Lagfarter SkD

61-åring ny ägare till 30-talshus i Hörby

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Nu är det klart vem som köpt huset på Killhult 6499 i Hörby av Peter Rosberg. Ny ägare är Sandra Liz Ljöner, 61 år, från Töreboda. Priset blev 567 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i juni 2021. Huset byggdes 1930 och har en boyta på 106 kvadratmeter.

Lite mindre än en kilometer därifrån såldes för bara tre månader sedan en gård, på Killhult 6510. Gården är 11 hektar stor och priset för den blev 5 600 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Sista svenskhoppen ute ur ungdoms-EM

En bordtennisspelare i aktion.
Foto: Jonny Nilsson/arkiv
Sport
Eslöv
Bordtennis De sista svenska spelarna, däribland ett flertal med Eslövs AI-anknytning, åkte på fredagen ur ungdoms-EM i bordtennis i kroatiska Varaždin.

Matilda Hansson, som bor och tränar i Eslöv, tog sig till kvartsfinal i mixed tillsammans med norrmannen Borgar Haug. Där tvingades dock ekipaget ge sig mot polska paret Kulczycki/Brzyska, 1-3 (2-11, 3-11, 11-6, 9-11).

I damdubbeln blev det sedan respass i åttondelsfinalen. Hansson och Rebecca Tveit Muskantor föll mot Zaderova (Tjeckien)/Arapovic (Kroatien), 0-3 (5-11, 5-11, 9-11).

Samma förlustsiffror blev det då Nomin Baasan (Eslövs AI) och Hannah Holgersson åkte ut mot Pranjkovic (Tyskland)/Merenco (Moldavien), 0-3 (7-11, 4-11, 13-15).

I singel tvingades Matilda Hansson, Nomin Baasan och Leah Tveit Muskantor lämna turneringen i tredje omgången. Rebecca Tveit Muskantor gick till åttondelsfinal där det blev förlust mot fransyskan Charlotte Lutz, 0-4 (9-11, 7-11, 3-11, 3-11).

Bland herrjuniorerna åkte Martin Friis ut i tredje omgången. Hugo Törngren (IFK Lund) och Daniel Lindsö slogs ut direkt och i omgång 2 var det dags för Charlie Widing.

Lindsö/Törngren fick respass i den andra dubbelomgången.

Inrikes

Alla bör vara redo – inte bara "preppers"

En invånare i belgiska Drolenvol svabbar undan lerigt vatten från de svåra översvämningarna. Arkivbild från den 17 juli.
Foto: Virginia Mayo/AP/TT
Inrikes
Inrikes Stora översvämningar har orsakat död och förödelse i Centraleuropa. Om och när något liknande sker i Sverige är det viktigt att vara förberedd – och nu gäller det inte bara "preppers".
Folk behöver i första hand bli medvetna om att det kan hända här också, enligt Röda Korsets krisexpert Lasse Lähnn.

– Väldigt mycket beror på hur man på individnivå hanterar en sådan här situation. Om man har förberett sig både mentalt och praktiskt för att något kan hända kanske inte konsekvenserna behöver bli fullt så förödande som de blivit i Tyskland och Belgien, säger Lähnn till TT.

Grundrådet brukar vara att man ska kunna klara sig på egen hand i tre dygn när krisen väl inträffar och det kan bli svårt att förflytta sig, kontakta andra människor eller få tag på mat, vatten eller vård.

Låda med det viktiga

Lasse Lähnn rekommenderar att man sätter sig ned en kväll och förbereder en krislåda, som inte behöver vara så väldigt avancerad. Han föreslår att man först lägger ned lite matkonserver, vatten, läkemedel, portabel batteriladdning till telefonen och en liten batteridriven radio.

Filt, kniv och första hjälpen-utrustning är också viktigt. Under andra årstider kan man behöva varma kläder eller värmeljus.

– Vatten är det primära som försvinner, även om det låter märkligt vid översvämningar. Ganska snabbt lägger telefontjänsterna av och telefonernas batterisystem går ut, säger Lähnn.

När telefonen inte längre fungerar kan det vara bra att ha skrivit ned viktiga nummer på en lapp, så att man kommer åt dem om man får tag på en annan telefon.

Barnfamiljer behöver tänka ett steg till i packningen. Och om man befinner sig på resande fot bör man också ha i åtanke att man i ett krisscenario riskerar att stå utan elektroniska hjälpmedel eller grundläggande förnödenheter, påminner Röda Korsets expert.

I Sverige vidtas åtgärder i många områden som riskerar att drabbas, om ett så kraftigt regn som föll över Centraleuropa skulle börja falla där. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har pekat ut 25 städer och platser som områden med betydande översvämningsrisk, där konsekvenserna kan bli som allra värst.

Stanna hemma

När översvämningen väl har inträffat kan du söka dig mot högre höjder, om det är möjligt, men i första hand bör man stanna hemma.

– Med så mycket vatten som man ser att de har haft där nere är det oerhört farligt att ge sig ut i vattenmassorna, säger Lasse Lähnn.

– Man vet inte vad som ligger på marken och man tappar väldigt snabbt orienteringen när allt är översvämmat med grumligt vatten och gator och staket försvinner.

Och vädrets krafter ska inte underskattas, tillägger han.

– Man har egentligen ingenting att sätta emot. Många har nog sett nyhetsinslag och bilder från Tyskland och Belgien där bilar flyter iväg och knycklas mot stolpar och lastbilar förflyttas.

Det är hög tid att göra upp med den emellanåt förlöjligade stereotypen av en nojig så kallad "prepper", som förbereder sig för de allra värsta katastrofer långt i förväg.

– Det har visat sig med all önskvärd tydlighet nu i sommar. Och då är det inte bara översvämningarna i Tyskland och Belgien, utan stora skogsbränder, värmeböljor och så vidare, säger Lasse Lähnn.

– Det är inte första året det händer och det är något som vi nog får börja räkna med. Och skatta oss lyckliga att det inte skedde i vårt land den här gången.

Martin Mederyd Hårdh/TT

En svensk flagga som av någon anledning hissats vid Meusefloden i belgiska Liège är på väg att rasa i stigande vattennivåer. Arkivbild från den 15 juli.
En svensk flagga som av någon anledning hissats vid Meusefloden i belgiska Liège är på väg att rasa i stigande vattennivåer. Arkivbild från den 15 juli.
Foto: Valentin Bianchi/AP/TT
Trafik på en gata i Huddinge som svämmades över till följd av kraftigt regnande i slutet av maj. Arkivbild.
Trafik på en gata i Huddinge som svämmades över till följd av kraftigt regnande i slutet av maj. Arkivbild.
Foto: Marko Säävälä/TT
Röda Korsets krisexpert Lasse Lähnn.
Röda Korsets krisexpert Lasse Lähnn.
Foto: Johan Bävman/Röda Korset via TT

FAKTA

Fakta: Här är riskerna som störst

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har identifierat 25 områden där risken för översvämningar bedöms vara betydande:

• Alingsås

• Borås

• Falsterbo/Höllviken

• Falun

• Göteborg

• Halmstad

• Haparanda

• Helsingborg

• Jönköping

• Kalmar

• Karlshamn

• Karlskrona

• Karlstad

• Kristianstad/Åhus

• Kungsbacka

• Landskrona

• Malmö

• Norrköping

• Stenungsund

• Stockholm

• Trelleborg

• Uddevalla

• Uppsala

• Ystad

• Örebro

Källa: MSB

Utrikes

Protester mot vattenbrist i Iran skördar liv

Torkan i Iran drabbar folket hårt. I provinsen Khuzestan pågår sedan en vecka protester mot vattenbristen. Arkivbild.
Foto: Vahid Salemi/AP/TT
Utrikes
Utrikes Protesterna mot vattenbristen i Irans ekonomiska nav Khuzestan har pågått i en vecka.
– Våldspotentialen är stor för att frustrationen är enorm – och staten är väldigt valhänt i sitt sätt att hantera problemet, säger Irankännaren Rouzbeh Parsi.

Torkan i Iran har drabbat folket hårt och från demonstrationerna som inleddes förra veckan kommer uppgifter om våldsamheter. Olika uppgifter cirkulerar kring hur många personer som har dödats och vilka som ligger bakom dödsfallen. Amnesty International uppger att minst åtta personer, både åskådare och personer som deltagit i protesterna, dödats.

Enligt medier och officiella uppgifter i Iran har minst tre personer dödats, bland dem en polis och en demonstrant.

– Det som är väldigt oroväckande är allt det här våldet och det faktum att så många människor inte har något hopp om framtiden, säger Rouzbeh Parsi, programchef vid Mellanöstern- och Nordafrikaprogrammet vid Utrikespolitiska institutet.

"Vapen i omlopp"

Enligt Parsi står polisen tveklöst för lejonparten av våldet. Ett som är säkert är att det finns vapen i omlopp och att det finns grupperingar som tidigare gjort olika typer av attentat i landet.

– Men det ska man inte ta som intäkt för att demonstranterna generellt är inblandade i det där, eller att de är våldsbenägna, säger han.

Rouzbeh Parsi betonar att statens säkerhetsapparat behandlar alla protestyttringar som en säkerhetsrisk, vilket i sin tur ska rättfärdiga deras egen våldsanvändning. Det leder genast till en upptrappning och att situationen lätt urartar.

Enligt nyhetsbyrån Reuters uppmanas oppositionella på flera andra håll i landet att demonstrera och visa sitt stöd för de drabbade i provinsen Khuzestan, som ligger vid gränsen till Irak.

FN-chef oroad

Landets högste ledare ayatolla Ali Khamenei uppmanar myndigheterna att ta tag i vattenproblemet och inte lägga skuld på de som demonstrerar, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

– Folket har visat sitt missnöje, men vi kan inte skylla på folket för vattenfrågan är inte liten, speciellt i Khuzestans heta klimat, säger han enligt statlig tv.

Han lägger till att myndigheterna arbetar för att lösa vattenbristen och bör fortsätta att ta problemet på allvar.

FN:s människorättschef Michelle Bachelet uppmanar Iran att ta itu med vattenkrisen i Khuzestan i stället för att slå ner på protesterna.

"Jag är allvarligt oroad över antalet dödsfall och skadade som har inträffat den senaste veckan, liksom de omfattande gripandena", säger Bachelet i ett uttalande.

Guvernören nekar

Khuzestans guvernör Qasem Soleimani-Dashtaki nekar till uppgifterna om att flera demonstranter dödats.

– Vi har starkt betonat att säkerhetsstyrkorna inte konfronterar folket med våld, än mindre med eld, säger han enligt den statliga nyhetsbyrån Isna, rapporterar AFP.

– Om vissa är beväpnade och gör något, så säger lagen något annat. Men folket är oss kärt, fortsätter han.

De som deltar i demonstrationerna kräver främst vatten. Men många har även drabbats av stoppad elförsörjning, samtidigt som temperaturen nått uppåt 50-gradersstrecket och många vill använda luftkonditionering om de har råd med sådan.

Den svåra vattenbristen orsakas av torkan men har förvärrats av strukturella problem, då man i landet inte återanvänder vatten i tillräcklig utsträckning, säger Rouzbeh Parsi. Han nämner även de globala vädersystemen som blivit mer instabila och oförutsägbara.

Negligerade provinser

Enligt Parsi har Khuzestan i sydvästra Iran och Baluchistan i landets sydöstra delar generellt varit ganska negligerade provinser.

– De här problemen finns lite överallt i landet och det är saker som politikerna i Teheran bara bryr sig om när folk, som nu, får nog.

President Hassan Rohani, som lämnar sin post i augusti, har sagt att folket i Khuzestan kommer att kompenseras och enligt medieuppgifter ska någon typ av hjälpprogram ha godkänts, rapporterar USA-finansierade Radio Free Europe. Men det verkar inte räcka för de som deltar i demonstrationerna.

– - De har helt rätt inställning – "jag tror det när jag ser det", säger Rouzbeh Parsi.

– Om staten inte följer upp med systematiska investeringar, då är insatsen helt meningslös.

Kristin Groth/TT

FAKTA

Fakta: Khuzestan

Khuzestan ligger längst in i Persiska viken i sydvästra Iran och gränsar till Irak. I provinsen ligger den största delen av Irans oljefyndigheter och majoriteten av landets naturgasreserver.

Khuzestan ses därmed som landets ekonomiskt viktigaste provins. Huvudort är Ahvaz.

Under kriget mellan Iran och Irak på 1980-talet drabbades provinsen hårt. Tiotusentals människor dödades och många städer i området förstördes. Trots att det gått så många år sedan kriget har provinsen inte återhämtat sig efter kriget.

Khuzestan har en stor arabisk befolkning i det persiskdominerade landet.

Källa: Nationalencyklopedin, UI/Landguiden, TT

Skurup

Hotell Mossbylund kan få stora turismpriset

Foto: Klas-Göran Bäck
Skurup
Abbekås 110 000 kronor. Så stor prissumma har Hotell Mossbylund möjlighet att kamma hem. Verksamheten är nämligen en av fyra skånska aktörer som är med och tävlar om utmärkelsen stora turismpriset 2021.

Stora turismpriset delas årligen ut till aktörer som på ett nytänkande och innovativt sätt bidragit till spridning av kunskap och utveckling av besöksnäringen. Det är stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism som delar ut priset. I branschen räknas utmärkelsen som en av de största man kan få inom turistnäring.

Därför var glädjen enorm när Mossbylunds ägare och vd Ingrid Svensson fick reda på att hotellet har möjlighet att kamma hem den ärofyllda utmärkelsen.

– Det känns jättekul. Jag hade verkligen inte förväntat mig att vi skulle bli nominerade, säger hon.

Kreativa under pandemin

Nytt kriterium för i år är hur aktörerna klarat omständigheterna under pandemin. Även om det har varit tuffa ett och ett halvt år för Hotell Mossbylund har personalen hanterat rådande situation utmärkt, menar Ingrid Svensson.

– Istället för att stänga ner helt har vi hela tiden försökt anpassa oss till de föränderliga restriktionerna. Vi har haft enormt mycket omläggningar och merarbete med exempelvis roomservice. Dessutom har vi öppnat en ny pop-up-restaurang utomhus. Mycket för att motverka trängsel.

Hotell Mossbylund tävlar mot tre andra skånska aktörer om att vara Skånes representant i tävlingen – Lakritsfabriken i Ramlösa, Breanäs Hotell i Östra Göinge och Skillinge teater på Österlen.

Kan vinna över 100 000

Den som får flest röster av de skånska aktörerna belönas först med 10 000 kronor. Därefter har aktören möjlighet att vinna ytterligare 100 000 kronor i den stora nationella tävlingen.

– Jag kan inte uttala mig om våra chanser. Jag tycker att vi har varit innovativa och nytänkande. Men det har säkert de andra nominerade också varit, säger Ingrid Svensson.

Fram till och med den 22 augusti går det att rösta på de fyra skånska kandidaterna. Det stora turismpriset delas ut i november i samband med SKR:s årliga konferens "Besöksnäringen på agendan".

Malmö

Kritik mot nya volleybollplaner

Bilden visar de nya beachvolleybollplanerna i Hyllievångsparken.
Foto: Malin Wandrell
Malmö
Malmö Malmö kommun presenterade i juli två nya beachvolleybollplaner i Hyllie för allmänheten. Men nu får planerna kritik från klubbhåll. David Strand är medlem och rådgivare i Malmö beachvolley club och han sågar valet av sand då den är blandad med småsten och ökar skaderisken.

Han driver själv ett företag som anordnar beachvolleybollresor runt om i världen och på frågan om vad som är viktigt att tänka på när en beachvolleyplan ska anläggas svarar han:

– Sanden, sanden, sanden. Det är a och o.

Men den prioriteringsordningen har inte Malmö kommun haft i planeringen av de två planerna som är tillgängliga för spel i den nya Hyllievångsparken. Enligt David Strand handlar det om sand som tagits från kommunens egen kust.

– Man har inte lyssnat på rekommendationer från dem som förstår sporten. Kommunen hävdar att sanden är tillräckligt bra för spontanspel men kommer någon nybörjare bli sugen på att fortsätta spela om den skrapar upp knät?

– Det är väldigt olyckligt att man snålar på fel grejer. Sand är jättedyrt men man kan lika gärna strunta i att bygga en bana om man inte vill att den ska vara bra.

För klubben med runt 500 medlemmar är behovet av fler planer att träna på stort i nuläget. De två planerna i Hyllie är vad David Strand erfarit inte permanenta utan kommer finnas på platsen i 5-6 år.

– Vi har varit i kontakt med gatukontoret i flera år för att få till fler spelytor i hela Malmö och jag försökte få kommunen att anlägga fler än två planer. Det är bra med en bana för spontanspel, ju fler kontaktpunkter desto bättre för oss som förening. Men vi hade en förhoppning om att få igång något där man ska kunna träna.

Enligt David Strand skulle det i så fall krävas fler banor samt faciliteter runt omkring.

– I den renodlade sporten är det ju bara fyra personer per bana. Vid spontanspel kan det ju vara tio personer på varje sida men då står man ju mest och tittar på när andra spelar.

Framöver hoppas David Strand att Malmö kommun ska bli en tydligare destination på beachvolleykartan med fler planer att träna på. Han vill även arrangera en turnering med en huvudbana på Hyllie stationstorg nästa år.

Lars Johansson, enhetschef på park- och gatumiljöenheten, uppger efter kritiken att kommunens områdesansvarige nu varit på plats och undersökt sanden.

– I nuläget kommer vi inte att byta sanden då vår uppfattning och analys är att verksamheten fungerar som tänkt. Om vi skulle få in rapporter om skadade personer så skulle vi självklart välja att stänga planerna. Dessa planer är inte byggda för professionellt spel utan är tänkt att uppmuntra till lek och amatörspel, säger Lars Johansson.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Kasinohai.com

Spellagstiftning - Finland vs Sverige

Kasinohai.com Om du är osäker på hur spellagstiftningen ser ut i Finland och Sverige och om det finns några större skillnader bör du fortsätta att läsa denna artikel där vi kommer att gå igenom de stora dragen i de båda ländernas spellagstiftning.

Spellagstiftningen i Sverige

Den 1 januari 2019 införde Sverige ny lagstiftning som avslutade dominansen från det av regeringen drivna onlinespelföretaget och öppnade sektorn för privata företag.

Under flera år var det statligt ägda Svenska Spel den enda verksamheten som tilläts att tillhandahålla onlinespel till medborgare i Sverige, vare sig det handlar om casinospel, betting på sport eller andra former av spel.

Naturligtvis kringgick de flesta företag denna lagstiftning och år 2018 hade privata företag fått en 29-procentig andel av spelmarknaden i Norden.

Delvis i ett erkännande av ett sådant nytt paradigm och delvis för att de var i behov av skattepengar, gick den svenska regeringen med på att införa nya spellagar. Under den nya lagstiftningen har myndigheten Spelinspektionen rätten att ge licens till privata företag. Hittills har myndigheten tillåtit cirka 100 företag att tillhandahålla sina tjänster till svenska spelare.

De största vinnarna på denna nya lagstiftning är de svenska medborgarna. På grund av lagarna för spel online kan svenskarna nu välja och vraka bland de bästa spelbolagen. Svenska spelportaler visar de bästa casinotjänsterna online och incitamenten för svenska deltagare.

Staten är också en stor vinnare på detta drag. Det är inget mysterium att legalisering av spel på internet är ett snabbt sätt till att generera mer skatteintäkter till statskassan. I hela Sverige måste licensierade företag betala en inkomstskatt på 18 procent av sin inkomst till svenska konsumenter.

Sådana skattebetalningar träder i kraft i år och vi hoppas att vi kommer att få se effekterna av denna inkomstkälla i Sveriges kommande budget.

De svenska spellagarna har hittat en balans mellan att ge spelare valfrihet och skydda dem mot bedrägliga spelbolag. Att främja spel utan tillstånd har varit förbjudet, och den svenska Spelinspektionen har nu fått mandat att blockera överföringar mellan deltagare och obehöriga operatörer.

Lagarna innehåller också strikta regler för etiskt spel. Spelinspektionen har befogenheten att tvinga privata operatörer att vidta sådana åtgärder för deltagarnas säkerhet. Dessutom måste alla speloperatörer erbjuda samtliga spelare ett val om att självuteslutning.

Det har bara gått ett år med de nuvarande svenska lagarna för spel online, och det är ingen tvekan om att vi kommer att se fler regler för att tillåta säkert spel i framtiden.

Spellagstiftningen i Finland

Onlinespel är en av de mest populära formerna av underhållning för människor över hela världen. Särskilt finländarna är människor som älskar att spela. Det har visats att finländarna kan spela för upp till 10 miljarder euro på lotter, spelautomater och sportspel varje år.

Republiken Finland har alltid haft ett regeringsstyrt spelmonopol och trots den senaste utvecklingen inom branschen verkar det som om det kommer att fortsätta vara så. Onlinespel och finska onlinecasinon har blivit en av de största inkomstkällorna under de senaste åren. Finland klassificeras också som den femte största spelnationen i världen, varför de flesta utländska operatörer nu försöker komma in på den finska spelmarknaden. Tyvärr verkar det som om det inte kommer att vara ett alternativ nu eller inom en snar framtid.

Under 2010 begärde Europeiska kommissionen att Finland skulle genomföra ändringar av deras spellagstiftning som skulle göra den mer överensstämmande med EU:s lagar. Trots påtryckningar från Europeiska Unionen förblir Finlands spelstruktur oförändrad. Även om spel i Finland är 100% lagligt är spelreglerna lite mer komplexa. Intressant nog visade statistiken under en nyligen gjord rapport från det finska bolaget Yle att 66% av de äldre finländska invånarna som intervjuades föredrar ett monopol.

Staten har monopol på alla former av spel oavsett om det är online eller offline. All spelverksamhet har alltid hanterats av tre statliga företag. RAY hade alltid haft kontroll över bordsspel och spelautomater i Finland. Nationella lotteriet, sportspel och instant win-spel kontrollerades och reglerades av Veikkaus Oy och alla spel på hästkapplöpning reglerades av Fintoto.

Dessa tre enheter reglerades och kontrollerades av staten och all vinst som gjorts på spel gavs tillbaka till landet oavsett om det är genom konst, vetenskap, sport eller utbildning. Under 2017 slogs dessa tre enheter samman för att skapa ett statligt monopol med namnet Veikkaus.

Slutsats

Som du kan se finns det ett par skillnader i spellagstiftningen hos de båda grannländerna. Efter de förändringar som skedde i Sverige 2019 så är den svenska spelmarknaden betydligt mer öppen och välkomnande för svenska spelare. Finländarna verkar dock inte vara så besvikna, de får goda skatteintäkter och merparten av den äldre befolkningen verkar vilja behålla det rådande monopolet.

Malmö

Grovt rån i centrala Malmö

Malmö
Malmö Under fredag eftermiddag ska en person ha blivit rånad på sin handväska på Gustav Adolfs torg i Malmö.

Enligt polisen ska målsägandet i ärendet ha befunnit sig på Gustav Adolfs torg i Malmö när en man försökt ta kontakt med denna. När målsägande inte velat ha någon kontakt ska en kvinna från mannens sällskap ryckt väskan från målsägande och sen försvunnit från platsen. Händelsen rubriceras som grovt rån.

Sport

Sydkoreanskan i topp efter rekordrunda

Jeongeun Lee. Arkivbild.
Foto: John Bazemore/AP/TT
Sport
Sport Sydkoreanskan Jeongeun Lee tar ledningen i Evian Championship efter en rekordrunda.
Med sina 61 slag på andra rundan har hon gått 36 hål på 127 slag – ett färre än Brooks Koepkas majorrekord från 2019.
Nu leder hon tävlingen på 15 under par.

Amerikanska världsettan Nelly Korda gick första rundan på 74 slag, tre över par, och förbättrade sig avsevärt under andra rundan efter att ha gått tre över par under den första rundan.

Fredagens 67 slag tog dock inte henne närmare toppen.

I ledning hittar vi sydkoreanskan Jeongeun Lee på 15 under par efter att ha gått den andra rundan på makalösa 61 slag.

Amerikanskan Yealimi Noh och thailändskan Pajaree Anannarukarn som delade ledningen efter torsdagen hade också en bra runda på 68 respektive 65 slag.

Bästa svenskor är Madelene Sagström och Anna Nordqvist som ligger på par efter den andra rundan.

Pernilla Lindberg tappade till fyra över par.

Magnus Wilsson/TT

Staffanstorp

Spisbrand i lägenhet

Staffanstorp
Staffanstorp En spis började brinna i en lägenhet i Staffanstorp under fredag eftermiddag. de boende lyckades släcka branden själva innan räddningstjänsten kom till platsen. Ingen ska ha kommit till skadad under händelsen.

Både räddningstjänst och ambulans åkte ut när det kom ett larm om en brand i en lägenhet i Staffanstorp strax innan klockan 7. De boende hade dock själva lyckats släcka branden innan räddningstjänsten kom till platsen.

– Man hade fortfarande rök där, så det har man varit tvungen att vädra ut, säger Ola Nilsson, teamledare vid SOS alarm

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL