Sport

Asllani: "Kommer se helt annorlunda ut i OS"

Australiens Sam Kerr och Sveriges Caroline Seger under tisdagens OS-genrep i Kalmar.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Sport
Sport Sverige var en ribbträff från att förlora för första gången på tolv landskamper.
Men 0–0 i OS-genrepet mot Australien gav ändå i princip de svar Sverige önskade inför OS – då länderna möts igen.
– Man vill inte visa upp allting nu. Det kommer se helt annorlunda ut på OS, säger Kosovare Asllani.

Förbundskapten Peter Gerhardsson gjorde sju förändringar jämfört med den elva som startade i segermatchen mot Norge i torsdags.

Att ställa lagkapten Caroline Seger utanför laget var dock aldrig aktuellt; den 36-åriga mittfältaren gjorde sin 215:e A-landskamp i karriären och blev därmed europeisk fotbolls mesta landslagsspelare genom tiderna.

Men Segers jubileumsmatch blev en svår historia för Sverige, som hade det kämpigt att ta sig igenom ett tufft spelande Australien.

– Vi gör en väldigt bra inledning, de första 20 minuterna. Och sett över 90 minuter skapar vi mer än dem och många av delarna i försvars- och anfallsspelet är helt okej. Men man vill alltid vinna matcher och vi gör inga mål i dag, där kan det förbättras, säger Peter Gerhardsson.

Två av dem som lyckades bäst var yttrarna Madelen Janogy och Johanna Rytting Kaneryd. Båda två är spelare som ligger precis på gränsen till OS-truppen, och det syntes. Janogy var vassast i början, bjöd på ett par läckra tunnlar och serverade bland annat Kosovare Asllani ett fint skottläge som kunde ha gett 1–0 efter knappa 20 minuter.

Eriksson utgick skadad

Sett över hela matchen var det nog ändå Rytting Kaneryd som tog sig steget närmare att få en biljett till Tokyo. Häckenspelaren vände och vred på alla möjliga sätt och låg bakom de bästa svenska chanserna i matchen. I slutet av den första halvleken borde hon också ha gett Sverige ledningen när hon fick bollen till skänks, och krigade sig fram till en kanonchans mitt i straffområdet. Men vänsterskottet var missriktat.

– Jag tycker att jag har tagit chansen och visat vem jag är och vad jag går för. Både i inhoppet mot Norge och i dag så kommer jag till många bra lägen och får ut mycket av det jag är bra på. Sedan hade jag hoppats på att sätta dit en också, jag skapar tillräckligt mycket för att göra det. Det är frustrerande men jag är samtidigt glad att jag skapar mycket, säger Rytting Kaneryd.

Till skillnad från matchen mot Norge hade Sverige svårt att skapa de riktigt vassa målchanserna. Och inte heller på de många hörnor man skrapade ihop blev det utdelning.

Den svenska defensiven såg mestadels lika stark ut som den brukar, men ett orosmoln kom efter halvtimmen spelad då försvarsklippan Magdalena Eriksson tvingades utgå med en känning i vaden. Efter avbräcken med Linda Sembrant (skada) och Nilla Fischer (väntar tillökning) har Gerhardsson inte råd att bli av med ännu en viktig mittback, och lyckligtvis pekar de första rapporterna på att Erikssons skada är lindrig.

Ersättaren Emma Kullberg gjorde en stabil insats i Erikssons ställe, men var lite för passiv vid ett tillfälle. Och det höll på att ge segern till Australien.

Australiens svenske förbundskapten Tony Gustavsson kom till Kalmar med tre förluster av tre möjliga i bagaget, men mot Sverige såg det bättre ut.

Dubbla ribbträffar

De australiska spelarna kämpade, slet, sprang och lade inga fingrar emellan. Och när det väl fanns läge till kontring ställde Australien om snabbt genom att mata bollar i djupet på superstjärnan Sam Kerr. I första halvlek ledde det inte till mer än ett lamt skott av Kyah Simon från bra läge. I andra gav det så när utdelning.

Chelseaanfallaren Kerr, vinnare av skytteligan i engelska Super League den gångna säsongen, fick bollen till vänster om Sveriges straffområde i den 68:e minuten. Kerr hade ingen att spela till, men det kvittade eftersom Emma Kullberg inte låg tillräckligt nära sin motståndare. Det utrymmet utnyttjade Kerr och lappade till bollen – rätt i ribban. Som tur var för Sverige och målvakten Jennifer Falk studsade bollen ut från målet och inte in i detsamma.

I slutminuterna träffade också Asllani ribban, direkt på hörna, men några mål blev det inte.

– Det här var Segers dag och vi ville ha med oss en vinst. Men man kanske inte heller ska visa upp allting inför OS. Jag önskar att vi hade fått en vinst. Men det var en typisk 0–0-match och på OS kommer det se helt annorlunda ut, säger Asllani.

Om knappt 40 dagar, den 24 juli, möts länderna igen. Då är det i OS i Tokyo.

– Vi möter Australien i vår andra match i OS, och det känns ganska bra. Nu har vi lite koll på dem och det här var mestadels positivt, så känslan kommer vara god när vi möter dem i Japan, säger Gerhardsson.

Tre dagar tidigare sparkar den olympiska fotbollen i gång för svensk del, med premiär mot USA i Tokyo.

Sveriges OS-trupp tas ut den 22 juni.

Lasse Mannheimer/TT

Sport

Svenska stjärnorna mörkar framtidsbesluten

Stannar Sofia Jakobsson i Real Madrid? Arkivbild.
Foto: Stefan Jerrevång/TT
Sport
Sport Blir Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson kvar i Real Madrid? Och var hamnar Fridolina Rolfö efter Wolfsburg?
De svenska landslagsstjärnorna har bestämt sig – och snart stillas nyfikenheten.
– Ett beslut är taget. Men jag håller på den karamellen ett tag till, säger Jakobsson.

Fyra av utlandsproffsen i den senaste landslagstruppen sitter på kontrakt som går ut i sommar, och åtminstone tre av dem har tagit beslut om sin fotbollsframtid.

Av kvartetten – Bayern Münchens Amanda Ilestedt, Wolfsburgs Fridolina Rolfö och Real Madrid-duon Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson – är det bara Rolfö som helt säkert kommer lämna sin klubb.

27-åringen medger att hon har gjort klart med en ny klubb, men avslöjar inte vilken det handlar om. Under våren har Rolfö bland annat kopplats samman med Champions League-mästaren Barcelona.

– Det är inte officiellt men jag har tagit ett beslut och vet var jag kommer spela. Och det känner jag mig väldigt trygg med. Inom kort kommer det ut, säger Rolfö.

Fokus på landslaget

För henne var det viktigt att få klubbytet klart i god tid före OS i Tokyo.

– Det känns jätteskönt, det var något som jag sade till mig själv, att jag ville ha det klart för att kunna fokusera 100 procent på landslaget i och med att vi har så mycket viktigt som kommer. Jag känner att det är ett bra beslut och jag är otroligt nöjd med det.

Ungefär samma läge är det för Asllani och Jakobsson, som har två ligamatcher kvar med Real Madrid den här säsongen, men som båda ryktats vara på väg bort. För Asllanis del har det exempelvis snackats om italienska Juventus, medan det kring Jakobsson handlat om bland annat franska storklubben Lyon.

– Jag har tagit ett beslut, men det kommer inte ut än. Det får ni sitta och vänta på ett tag till. Ett beslut är taget, det känns jättebra och jag är otroligt nöjd. Nu kan jag fokusera på landskamperna och de två matcherna som är kvar i Real Madrid, säger Jakobsson.

– Innan OS kommer det. Jag har tagit ett beslut, säger Asllani.

Ingen stress för Ilestedt

Även för Kosovare Asllanis del var det viktigt att ett beslut inte drog ut på tiden allt för mycket.

– Vissa är kanske inte lika beroende av det men för egen del – min säsong har varit oerhört lång och vi spelar ända in till den 27 juni. Och man får inte många dagar vila innan man ska åka i väg igen. Så för egen del är det otroligt skönt, jag hade inte kunnat ta något beslut efter, säger Asllani.

Backen Amanda Ilestedt, nybliven tysk ligamästare i Bayern München, tycks inte ha lika bråttom.

– Vi får se vad som händer, jag känner ingen stress just nu. Jag är bara glad att vi lyckades vinna ligan och att jag är tillbaka här i landslaget, säger Ilestedt.

TT: Trivs du i München och är det ett av alternativen, att stanna?

– Ja, jag trivs jättebra både i klubben och i staden. Vi får se vad som händer.

Lasse Mannheimer/TT

FAKTA

Fakta: Kontraktsläget för landslagsspelarna

Hedvig Lindahl, Atlético Madrid: Kontraktet går ut sommaren 2022.

Zecira Musovic, Chelsea: sommaren 2023.

Jennifer Falk, Häcken: vintern 2022.

Magdalena Eriksson, Chelsea: sommaren 2023.

Jonna Andersson, Chelsea: över 2022.

Amanda Ilestedt, Bayern München: sommaren 2021.

Hanna Glas, Bayern München: sommaren 2023.

Emma Kullberg, Häcken: över säsongen 2021.

Emma Berglund, Rosengård: över säsongen 2022.

Julia Roddar, Washington: över 2023.

Nathalie Björn, Rosengård: över säsongen 2021.

Sofia Jakobsson, Real Madrid: sommaren 2021.

Kosovare Asllani, Real Madrid: sommaren 2021.

Fridolina Rolfö, Wolfsburg: sommaren 2021.

Caroline Seger, Rosengård: över säsongen 2023.

Filippa Angeldahl, Häcken: över säsongen 2021.

Filippa Curmark, Häcken: över säsongen 2022.

Hanna Bennison, Rosengård: över säsongen 2022.

Johanna Rytting Kaneryd, Häcken: över säsongen 2022.

Julia Zigiotti Olme, Häcken: över säsongen 2021.

Stina Blackstenius, Häcken: över säsongen 2022.

Rebecka Blomqvist, Wolfsburg: sommaren 2023.

Lina Hurtig, Juventus: sommaren 2022.

Madelen Janogy, Hammarby: över säsongen 2022.

Olivia Schough, Rosengård: över säsongen 2022.

Andra landslagsaktuella spelare:

Linda Sembrant, Juventus: sommaren 2022.

Nilla Fischer, Linköping: över säsongen 2021.

Josefine Rybrink, Kristianstad: över säsongen 2021.

Jessica Wik, Rosengård: över säsongen 2023.

Anna Anvegård, Rosengård: över säsongen 2021.

OS i Tokyo 2021

Ministerns OS-förslag: 10 000 på läktarna

OS-arenan i Tokyo föreslås få ha 10 000 åskådare under OS. Arkivbild.
Foto: Shuji Kajiyama/AP/TT
Sport
Sport Japans finansminister Yasutoshi Nishimura vill utöka publiktaket på stora evenemang till 10 000 åskådare inför OS i Tokyo, enligt Jiji Press.
Förslaget kommer kort efter att regeringen meddelat att man vill lätta på restriktionerna under sommarspelen.

Stora arenor i huvudstaden Tokyo tillåts nu ta in 5 000 åskådare, eller halva kapaciteten, enligt restriktioner som gäller till den 20 juni.

Det är sedan tidigare bestämt att inga utländska åskådare kommer att släppas in på OS, som invigs den 23 juli.

Ett besked om hur det blir med den inhemska publiken väntas under juni, men kommer att tas med hänsyn till smittläget och utbredningen bland virusvarianter, säger Japans kabinettssekreterare Katsunobu Kato.

Regeringen har föreslagit att nödläget i de flesta prefekturer under sommarspelen delvis ska lyftas för att barer och restauranger ska kunna ha öppet längre.

Men än är inget klart och idén att hålla ett OS under en pandemi har ifrågasatts från experthåll.

En av dem som stått i frontlinjen är regeringens medicinske rådgivare Shigeru Omi, som ska hålla en presskonferens under onsdagen.

Omi menar att Internationella olympiska kommittén (IOK) ignorerat riskerna han och andra experter presenterat.

IOK försvarar sig med att de flesta idrottare och medier på plats i Tokyo kommer att vara vaccinerade och att reglerna med bland annat daglig testning och munskydd ska minska smittspridningen ytterligare.

Sport

Känslosam Seger efter blåsningen: Stor chock

Caroline Seger hyllades både före och efter sin 215:e landskamp i Kalmar – och överraskades av familjen, som hade lurat Seger att de skulle åka till Spanien.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Sport
Sport Caroline Segers föräldrar lurade sin dotter och skippade Spanienresan för att hylla Sveriges mesta landslagsspelare genom tiderna.
De svenska förbundshöjdarna gjorde det motsatta.
En tagen jubilar saknade dem inte nämnvärt.
– Det var andra personer på plats som betyder mer, säger Seger.
PREMIUM

Fotbollslandslagets kapten skickade en syrlig, men hjärtlig, passning till sina föräldrar under en presskonferens förra veckan. Så vitt hon visste hade mamma Birgitta och pappa Mikael nämligen lyckats tajma in solsemestern precis när dottern skulle bli Sveriges mesta landslagsspelare genom tiderna.

– Jag önskar att de kunde komma. Men de åker till Spanien den 13 juni. Så om ni hör det här: Tack så hemskt mycket för att ni är med och upplever mitt rekord, sade Seger om tisdagens landskamp mot Australien.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Lugnande besked efter ny svensk backskada

Magdalena Eriksson.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Sport
Sport Sveriges mittbackskris inför OS kan genast ha blivit mycket större.
Men får man tro landslagsläkaren är Magdalena Erikssons vadskada ändå inte så allvarlig.
– Det är fem veckor kvar till match i Japan. Det här kommer inte påverka det, säger Mats Börjesson.

Först gjorde hon en gest mot den svenska bänken att allt inte stod rätt till, och efter Australiens anfall kort därefter blev Magdalena Eriksson sittande i det egna straffområdet.

Bytet i den 32:a minuten skapade ett nytt frågetecken inför OS, och ett som Sverige verkligen kunde vara utan. Mittbackspositionen har de senaste åren utgjort ett angenämt besvär för förbundskapten Peter Gerhardsson, som haft mängder av kvalitativa spelare att välja mellan i mittförsvaret.

Nu är plötsligt Linda Sembrant långtidsskadad, Nilla Fischer har tackat nej till OS av familjeskäl och så Magdalena Eriksson som den senaste i raden av osäkra kort.

Peter Gerhardsson torde riva sitt hår? Inte då.

För får man tro landslagsläkaren Mats Börjesson är Chelseastjärnans skada av den lindrigare sorten.

– Magdalena fick en känning i vänster vad när hon gick upp i en nickduell i första halvlek. Hon kände att det var något i vaden och vi tog ut henne direkt. Men det funkade rätt så bra, hon gick utan besvär och hade inte speciellt ont. Men vi ville inte chansa med att spela vidare med henne, säger Börjesson.

– Det är fem veckor kvar till match i Japan. Det här kommer inte påverka det, det kan jag säga här och nu.

I värsta fall handlar det om en muskelbristning, tror Börjesson.

– Det kan också vara någon krampkänning eller så. Vi lär snabbt se det i morgon. Men det är inget stort det här, det är en liten grej.

Sveriges OS-premiär mot USA spelas i Tokyo den 21 juli.

Lasse Mannheimer/TT

Sport

Tränardubbel för Christoffer Eriksson

Preben Sövik vann sitt första lopp med egentränad häst som proffstränare på Jägersro.
Foto: Fotograf Mikael Rosenquist
Sport
trav Christoffer Eriksson tog en tränardubbel vid hemmatävlingarna på Jägersro under tisdagen.

Han satte själv dit lovande spelfavoriten Mahara Nice i kvällens sista lopp (V4-4) efter en rekordsänkning med en knapp sekund till 15,8 full väg. Det var hästens första seger i andra starten.

Innan dess hade kusktalangen Simon Helm vunnit med Erikssonstallets Lovexplosion HC inom V5, efter att ha rundat fältet sista 700.

.– Det var en riktig ”Svanstedtare”. Han har varit borta länge, men Christofferhade ställt i ordning bra, sa Simon till Jägersro.se.

På tal om talangfulla kuskar (och tränare) så lyckades även Preben Sövik vinna lopp och det var Söviks första egentränade seger som proffs på Jägersro. Hästen som gjorde det var Bottnas Idol i V4-3, där Joakim Lövgrens favorit Lucky Guy Boko fick nöja sig med tredjepriset. Robert Andersson kom tvåa med Silver Jack efter lopp i ledningen.

– Bottnas Idol är den segstarka typen som egentligen springer i det tempo han själv vill. När Robert inte ville släppa ledningen så masserade jag honom sista varvet. Honom hade jag koll på redan i slutkurvan och när de attackerade bakifrån svarade han rejält, sa Sövik om sin häst som ägs av Mikael Levin och sköts av ägarens dotter Lova Levin.

Johan Untersteiner hade några bra chanser på förhand men fick nöja sig med en seger, tillsammans med Skånskans V5-spik Global Agreement i V5-inledningen.

– Jag ville framåt eftersom vi hade på känn att formen var riktigt bra. Det kändes som om vi hade grepp om ledaren redan i slutsvängen, men man vet aldrig om det finns något bakom. Nu var han så fin och gick lätt undan, berättade Johan Untersteiner.

Båda streckspelen blev ändå svårfunna, vilket framför allt Christian Fiore såg till genom att vinna med dryga 27-oddsaren Zaira Del Ronco som fångade in favoriten Oxidizer precis på mållinjen.

V5:an gav till slut 11016 kronor sedan Thomas Uhrberg (Biscuit) och Ken Ecce (Funny Boy) vunnit övriga avdelningar. V4:an betalade 6847 kronor.

Ungdomsloppet utanför toton vanns av tränaren Stefan Perssons son Alex med hästen Global Bodyguard.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

IG

Swedbanks lansering av Apple Pay visar på mobil trend

Källa: Pexels
IG Apple Pay har varit tillgängligt på den svenska marknaden sedan hösten 2017. Alla storbanker har dock inte varit lika snabba med att erbjuda den mobila betaltjänsten till sina kunder. Nordea var först ut och bland annat Klarna och Komplett Bank har därefter lagt till tjänsten i sitt utbud. Den 4 december hoppade även Swedbank till slut på tåget, efter två år av dagliga frågor från kunder på företagets Facebooksida.

Varför Swedbank väntat tills nu med att erbjuda betalsättet är svårt att svara på. Kanske lades allt fokus på den egenutvecklade Swedbank Plånbok som länge har haft stöd för Samsung Pay, men alltså inte förrän nyligen även stöder Apple Pay. Oavsett anledning så visar Swedbanks anammande av Apple Pay att mobila applikationer i den svenska finanssektorn är en trend som de största aktörerna inte kan ignorera.

Börshandel och fysisk handel följer trenden

Handel på finansiella marknader är också något som mer och mer görs i mobilen idag. Möjligheten att kunna handla turbowarranter, CFD:s och barriers dygnet runt och på resande fot, är något som alltfler kunder i dag efterfrågar. I Sverige och sex andra europeiska länder lanserades nyligen tjänsten Turbo24, som förutom en webbaserad plattform har lagt stort fokus på mobilappar som stöder alla de funktioner som webbversionen erbjuder. Det har helt enkelt blivit hårdare krav från kunder att appar ska vara lika kraftfulla och ha samma verktyg som desktop-baserade plattformar erbjuder.

I den fysiska handeln är övergången till mobila lösningar som mest påtaglig i Sverige. Det är ingen slump att brittiska nyhetssajten The Telegraph i oktober utnämnde Sverige till världsmästare när det kommer till kontantlösa samhällen. Värdet av de kontanter som cirkulerar i Sverige har sjunkit med 27.5 procent på fyra år. Endast 60 procent hävdar att de använt kontanter över huvud taget den senaste månaden – i Japan är siffran 79 och i USA 70 procent. En av de största vinnarna på privatpersoners preferens att betala med mobilen är Swish som fortsätter ta marknadsandelar. 2014 utfördes 21 miljoner betalningar med Swish och 2018 var siffran 394 miljoner.

Betalningar med kort fortfarande störst

Kortbetalningar är fortfarande det populäraste betalsättet bland svenskar, även om det är betydligt lägre i jämförelse med de flesta andra europeiska länder och framför allt USA. Kortjättarna VISA och Mastercard har försökt simplifiera kortköp online med det nya betaltjänstdirektivet PSD2. Direktivet gör det enklare för konsumenter att verifiera köp, men det har också lett till tekniska utmaningar för e-handlare och betalväxlar att implementera den nya typen av kortköp.

Huruvida de nya direktiven är tillräckliga, och hinner implementeras tillräckligt snabbt, för att på riktigt konkurrera med de mobila betalningsalternativens framfart återstår att se – just nu ser inte den mobila trenden ut att bromsa över huvud taget. Finanssektorn tycks alltså dras mer åt fokus på mobilappar både när det gäller bankärenden, handel på börsen eller betalningar generellt. I alla fall om man ser till de största aktörernas satsning på området och nu senast kundernas rop på bankerna att erbjuda stöd för Apple Pay.

Sport

Starten fällde Veberöd

Sport
Lund
Fotboll Veberöds AIF fortsätter att ha det tungt som jumbo i division 3 södra Götaland. En bedrövlig start blev lagets fall i tisdagens hemmadrabbning mot Vellinge IF som slutade 1-4 (0-3).

– Vi gav bort matchen i första halvlek där vi inte var på tårna och inte hade rätt inställning på alla fötter, suckade besvikne tränaren Tommy Johnsen.

Ett självmål resulterade i underläge redan efter 37-38 sekunders spel på Romelevallen.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Curry stannar i Golden State – med rekordlön

Golden States Stephen Curry uppges bli kvar i klubben. Arkivbild.
Foto: Jeff Chiu/AP/TT
Sport
Sport

Golden States stjärnguard Stephen Curry förlänger sitt kontrakt med NBA-klubben, rapporterar amerikanska medier.

Kontraktet som löper över fyra år är enligt nba.com värt 215 miljoner dollar, motsvarande över 1,8 miljarder kronor.

Curry skriver NBA-historia då han blir den förste spelaren i Nordamerikas högsta basketliga att teckna två kontrakt som båda är värda över 200 miljoner dollar.

33-årige Curry har spelat hela sin NBA-karriär med Golden State. Han draftades av klubben 2009 och har blivit NBA-mästare med den tre gånger.

I måndags öppnade fönstret där NBA-klubbar har rätt att värva spelare som står utan kontrakt eller av andra anledningar satts upp på den så kallade "free agency"-listan. Klubbarna kan inte bekräfta överenskommelser eller skriva kontrakt före fredag.

Emma Gyllestad/TT

Skåne

Fördel MFF i kvalet mot Rangers

Veljko Birmancevic låg bakom ett mål och gjorde ett själv mot Glasgow Rangers.
Foto: Andreas Hillergren/TT
Skåne
Malmö
Sport
fotboll Det är fördel MFF i Champions League-kvalet mot Glasgow Rangers efter 2-1 med mersmak hemma på Eleda Stadion.

Ett ganska stabbigt om än välorganiserat och fysiskt Rangers imponerade inte i Malmö och MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson vann den taktiska matchen mot Steven Gerrard genom att ställa ut en lite överraskande 3-5-2 med Veljko Birmancevic på topp bredvid Antonio Colak.

Defesivt en trebackslinje med Niklas Moisander, Lasse Nielsen och Anel Ahmedhodzic.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL