Livefotboll 2021

Höjdpunkterna från Eslöv BK - IFK Hässleholm

Sport
Eslöv
Livefotboll 2021 Eslöv BK förlorade mot IFK Hässleholm med 1-4 på hemmaplan. Här kan du se höjdpunkterna från matchen.

Eslöv

Tidigt rött kort fällde Eslövs BK

Jihad Fakhouri får syna det röda kortet redan i den första halvleken - något som i förlängningen blev Eslövs BK:s fall mot IFK Hässleholm.
Foto: Claes Hall
Eslöv
Sport
fotboll Ett tidigt rött kort i den första halvleken fällde Eslövs BK i hemmamatchen mot IFK Hässleholm i södra tvåan. 1-1 förvandlades till hela 1-4 innan det var färdigt på Ekevalla.

– En fruktansvärt onödig tackling som förstörde för hela laget, sa en kritisk Peter Olsson, tränare för Eslövs BK, efter matchen.

Jihad Fakhouris satsning mot en Hässleholmsspelare kom alltså att sätta prägel på tillställningen.

– Vi hade kontroll på matchen så långt. Sedan blev det för tufft till slut att spela med en man mindre i 60 minuter och i den här värmen, sa Peter Olsson.

Rekordsnabbt mål

Det blev dramatik direkt från början på stekkheta Ekevalla i 31 graders sommarvärme. Redan efter åtta sekunder låg bollen i nätet bakom Eslövs BK-målvakten Alexander Ohlsson och hemmalaget var i brygga direkt.

– Väldigt onödigt det också. Vi står och sover och låter dem göra mål, tyckte EBK-tränaren.

Men efter det spelade gästerna väldigt avvaktande och lät EBK komma i den ena anfallsvågen efter den andra. Med i det närmaste en trebackslinje och många spelare med i offensiven radades chanserna upp.

Tappade in bollen

Till slut kom också kvitteringen när Joel Vesterlund sköt i ganska dålig vinkel, men IFK Hässleholms målvakt kunde inte hålla bollen, utan tappade in den i eget mål. 1-1.

IFK Hässleholms målvakt deppar sedan han släppt in Joel Vesterlunds skott till 1-1.
Foto: Claes Hall

Hemmalaget fortsatte att forcera offensivt, men i samband med en omställning för gästerna gick mittbacken Jihad Fakhouri alldeles för hårt in i en närkamp och tvingades alltså syna det röda kortet.

EBK-tränaren Peter Olsson fick mycket att stå i när först Dardan Aliti byttes ut på grund av skada (Oskar Asklund ersatte och gjorde därmed debut för Eslövs BK) och sedan blev det alltså nödvändigt att ersätta utvisade Fakhouri med Lukas Wennerberg.

Därmed plockades Viktor Nilsson ut, vilket förstås innebar ett avbräck för anfallsspelet.

Belägring

I den andra halvleken inledde gästande IFK Hässleholm med att i det närmaste belägra hemmalagets straffområde och chanserna haglade. Alexander Ohlsson i EBK-målet hade mycket att göra och gjorde i det längsta en stormatch.

Men till slut höll det inte. Gästernas lyckades med en bakåtskarv spräcka dödläget och efter 1-2 rann det till slut i väg rejält.

Eslövs BK försökte få liv i offensiven igen med några byten, bland annat byttes båda återstående anfallarna Osmancevic och Khattab ut mot Gabriel Johnson och Emil Persson, men det hjälpte alltså inte.

Gabriel Johnson och Emil Persson kom in i den andra halvleken men lyckades inte göra mål.
Foto: Claes Hall

– Synd att det rinner iväg till slut också. Jag kan inte klaga på killarnas kampinsats, men det blev för tufft. Framåt var vi giftiga, men samtidigt släpper vi in alldeles för många billiga mål. Det kan vi inte fortsätta med, för då spelar vi inte i tvåan nästa säsong, sa Peter Olsson.

Dardan Alitis skada?

– Svårt att säga nu, men Oskar Asklund som kom in gjorde det bra. Men vi börjar bli lite få spelarna nu, förhoppningsvis kommer någon tillbaka till nästa match.

Livefotboll 2021

Se när Eslövs BK tog emot IFK Hässleholm

Sport
Eslöv
Livefotboll Skånederby på Ekevalla när Eslövs BK tog emot IFK Hässleholm i division 2 fredagen den 18 juni.
PREMIUM

Avspark var klockan 19 och vi sände direkt från idrottsplatsen i Eslöv. Våra kommentatorer var även denna gång sportchef Artur Bliding och Kenneth Larsson.

Sport

Svensk OS-ledare smittad och i karantän

Lasse Fahlén, huvudtränare för puckelpistlandslaget, har testat positivt för covid-19. Arkivbild.
Foto: Anders Wiklund/TT
Sport
Sport Puckelpistlandslagets huvudtränare Lasse Fahlén har testats positiv för covid-19.
Det bara några dagar före avresan till OS.
Nu måste han sitta i karantän i fem dagar.

I samband med förberedelserna inför resan till Peking har ledare och aktiva testats enligt Sveriges olympiska kommitténs och Svenska skidförbundets riktlinjer.

Då testade Lasse Fahlén positivt.

"Det är väldigt olyckligt, men som väl är har ingen annan i laget visat på smitta vid de tester som genomförts hittills. Lasse har inte träffat någon åkare sen vi kom hem från USA. Vi har medvetet hållit isär alla för att inte få spridning inom laget förutom ute med avstånd och mask", säger sportchef Anders Olofsson till skidor.com

Efter de fem dagarna i karantän testas Fahlén på nytt och förhoppningen är att han ska kunna ansluta till laget kring månadsskiftet.

Ludvig Fjällström, Walter Wallberg samt bröderna Felix och Oskar Elofsson är de OS-uttagna svenska åkarna i puckelpist.

Henrik Skiöld/TT

Sport

Björklund ny klubbchef i Torn

Sport
Malmö
Fotboll Torns IF fortsätter att ta steg framåt och kan nu presentera den nuvarande kassören Markus Björklund i rollen som ny klubbchef efter årsmötet i mars.

– Klubbchef är en ganska ny roll i Torns IF. Vi påbörjade arbetet förra året med Nima [Mahoutchian] och Hampus [Danielsson] som la grunden för Torns nya strategidokument, organisation och struktur, säger han i ett uttalande på föreningens hemsida.

– Sedan har styrelsen jobbat vidare med det och kommer nu inom kort presentera lite nya förändringar organisatoriskt.

– I den organisationen vill vi ha en klubbchef centralt som blir som spindeln i nätet och fångar upp många av bollarna som annars riskerar att försvinna (bildligt talat).

Till vardags arbetar Markus Björklund som ekonom på Lunds universitet sedan många år tillbaka.

Vid årsmötet i mars har han suttit i styrelsen i tre år.

– Min roll i föreningen blir efter årsmötet att tillträda som klubbchef, med fokus på både det administrativa med personalansvar, sponsringsfrågor och ekonomi och på det sportsliga där jag bland annat ska arbeta med uppföljning av mål för klubbens olika kommittéer.

– Jag känner att steget till klubbchef inte är så långt från de uppgifter jag ansvarat för.

Sport

Biljettsläpp till VM-kvalet flyttas

Sverigejubel efter att Emil Forsberg (tv) gjort 1-0 på straff i VM-kvalmatchen mot Grekland.
Foto: Anders Wiklund/TT
Sport
Sport Den 24 mars möter herrlandslaget i fotboll Tjeckien i VM-playoff på Friends arena.
Svenska fotbollförbundet (SvFF) har beslutat att skjuta fram biljettsläppet på grund av det osäkra pandemiläget.

Biljettsläppet, som skulle ha skett på tisdagen, skjuts fram till obestämt datum för att slippa göra återbetalningar till biljettköpare.

Bortsett från kravet på vaccinationsbevis råder inga restriktioner vid stora utomhusevenemang i nuläget, men SvFF vill försäkra sig om att det inte ändras inom den närmsta framtiden.

– Vi vill avvakta till nästa avstämning som kommer att göras, och se hur det kommer att se ut då. Vi har redan sålt 26 000 biljetter så därför väljer vi att skjuta på biljettsläppet tills vi vet lite mer, säger Lena Danielsen, biljettchef vid SvFF, till TT.

Folkhälsomyndigheten förväntar sig att de nuvarande restriktionerna, som enbart gäller evenemang inomhus, sträcker sig fram till mitten av februari. Förhoppningsvis kommer biljettsläppet kunna ske någon gång då, fortsätter Lena Danielsen.

SvFF räknar i dagsläget med att matchen ska kunna spelas utan restriktioner i mars.

– Vi hoppas att det ska ha lättat så mycket i mars att vi ska kunna spela utan restriktioner. Vi är fortsatt optimistiska och hoppas att det ska följa samma mönster som det har gjort i flera andra länder, säger Lena Danielsen.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Privatlån.com

Hur man hittar det bästa personliga lånet

Privatlån.com

När man ska ta ett privatlån vill man förstås få ett lån med bästa möjliga förutsättningar. Men hur bör man då bära sig åt för att kunna hitta bästa möjliga personliga lån, och vad är det viktigt att tänka på när man jämför olika lån? Just detta ska vi gå igenom i denna text.

Använd dig av en låneförmedlare

Ett av de allra bästa tipsen som vi kan ge dig för att du ska kunna hitta bästa möjliga personliga lån är att använda dig av en låneförmedlare. Genom att använda dig av en sådan kan du nämligen göra en låneansökan hos flera olika aktörer, detta genom att bara behöva ansöka en enda gång. När du ansöker om ett lån hos en låneförmedlare ansöker nämligen denna om lån hos flera olika aktörer åt dig. De låneansökningar som du får beviljade kommer sedan listas åt dig av låneförmedlaren. Du kan därefter välja det låneerbjudande som passar dig allra bäst.

Det finns alltså en mängd olika fördelar med att använda sig av en låneförmedlare. Först och främst ger det dig så stora chanser som möjligt att hitta bästa möjliga låneerbjudande, detta eftersom låneförmedlaren ansöker om lån hos flera olika aktörer åt dig. Dessutom sparar du väldigt mycket tid på att använda dig av en låneförmedlare. Genom att göra det räcker det nämligen med att du gör en enda ansökan i stället för att själv behöva sitta och ansöka om flera olika lån. Låneförmedlaren gör helt enkelt jobbet åt dig.

En annan mycket stor fördel med att använda sig av en låneförmedlare är att det då bara görs en enda kreditupplysning i ditt namn. Sitter du själv och ansöker om flera olika lån kommer det nämligen att göras flera olika kreditupplysningar på dig. Det vanligaste är att kreditupplysningar görs med hjälp av Upplysningscentralen, eller UC som det är mer känt som. Nackdelen med UC är att när de gör en kreditupplysning på dig kommer din kreditpoäng att försämras något. Sitter du då och ansöker om lån hos flera olika långivare som gör sina kreditupplysningar med UC kan det därför få allvarligt negativa konsekvenser för din kreditpoäng. Detta behöver du dock alltså inte oroa dig för om du gör en låneansökan via en låneförmedlare. Då räcker det nämligen med att göra en ansökan vilket innebär att det bara kommer att göras en kreditupplysning på ditt namn. Detta är därför något som inte kommer att påverka din kreditpoäng alltför mycket.

Jämför ränta och andra avgifter

En av de absolut viktigaste sakerna att titta på när man ska jämföra olika lån är räntan. Gör dock inte misstaget att bara fokusera på den nominella räntan, ett misstag som det tyvärr är vanligt för låntagare att göra. Den nominella räntan ger dig nämligen bara en delvis uppfattning om hur mycket pengar det kommer kosta dig att låna pengar. Just därför är det den effektiva räntan du bör fokusera på. Den effektiva räntan talar nämligen om för dig vad den sammanlagda kostnaden för ett lån kommer att bli. I den effektiva räntan ingår både den nominella räntan samt andra eventuella avgifter som kan tillkomma till ett lån. Detta kan röra sig om aviavgifter samt uppläggningsavgifter. För dig som ska låna pengar är det förstås bättre ju lägre ränta och ju färre avgifter som tillkommer till ett lån. Ju lägre ränta och ju färre avgifter desto billigare blir det nämligen för dig att låna pengar, något som av förklarliga skäl är en stor fördel.

Återbetalningstiden

Det är också viktigt att ta hänsyn till hur lång tid du har på dig att betala tillbaka ett lån. Här gäller det förstås att välja en återbetalningstid som ger dig en rimlig månadskostnad. När det gäller detta kan det vara lockande att dra ut på återbetalningstiden så mycket som möjligt för att ge dig lägsta möjliga månadskostnad. Det är dock inte någon bra idé, för ju längre du drar ut på återbetalningstiden desto dyrare kommer det nämligen bli för dig att låna pengar. Detta beror på att en lång återbetalningstid i de flesta fall innebär en högre ränta. Se därför till att välja en återbetalningstid som ger dig en månadskostnad som du har råd med, dock utan att dra ut på den alltför länge. Det gäller helt enkelt för dig som låntagare att hitta en bra balans mellan återbetalningstiden och månadskostnaden.

Lån med säkerhet

Ett av de alternativ du har när du ska låna pengar är att ta ett lån med säkerhet. Ett lån med säkerhet innebär att du måste lämna något i säkerhet till långivaren. Detta kan denne då ta ifrån dig om du inte klarar av att betala tillbaka lånet enligt den betalningsplan ni kommit överens om. Exempel på saker som man kan lämna i säkerhet är din bil eller din bostad. Faktum är att det är vanligt att använda samma sak som man lånar pengar till som säkerhet. Lånar du då till exempel pengar till att köpa en bostad lämnar du denna bostad i säkerhet. Klarar du då inte av att betala tillbaka lånet så som det är tänkt kan långivaren ta din bostad från dig. Detta kanske kan låta som en stor nackdel, men faktum är att det även finns stora fördelar med att ta ett lån med säkerhet. Dels brukar du kunna få lån på större belopp när det kommer till lån med säkerhet, detta eftersom långivaren tar en mindre finansiell risk när de ger dig ett sådant lån. På grund av att de tar en mindre finansiell risk kan de i de flesta fall också erbjuda en lägre ränta när det kommer till lån med säkerhet. Detta är förstås en stor fördel för dig som låntagare.

Lån utan säkerhet

Alternativet till ett lån med säkerhet är att ta ett lån utan säkerhet. Precis som namnet antyder är detta en typ av lån där du inte behöver lämna något i säkerhet till långivaren. Faktum att du slipper göra det är fördelen med dessa lån. Nackdelarna är att eftersom långivaren tar en större finansiell risk genom att ge dig ett lån utan säkerhet kan du i många fall inte låna lika stora belopp när det kommer till dessa lån. Dessutom innebär den större finansiella risk som långivaren tar att du får betala en högre ränta.

Snabblån

På senare år har det också blivit allt populärare med så kallade snabblån. Precis som namnet antyder är dessa lån där det går snabbt att få reda på ifall din låneansökan blivit godkänd eller ej. Blir den godkänd går det också snabbt att få dina pengar utbetalda. En av fördelarna med snabblån är att även du som har betalningsanmärkningar i många fall kan få denna typ av lån beviljade. Nackdelen med denna typ av lån är att de brukar ha väldigt hög ränta samtidigt som du i de flesta fall brukar ha kort tid på dig att betala tillbaka pengarna. Du bör därför endast ta denna typ av lån då det är absolut nödvändigt och då du är helt säker på att du verkligen kommer att kunna betala tillbaka det i tid. Detta är visserligen fallet med alla lån, men framför allt när det gäller snabblån eftersom det är lättare att få ett sådant lån beviljat samtidigt som det kan få allvarliga ekonomiska konsekvenser för dig om du inte klarar av att betala tillbaka det.

Sport

Superåk av Jakobsen – segerläge i OS-genrepet

Kristoffer Jakobsen leder efter första åket i världscuptävlingen i Schladming. Arkivbild.
Foto: Marco Trovati/AP/TT
Sport
Sport

Kristoffer Jakobsen har slagläge efter första slalomåket i österrikiska Schladming. Svensken slog till med ett superåk och leder med hela 58 hundradelar före italienaren Giuliano Razzoli.

Där bakom jagar norrmannen Lucas Braathen och fransmannen Clément Noël – båda 67 hundradelar från Jakobsen.

Världscuptävlingen i Österrike är den sista inför OS i Peking, som invigs den 4 februari.

Nu återstår det att se om Jakobsen kan lyckas även i det andra åket. Han inledde säsongen med två raka pallplatser i världscupen, men har sedan dess kört ur i tre tävlingar i följd.

Andra åket startar 20.45.

Ola Palmström/TT

Sport

Karlsson opererad – borta flera månader

Erik Karlsson. Arkivbild.
Foto: Josie Lepe/AP/TT
Sport
Sport

Svenske NHL-stjärnan Erik Karlsson har tvingats till operation. En armskada håller nu den 31-årige backen borta från hockeyn åtminstone ett par månader, skriver hans klubb San Jose Sharks.

"Erik Karlsson genomgick en lyckad operation för att åtgärda en liten muskelskada i vänster underarm", skriver San Jose på sin hemsida.

Exakt hur lång tid Karlsson blir borta går inte att säga för tillfället, skriver klubben, men hans status kommer att utvärderas på nytt i mitten av mars.

Erik Karlsson har gjort 26 poäng på 33 matcher den här säsongen, och nådde nyligen en milstolpe med sin 500:e NHL-assist. San Jose ligger just nu femma i sin division.

Sport

Kan få ny chans: "Ställt en massa frågor"

Målvakten Sara Grahn kan få en ny chans efter sin coronasjukdom om Damkronorna tar med sig reserver till OS. Arkivbild.
Foto: Pär Bäckström/TT
Sport
Sport Beskedet att hockeylandslagen får ta med sig reserver till OS kan öppna dörren för de fyra spelare i Damkronorna som testade positivt för covid-19 i förra veckan.
Men Svenska ishockeyförbundet har ännu inte tagit något beslut om Tre Kronor och Damkronorna ska ta med sig reserver till Peking.

– Vi har ställt en massa frågor för att kunna ha all fakta på bordet och kunna ta ställning kring alla aspekter. Det var ju ett väldigt sent besked, så jag håller mig cool och väntar på vad det är att ta ställning till, säger Damkronornas förbundskapten Ulf Lundberg.

Landslagschefen Olof Östblom, som jobbar mot Internationella olympiska kommittén (IOK) och internationella ishockeyförbundet med frågan, sade till TT efter beskedet i måndags att förbundet tvekar då reservspelarna inte får bo med laget i OS-byn utan på ett covidsäkrat hotell utanför.

Reser på torsdag

Damkronorna reser till Peking på torsdag och damernas OS-turnering, som börjar sex dagar före herrarnas, startar den 3 februari.

I förra veckan testade fyra spelare positivt för covid-19 och ersattes i OS-truppen. Det var Luleås stjärnmålvakt Sara Grahn, AIK:s backduo Emmy Alasalmi och Linnea Hedin samt forwardsprofilen Hanna Olsson, HV71.

Om förbundet väljer att skicka de sex reserver som är tillåtna, fem utespelare och en målvakt, kan de fyra få en ny chans om de hinner testa negativt vid fyra tillfällen.

Uppdelad träning

Damkronorna har ett kortare OS-läger i Ängelholm/Jonstorp och efter tre dagar där spelarna hållits åtskilda kunde de på tisdagen träna på is för första gången med halva laget på förmiddagen och den andra halvan på kvällen. Allt för att minska risken för smittspridning.

– Vi fortsätter med noggrannheten hela tiden. Min plan är att vi gör samma sak i morgon, säger Lundberg.

Göran Sundberg/TT

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL