet. Gjorde tre korta inhopp, och spelade runt 40 minuter totalt.

Peking 2008: Lisa Dahlkvist, 21.

Kommnetar: Med som reserv, fick inte plats i någon matchtrupp.

Aten 2004: Lotta Schelin, 20.

Kommentar: Gjorde tre inhopp, men inga mål. Fick knappt 80 minuters speltid.

Sydney 2000: Sara Johansson, 20.

Kommentar: Fick mindre än tio minuter på planen.

Atlanta 1996: Hanna Ljungberg, 17.

Kommentar: Fortfarande Sveriges yngsta OS-spelare på damsidan. Fick totalt 53 minuters speltid.

Källa: Svenska fotbollförbundet.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Wästgötafinans.se

Vilka kriterier måste jag uppfylla för att få ta ett privatlån?

Wästgötafinans

För att du ska kunna få igenom ett privatlån så behöver du uppfylla ett antal kriterier. Dessa kan komma att ändras beroende på vem du ansöker om lånet hos men de följer oftast ett antal generella punkter (mer om det senare) vilka du måste uppfylla för att överhuvudtaget kvalificera dig för privatlånet.

Vad är ett privatlån egentligen för något?

Innan vi går in på dessa kriterier, så vill vi kortfattat förklara vad ett privatlån egentligen är för något. Ett privatlån är helt enkelt en form av lån utan säkerhet, vilket innebär att det inte krävs någon form av säkerhet för att lånet ska beviljas.

Det är viktigt att understryka det faktum att själva lånet i sig egentligen kan använda till vad du än önskar. Oavsett om du planerar att renovera huset, boka din drömsemester eller finansiera den senaste elektroniken, är helt upp till dig själv.

Du behöver också vara medveten om att privatlån har flera olika benämningar där termer såsom blanco lån, smslån, snabblån och andra liknande termer som kreditgivare använder sig av för att marknadsföra det till sina konsumenter.

Vilka är grundkriterierna för att få låna?

Privatlån kräver alltid att du uppfyller flera grundkrav för att överhuvudtaget kunna ha möjligheten att ansöka om lånet i först taget. VI kan inte lista alla de kriterier eftersom alla långivare har olika krav, dock så finns det ett antal av dessas som alla kreditgivare tillämpar när det kommer till låneprocessen såsom www.wastgotafinans.se, nämligen följande:

● Du måste vara minst 18 år gammal, vissa aktörer kan kräva att du är äldre än så.

● En deklarerad inkomst krävs, dock så kan summan variera beroende vem du ansöker hos.

● De flesta långivare kräver att deras sökande har ett fläckfritt förflutet utan några betalningsanmärkningar men det finns också långivare som erbjuder lån till personer med betalningsanmärkningar (mer om det senare).

● Du får inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden oavsett hur stor beloppet är.

● Du får inte ha en skyddad identitet

● Du måste även vara folkbokförd i Sverige med en fysisk adress

Förutom ovanstående så kan du även få igenom privatlånet genom att använda dig av en medsökande, som självfallet måste uppfylla grunder kriterierna ovan, samtidigt som hen behöver en stabil och fläckfri privatekonomi.

Kan jag få igenom lånet även om jag har en eller flera betalningsanmärkningar?

Förr i tiden så var det i princip omöjligt att få igenom ett privatlån om man hade en eller flera betalningsanmärkningar. Dock så har det på senare år dykt upp flera aktörer vilka specialiserat sig på att erbjuda privatlån till konsumenter vilka har betalningsanmärkningar i bagaget.

Dessa kreditgivare bedömer varje sökande individuellt vilket innebär att även om du har en eller flera betalningsanmärkningar sen tidigare men har en ordnad ekonomi vid tillfället som du ansöker, så kan du komma att få igenom privatlån.

Du kan även få erbjudanden om en mindre lånesumma än den du ansökt om, men detta är något som återigen sker per individuell basis. Med andra ord så kan du aldrig veta vad som gäller i ditt fall innan du ansöker om privatlånet.

Hur gör jag för att hitta det bästa privatlånet?

Man ska aldrig hoppa på de första erbjudanden som erbjuds utan beakta sina alternativt genom att jämföra ett antal erbjudanden och ställa de helt enkelt mot varandra. Även om det låter som sunt förnuft så skulle du bli förvånad gällande hur många sökanden som hoppar på den första bästa erbjudande som då får syn på. Vi har genom att anamma ovanstående lyckats spara flera tusen kronor per månad genom att helt enkelt jämföra olika erbjudanden.

OS i Tokyo 2021

OS-chefen: Kan ställa in i sista minuten

Toshiro Muto och Seiko Hashimoto från OS-arrangöran i Tokyo vid en pressträff i juni.
Foto: Yuichi Yamazaki/AP/TT
Sport
Sport OS-basen Toshiro Muto utesluter inte att sommarspelen i Tokyo, som tjuvstartar i morgon och invigs på fredag, kan komma att ställas in i sista minuten.
– Vi ser över vad vi ska göra om coronasituationen förvärras, säger han.

På en fråga, vid en pressträff i Tokyo, om det fanns någon risk för att OS måste ställas in svarade Muto, vd för Tokyo-OS, diplomatiskt:

– Vi kan inte förutspå vad som händer med antalet coronavirusfall. Så vi fortsätter diskussionerna och tittar på vad vi ska göra om situationen förvärras, säger han.

En talesperson för OS-arrangören säger dock att man koncentrerar sig till hundra procent på att göra ett framgångsrikt OS.

"Överger aldrig de aktiva"

Och ordföranden i Internationella olympiska kommittén, Thomas Bach, säger:

– Vi kan äntligen se ljuset i tunneln. Att ställa in har aldrig varit ett alternativ för oss. IOK överger aldrig sina aktiva, vi gör det här för dem, säger han under IOK:s session, enligt AFP.

OS i Tokyo skulle ha genomförts i fjol, men flyttades fram ett år på grund av pandemin. Antalet smittade bland japanerna har ökat den senaste tiden och därför beslutades nyligen att OS ska genomföras utan publik. Sedan tidigare var det beslutat att inga tillresande åskådare skulle tillåtas.

Minskat stöd

Trots det är den japanska allmänheten orolig för att alla deltagare i spelen – aktiva, ledare, officiella och journalister – ska föra med sig viruset till Japan. Att det upptäckts ett antal fall bland de tillresta OS-aktiva och deras ledare har inte lugnat opinionen.

Ordföranden i organisationskommittén, Seiko Hashimoto, är medveten om det minskade stödet. Hon säger att de rigorösa säkerhetsbestämmelserna, för att undvika smittspridning, inte gett den japanska allmänheten en ökad tro på att smittan inte ska nå dem.

Sport

Starten fällde Veberöd

Sport
Lund
Fotboll Veberöds AIF fortsätter att ha det tungt som jumbo i division 3 södra Götaland. En bedrövlig start blev lagets fall i tisdagens hemmadrabbning mot Vellinge IF som slutade 1-4 (0-3).

– Vi gav bort matchen i första halvlek där vi inte var på tårna och inte hade rätt inställning på alla fötter, suckade besvikne tränaren Tommy Johnsen.

Ett självmål resulterade i underläge redan efter 37-38 sekunders spel på Romelevallen.

– Det var absolut inte den starten som vi behövde.

Alfred Andersson utökade sedan Vellinges ledning till 2-0 i minut 14 och i 42:a satte Carl Wreme 3-0.

Linus Pettersson reducerade en dryg kvart in på andra halvlek, men närmare kom inte Veberöd. I stället gjorde Carl Wreme 4-1 tio minuter senare och blev därmed tvåmålsskytt i matchen.

– Jag tycker ändå att vi spelade upp oss rejält i andra halvlek. Linus Pettersson, som fortfarande är junior, startade för första gången och gjorde en jättebra match med ett mål, sa Tommy Johnsen.

– Men sedan kom 1-4 och det var synd då vi nästan hade 2-3-bollen inne på en hörna strax före målet.

I 84:e minuten tvingades Hampus Isberg lämna planen efter att ha åkt på en grov utvisning.

På söndag möts lagen igen på Vellinge IP.

Sport

Curry stannar i Golden State – med rekordlön

Golden States Stephen Curry uppges bli kvar i klubben. Arkivbild.
Foto: Jeff Chiu/AP/TT
Sport
Sport

Golden States stjärnguard Stephen Curry förlänger sitt kontrakt med NBA-klubben, rapporterar amerikanska medier.

Kontraktet som löper över fyra år är enligt nba.com värt 215 miljoner dollar, motsvarande över 1,8 miljarder kronor.

Curry skriver NBA-historia då han blir den förste spelaren i Nordamerikas högsta basketliga att teckna två kontrakt som båda är värda över 200 miljoner dollar.

33-årige Curry har spelat hela sin NBA-karriär med Golden State. Han draftades av klubben 2009 och har blivit NBA-mästare med den tre gånger.

I måndags öppnade fönstret där NBA-klubbar har rätt att värva spelare som står utan kontrakt eller av andra anledningar satts upp på den så kallade "free agency"-listan. Klubbarna kan inte bekräfta överenskommelser eller skriva kontrakt före fredag.

Emma Gyllestad/TT

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL