Lagfarter SkD

Ny ägare till lantbruksfastighet i Höör

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Anna Nilsson, 44 år, har tagit över fastigheten på adressen Hänninge 340 i Höör från Knut Evert Harrysson. Ägarskiftet i form av en gåva blev klart i juni 2021. Det 130 kvadratmeter stora huset är byggt 1929.

I fastigheten ingår en ekonomibyggnad på 300 kvadratmeter och 5 hektar betesmark.

För mindre än en månad sedan såldes ett hus lite mindre än en kilometer därifrån, på Hänninge Ry 522. Där blev priset för det 90 kvadratmeter stora huset 1 875 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

OS i Tokyo 2021

USA:s första OS-förlust på 17 år

Kevin Durant var besviken efter matchen.
Foto: Charlie Neibergall/AP/TT
Sport
Sport USA förlorar första OS-matchen på 17 år – direkt i OS-premiären.
Trots en amerikansk ledning med minuten kvar vann Frankrike med sju poäng.

De har varit ifrågasatta redan inför OS och frågan är om kritiken inte kommer att eskalera nu mot USA:s basketherrar.

Efter att ha vunnit både första och andra perioden ledde ett USA, anförda av NBA-stjärnan Kevin Durant, med 45–37 i halvtid i OS-premiären mot Frankrike.

Men sedan kom genomklappningen – två gånger om.

I den tredje perioden mäktade USA:s "Dream team" bara med att göra elva poäng. Samtidigt gjorde Frankrike 25 och hade vänt till 62–56.

I den fjärde perioden reste sig USA och ledde igen med 69–63 med drygt fem minuter kvar.

Det räckte dock inte.

Matchen slutade till sist i en klar seger för Frankrike med 83–76 efter att fransmännen återtog ledningen genom en trepoängare med en knapp minut kvar och följde upp med några straffkast.

Frankrikes, och matchens, bästa poänggörare blev Boston Celtics Evan Fournier på 28 poäng.

– Det kändes bra, det kändes bra, säger han till Reuters.

Det är USA:s första förlust i OS sedan Aten 2004 när de föll mot Argentina i semifinalen.

Magnus Wilsson/TT

Sport

Djurgården fortsätter vinna – Witry matchhjälte

Aslak Fonn Witry och Magnus Eriksson. Arkivbild.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Sport
Sport Djurgården fortsätter att flåsa Malmö i nacken.
Stockholmslagets fina form håller i sig, de stod för en kontrollerad och stabil insats borta mot Kalmar och fick med sig tre poäng hem efter seger med 1–0.

Ett Djurgården i bra form mot ett Kalmar som har presterat bra fotboll, men inte fått ut så många poäng av det. Det var upplagt för fotbollsfest, med drygt 4 100 personer på läktaren i Kalmar.

Högt tempo fick vi se i första halvlek, men det var sådär med passningsspelet och chanserna.

Kalmar och Djurgården är två lag som vill hålla bollen på marken, som vill pressa motståndarna högt. Och det var något som de båda lagen lyckades med i första halvlek. Det är lite av förklaringen till att det bara bjöds på två kvalificerade målchanser.

Unge målvakten räddade

Isak Jansson var först ut när han kom helt fri mot Jacob Widell Zetterström. Djurgårdsmålvakten gick ut och gjorde sig så stor som han kunde. Och med någon centimeters marginal räckte det. Han fick en liten touch på Janssons avslut som snuddade vid stolpen innan bollen gick utanför.

Minuter senare var det Jacob Une Larsson som fick chansen efter att bollen likt en flipperkula studsat omkring i straffområdet. Men Lucas Högg Johansson fick ett finger på bollen och även denna gång tog bollen vägen via stolpen innan den gick utanför.

Mycket mer sett till chanser bjöd inte första halvlek på.

– Vi gör det okej och skapar några chanser, men vi måste försöka hota mer i andra halvlek, säger Isak Jansson till Discovery plus i halvtid.

Men det blev tvärtom, det var Djurgården som stod för det hotande spelet. Lucas Hägg Johansson kom ut helt fel på en frispark och bakom honom stod Djurgårdens högerback Aslak Witry som fick helt öppet mål och satte 1–0 till Djurgården med sitt femte mål för säsongen.

"Otroligt rättvist"

Gästerna hade en mycket bra period precis efter målet och hade bud på fler mål, men utan att få utdelning. Resten av matchen kontrollerade Djurgården på ett effektivt sätt. Kalmar fick aldrig någon riktigt het chans att kvittera på. I stället var det Djurgården som brände ett par frilägen på tilläggstid.

– Jag tycker det är otroligt rättvist att vi får vinna den här matchen, det är ren glädje, säger Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson till Discovery plus.

Anders Jönsson/TT

Utrikes

Nio omkom i skred i norra Indien

Vy från delstaten Himachal Pradesh där olyckan inträffade. Arkivbild.
Foto: Foto: Ashwini Bhatia/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Nio personer har omkommit i ett jordskred när stenblock rasade över deras fordon i norra Indien, rapporterar nyhetsbyrån ANI.

Ytterligare fyra personer, två i fordonet och två förbipasserande, skadades i olyckan i den bergiga delstaten Himachal Pradesh i Himalayamassivet.

Enligt lokala medier var de omkomna besökare från huvudstaden Delhi. Tv-bilder visar hur en bro kollapsat under skredet, och flera fordon skadats.

Inrikes

Räddningstjänsten släcker inte – de eldar på

Det pågår ett komplicerat släckningsarbete vid en brand i en lantbruksfastighet i Eslövs kommun. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes Branden i en lantbruksfastighet i Eslövs kommun i Skåne kräver ett avancerat släckningsarbete. Räddningstjänsten försöker nu få igång branden igen för att giftig rök ska stiga högre och inte nå boende.

Det brinner fortfarande i de två byggnaderna i Eslöv och räddningstjänsten försöker inte släcka. Istället vill de skapa en kraftigare brand för att röken – som kan innehålla gifter från antänt gödningsmedel – inte ska nå det närliggande samhället.

– Man har fått dit en kranbil med en gripklo som plockar bort plåtar från tak och väggar. Man hoppas få in lite syre så att det blir mer fart på bränderna inne i huset, säger Torbjörn Krokström, inre befäl vid räddningstjänsten syd.

Vid en kraftigare brand går giftig röken högre upp i skyn. Då kan det viktiga meddelandet till boende i samhället 800 meter bort om att hålla sig inne och stänga fönster och dörrar tas bort.

Föroreningsrisk

Räddningstjänsten kan inte släcka med vatten som vanligt, eftersom risken för föroreningar är stor. Dels från sotpartiklar och dels från salpetersyra och ammoniumnitrat från de 150 ton gödningsmedel som brinner i byggnaden.

Precis intill de brandhärjade byggnaderna finns en station med grundvattenpumpar som förser tusen kreatur med vatten.

– Om man börjar släcka med vatten så drar det med sig en massa föroreningar ner i grundvattnet och då kan inte kossorna dricka. Därför låter man det brinna, säger Torbjörn Krokström.

Gödningssäckarna väger 750 kilo per styck och totalt finns 150 ton gödningsmedel i byggnaden, enligt räddningstjänsten. När det brinner smälter gödningen ihop och blir till en stor klump som glödbranden pyr i.

TT: Är det farlig rök?

– Det är inget man dör av, det är mer om man exponerats långvarigt, säger Torbjörn Krokström.

TT: Hela situationen låter väldigt besvärlig?

– Det är inte helt enkelt. De har hållit på sedan klockan nio i går. Vi lär vara kvar under kommande natt också.

Giftiga ångor

I nästa steg ska fastighetsägare, räddningsledare och försäkringsbolag tillsammans besluta om hur man ska gå vidare med de stora mängderna pyrande avfall och få stopp på de giftiga ångorna.

Det var på lördagskvällen som larmet om branden kom in till räddningstjänsten.

– När vi kom fram var det redan övertänt i två byggnader, sade Måns Krook, vid räddningstjänsten Syd, i inledningsskedet av branden.

Ca 25 brandmän från 4 stationer har deltagit i arbetet med att släcka. Inga människor eller djur har skadats.

Polisen har startat en utredning med brottsrubriceringen grov mordbrand, enligt Calle Persson, presstalesperson för polisen region Syd.

Helena Björk/TT

Inrikes

Person hittad livlös i vattnet vid Göta kanal

Ett drunkningstillbud har inträffat i Slätbaken i Östergötland. Arkivbild.
Foto: Claudio Bresciani / TT
Inrikes
Inrikes

En person har hittats livlös i vattnet i havsviken Slätbaken i Östergötland, nära Göta kanals mynning. Den skadade hittades ett par hundra meter ut från land av personer som passerade i båt, uppger vakthavande polisbefäl Lars-Göran Nilseryd.

Den drabbade togs iland och livräddande åtgärder sattes in. Sjöräddning och räddningstjänst varslades, och personen fördes på söndagseftermiddagen till sjukhus med ambulans.

Det är ännu enligt Nilseryd oklart hur illa skadad personen är.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Zervant

Skapa den perfekta fakturan

Zervant

En stor del av att driva ett företag går ut på att skicka och ta emot fakturor. Trots att en faktura oftast bara uppfattas som en begäran om en betalning så har den lite större betydelse än så, och den fakturamall som du använder kan komma att ha en stor påverkan på hur företaget uppfattas.

Med en välgjord faktura kan du ge så mycket mer än en betalningsuppmaning då du skickar fakturan till din kund, och alltså ge ett gott intryck utan att behöva kommunicera särskilt mycket. I den här artikeln sammanfattar vi de allra viktigaste punkterna då du ska skapa en faktura i ditt företag, och vad du bör tänka på för att den ska bli perfekt!

Fakturans innehåll

För att fakturan ska vara så korrekt och professionell som möjligt bör den innehålla en del specifika punkter. Det finns till och med en lag hos Skatteverket som talar för att en faktura måste innehåll vissa punkter, så som datum, löpnummer, företagets och kundens namn, och betalningssumman för varorna/ tjänsten.

Annat innehåll som stärker fakturan och gör den mer trovärdig är om du adderar företagets logga, beskriver den försäljning eller de produkter som fakturan berör på ett klart och tydligt sätt, vilka betalningsvillkor som gäller, och att samtlig information är välordnad. Du bör också skriva med dina och kundens uppgifter.

Innehållet på en faktura kan såklart variera beroende på vilket företag det gäller och vad fakturan berör, men dessa punkter är något som alla företag kan ta del av för att skapa pålitliga och professionella fakturor. Det kan absolut vara värt att lägga ner lite extra tid på innehållet i och med att det kan höja företaget och dess ansikte utåt.

Skicka faktura

Hur du skickar fakturan till kunden kan också vara avgörande för det intryck den ger. Det handlar om att skapa ett professionellt helhetsintryck där du vill övertala kunden att du har koll på vad sysslar med, och då krävs det att samtliga steg hanteras på ett smidigt och säkert sätt för båda parter.

Kommunikation mellan kund och företag är A och O, där fakturan ofta står för en stor del av den kommunikativa delen. Genom att skapa en välgjord faktura med ett korrekt innehåll som du sen skickar på ett lätthanterligt sätt kan du ge ett proffsigt intryck utan att behöva kommunicera särskilt mycket.

Skapa e-faktura

Ett väldigt smidigt och lätthanterligt sätt att hantera din fakturering är att skicka din faktura som e-faktura, alltså en elektronisk faktura. E- fakturering blir allt vanligare i vårt digitala samhälle, just för att det är ett smart och enkelt sätt att sköta sin fakturahantering på.

Bara de senaste åren har man sett en markant ökning när det kommer till e-fakturering och försändelser av e-fakturor mellan olika företag och kunder. Enligt en rapport från Svenska Bankföreningen skickades det år 2017 omkring 138 miljoner e-fakturor, och redan år 2018 hade den siffran stigit till omkring 148 miljoner e-fakturor.

Faktureringsprogram

Med den påtagliga ökningen av e-fakturering runt om i världen finns det ingen tvekan om att det anses vara ett praktiskt och smidigt sätt att hantera sina fakturor. Idag finns det en hel del olika faktureringsprogram som erbjuder e-fakturering för olika företag, så att du kan ta din verksamhet till nya nivåer.

Genom att ta del av en faktureringsprogram kan du få hjälp med att skapa korrekta fakturor till alla dina kunder, så att du kan ge ett professionellt och pålitligt intryck bara genom att skicka dina fakturor via e-fakturering. Vi hoppas att den här artikeln kan hjälpa dig då du vill skapa den perfekta fakturan!

OS i Tokyo 2021

Tyska protesten – valde helkroppsdräkt

Tysklands Sarah Voss.
Foto: Gregory Bull/AP/TT
Sport
Sport

Debatten kring minimala dräkter för damer inom flera sporter är en het potatis.

Nu väljer tyska gymnasttruppen återigen att manifestera mot sexualiseringen inom sin sport. Under söndagens kval i gymnastik på OS i Tokyo var det återigen helkroppsdräkt.

Det tyska landslaget tog samma beslut i EM i april. Då var 21-åriga Sarah Voss först ut med att bära helkroppsdräkt – och resten av laget följde efter. Tilltaget hyllades av gymnaster från andra länder.

Den tyska dräkten når ner till anklarna.

Det vanliga är att kvinnliga gymnaster tävlar med dräkter som inte täcker benen. Det är tillåtet att täcka benen enligt regelboken, men sådana dräkter har nästan uteslutande använts av religiösa skäl tidigare.

Utrikes

Ovaccinerade tyskar kan portas från evenemang

Tysklands förbundskansler Angela Merkels stabschef Helge Braun (till höger) varnar för tuffare tag mot ovaccinerade.
Foto: Michael Sohn/AP/TT
Utrikes
Utrikes Ovaccinerade tyskar kan komma att portas från restauranger, biografer och andra offentliga tillställningar om smittotalen fortsätter att stiga, säger förbundskansler Angela Merkels stabschef Helge Braun. Men han får mothugg av ledande politiker.

Efter en period av nedgång har smittotalen i Tyskland återigen ökat sedan början av juli, som en följd av det smittsammare deltaviruset. Varje vecka ökar antalet fall med 60 procent trots att nästan hälften av befolkningen är vaccinerad, enligt Helge Braun.

Mer frihet

Om siffrorna fortsätter att gå åt fel håll kan Tyskland hamna i ett läge där "vaccinerade personer definitivt kommer ha mer frihet än ovaccinerade", säger Braun till tidningen Bild am Sonntag.

– Det kan betyda att det inte längre kommer vara möjligt för ovaccinerade personer, även om de har testat sig, att besöka platser som restauranger, biografer och arenor, säger han.

Helge Braun befarar att antalet nya fall av covdid-19 kan nå upp till 100 000 om dagen om två månader om inte fler tyskar vaccinerar sig.

Avvisar förslag

Hans förslag om begränsningar för dem som inte är vaccinerade fick genast mothugg av flera ledande politiker, däribland CDU:s partiledare Armin Laschet som tros efterträda Angela Merkel som förbundskansler efter valet den 26 september.

– Jag har inte mycket till övers för obligatorisk vaccinering eller att indirekt sätta press på människor. Vi har haft som regel att du måste testa dig, vara vaccinerad eller ha tillfrisknat och jag tycker att det är en bra grundprincip, säger han till tv-kanalen ZDF.

Angela Merkel har tidigare bedyrat att Tyskland, till skillnad från bland andra Frankrike, inte kommer att göra det obligatoriskt för delar av befolkningen att vaccinera sig. 60,8 procent av tyskarna har fått minst en vaccinspruta, medan 49,1 procent är fullvaccinerade.

Sport

Svenskhoppet jagar medalj i judons hemland

Tommy Marcias, judo, inför sitt tävlande under sommar OS i Tokyo.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT
Sport
Sport Med i bagaget finns nytaget VM-silver och en rejäl dos självförtroende.
Nu gör Sveriges främsta judoka entré på OS i Tokyo med ett tydligt mål: att slå regerande olympiske mästaren på stjärnans hemmaplan.
– Om jag ska vinna medalj någonstans så är det väl här i Japan, säger han.

Att OS hålls i just Tokyo känns speciellt , berättar han. Särskilt som judoka – för judon har sina rötter i 1800-talets Japan och kampsporten är populär hos de japaner som följer OS-tävlingarna.

– Det är kul att hålla på med den idrott som japanerna går mest upp i. Och det kommer vara väldigt tufft, för japaner är väldigt bra när det är i Japan.

Macias inleder guldjakten i 73-kilosklassen mot Victor Scvortov från Förenade arabemiraten. Men 28-åringen har redan siktet inställt på semifinal –och världsmästaren Shohei Ono som tog OS-guldet i Rio 2016.

"Måste överraska honom"

Det är dags för revansch. Macias mötte nämligen japanen i Düsseldorf innan pandemin slagit till på allvar i början av 2020.

– Han tävlar ju inte så mycket så när jag väl såg honom på startlistan – och såg att jag skulle möta honom i semifinal – så tänkte jag efter varje match att nu är är det fyra matcher kvar till Ono, tre matcher kvar till Ono, två matcher kvar...

– Förhoppningsvis får jag möta honom i semifinal igen, och förhoppningsvis vinner jag den här gången. Jag tror min judo passar bra mot honom.

TT: Varför det?

– Jag kör lite oortodox judo, den stilen som inte så många andra kör. Om man kör riktig japansk judo tror jag inte man kan vinna mot honom – han är så stark och smart så jag tror man måste överraska honom på något han inte är beredd på.

Populär hos publiken

Arenan där judotävlingarna avgörs, Nippon Budokan, användes även under OS i Tokyo 1964. Den här gången är det dock publikförbud som gäller.

– Nu har vi ingen publik, men annars är det kul med lite publik som vet vad judo är för något, och som säger "Oooh..." på rätt tidpunkt.

I början av sommaren tog Macias hem VM-silver i 73-kilosklassen och sedan tidigare har 28-åringen tagit EM-guld, två EM-brons och flera guldmedaljer på världstouren.

Anna Karolina Eriksson/TT

FAKTA

Fakta: Judons historia

Judon växte fram i Japan på 1880-talet och har rötter i jujutsu. dess grundare professorn Jigoro Kano strävade, med inspiration från den europeiska idrottsrörelsen, att kombinera kampsport med idrott och livsfilosofi.

Målet i en match är att ta Ippon (10 poäng). Det gör man genom att exempelvis göra ett perfekt kast så att mottävlande hamnar på rygg, göra en fasthållning i 20 sekunder, göra ett halslås eller armlås.

Judon omgärdas av en värdegrund som är densamma i hela världen. Den baseras bland annat på att utövare ska visa respekt, artighet, självkontroll och hederlighet.

Man tävlar i olika ålderskategorier och viktklasser.

1964 kom judo med i det olympiska programmet, samma år som sommarspelen hölls i Tokyo förra gången. Då fick dock endast herrar tävla.

Källa: Svensk Judo, Parasport Sverige och Judoklubben.se

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL