Lagfarter SkD

Ägarbyte för fastigheten på Högestad 6731 i Hörby

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Fastigheten på adressen Högestad 6731 i Hörby har fått en ny ägare. Per Magnus Lövgren, 55 år, har fått fastigheten som gåva av Gunnel Lilian Ingegärd Lövgren. Överföringen blev klar i april 2021. Huset har en boyta på 70 kvadratmeter.
Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

"Skulle kännas som ett stort förlåt"

Bröderna Robin Dahlén och Christian Karlsson (längst fram) på en bild från 2018.
Foto: Adam Ihse/TT
Inrikes
Inrikes Priset blev högt för de två bröder som 1998 felaktigt beskylldes för att ha dödat fyraårige Kevin i Arvika.
Nu vill de att regeringen ska få betala för de fel som begicks, i form av ersättning ex gratia – av nåd.
– Det är för att få ett avslut, säger Christian Karlsson.

I augusti 1998 hittades fyraåringen död vid strandkanten i Dottevik i Arvika. Misstankarna riktades snart mot två bröder, Chrstian Karlsson och Robin Dahlén, då sju respektive fem år gamla. Efter en kort tids utredning pekades de ut som skyldiga till Kevins död, vilket för alltid skulle förändra deras liv.

Familjen fick exempelvis flytta från Arvika och föräldrarna uppmanades av myndigheterna att de måste se barnen som skyldiga. Familjen fick leva flera år i ständig närvaro av socialtjänsten.

– Det blev en omställning för oss, att skaffa nya vänner och ny skola. Och det började ju med att vi fick komma till sjukhus och göra massa undersökningar för att kolla att det var några fel på oss. Vi fick leva med assistenter hemma. Det blev ingen vanlig vardag, berättar Christian Karlsson för TT.

Ingen motivation

Lillebror Robin Dahlén berättar om att utpekandet påverkade honom djupt – hur han sett på sig själv, hur han mår i andra människors sällskap och hur livslusten sett ut.

– Jag brydde mig inte om skolan. Jag är jättelättlärd egentligen, men hela motivationen var borta. Det kändes som ingen idé, säger han.

Båda har också under många år fått leva med en bild av sig själva som mördare. Att de därför 20 år efter händelsen, våren 2018, helt friades från alla misstankar hade en enormt stor betydelse. En ny granskning av förundersökningen visade att det fanns stora brister i utredningen.

– Det var det största som hänt i livet. Då fick man den här tanken som man längtat efter i hela livet, att nu vet folk att jag är inte "han", säger Robin Dahlén.

Även om det var en stor lättnad att bli frikänd innebar det också att mycket kom tillbaka för Christian Karlsson. Kroppen sade ifrån, säger han.

– Jag personligen är sådan att när allt det här hände lade jag det lite vid sidan av. Men sedan när vi blev friskrivna kom det ikapp, och då blev jag sjukskriven i ett och ett halvt år. Det har varit svårt att komma tillbaka.

"Göra rätt för sig"

Efter frikännandet ansökte bröderna om skadestånd, men fick avslag från Justitiekanslern eftersom det gått för lång tid. Nu har de lämnat in en begäran till regeringen om ersättning ex gratia, av nåd.

– Det är för att få ett avslut och bli klar med alla delar. Att någon ska kunna ta på sig ansvaret och stå till svars. Man kan inte bara säga förlåt och så är det färdigt. Det här har förstört 20 år. Då vill man ha någonting som visar att de menar förlåt också, säger Christian Karlsson.

– Jag tycker att det är viktigt att sådana här saker uppdagas, även om det inte handlar om oss. Sådant här får inte hända, och när det väl blir fel ska man göra rätt för sig, säger Robin Dahlén.

Christian Karlsson säger att han inte vågar hoppas på något, för att inte bli besviken om det blir nej.

– Jag hoppas att de tänker till ordentligt. Att de inte bara tar ett snabbt beslut utan tänker till ordentligt.

Erika Nekham/TT

Robin Dahlén, vid en pressträff 2017, efter att det framkommit nya uppgifter i fallet som talade för att bröderna var oskyldiga. De friade också senare. Arkivbild.
Robin Dahlén, vid en pressträff 2017, efter att det framkommit nya uppgifter i fallet som talade för att bröderna var oskyldiga. De friade också senare. Arkivbild.
Foto: Noella Johansson/TT

Utrikes

Ökad risk att smittas igen med deltavarianten

Nästan var femte britt som lagts in på sjukhus med covid-19 har vaccinerats. Arkivbild.
Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT
Utrikes
Utrikes Coronavirusets deltavariant ligger bakom den ökade smittspridningen i Storbritannien, även bland färdigvaccinerade och personer som redan haft covid-19.

Smittspridningen i Storbritannien har ökat de senaste veckorna, med värst utveckling i England där vart 75:e person beräknas vara sjuk, enligt siffror från den nationella statistikmyndigheten ONS. Nästan samtliga beräknas bära på virusets deltavariant.

Hälsomyndigheten Public Health England varnar för att deltavarianten innebär ökad risk att smittas även för den redan varit sjuk i covid-19, jämfört med andra virusvarianter.

Nästan 1 000 av drygt 83 000 nya coronafall som registrerats under elva veckors tid återfanns hos personer som troligtvis smittats en andra gång.

Cirka 23 procent av de 3 692 personer i England som krävt sjukvård på grund av deltavarianten var färdigvaccinerade. Drygt 58 procent av dem var ovaccinerade.

Den ökade smittspridningen i Storbritannien har lett till att stora delar av befolkningen tvingats till självisolering efter kontakt med någon smittad.

Kravet på isolering gäller även de färdigvaccinerade och beräknas inte slopas förrän den 16 augusti, nästan en månad efter "frihetsdagen" i måndags när nästan alla restriktioner släpptes – trots de stigande smittotalen.

OS i Tokyo 2021

Svenska supersystrarna siktar högt i OS

Systrarna Hansson, Sophie i förgrunden och Louise bakom, har finalmål i OS efter att ha tagit medalj på EM i maj. Arkivbild.
Foto: Jessica Gow/TT
Sport
Sport Simsystrarna Sophie och Louise Hansson har gått från talang till världstopp.
Båda kliver in i OS som nyblivna EM-medaljörer.
– Det känns väldigt bra och det har gett mig ett självförtroende som jag inte haft tidigare, säger Sophie som tog EM-guld på 100 meter bröstsim i maj.

Svensk idrott har genom åren fostrat framgångsrika syskonpar i en rad olika sporter.

Inom ishockeyn finns bland annat tvillingarna Daniel och Henrik Sedin som vann OS-guld tillsammans 2006, friidrotten hade framgångsrika systrarna Sanna och Jenny Kallur – som likt systrarna Hansson tog medaljer i samma EM 2005 – och Rasmus och Viktor Elm har figurerat tillsammans i herrarnas fotbollslandslag.

Systrarna Hansson, Louise, 24, och Sophie, 22, har gjort många mästerskap tillsammans, inklusive OS i Rio – men i Tokyo är en sak ny.

De kliver in med högre förväntningar än tidigare efter att ha simmat in i världseliten under våren och försommaren.

"En trygghet"

Sophie tog guld i EM i maj på 100 meter bröstsim och Louise brons på 100 meter fjäril – internationella genombrott som samtidigt var deras första individuella mästerskapsmedaljer i långbana.

– Det är jättekul, det är en trygghet för oss båda två och det har blivit lite av en vana, vi har gjort många mästerskap tillsammans. Det känns jätteskönt att ha Sophie här, säger Louise Hansson.

Sophie har klivit fram som ett svenskt medaljhopp i Tokyo – femma i världen i år – medan Louise – åtta i världen – också har chansen även om hon har ett litet större kliv att ta.

Systrarna kommer från en riktig simmarfamilj i Helsingborg där pappa Lars-Olof var aktiv innan han blev tränare och lillebror Gustaf är ryggsimmare.

Systrarna har fått fart på sin simutveckling på college i USA. Louise blev klar på University of Southern California förra sommaren och har flyttat vidare till universitet i England, medan Sophie går på North Carolina State University.

Sanslös form

Sophie har haft en sanslös vinter och vår. Hon skrev historia på de amerikanska collegemästerskapen då hon som första svensk tog fyra guld och sedan putsade hon inom loppet av en dryg månad sitt personliga rekord (numera svenskt rekord) med nästan två sekunder på 100 meter bröstsim.

Louise Hansson sänkte sitt personliga rekord med nästan fyra tiondelar på 100 meter fjäril i april och tangerade den tiden på EM. Men om lillasyster briljerade hela vägen i Budapest och tog guld blev det inte lika roligt för Louise.

Efter stor dominans i både försök och semifinal blev pressen för stor i finalen och ett "säkert" guld förvandlades till brons. Något hon ser som en läropeng inför OS:

– Jag var inte jättenöjd på EM. Men det gjorde mig jättesugen att komma tillbaka och förbättra det jag gjorde fel. Det var en mental kamp i början, men jag kom på rätt bana, fick tävla lite och åkte på träningsläger, säger hon.

Även om båda har höga mål aktar de sig för att ta ordet medalj i sin mun. Båda pratar om att slå personliga rekord och ta sig till final.

– Det är svårt och onödigt att spekulera i medalj. Jag kan göra mitt livs lopp, men kan ha tre tjejer framför mig som också gör sina livs lopp, säger Sophie Hansson.

Och det är samma när de pratar om varandras chanser.

Sophie om Louise:

– Hon ser bra ut på träning så det är klart att jag tror på min syster.

Louise om Sophie:

– Hon ser jättestark ut på träningen och simmade grymt bra i EM, så det ska bli kul att följa. Vi är ganska lika i inställningen att vi vill simma på personligt rekord och hon ska absolut kunna gå till en final.

Göran Sundberg/TT

Sophie Hansson under en pressträff i OS-byn i Tokyo.
Sophie Hansson under en pressträff i OS-byn i Tokyo.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

FAKTA

Fakta: Systrarna Hansson

Sophie Hansson.

Ålder: 22.

Klubb: Helsingborg/North Carolina.

Främsta meriter: EM-guld på 100 meter bröstsim 2021.

Simmar i OS: 100 meter bröstsim (söndag-tisdag), 200 meter bröstsim (onsdag-fredag), 4x100 meter fritt (lördag-söndag), 4x100 meter medley (fredag 30 juli och söndag 1 augusti).

Louise Hansson.

Ålder: 24.

Klubb: Helsingborg/Loughborough University.

Främsta meriter: EM-brons på 100 meter fjäril 2021, VM-silver på 4x100 meter medley 2015.

Simmar i OS: 100 meter fjäril (lördag-måndag), 100 meter ryggsim (söndag-tisdag), 4x100 meter fritt (lördag-söndag), 4x100 meter medley (30 juli och 1 augusti).

Utrikes

Över 100 döda efter jordskred i Indien

Räddningsarbetet försvåras av de stora vattenmängderna i indiska Maharashtra.
Foto: AP/TT
Utrikes
Utrikes

Jordskred orsakade av monsunregn har dödat minst 112 människor i delstaten Maharashtra i västra Indien, enligt myndigheterna.

Minst 38 människor har omkommit i ett jordskred i byn Taliye, som ligger runt 18 mil från Bombay (Mumbai). Nio andra skred rapporteras från samma delstat, med sammanlagt 59 omkomna. Ytterligare 15 har omkommit i olyckor orsakade av det kraftiga regnet, enligt uppgifterna.

Tiotals befaras vara instängda av jordskred i distrikten Satara och Raigad, enligt en källa på delstatsnivå. Hundratals byar och städer uppges ha blivit utan el och dricksvatten.

Räddningsarbetet försvåras av de kraftiga skyfall som utöver jordskreden orsakat översvämningar och avskurna vägar.

Klimatförändringarna uppges ligga bakom att monsunregnen blir allt kraftigare, enligt en rapport från Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) som publicerades i april.

Sjöbo

Körde bil under kokainrus

Sjöbo
SJÖBO Två män från Sjöbo åtalas för att ha varit påverkade av droger när de körde bil.

I slutet av maj stoppades en 23-årig Sjöbobo när han var upphov till en olycka på riksväg 13.

Det visade sig efter provtagning att hann inte borde ha satt sig bakom ratten i fordonet. Proverna visade en alkoholhalt på 1,87 promille i blodet.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Casinobonusar

Så påverkar den svenska spellagen spelindustrins framtid

Casinobonusar I mer än 20 år har Sveriges regering vägrat släppa på det statliga spelmonopolet, och släppa in spelbolag på den svenska spelmarknaden.

Svenska spelbolag etablerade därför sina huvudkontor i europeiska speljurisdiktioner som Malta, och under de senaste 15 åren har online-spel blivit en socialt accepterad underhållningsform som omsätter miljardbelopp varje år.

Flera av de bolag som startade för tio till femton år sedan är idag väletablerade spelkoncerner, som årligen uppvisar lysande resultat på Stockholmsbörsen. Samtidigt verkar efterfrågan på online-spel bara växa. Det går inte längre att blunda för spelbolagens framfart och den svenska staten kan inte längre konkurrera med spelsajterna.

Sommaren 2018 tog Sveriges regering därför beslutet att börja licensiera online-spel från och med den första januari 2019. Och det beslutet ledde givetvis till en del lokala nyheter och åsikter. Men vad betyder den nya spellagen egentligen för spelbolagen, och för Sverige?

Därför licensierar Sverige online-spel

Nästan varje månad kommer det nya svenska casinon. Casinobranschen har blivit otroligt stor i Sverige, och färska undersökningar visar att var tredje svensk numera spelar casino på nätet.

Sverige har därför börjat licensiera online-spel, så att statskassan inte går miste om de intäkter som den svenska spelmarknaden genererar varje år. Den svenska statens spelsidor och spelbutiker kan inte längre konkurrera med casinosajter som släpper nya spel varje månad, och bettingsajter som erbjuder odds på matcher från världens alla håll och kanter.

Dödsstöten har onekligen varit mobiloptimeringen, som gjort nätcasinospel och online-betting otroligt tillgängligt. Varför skulle någon vilja springa ner till hörnbutiken för att lägga ett spel, när du kan oddsa medan matchen pågår från ditt vardagsrum och ta ut dina vinster på under fem minuter?

Det enda sättet den svenska staten kan tjäna en hacka på pengarna som det svenska folket omsätter i online-spel är att börja licensiera spelsajter. Det är precis vad den svenska regeringen gjort, och därför måste numera alla spelbolag som verkar på den svenska spelmarknaden ha en svensk spellicens.

Utgångspriset för en svensk spellicens ligger på 400 000 kronor, och sedan förhåller sig priset till vad för slags tjänster en speloperatör vill erbjuda. Spelbolagen måste även rätta sig efter en del nya riktlinjer som de inte stött på tidigare. Den svenska spellicensen ställer nämligen väldigt strikta krav på bonuserbjudanden, marknadsföring och ansvarsfullt spelande. Och följer spelbolagen inte de här reglerna riskerar de att förlora sin licens. Mer om svenska bonusregler kan du läsa om på spelinspektionens hemsida.

Bara en enda bonus

Den mest påtagliga förändringen som den svenska spellagen medfört är restriktionerna på bonuserbjudanden. Sedan den första januari 2019 får spelsajter på den svenska spelmarknaden bara erbjuda spelare en enda bonus. Den här bestämmelsen har skakat om spelindustrin i Sverige, eftersom återkommande kampanjerbjudanden, och så kallade återaktiverings-kampanjer, varit en central del av de svenska speloperatörernas affärsmodell.

Spel med BankID

När de inte längre kan locka spelare med attraktiva bonuserbjudanden har casinona fått tänka om. Och det har skapat nya branschtrender. Nu är det senaste skriket att låta spelare spela casino utan registrering med hjälp av BankID. Genom att legitimera sig med BankID slipper spelare genomgå en lång registreringsprocess, och dessutom kan de få sina uttag inom fem minuter. Istället för bonusar har det alltså börjat handla allt mer om smidiga användarfunktioner och tillgänglighet.

Mer gamification och nya spelfunktioner

När äventyrscasinona kom runt 2013 revolutionerade de på många sätt spelbranschen. Innovativa speloperatörer skapade roliga spelnarrativ som löpte parallellt med casinospelandet och gav spelare mer underhållning för pengarna de satte in. Pionjärer som Casino Heroes håller fanan högt än idag, och har expanderat sitt koncept till flera nya sajter, där de dessutom inkorporerat spel med BankID.

Samtidigt har nykomlingar som High Roller fortsatt fila på gamification-funktioner för att ge spelare en mer engagerande och personlig spel-och användarupplevelse. Hos flera casinon ser vi nu funktioner som låter spelare tävla direkt mot varandra, vilket naturligtvis ökar den sociala interaktionen och tillför en ny dimension till casinospel.

Sedan årsskiftet har vi fått se några nykomlingar på den svenska spelmarknaden som verkligen tagit ut svängarna. När du loggar in hos nätcasinot Duelz förstår du knappt att du hamnat på en casinosajt. Det här casinon har kombinerat casinospel med grafik och spelnarrativ som är lånade ut tvspels-världen, och dessutom optimerat spelupplevelsen för mobiltelefoner på ett fenomenalt sätt.

När bonusar blivit ett minne blott måste nätcasinona vara kreativa för att sticka ut. Casinospelare har onekligen några spännande år att se fram emot, och det ska bli intressant att se hur de svenska spelbolagen anpassar sig efter den nya spellagen.

Sport

Slovakisk VM-forward klar för Rögle

Två ishockeyspelare i kamp om pucken
Foto: Sergei Grits/AP Photo via TT/arkiv
Sport
Ishockey Rögle BK har gjort klart med den högerfattade slovakiske VM-forwarden Robert Lantosi som ansluter på ett ettårskontrakt.

– Jag har varit i kontakt med Chris (Abbott, sportchef) några gånger och han vill verkligen ge mig en chans. Jag har alltid gillat Sverige. Det var en möjlighet för mig att komma tillbaka, säger 25-åringen till föreningens hemsida.

Lantosi kommer närmast från två säsongers spel med Providence Bruins i AHL.

– Robert är en spännande ung kille som vi följt i Nordamerika de senaste åren och i det slovakiska landslaget. Han vet hur det är i Sverige eftersom han har bott i Västerås i fem år och kan svensk hockey, konstaterar Chris Abbott.

– Vi är glada att han tar nästa steg i sin utveckling hos oss.

Säsongen 2018-2019 producerade Robert Lantosi 58 poäng (20+38) på 56 matcher för HK Nitra i den slovakiska ligan. Det gav honom en chans till spel i Providence i AHL. Säsongen 2019-20 gjorde han 31 poäng (11+20) i AHL.

På grund av covid-19 inledde Lantosi förra spelåret i Nitra där han stod för 18 poäng (4+14) på 18 matcher innan det avslutades i Providence med att göra 15 poäng (9+6) på 25 matcher.

– Jag försöker vara en offensiv spelare och producera framåt. Jag har jobbat på mitt defensiva spela de senaste tre åren för att bli mer allround.

Robert Lantosi har representerat det slovakiska landslaget i de två senaste VM-turneringarna. 2019 svarade han för två assist på sju matcher under hemma-VM i Bratislava, och i våras blev det sex poäng (1+5) på åtta matcher.

Slovaken kommer finnas på plats då Rögle drar i gång försäsongsträningen den 2 augusti.

– Jag vill bli en bättre spelare, det är en tuff liga och jag har en stor möjlighet att utvecklas. Jag ska försöka bli bättre, och försöka hjälpa laget att vinna matcher, säger Lantosi enligt rogblebk.se.

OS i Tokyo 2021

Osaka tände elden efter coronapräglad invigning

Naomi Osaka fick äran att tända OS-elden.
Foto: Hannah McKay/AP/TT
Sport
Sport Iklädda munskydd vajade fälttävlansryttaren Sara Algotsson Ostholt och seglaren Max Salminen historiskt den svenska fanan tillsammans när delar av Sveriges OS-delegation tågade in som 86:e land på Olympiastadion i Tokyo.
Invigningen präglades av coronapandemin och en eld som tändes av Naomi Osaka, världstvåan i tennis som haft problem med psykisk ohälsa.

Invigningen av de 29:e olympiska sommarspelen inleddes klockan 20 lokal tid och 13 svensk tid på Olympiastadion i Tokyo.

En arena med kapacitet för 68 000 åskådare, men som på grund av restriktionerna i coronapandemin inte hade någon allmän publik under invigningen.

Det knappt fyra timmar långa spektaklet inleddes med japanska uppträdanden, hissning av Japans flagga följt av nationalsången "Kimi ga yo".

Innan delegationerna började marschera in hölls en tyst stund för att hedra offren i coronapandemin, samt de israeler som dog i samband med terroristattacken under sommar-OS i München 1972.

De knappt 1 000 personer som fått tillåtelse att vara inne på arenan, däribland Internationella olympiska kommitténs ordförande Thomas Bach, ställde sig upp på läktarplats.

Tummade på restriktioner

Därpå började de 205 deltagande nationerna tåga in i japansk alfabetsordning, med undantag för Grekland, som anordnade de första olympiska spelen i Aten 1896 och som av tradition går först. Värdnationen, i år Japan, gick sist.

Vissa länder som Argentina, som hoppade i grupp nära varandra som land 9, och Kirgizistan, utan munskydd som land 56, stack ut då de inte följde restriktionerna kring social distansering.

Sverige gick in som 86:e land, ledda av Sara Algotsson Ostholt, i gult, och Max Salminen, i blått, som båda var medaljörer vid sommar-OS i London 2012. Algotsson Ostholt tog då silver i individuell fälttävlan och seglaren Salminen tog guld tillsammans med Fredrik Lööf i starbåt.

Svenskduons gemensamma flaggviftande under fredagskvällen lokal tid var historiskt, aldrig tidigare har den svenska OS-fanan burits av två personer under en invigning.

"Det var häftigt"

– Det var häftigt. Det var min första OS-invigning och att få gå in med flaggan var en härligt sätt att få göra det på. Framför allt känns det väldigt bra att vi äntligen är här och att vi ska få tävla, säger Max Salminen enligt Sveriges olympiska kommitté.

Samtidigt som tv-bilderna från invigningen matades ut över hela världen pågick protester på gatorna utanför Olympiastadion. OS i Tokyo har varit mycket omdiskuterat och en stor del av den japanska befolkningen vill inte att spelen anordnas under pandemin.

Invigningen avslutades bland annat med att den olympiska eden svors, låten "Imagine" (som John Lennon skrev till sin japanska fru Yoko Ono som växte upp i Tokyo) framfördes och OS-organisationens ordförande Seiko Hashimoto och IOK-ordföranden Thomas Bach talade i munskydd.

Båda anförandena berörde invigningens huvudtema "Gå vidare" i coronapandemin.

Fukushimabarn höll i OS-elden

– I dag är en stund av hopp. Ja, det är väldigt annorlunda mot vad vi alla trodde, men låt oss vårda det här ögonblicket. Till slut är vi här alla tillsammans, sade Bach.

Därefter tändes elden av tennisstjärnan och japanska medaljhoppet Naomi Osaka efter en fackelstafett på innerplan där både gamla basebollspelare, barn från området runt kärnkraftverksolyckan i Fukushima 2011 och coronaläkare höll i elden som färdats från Grekland.

23-åriga världstvåan Osaka, som kämpat med psykisk ohälsa under sin tid i världstoppen då hon bland annat tagit fyra grand slam-titlar, tände sedan elden klockan 23.47 lokal tid.

Medieuppgifterna om att Osaka skulle tända elden kom redan tidigare under fredagen då hennes inledande OS-match sent flyttades från lördag till söndag vilket skapade spekulationer om att hon ska vara en del av eldceremonin.

David Hjorter/TT

Den japanska fanan hissades före OS-delegationerna vandrade in på Olympiastadion.
Den japanska fanan hissades före OS-delegationerna vandrade in på Olympiastadion.
Foto: David J Phillip/AP/TT
Sara Algotsson Ostholt och Max Salminen bar Sveriges fana vid invigningen av sommar-OS i Tokyo.
Sara Algotsson Ostholt och Max Salminen bar Sveriges fana vid invigningen av sommar-OS i Tokyo.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Fyrverkerier under OS-invigningen på Olympiastadion i Tokyo utan publik.
Fyrverkerier under OS-invigningen på Olympiastadion i Tokyo utan publik.
Foto: Patrick Semansky/AP/TT

Sport

Skrällspelaren överlägsen mot Mikael Ymer

Mikael Ymer.
Foto: Anthony Anex/AP/TT
Sport
Sport Mikael Ymer, 22, missade chansen att ta sig till sin första ATP-semifinal i tenniskarriären.
24-årige skrällspelaren Vit Kopriva, rankad 249:a i världen, vann enkelt på gruset i Gstaad med 6–1, 6–0.
Matchen var över redan efter 51 minuter.

Sett till rankningen var det ett fint läge för 96-rankade Mikael Ymer att ta sig till semifinal i ATP-turneringen i schweiziska Gstaad.

Men Kopriva kom till matchen i storform efter att ha besegrat kanadensiske världstian Denis Shapovalov i torsdags. Och formen hade han inte tappat under natten.

Kopriva gick snabbt upp till 4–0 och vann första set enkelt med 6–1.

I andra set fortsatte den tjeckiska dominansen.

Kopriva var säkerheten själv samtidigt som Ymer inte hade något att sätta emot. Tjecken vann de tre första gamen innan Ymer hade chansen att serva hem en reducering. Men Kopriva bröt svenskens serve på nytt och såg till att Ymers uppförsbacke blev allt brantare.

Kopriva vann till slut matchen med klara 6–1, 6–0 och skickade hem Sverigeettan från ATP-turneringen i Schweiz efter endast 51 minuters spel.

Anton Johansson/TT

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL